De beste laptops van Q1/2021 - 69 notebooks in een overzicht

Laptop Editors' Choice Awards Q1 2021 Wilt u het nieuwe jaar beginnen met een gloednieuwe laptop? Alleen al in het eerste kwartaal van 2021 hebben we in totaal 69 notebooks onder de loep genomen en getest op hun voor- en nadelen. De volgende lijst geeft u een overzicht van de beste nieuwe laptops, evenals de aanbevelingen van de redactie.
J. Simon Leitner (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...

Zoals altijd begint het jaar van de laptops met de CES in Las Vegas, zij het dat dit evenement in 2021 puur virtueel werd gehouden. De sterren van de componenten dit jaar waren Nvidia's RTX 3000 GPU's en Intels krachtige H35 Tiger Lake processoren. Iedereen die bekend is met de markt weet dat technologieën vaak nieuwe functies en meer kracht brengen, en dat reeds bestaande modellen de neiging hebben om vrijwel onmiddellijk in prijs te kelderen. Zo zijn gaminglaptops die zijn uitgerust met RTX 2060, 2070 of 2080 GPU's al veel betaalbaarder geworden, terwijl laptops die zijn gebaseerd op de gloednieuwe GPU-generatie van Nvidia nog steeds ver en zeldzaam zijn

"Configureerbare TDP" - Een zegen of een vloek?

Zowel Intel als Nvidia hebben hun huidige generatie chips zo ontworpen dat OEM's deze relatief vrij kunnen configureren met betrekking tot TDP (thermisch ontwerpvermogen). Eenvoudig gezegd betekent dit dat een bepaalde CPU of GPU kan worden geconfigureerd om een prestatieniveau te bieden binnen bepaalde drempelwaarden die door de OEM worden gedefinieerd. Laptopfabrikanten profiteren van deze grotere flexibiliteit omdat zij hierdoor gloednieuwe en spannende chips in zeer dunne en compacte laptops kunnen installeren. Aan de andere kant kunnen klanten de prestaties van een apparaat niet langer snel beoordelen door te kijken naar de geïnstalleerde componenten, aangezien de prestaties aanzienlijk kunnen variëren op basis van het geconfigureerde TDP. De naam van de chip geeft immers niet aan of deze is geconfigureerd voor de lagere of de hogere drempelwaarde die door de fabrikant is gespecificeerd. Bovendien zal Nvidia niet langer toestaan dat de naam Max-Q wordt gebruikt om bijzonder energiezuinige maar iets minder krachtige varianten van hun GPU's aan te duiden. In plaats daarvan zal het alleen worden gebruikt om een bepaalde functieset aan te duiden. Gezien het brede scala aan TDP en TGP configuraties, d.w.z. tussen 60 en 115 W voor eenGeforce RTX 3060of tussen 11 en 28 W voor eeni7-11300H, kunnen de prestaties die door deze componenten worden bereikt inderdaad enorm variëren.

De enige manier om er zeker van te zijn dat het apparaat presteert zoals verwacht, is een uitgebreide test voorafgaand aan de aankoop, waarbij specifiek wordt gekeken naar het prestatieniveau dat door het apparaat in kwestie wordt behaald. Zoals altijd bevatten Notebookcheck reviews talrijke benchmarks en gedetailleerde analyses om er zeker van te zijn dat u niet met een kat in de zak eindigt. Daarnaast houden we onze eigen lijst bij vanTGP, Dynamic Boost, en klokfrequentiesvoor huidige RTX GPU's om onze lezers in staat te stellen verschillende systemen van te voren te beoordelen.

De beste van de beste - deze laptops scoorden het hoogst in onze tests

Een laptop mag geen grote zwakheden vertonen om onze hoogste beoordeling "Zeer goed" te krijgen en moet in elke categorie (gaming, kantoor, mobiel, enz.) zeer goed presteren. Het belangrijkste is dat de laptop uitzonderlijk goed presteert op het gebied van beeldschermen en dat er een goede balans is tussen prestaties enerzijds en draagbaarheid anderzijds, wat voor veel apparaatcategorieën van cruciaal belang is. Meer informatie over ons beoordelingssysteem vindt u hier.

Twee laptops wisten in dit eerste kwartaal van 2021 de topscore te behalen. De HP EliteBook x360 1040 G7 is een convertible met een traditionele vormfactor van 14 inch in zakelijke stijl, gemaakt voor dagelijks professioneel gebruik. Zijn belangrijkste voordeel is zonder twijfel zijn hoge mate van draagbaarheid dankzij een batterijlevensduur van meer dan 18 uur onder realistische omstandigheden, een laag gewicht van slechts 1,36 kg, een hoge mate van veelzijdigheid dankzij het 360-graden schermscharnier, en last but not least zijn ingebouwde 4G-modem. Het op één na hoogst gewaardeerde apparaat is ook van HP, de zBook Studio G7. In tegenstelling tot het vorige apparaat is de zBook een draagbaar werkstation en biedt hij indrukwekkende prestaties dankzij de Intel Core i9 CPU en de Nvidia Quadro GPU. In combinatie met HP's Dreamcolor beeldscherm is de zBook Studio het ideale draagbare platform voor creatieve gebruikers. Verderop in onze lijst vinden we de Thinkpad X1 Extreme G3, een Lenovo-laptop met vergelijkbare prestaties, ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar een allrounder om onderweg veeleisende taken uit te voeren. Hoogwaardige invoerapparaten ontmoeten een robuuste behuizing die de krachtige hardware zeer goed beschermt.

Fury, een moniker die HP'szBook Fury G7zeer goed beschrijft. Zijn Xeon server CPU is immens krachtig, net als zijn Quadro RTX 5000 GPU. Op het moment van schrijven is het moeilijk om een krachtigere laptop te vinden. Deze laptop kan ook worden uitgerust met HP's Dreamcolor beeldscherm.

Ter vergelijking:Lenovo's ThinkPad X1 Nano volgt een opvallend ander concept met draagbaarheid als belangrijkste ontwerp- en constructieprincipe, wat resulteert in een apparaat dat minder dan 1 kg weegt en een helder 13-inch beeldscherm biedt, een batterijduur tot 10 uur onder realistische omstandigheden, ingebouwde Wi-Fi 6, en last but not least een LTE-modem.

En tot slot, de laatste kanshebber die ontbreekt in onze groep van de beste zakelijke laptops is Dell's Latitude 12 7210 2in1, een 12,3-inch afneembare 3:2 tablet met een toetsenborddock die zorgt voor de grootst mogelijke draagbaarheid op de laagst mogelijke voetafdruk.

HP EliteBook x360 1040 G7 (91%)
HP EliteBook x360 1040 G7 (91%)
HP ZBook Studio G7 (91%)
HP ZBook Studio G7 (91%)
Lenovo ThinkPad X1 Extreme G3 (90%)
Lenovo ThinkPad X1 Extreme G3 (90%)
HP ZBook Fury 15 G7 (90%)
HP ZBook Fury 15 G7 (90%)
Lenovo ThinkPad X1 Nano G1 (90%)
Lenovo ThinkPad X1 Nano G1 (90%)
Dell Latitude 12 7210 2-in-1 (90%)
Dell Latitude 12 7210 2-in-1 (90%)

Andere zeer hoog gewaardeerde laptops en convertibles in dit eerste kwartaal van 2021 zijn onder meer Microsofts Surface Pro 7 Plus (89 %) die is opgefrist met een Tiger Lake CPU, Lenovo'sThinkBook Yoga 14s(88 %) met een uitstekende ergonomie, de P73 (88 %), een vrij groot maar uiterst krachtig werkstation, Gigabyte's Aero 17 HDR YC (88 %), een multimedia krachtpatser met 17-inch beeldscherm, en Razer'sBlade Pro 17 (2021)(88

%), een iets grotere zeer krachtige multimedia allrounder.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Lenovo'sYoga Slim 7i geen convertible, aangezien Lenovo zijn Yoga-merk is gaan gebruiken voor traditionele clamshell notebooks waarvan de Yoga Slim 7i Carbon een bijzonder lichtgewicht (minder dan 1 kg) voorbeeld is

Huawei breidde zijn aanwezigheid in het laptopsegment aanzienlijk uit, onder meer als gevolg van de beperkingen die de Chinese OEM werden opgelegd door het handelsconflict tussen China en de VS. HunMatebook X Pro 2021(88 %) biedt een zeer goed uitgebalanceerde prijs-prestatieverhouding met Huawei's traditionele focus op design en details (re: webcam)

Microsoft Surface Pro 7 Plus (89%)
Microsoft Surface Pro 7 Plus (89%)
Lenovo ThinkBook 14s Yoga (88%)
Lenovo ThinkBook 14s Yoga (88%)
Lenovo ThinkPad P73 (88%)
Lenovo ThinkPad P73 (88%)
Gigabyte Aero 17 HDR YC (88%)
Gigabyte Aero 17 HDR YC (88%)
Razer Blade Pro 17 2021 (88%)
Razer Blade Pro 17 2021 (88%)
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon 13 (88%)
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon 13 (88%)
Huawei MateBook X Pro 2021 (88%)
Huawei MateBook X Pro 2021 (88%)
 
 

Onze favorieten: Editors' Choice Awards Q1/2021

Op basis van de scores die in deze periode zijn behaald, vragen we onze redacteuren naar hun favorieten en kennen we editors' choice awards toe. Zoals gebruikelijk belonen we laptops die zich onderscheiden van de concurrentie door hun totaalpakket, hun individuele prestaties in specifieke categorieën, of hun bijzonder opmerkelijke prijs-prestatieverhouding, en die onze redacteuren als bijzonder aantrekkelijke opties in hun respectieve categorieën beschouwen

HP Envy 14-eb (2021)

HP's Envy serie is ontworpen en gemaakt voor bijzonder veeleisende klanten die evenveel waarde hechten aan een goed gemaakt ontwerp als aan hoge prestaties. De HP Envy 14-eb is het nieuwste lid van de Envy familie, en het beschikt niet alleen over een volledig opnieuw ontworpen behuizing, maar ook over de nieuwste en beste hardware aan de binnenkant. Onze specifieke review unit combineerde een Intel i5 Tiger Lake CPU met een speciale Nvidia GTX 1650 Max-Q GPU en een 14-inch 16:10 beeldscherm dat draait op een native resolutie van 1920 x 1200 met ondersteuning voor touch input.

In onze review van HP's Envy 14-eb (2021) bleek hij een zeer hoog prestatieniveau te bieden en bleek hij zelfs enigszins tot gamen in staat dankzij zijn GeForce GPU, althans met enigszins aangepaste instellingen. Andere voordelen zijn zijn goede toetsenbord, zijn eenvoudige onderhoud (ervan uitgaande dat je de juiste schroevendraaier hebt), zijn stille modus operandi tijdens kantoorgebruik, zijn kleurrijke display, en last but not least zijn batterijduur van 10 uur onder realistische omstandigheden. Als zodanig slaagt de Envy 14 erin een breed scala aan mogelijke gebruikssituaties te bestrijken.

Prijzen beginnen op rond de $1,000. Onze review unit, uitgerust met GTX 1650, 1 TB SSD en 16 GB RAM kost je rond de $1,400.

Editors' Choice Award Q1/2021: HP Envy 14-eb (2021)
Editors' Choice Award Q1/2021: HP Envy 14-eb (2021)

MSI GE76 Raider 10UH

De GE Raider serie is MSI's high-end gaming laptop serie. De GE76 Raider 10UH is een gloednieuwe laptop vanaf nul ontworpen en opvolger van de GE75. Hij is voorzien van high-end componenten om maximale prestaties te garanderen, en presteerde dan ook zeer goed in onze test. In vergelijking met identiek uitgeruste concurrenten overtrof de GE76 ze allemaal, en als klap op de vuurpijl is MSI erin geslaagd om het thermisch beheer van de GE76 zodanig te verfijnen dat hij niet alleen aanzienlijk sneller is dan zijn voorganger, maar ook veel stiller en koeler. We vinden dat dit criteria zijn die vaak aan de kant worden gelaten bij gaming notebooks. We waren ook verrast door zijn batterijduur van meer dan 6 uur tijdens kantoorgebruik. Voor een krachtpatser als de GE76 is dat een meer dan respectabele prestatie.

Op het moment van schrijven beginnen de prijzen rond de $2.500 voor de 10UG variant met RTX 3070 of rond de $3.300 voor onze review unit, de top-tier GE76 10UH met RTX 3080 GPU.

Editors' Choice Award Q1/2021: MSI GE76 Raider 10UH
Editors' Choice Award Q1/2021: MSI GE76 Raider 10UH

Lenovo Yoga Slim 7 Carbon (7i)

Bij het zoeken naar een ultradraagbare laptop is gewicht een van de belangrijkste factoren. Met slechts 975 g (2,15 lbs.) biedt de Lenovo Yoga Slim 7 Carbon meer (of juist minder) dan de meeste van zijn concurrenten. Andere voordelen zijn het matte en heldere 13,3-inch beeldscherm met hoog contrast (2560 x 1600). De batterijduur heeft te lijden onder de enorme verkleining van de Yoga en is beperkt tot 7-9 uur onder realistische omstandigheden (surfen op het web, video's kijken) volgens onze tests.

Vaker vinden we een omgekeerde correlatie tussen de prijs en de grootte van een laptop, wat niet geldt voor de Yoga Slim 7 Carbon. Helaas is het apparaat nog niet verkrijgbaar in de VS of het VK.

Editors' Choice Award Q1/2021: Lenovo Yoga Slim 7 Carbon (7i)
Editors' Choice Award Q1/2021: Lenovo Yoga Slim 7 Carbon (7i)


Opgelet: Voor commercieel gebruik van de prijsafbeeldingen kunnen licentiekosten in rekening worden gebracht. Klik op hier voor meer informatie.

The Best Laptops - reviewed Q1/2021

Gesamtbewertung
Modell
Image
Klasse
Preis ab
Bewertung Gehäuse
Größe
Dicke
Bewertung Gewicht
Gewicht
Bewertung Akkulaufzeit
Akkulaufzeit WiFi 150 cd/m²
Bewertung Display
Auflösung
Displayoberfläche
Bildschirm Helligkeit
Bildschirm Kontrast
DeltaE Colorchecker
Farbraumabdeckung (sRGB)
Bewertung Anwendungsleistung
CB R20 Single Score
CB R20 Multi Score
PCMark 10 Score
Bewertung Gaming Leistung
3DMark Fires. GPU Score
3DMark 11 Score
Bewertung Temperatur
Oberseite Idle
Oberseite Last
Bewertung Lautstärke
Lautstärke Idle med.
Lautstärke Last med.
Bewertung Audio
max. Audio Output (dB)
Bewertung Kamera
Bewertung Tastatur
Bewertung Touchpad
Bewertung Konnektivität
85 %Aorus 15P WB
i7-10750H, GeForce RTX 2070 Max-Q
Aorus 15P WBGaming
79 %15.60"23 mm63 %2.1 kg75 %427 min86 %1920x1080ontspiegeld268 cd/m²833:12.7290 %91 %4892941630194 %185821991081 %26 °C47 °C80 %30 dB41 dB66 %76 dB41 %82 %87 %62 %
78 %Dell Inspiron 15 5000 5502
i3-1115G4, UHD Graphics Xe G4 48EUs
Dell Inspiron 15 5000 5502Multimedia
67 %15.60"17.9 mm68 %1.6 kg85 %539 min79 %1920x1080ontspiegeld226 cd/m²1110:15.6958 %83 %504961389858 %2250350894 %24.6 °C33.6 °C92 %27.9 dB28.1 dB80 %80.3 dB35 %74 %68 %46 %
77 %Chuwi LarkBook CWI509
Celeron N4120, UHD Graphics 600
Chuwi LarkBook CWI509Subnotebook
78 %13.30"12.3 mm74 %1.1 kg60 %266 min75 %1920x1080glanzend223 cd/m²980:18.3792.4 %61 %16649021 %47268591 %25 °C41 °C100 % dB dB79 %82.4 dB26 %71 %72 %47 %
90 %Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen3-20TLS0UV00
i7-10750H, GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen3-20TLS0UV00Multimedia
91 %15.60"18.7 mm67 %1.7 kg89 %693 min90 %1920x1080ontspiegeld513 cd/m²1363:12.190.4 %92 %4882827522585 %91051202189 %23.3 °C48.8 °C87 %29.5 dB44.2 dB74 %77.2 dB30 %95 %91 %66 %
82 %Dell Inspiron 15 7000 7506 2-in-1 Black Edition
i7-1165G7, Xe MAX
Dell Inspiron 15 7000 7506 2-in-1 Black EditionMultimedia
77 %15.60"17.94 mm64 %1.9 kg88 %583 min81 %3840x2160glanzend296 cd/m²1266:14.5899 %92 %5111874502069 %6111772088 %31.6 °C43 °C79 %27.3 dB47.4 dB74 %81.6 dB37 %80 %78 %65 %
86 %Lenovo ThinkBook 13s-ITL-20V90003GE
i5-1135G7, Iris Xe G7 80EUs
Lenovo ThinkBook 13s-ITL-20V90003GESubnotebook
90 %13.30"14.9 mm72 %1.3 kg86 %645 min91 %1920x1080ontspiegeld334 cd/m²2636:12.0297 %81 %464152 %455594 %26 °C32.8 °C87 %24.9 dB40.8 dB60 %70.15 dB26 %83 %90 %49 %
84 %Asus Zenbook 14 UX435EG
i7-1165G7, GeForce MX450
Asus Zenbook 14 UX435EGMultimedia
81 %14.00"16.9 mm72 %1.3 kg83 %507 min80 %1920x1080glanzend313 cd/m²897:14.8690.3 %87 %5481452515071 %4371698793 %28.4 °C39.1 °C89 %25.6 dB41.6 dB58 %58 dB39 %80 %87 %64 %
82 %Dell Vostro 14 5490
i7-10510U, GeForce MX250
Dell Vostro 14 5490Office
79 %14.00"17.9 mm69 %1.5 kg75 %426 min79 %1920x1080ontspiegeld228 cd/m²1600:16.857 %87 %4311393441864 %3676491290 %23.3 °C44.6 °C87 %29.1 dB41.1 dB72 %79.5 dB35 %88 %85 %51 %
83 %Lenovo ThinkPad P15s Gen1-20T4000JGE
i7-10510U, Quadro P520
Lenovo ThinkPad P15s Gen1-20T4000JGEWorkstation
84 %15.60"19.1 mm65 %1.8 kg79 %503 min92 %3840x2160ontspiegeld608 cd/m²1653:12.399.4 %85 %4671602462361 %3281461385 %23 °C48.1 °C88 %29.2 dB35.5 dB61 %73.5 dB23 %91 %91 %70 %
86 %Fujitsu LifeBook U9310X
i5-10210U, UHD Graphics 620
Fujitsu LifeBook U9310XConvertible
80 %13.30"17 mm75 %1 kg89 %694 min87 %1920x1080ontspiegeld317 cd/m²1438:12.796.9 %85 %4191337413351 %1210208092 %23.8 °C42.6 °C96 %29.4 dB32.6 dB51 %74.6 dB37 %72 %82 %79 %
85 %Honor MagicBook 15 4500U
R5 4500U, Vega 6
Honor MagicBook 15 4500USubnotebook
84 %15.60"17 mm69 %1.5 kg88 %570 min83 %1920x1080ontspiegeld259 cd/m²1600:15.364.1 %88 %4392347485157 %441792 %25 °C38.5 °C94 %29.9 dB31.5 dB60 %72.3 dB30 %82 %91 %43 %
88 %Lenovo ThinkBook 14s Yoga ITL 20WE0023GE
i7-1165G7, Iris Xe G7 96EUs
Lenovo ThinkBook 14s Yoga ITL 20WE0023GEConvertible
82 %14.00"16.9 mm69 %1.5 kg89 %622 min83 %1920x1080glanzend289 cd/m²3040:12.9789 %88 %5691715503462 %3750610494 %26.1 °C36 °C98 %24.9 dB29.1 dB60 %73.16 dB30 %85 %86 %73 %
82 %HP ZBook Firefly 14 G7
i7-10610U, Quadro P520
HP ZBook Firefly 14 G7Workstation
86 %14.00"17.9 mm70 %1.4 kg89 %608 min80 %1920x1080ontspiegeld937 cd/m²2524:14.798.9 %88 %4821663445662 %3220448583 %23.1 °C52.3 °C93 %29.7 dB33.1 dB72 %73.7 dB36 %90 %92 %70 %
84 %Lenovo IdeaPad Slim 9i 14ITL5
i7-1165G7, Iris Xe G7 96EUs
Lenovo IdeaPad Slim 9i 14ITL5Multimedia
78 %14.00"14.6 mm72 %1.3 kg89 %658 min85 %3840x2160glanzend463 cd/m²1081:13.8199.9 %91 %5161611498271 %5335723692 %30.6 °C37 °C89 %26.7 dB34 dB89 %87.8 dB38 %74 %54 %68 %
85 %Asus ZenBook Duo 14 UX482EA
i7-1165G7, Iris Xe G7 96EUs
Asus ZenBook Duo 14 UX482EAMultimedia
84 %14.00"16.9 mm68 %1.6 kg82 %505 min89 %1920x1080ontspiegeld351 cd/m²1292:11.4499.3 %91 %5712264495771 %5605737988 %31.4 °C37.2 °C89 %26.5 dB26.7 dB69 %75.1 dB40 %80 %73 %67 %
86 %Lenovo ThinkPad L13 Gen2-20VH0017GE
i5-1135G7, Iris Xe G7 80EUs
Lenovo ThinkPad L13 Gen2-20VH0017GEOffice
82 %13.30"17.6 mm70 %1.4 kg71 %364 min82 %1920x1080ontspiegeld237 cd/m²1162:14.763 %87 %5211466460159 %3076466989 %25.6 °C43.3 °C95 %29.3 dB34.3 dB65 %77.6 dB41 %94 %86 %69 %
90 %HP ZBook Fury 15 G7
W-10885M, Quadro RTX 5000 Max-Q
HP ZBook Fury 15 G7Workstation
85 %15.60"25.9 mm60 %2.4 kg83 %515 min89 %3840x2160ontspiegeld674 cd/m²1346:13.48100 %93 %502, 4993835, 2727573394 %197592089083 %27.2 °C48.8 °C87 %26.4 dB31.7 dB87 %80.1 dB38 %93 %96 %73 %
88 %Lenovo ThinkPad P73-20QR0030GE
i9-9880H, Quadro RTX 4000 (Laptop)
Lenovo ThinkPad P73-20QR0030GEWorkstation
83 %17.30"31 mm53 %3.5 kg56 %236 min85 %3840x2160ontspiegeld349 cd/m²963:14.3100 %90 %4713235649196 %200792331087 %34.3 °C49.2 °C92 %29.5 dB36.5 dB58 %72.1 dB37 %94 %89 %72 %
85 %Lenovo ThinkPad E14 Gen2-20TA000DGE
i7-1165G7, Iris Xe G7 96EUs
Lenovo ThinkPad E14 Gen2-20TA000DGEOffice
86 %14.00"17.9 mm68 %1.6 kg84 %505 min82 %1920x1080ontspiegeld292 cd/m²1682:17.256.9 %90 %5822411501464 %3749621690 %24.1 °C42.4 °C85 %29.5 dB33.4 dB61 %74.2 dB23 %92 %88 %62 %
84 %Dell Latitude 15 5511-VNJNW
i5-10400H, UHD Graphics 630
Dell Latitude 15 5511-VNJNWOffice
79 %15.60"25 mm64 %1.9 kg90 %774 min81 %1920x1080ontspiegeld241 cd/m²788:14.6452 %88 %4711924415151 %209593 %24.1 °C41 °C94 %24.9 dB27.1 dB64 %74.24 dB24 %81 %86 %64 %
88 %Gigabyte Aero 17 HDR YC
i9-10980HK, GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Gigabyte Aero 17 HDR YCGaming
87 %17.30"21.4 mm58 %2.8 kg68 %354 min94 %3840x2160ontspiegeld446 cd/m²1238:11.52100 %94 %5073526651296 %2512977 %29 °C51 °C70 %32 dB45 dB77 %86 dB39 %85 %81 %69 %
85 %Schenker XMG Neo 17 (Early 2021, RTX 3070, 5800H)
R7 5800H, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Schenker XMG Neo 17 (Early 2021, RTX 3070, 5800H)Gaming
80 %17.30"27 mm60 %2.5 kg55 %208 min89 %2560x1440ontspiegeld381 cd/m²1108:12.5595 %96 %5404510698397 %2796883 %32 °C47 °C62 %32 dB49 dB81 %84 dB40 %89 %81 %56 %
84 %MSI Summit E15 A11SCST
i7-1185G7, GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
MSI Summit E15 A11SCSTMultimedia
81 %15.60"16.9 mm65 %1.8 kg85 %543 min80 %1920x1080glanzend280 cd/m²1355:15.4190 %90 %5642168528881 %85641157279 %26 °C56 °C80 %29 dB43 dB79 %80 dB42 %80 %82 %62 %
84 %Asus ROG Zephyrus G15 GA503Q
R9 5900HS, GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Asus ROG Zephyrus G15 GA503QGaming
81 %15.60"20 mm63 %2 kg87 %564 min86 %2560x1440ontspiegeld309 cd/m²991:14.4999 %95 %5604733689696 %2282677 %29 °C51 °C75 %27 dB49 dB88 %78 dB73 %88 %55 %
81 %Acer Aspire 5 A515-56-511A
i5-1135G7, Iris Xe G7 80EUs
Acer Aspire 5 A515-56-511AOffice
77 %15.60"18 mm64 %1.9 kg74 %416 min83 %1920x1080ontspiegeld255 cd/m²877:14.2357 %89 %5211597452758 %3263530092 %25.5 °C33.6 °C95 %24.5 dB32 dB60 %68.77 dB31 %79 %89 %46 %
82 %Asus TUF Dash F15 FX516PR
i7-11370H, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Asus TUF Dash F15 FX516PRGaming
81 %15.60"20 mm63 %2 kg86 %544 min86 %1920x1080ontspiegeld275 cd/m²1144:12.4391 %92 %5192199608892 %2070375 %29 °C55 °C66 %30 dB53 dB80 %81 dB77 %83 %59 %
83 %MSI Alpha 17 A4DEK
R7 4800H, Radeon RX 5600M
MSI Alpha 17 A4DEKGaming
77 %17.30"28 mm59 %2.6 kg76 %438 min81 %1920x1080ontspiegeld254 cd/m²1104:14.1259 %91 %4854497591190 %164981992787 %25 °C44 °C72 %32 dB38 dB88 %89 dB34 %83 %83 %62 %
90 %Lenovo ThinkPad X1 Nano-20UN002UGE
i7-1160G7, Iris Xe G7 96EUs
Lenovo ThinkPad X1 Nano-20UN002UGESubnotebook
91 %13.00"16 mm76 %946 g89 %596 min94 %2160x1350ontspiegeld434 cd/m²1704:11.199.9 %85 %5441750461565 %4192587088 %24.3 °C42.2 °C91 %26.3 dB34.3 dB88 %86.4 dB38 %87 %89 %58 %
87 %HP Envy 14-eb0010nr
i5-1135G7, GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
HP Envy 14-eb0010nrMultimedia
80 %14.00"17.9 mm67 %1.6 kg89 %649 min86 %1920x1200glanzend392 cd/m²1288:11.8899.8 %91 %5032382541082 %81311094090 %31.8 °C41.2 °C86 %26 dB34.9 dB87 %82.8 dB36 %82 %74 %62 %
87 %Lenovo Yoga 9i 14ITL5
i5-1135G7, Iris Xe G7 80EUs
Lenovo Yoga 9i 14ITL5Convertible
88 %14.00"15.7 mm70 %1.4 kg88 %591 min83 %1920x1080glanzend346 cd/m²1587:13.6593.9 %91 %5172031464469 %4626638688 %26.4 °C43.4 °C92 %26.3 dB34.1 dB90 %88.8 dB39 %81 %90 %63 %
87 %Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE GX551QS
R9 5900HX, GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE GX551QSGaming
82 %15.60"20.9 mm60 %2.5 kg65 %315 min87 %3840x2160ontspiegeld407 cd/m²967:14.3699.9 %95 %5695476680799 %284932919289 %30.8 °C33.4 °C84 %27 dB31.2 dB84 %79.8 dB80 %83 %64 %
84 %MSI GS66 Stealth 10UG
i7-10870H, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
MSI GS66 Stealth 10UGGaming
78 %15.60"19.8 mm62 %2.1 kg75 %426 min86 %1920x1080ontspiegeld264 cd/m²1038:12.5298.8 %93 %4733759612197 %238932511488 %28.8 °C40.2 °C59 %34 dB47.2 dB73 %81 dB42 %77 %86 %62 %
87 %Lenovo ThinkPad T15p-20TN0006GE
i7-10750H, GeForce GTX 1050 Mobile
Lenovo ThinkPad T15p-20TN0006GEMultimedia
82 %15.60"22.7 mm62 %2.2 kg74 %436 min95 %3840x2160ontspiegeld594 cd/m²1859:11.299.2 %91 %4712891513076 %5970779183 %24.7 °C53.8 °C87 %29.3 dB42.7 dB60 %74.7 dB23 %90 %93 %74 %
86 %Lenovo ThinkPad E15 Gen2-20TD002MGE
i7-1165G7, GeForce MX450
Lenovo ThinkPad E15 Gen2-20TD002MGEOffice
79 %15.60"18.9 mm65 %1.8 kg80 %481 min82 %1920x1080ontspiegeld244 cd/m²919:15.0758 %89 %5162233560664 %4611822891 %26 °C41.7 °C97 %25 dB30.4 dB60 %72.88 dB31 %91 %88 %67 %
83 %Dell Latitude 14 5411-WJ40N
i7-10850H, GeForce MX250
Dell Latitude 14 5411-WJ40NOffice
82 %14.00"21 mm69 %1.5 kg82 %510 min80 %1920x1080ontspiegeld236 cd/m²1113:15.7656 %87 %4942636472564 %3824505291 %25.3 °C44.7 °C81 %25 dB45.3 dB70 %74.85 dB24 %82 %86 %67 %
86 %Aorus 15G XC
i7-10870H, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Aorus 15G XCGaming
83 %15.60"23 mm62 %2.1 kg69 %380 min88 %1920x1080ontspiegeld270 cd/m²1152:11.1990 %91 %4603365640897 %246482583980 %27 °C45 °C76 %30 dB41 dB77 %83 dB38 %85 %87 %63 %
88 %Razer Blade Pro 17 2021 Touch 4K, i7-10875H RTX 3080
i7-10875H, GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Razer Blade Pro 17 2021 Touch 4K, i7-10875H RTX 3080Gaming
94 %17.30"19.9 mm57 %3 kg68 %356 min81 %3840x2160glanzend403 cd/m²970:17.25100 %92 %4903531653199 %264862940989 %33.6 °C38.2 °C75 %26.5 dB43.5 dB83 %86.2 dB40 %82 %92 %71 %
85 %Asus ROG Strix G15 G513QR
R9 5900HX, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Asus ROG Strix G15 G513QRGaming
84 %15.60"27.2 mm61 %2.3 kg83 %441 min84 %1920x1080ontspiegeld288 cd/m²1339:13.2890 %96 %5775045692296 %255092550886 %31 °C49 °C74 %31 dB45 dB84 %78 dB83 %84 %58 %
86 %Aorus 15P XC
i7-10870H, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Aorus 15P XCGaming
82 %15.60"27 mm62 %2.2 kg71 %399 min89 %1920x1080ontspiegeld278 cd/m²1028:10.9691 %91 %4733721646398 %277642744682 %26 °C47 °C74 %29 dB44 dB74 %84 dB37 %83 %87 %63 %
82 %MSI Stealth 15M A11SEK
i7-1185G7, GeForce RTX 2060 Max-Q
MSI Stealth 15M A11SEKMultimedia
67 %15.60"16.15 mm67 %1.7 kg70 %378 min86 %1920x1080ontspiegeld252 cd/m²872:11.7293.2 %94 %5802493588090 %141291651687 %27.2 °C47.2 °C63 %32.3 dB46.3 dB82 %82.3 dB37 %80 %75 %61 %
77 %Lenovo V15-ADA 82C7009SGE
Athlon 3150U, Vega 3
Lenovo V15-ADA 82C7009SGEOffice
73 %15.60"20 mm65 %1.9 kg58 %241 min74 %1920x1080ontspiegeld211 cd/m²566:16.8356 %81 %303795310751 %1298194796 %27.3 °C32.1 °C95 %25 dB31.5 dB53 %70.62 dB10 %80 %78 %41 %
85 %Asus ROG Flow X13 GV301QH
R9 5980HS, GeForce GTX 1650 Max-Q
Asus ROG Flow X13 GV301QHConvertible
87 %13.40"15.8 mm71 %1.4 kg68 %347 min88 %3840x2400glanzend331 cd/m²1561:12.4699.4 %92 %6044953597175 %83961092082 %37.3 °C51.8 °C87 %30.5 dB43 dB54 %61.3 dB25 %85 %91 %58 %
86 %Lenovo ThinkPad T15g-20UR000GGE
i7-10750H, GeForce RTX 2070 Super Max-Q
Lenovo ThinkPad T15g-20UR000GGEWorkstation
81 %15.60"31.45 mm58 %2.8 kg89 %673 min88 %1920x1080ontspiegeld476 cd/m²1482:12.990.8 %93 %4872871609396 %187232066681 %31.3 °C47.7 °C70 %24 dB36.1 dB81 %81 dB28 %89 %88 %74 %
86 %Lenovo ThinkPad P15 Gen1-20ST000DGE
i7-10750H, Quadro T1000 (Laptop)
Lenovo ThinkPad P15 Gen1-20ST000DGEWorkstation
81 %15.60"31.45 mm58 %2.7 kg90 %844 min82 %1920x1080ontspiegeld304 cd/m²751:15.592.1 %92 %4913147562084 %87571159283 %26.9 °C45.4 °C89 %24.9 dB37.7 dB75 %80.7 dB28 %89 %88 %74 %
86 %Schenker XMG Pro 15 (Early 2021, RTX 3080)
i7-10870H, GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Schenker XMG Pro 15 (Early 2021, RTX 3080)Gaming
83 %15.60"19.8 mm63 %2 kg69 %433 min89 %1920x1080ontspiegeld335 cd/m²1486:12.1893 %93 %4683414633397 %271222672970 %32 °C51 °C58 %34 dB51 dB76 %84 dB35 %83 %88 %73 %
85 %MSI GP76 Leopard 10UG
i7-10750H, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
MSI GP76 Leopard 10UGGaming
83 %17.30"26 mm58 %2.9 kg59 %252 min87 %1920x1080ontspiegeld314 cd/m²1131:11.9389 %91 %4602998601799 %291282584787 %30 °C43 °C64 %32 dB54 dB83 %85 dB37 %79 %88 %61 %
86 %Gigabyte Aero 15 OLED XC
i7-10870H, GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Gigabyte Aero 15 OLED XCMultimedia
87 %15.60"20 mm62 %2.2 kg71 %399 min90 %3840x2160glanzend452 cd/m²8840:12.69100 %92 %4823543644295 %236742547579 %27 °C49 °C74 %31 dB43 dB77 %84 dB38 %77 %82 %72 %
85 %Schenker XMG Core 15 Ampere
R7 4800H, GeForce RTX 3060 Laptop GPU
Schenker XMG Core 15 AmpereGaming
79 %15.60"22.9 mm63 %2 kg66 %348 min84 %2560x1440ontspiegeld328 cd/m²1285:11.6694 %93 %4904457611095 %200812295583 %28 °C48 °C78 %28 dB42 dB76 %88 dB41 %82 %83 %63 %
87 %Acer ConceptD 3 Ezel CC314-72G-7513
i7-10750H, GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
Acer ConceptD 3 Ezel CC314-72G-7513Multimedia
85 %14.00"23.9 mm66 %1.8 kg85 %506 min91 %1920x1080ontspiegeld354 cd/m²1932:11.0998 %91 %4662137469084 %83461081388 %24.4 °C46 °C87 %25 dB36.7 dB66 %74.67 dB22 %84 %92 %59 %
83 %Acer Aspire 5 A517-52G-79Z5
i7-1165G7, GeForce MX350
Acer Aspire 5 A517-52G-79Z5Office
86 %17.00"19.9 mm62 %2.2 kg68 %441.4 min84 %1920x1080ontspiegeld282 cd/m²892:14.359 %92 %5731994527865 %4536603895 %25.6 °C35 °C85 %24.9 dB44.1 dB50 %67.55 dB38 %81 %94 %52 %
87 %Asus ExpertBook B9 B9400CE-KC0166R
i7-1165G7, Iris Xe G7 96EUs
Asus ExpertBook B9 B9400CE-KC0166RSubnotebook
85 %14.00"14.9 mm75 %995 g89 %745 min91 %1920x1080ontspiegeld421 cd/m²1507:11.898.7 %90 %5632059500870 %5422731588 %24.5 °C45.9 °C84 %24 dB47.5 dB81 %77.7 dB38 %78 %91 %64 %
80 %MSI GF65 Thin 10UE
i7-10750H, GeForce RTX 3060 Laptop GPU
MSI GF65 Thin 10UEGaming
73 %15.60"21.7 mm64 %1.9 kg61 %276 min80 %1920x1080ontspiegeld262 cd/m²1481:15.3355.8 %92 %4832673539096 %184341971890 %30.2 °C43.4 °C62 %33.1 dB42.7 dB76 %80.7 dB39 %79 %72 %50 %
90 %Dell Latitude 12 7210 2-in-1
i7-10610U, UHD Graphics 620
Dell Latitude 12 7210 2-in-1Convertible
82 %12.30"9.35 mm73 %850 g84 %489 min86 %1920x1280glanzend378 cd/m²1226:12.2897 %82 %4521510412051 %1379224794 %25.7 °C37.5 °C98 %25 dB28.7 dB57 %68.31 dB59 %86 %96 %71 %
91 %HP EliteBook x360 1040 G7, i7-10810U
i7-10810U, UHD Graphics 620
HP EliteBook x360 1040 G7, i7-10810UConvertible
91 %14.00"16.5 mm71 %1.4 kg92 %1128 min84 %1920x1080glanzend382 cd/m²1453:13.7495.1 %90 %4241821445952 %1444224393 %25.8 °C36.6 °C97 %25.2 dB30 dB85 %89.5 dB38 %89 %93 %72 %
84 %Dell Inspiron 14 7400-VY8JW
i7-1165G7, GeForce MX350
Dell Inspiron 14 7400-VY8JWOffice
85 %14.50"17 mm72 %1.3 kg76 %438 min88 %2560x1600ontspiegeld327 cd/m²800:12.0497 %91 %5192167485565 %4371654390 %25.3 °C45.3 °C88 %27.6 dB43.8 dB63 %70.11 dB29 %79 %88 %60 %
86 %Razer Blade 15 Base Edition 2021, i7-10750H RTX 3060
i7-10750H, GeForce RTX 3060 Laptop GPU
Razer Blade 15 Base Edition 2021, i7-10750H RTX 3060Gaming
91 %15.60"19.9 mm62 %2.1 kg62 %289 min84 %1920x1080ontspiegeld306 cd/m²1023:14.3791.4 %92 %4732181637893 %201551986086 %34.4 °C45.2 °C81 %25.4 dB42.5 dB71 %78.9 dB42 %81 %85 %64 %
85 %Tuxedo Pulse 15
R5 4600H, Vega 6
Tuxedo Pulse 15Multimedia
86 %15.60"17 mm69 %1.5 kg90 %823 min87 %1920x1080ontspiegeld292 cd/m²1653:12.199.3 %92 %4543055497762 %3093490591 %28.9 °C41.4 °C92 %24.4 dB32.3 dB63 %76.2 dB26 %91 %91 %51 %
84 %Acer Spin 3 SP314-54N-56S5
i5-1035G4, Iris Plus Graphics G4 (Ice Lake 48 EU)
Acer Spin 3 SP314-54N-56S5Convertible
86 %14.00"16 mm69 %1.5 kg76 %451.9 min80 %1920x1080glanzend272 cd/m²1426:14.2458 %85 %4351399388555 %2207354495 %25 °C33.9 °C96 %24.9 dB32.6 dB61 %74.39 dB44 %78 %82 %55 %
89 %Microsoft Surface Pro 7 Plus
i5-1135G7, Iris Xe G7 80EUs
Microsoft Surface Pro 7 PlusConvertible
88 %12.30"8.5 mm78 %796 g84 %483 min90 %2736x1824glanzend425 cd/m²1200:11.596.8 %76 %5011573402654 %4652634388 %28.8 °C42.9 °C97 % dB dB74 %75.2 dB71 %87 %92 %53 %
84 %Lenovo ThinkPad P14s Gen1-20Y10002GE
R7 PRO 4750U, Vega 7
Lenovo ThinkPad P14s Gen1-20Y10002GEWorkstation
85 %14.00"17.9 mm68 %1.6 kg72 %350 min89 %1920x1080ontspiegeld432 cd/m²1593:12.298.5 %91 %4693203503464 %3572574686 %25.8 °C49.3 °C95 %24 dB34.6 dB74 %76.3 dB26 %93 %91 %73 %
86 %Lenovo ThinkBook 15p Gen1 4K
i7-10750H, GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
Lenovo ThinkBook 15p Gen1 4KMultimedia
79 %15.60"19.9 mm64 %2 kg80 %590 min94 %3840x2160ontspiegeld599 cd/m²1619:11.499.5 %89 %4632567498086 %95731312191 %22.6 °C41.2 °C91 %28.7 dB34.8 dB70 %79.1 dB34 %85 %78 %52 %
91 %HP ZBook Studio G7
i9-10885H, Quadro RTX 3000 Max-Q
HP ZBook Studio G7Workstation
88 %15.60"18 mm64 %2 kg83 %468 min95 %3840x2160ontspiegeld707 cd/m²2066:11.499.9 %92 %5133762532491 %136171657782 %24.8 °C45.7 °C87 %24.4 dB38.8 dB89 %84.3 dB38 %93 %96 %68 %
84 %Microsoft Surface Pro X
SQ1, Adreno 685
Microsoft Surface Pro XConvertible
83 %13.00"7.3 mm74 %1 kg79 %469 min88 %2880x1920glanzend470 cd/m²1059:12.196.8 %53 %51 %196889 %26.3 °C41.8 °C100 % dB dB72 %78.1 dB56 %79 %92 %56 %
84 %Honor MagicBook Pro 10210U
i5-10210U, GeForce MX350
Honor MagicBook Pro 10210UMultimedia
87 %16.10"16.9 mm67 %1.7 kg88 %608 min89 %1920x1080ontspiegeld317 cd/m²1356:10.992 %86 %4141576449964 %4369629685 %29 °C49 °C89 %25 dB39 dB76 %80 dB34 %84 %86 %54 %
87 %MSI GE76 Raider 10UH
i7-10870H, GeForce RTX 3080 Laptop GPU
MSI GE76 Raider 10UHGaming
80 %17.30"27.4 mm56 %3 kg70 %375 min83 %1920x1080ontspiegeld312 cd/m²1159:13.8798 %93 %47440206659100 %322222873788 %31.8 °C41 °C78 %26.1 dB37.2 dB84 %85.6 dB39 %88 %78 %66 %
88 %Lenovo Yoga Slim 7i Carbon 13 ITL
i7-1165G7, Iris Xe G7 96EUs
Lenovo Yoga Slim 7i Carbon 13 ITLSubnotebook
86 %13.30"15 mm75 %975 g80 %480 min90 %2560x1600ontspiegeld297 cd/m²1250:12.297 %87 %5561859498369 %4669683590 %25.4 °C43.2 °C90 %28.7 dB37.3 dB79 %78.5 dB23 %82 %92 %63 %
88 %Huawei MateBook X Pro 2021
i7-1165G7, Iris Xe G7 96EUs
Huawei MateBook X Pro 2021Subnotebook
92 %13.90"14.6 mm71 %1.3 kg88 %629 min88 %3000x2000glanzend474 cd/m²1521:11.3594.3 %92 %5221559487064 %5169623489 %31.2 °C42.2 °C94 %25.6 dB28.7 dB88 %82.7 dB46 %84 %78 %57 %
85 %Acer Swift 5 SF514-55T-58DN
i5-1135G7, Iris Xe G7 80EUs
Acer Swift 5 SF514-55T-58DNOffice
84 %14.00"14.95 mm75 %1 kg90 %794 min87 %1920x1080glanzend377 cd/m²1616:11.4798 %86 %5232105479470 %4775656695 %23.8 °C34.5 °C96 %25 dB34.7 dB48 %65.03 dB36 %74 %97 %50 %
77 %Lenovo ThinkPad X1 Fold 20RL000FGE
i5-L16G7, UHD Graphics G7 (Lakefield GT2 64 EU)
Lenovo ThinkPad X1 Fold 20RL000FGEConvertible
81 %13.30"11.5 mm73 %1.2 kg65 %315 min77 %2048x1536glanzend235 cd/m²6.5100 %73 %289686227451 %1374203588 %33 °C45.1 °C99 %25.1 dB25.1 dB81 %82.7 dB44 %57 %69 %49 %

De tabel hierboven toont alle notebooks die in de bovengenoemde periode zijn gereviewd met hun totaalscore en categoriescores zoals behaald tijdens onze uitgebreide review, evenals een selectie van belangrijke paramenters en benchmarks. Alle scores en details zijn te vinden in de respectievelijke reviews.

Deze tabel kan per kolom worden gesorteerd door eenvoudigweg op de kolomtitel te klikken, bijv. gewicht

Finn D. Boerne
Editor of the original article: Finn D. Boerne - Translator - 419 articles published on Notebookcheck since 2017
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 176934 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > De beste laptops van Q1/2021 - 69 notebooks in een overzicht
J. Simon Leitner, 2021-04-17 (Update: 2021-04-17)