Notebookcheck Logo

De Beste Laptops van Q1/2020 - 59 Laptops Getest

Laptop Editor's Choice Awards Q1 2020. In de afgelopen drie maanden hebben we in totaal 59 laptops van verschillende categorieën beoordeeld. Tijd voor een samenvatting. Welke notebooks scoorden het hoogst? Welke verdienen onze aanbeveling en waarom? Wat zijn op dit moment de beste aanbiedingen? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer zijn te vinden in deze vergelijking.

De eerste drie maanden van dit jaar kregen aanvankelijk het onderschrift "wachten op Intel en Nvidia" tot er plots een nieuwe speler genaamd "COVID-19" in het spel kwam. Chinese fabrieken moesten gedwongen sluiten, wat resulteerde in onderbroken toeleveringsketens en tal van fabrikanten die vertragingen en de verwachting van een lage stock aankondigden. Ondertussen zijn zowel Europa als de Verenigde Staten hard getroffen door het coronavirus en hebben overheden totale lockdowns afgekondigd. Aan de andere kant van de wereld komt Azië langzaam weer op gang. In slechts een paar maanden ging de wereld van Europa die wacht op nieuwe producten naar Azië die wacht op meer vraag van de consument. We zullen moeten afwachten hoe de dingen zich zullen blijven ontwikkelen en wat de effecten zullen zijn op reeds geïntroduceerde en verwachte notebooks.

Intel Ice Lake-U, AMD Ryzen 3000, Ryzen 4000

Laten we eens kijken naar wat er momenteel al verkrijgbaar is, of met andere woorden: welke laptops we de afgelopen weken en maanden hebben beoordeeld. Naast talloze laptops op basis van het nieuwste Ice Lake-platform van Intel, merkten we een duidelijke groei op van op AMD Ryzen gebaseerde notebooks, vooral de multimedia-instaptoestellen. Er is weinig veranderd in de wereld van high-end gaming-notebooks, hoewel we de komende maanden een groot aantal aankondigingen verwachten als gevolg van Nvidia's recente release van de RTX Super-serie van GPU's. Het zakelijke segment is voorlopig eveneens opgeschort aangezien Comet Lake V-Pro-processors nog niet zijn vrijgegeven. Ten slotte is er ook nog de onlangs gelanceerde Ryzen Mobile 4000 van AMD, ook bekend als "Renoir".

Apple, Dell, HP and Lenovo laptops at the top

Als we kijken naar de hoogste scores die de afgelopen drie maanden werden behaald, ongeacht de categorie, is Apple's MacBook Pro 13, het mobiele werkpaard onder de Apple-notebooks, duidelijk de winnaar. Het gerucht gaat dat de MBP13 in de nabije toekomst zal worden vervangen door een 14-inch opvolger. Veel gebruikers zullen ook erg geïnteresseerd zijn in de meer betaalbare 2020-refresh van de MacBook Air, die op het moment van schrijven nog wordt getest door ons. Een goed alternatief voor de MBP13 is de XPS 13 9300 van Dell. De laptop uit de XPS-serie heeft een groter 16:10-scherm en hogere GPU-prestaties dan voorheen dankzij Intel's Ice Lake. Een andere concurrent is de ThinkPad X1 Carbon G7 van Lenovo, die ook is gebaseerd op Intel's Ice Lake-platform. "Werken zonder grenzen" is het motto van HP's EliteBook x360 1030 G4 en Lenovo's ThinkPad L13 Yoga, die beide zakelijke convertibles zijn met een 360-graden-scharnier. Dan is er nog de Surface Pro 7 van Microsoft - ook een convertible maar veel meer een tablet dan een notebook.

De Lenovo ThinkPad X1 Extreme is de krachtige multimedia-alleskunner van de ThinkPad-modellen en wordt geleverd met een 9750H 6-core-CPU en Nvidia's 1650 Max-Q-GPU. De Swift 3 SF313 van Acer is een vertegenwoordiger van de productcategorie van de ultramobiele clamshell-laptops. De Asus ZenBook Flip 15 is een prima uitgeruste multimedia-convertible met GTX 1050. Een andere laptop die bovenaan de lijst staat, is de Huawei MateBook D 14 - de eerste op AMD gebaseerde mededinger.

Net buiten de top 10 vinden we de Acer Swift 5 SF514, een notebook met een extreem laag gewicht van slechts 943 g, ondanks een relatief groot 14-inch-scherm. De IdeaPad S740-15 van Lenovo kan worden beschouwd als de "normale" versie van de X1 Extreme en biedt dankzij de Coffee Lake-CPU en de GeForce GTX 1650-GPU meer dan genoeg multimediaprestaties. De ConceptD 9 Pro van Acer is een spannende mix die voornamelijk gericht is op multimedia- en grafische professionals en een buitengewoon schermconcept combineert met krachtige hardware. Een laptop die vooral in professionele en niet in thuisomgevingen wordt aangetroffen, is de ThinkPad T490 van Lenovo, een zakelijke 14-inch-klassieker.

Lenovo's Yoga C740-15 is een 15-inch convertible die dankzij zijn 360-graden-scharnier in veel verschillende scenario's kan worden gebruikt, net als HP's Spectre X360 15. Een andere laptop in onze lijst met toppers is Apple's MacBook Air 2019. De meest recente refresh zorgde voor meer prestaties en een aanzienlijk verbeterd scherm. Helaas kwam dit ook met een forse prijsverhoging. Een laptop die het erg goed deed in onze test was de Asus ZenBook 15 UX534FTC, ook een 15,6-inch multimedia-alleskunner.

Ten slotte is er nog de Asus Zephyrus G14. Het is een van de eerste notebooks die een AMD Ryzen 9 4900HS-processor integreert en biedt daarmee acht cores in een 18-mm dunne 14-inch-notebook. De prestaties zijn adembenemend. Zelfs veel grotere en zwaardere gaming-notebooks met Intel's i9-CPU kunnen de compacte G14 niet bijhouden.

Onze Favorieten – Editor’s Choice Awards Q1 2020

Op basis van de beoordelingen voor de periode voeren we op de redactie intern een stemming uit voor de Editor's Choice Award. De prijs gaat naar de mededingers die zich weten te onderscheiden met hun totale pakket, hun hoge prestaties in specifieke categorieën of naar toestellen met een uitstekende prijs-prestatieverhouding waardoor ze binnen hun respectievelijke categorie erg interessant zijn.

Huawei MateBook D 14 (2020)

Met een score van 87% greep de Huawei MateBook D 14 juist naast een score van "Zeer Goed". Met een prijs van ongeveer 700 euro biedt het ook een uitstekende en uitzonderlijke prijs-prestatieverhouding. De MateBook D 14 is een 14-inch aluminium laptop met een mat FHD-beeldscherm. Binnenin vinden we AMD's Ryzen 5 3500U, die vergelijkbaar is met Intel's huidige i5 en i7 U-serie processors van de 10e generatie. Mindere prestaties dan een moderne Intel-gebaseerd laptop zijn dus niet aan de orde. Onder andere de snelle en grote SSD van 512 GB waarmee het basismodel voor 700 euro uitgerust, is een van de belangrijkste componenten die zorgt voor uitstekende algemene prestaties. Als je op zoek bent naar een betaalbare, stevige en draagbare notebook zonder al te hoge verwachtingen te hebben, dan kan je moeilijk verkeerd gaan met de Huawei MateBook D 14. 

Acer Swift 5 SF514-54T

De Acer Swift 5 SF514-54T behaalde in onze test een degelijke 86%. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het ongelooflijk lage gewicht. Met slechts 943 g is de 15 mm dikke notebook 200-300 g lichter dan zijn concurrenten. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien niet veel, maar probeer dat extra gewicht de hele dag rond te dragen en je zult het verschil zeker merken. Net als de MateBook D 14 heeft de Swift 5 een mat FHD-paneel met een behoorlijke helderheid, hoge contrastverhouding en nauwkeurige kleuren. Aan de binnenkant vinden we een krachtige Intel Ice Lake-CPU. Het feit dat de CPU niet in staat was om zijn volledige potentieel te benutten, zou onopgemerkt moeten blijven tijdens normaal dagelijks gebruik, bijvoorbeeld bij het surfen op internet of het uitvoeren van nogal alledaagse kantoortaken. Dankzij een batterij van 56 Wh ging de Acer Swift 5 ongeveer 8 uur mee in onze twee realistische accu-testen (videoweergave en Wi-Fi). Het toestel start vanaf 10000 euro en beschikt ook over een snelle en ruime SSD van 512 GB.  

Dell XPS 13 9300

Dell's XPS 13 9300 (2020) is opnieuw een ultradraagbare laptop die gaat lopen met een Editor's Choice Award. De refresh van 2020 betekende een grote upgrade voor de populaire subnotebook, en had ook een impact op de prijs van het toestel. De behuizing werd verbeterd op het vlak van bouwkwaliteit en opnieuw ontworpen om een nog groter scherm op te nemen met behoud van de buitenafmetingen. In plaats van het eerder gebruikte 16:9-paneel wordt de nieuwe XPS 13 geleverd met een 16:10-scherm. Het scherm van ons specifieke review-toestel was mat en draaide op een native resolutie van 1920x1200. De hoogtepunten van de XPS 13 2020 zijn onder meer het extreem heldere en contrastrijke scherm, de degelijke batterijduur van 12-14 uur in realistische gebruiksscenario's en de overwegend stille ventilator. Dell heeft eindelijk ook de problemen met "coin whine" aangepakt waar eerdere modellen zo berucht voor waren. Het premium-toestel heeft echter ook een stevige premium-prijs, beginnend vanaf ongeveer 1500 euro. 

Merk op: voor commercieel gebruik van ons Award-logo heb je wellicht een licentie nodig van ons. Bekijk hier onze details.

De volgende tabel bevat alle notebooks die de afgelopen drie maanden door ons zijn beoordeeld, inclusief totaalscore en beoordeling binnen hun categorie. Alle resultaten en details zijn te vinden in de uitgebreide testrapporten.

De tabel kan per kolom worden gesorteerd door op de kolomtitel te klikken, b.v. grootte. Daarnaast kun je de zoekbalk onderaan gebruiken om toestellen te filteren, bijvoorbeeld door te zoeken naar multimedia, gaming of subnotebook.

De Beste Laptops van Q1/2020

Rating
Model
Afbeelding
Class
Starting at
Rating case
Size
Thickness
Rating weight
Weight
Rating battery life
Battery life WiFi 150 cd/m²
Rating display
Resolution
Display size
Display brightness
Display contrast ratio
DeltaE Colorchecker
Color space coverage (sRGB)
Rating system performance
CB R20 Single Rating
CB R20 Multi Rating
PCMark 10 Rating
Rating gaming performance
3DMark Fires. GPU score
3DMark 11 score
Rating temperature
Top idle
Top load
Rating system noise
System noise idle med.
System noise load med.
Rating audio
max. audio output (dB)
Rating camera
Rating keyboard
Rating touchpad
Rating connectivity
84.8 %Lenovo Yoga C740-15IML
i7-10510U, UHD Graphics 620
Lenovo Yoga C740-15IMLConvertible
87.2 %15.60"17.25 mm64.7 %1.9 kg88.4 %622 min77.4 %1920x1080ontspiegeld268 cd/m²1430:17.357.5 %83.2 %4651607463051.9 %1369227593.3 %23 °C40.1 °C96.9 %29.3 dB32.4 dB65.4 %73.3 dB34.4 %78.5 %85 %62 %
75.8 %Lenovo Ideapad S145-15API 81UT002XGE
Athlon 300U, Vega 3
Lenovo Ideapad S145-15API 81UT002XGEOffice
73.3 %15.60"19.9 mm64.8 %1.9 kg60.6 %270 min69.4 %1366x768ontspiegeld207 cd/m²338:112.1255 %69.9 %308637292144.5 %969161295.8 %23.9 °C34.5 °C97 %30.3 dB30.8 dB53.6 %69 dB22 %77.3 %89.4 %39.5 %
86.3 %Acer Swift 5 SF514-54T-501U
i5-1035G1, UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU)
Acer Swift 5 SF514-54T-501USubnotebook
79.1 %14.00"14.95 mm75.9 %943 g76.6 %468 min88.3 %1920x1080ontspiegeld292 cd/m²1387:12.5395 %83.5 %380753.2 %1739273092.5 %25.4 °C40 °C96 %30.3 dB32 dB58.4 %69.6 dB32.8 %80.8 %90.6 %60.7 %
74.5 %Dell Inspiron 14 3493-4KWCF
i7-1065G7, GeForce MX230
Dell Inspiron 14 3493-4KWCFMultimedia
72.4 %14.00"21 mm65.4 %1.8 kg74.4 %390 min77.9 %1920x1080ontspiegeld214 cd/m²1329:15.2162 %82.8 %3851448386253.7 %2168331689.2 %25 °C44.4 °C82.4 %30.3 dB42.9 dB36 %40.97 dB26 %73.5 %86.7 %42.5 %
85 %HP Spectre X360 15-5ZV31AV
i7-10510U, GeForce MX250
HP Spectre X360 15-5ZV31AVMultimedia
83.8 %15.60"19.3 mm62.3 %2.1 kg88.6 %646 min83.6 %3840x2160glanzend285 cd/m²1138:13.5293.8 %84.7 %3621278410164.4 %3530492987.2 %22.8 °C47 °C90 %30.1 dB30.1 dB85.4 %82.7 dB38 %85.4 %86.1 %69.9 %
77.6 %MSI GF63 Thin 9SC
i5-9300H, GeForce GTX 1650 Max-Q
MSI GF63 Thin 9SCGaming
74.1 %15.60"22 mm65.6 %1.8 kg59.8 %262 min83 %1920x1080ontspiegeld249 cd/m²1130:14.156 %87.9 %4181737488979.8 %81611037886.6 %26 °C47 °C69 %36 dB44 dB70 %86 dB37.5 %78.8 %72.2 %50.5 %
77.8 %HP Pavilion 14-ce3040ng
i7-1065G7, GeForce MX250
HP Pavilion 14-ce3040ngMultimedia
75.4 %14.00"18 mm68.4 %1.6 kg69.5 %368 min83.7 %1920x1080ontspiegeld375 cd/m²1519:15.9298 %90.3 %4741543428962.1 %3580485086.9 %25 °C47 °C63.8 %36 dB49 dB75.2 %85 dB35 %73.1 %80.6 %51.9 %
74.2 %Asus F507MA-BR117T
Pentium N5000, UHD Graphics 605
Asus F507MA-BR117TOffice
68.9 %15.60"21.9 mm66.8 %1.7 kg82.3 %509 min71.8 %1366x768ontspiegeld236 cd/m²382:16.2157 %63.5 %195023 %50495.2 %31.4 °C31.1 °C94.6 %31.7 dB30.9 dB52.8 %68.4 dB12 %67.7 %85.6 %40.7 %
79.3 %Medion Akoya P17605
i7-10510U, GeForce MX250
Medion Akoya P17605Multimedia
81.8 %17.30"18.45 mm61.1 %2.3 kg61.7 %281 min86.9 %1920x1080ontspiegeld294 cd/m²1169:13.0189 %86.2 %404860.7 %2939399591.2 %24 °C44.4 °C88.4 %32.4 dB36.4 dB53 %66.3 dB28 %81.2 %85 %51.8 %
80.6 %Lenovo Chromebook S340-14T 81V30002GE
Celeron N4000, UHD Graphics 600
Lenovo Chromebook S340-14T 81V30002GESubnotebook
71.8 %14.00"18.8 mm70.2 %1.4 kg82.6 %512 min81.1 %1920x1080ontspiegeld237 cd/m²800:165.2 %13 %95 %24 °C38.3 °C100 %59.8 %73.3 dB22 %74.6 %87.2 %52.5 %
81.4 %Lenovo Ideapad S540-15IML
i5-10210U, GeForce MX250
Lenovo Ideapad S540-15IMLMultimedia
82 %15.60"17 mm64.2 %1.9 kg89.2 %724 min83.4 %1920x1080glanzend278 cd/m²1196:14.3286 %88.3 %4251416429260.4 %3824508189.1 %25 °C42 °C80.6 %32 dB41 dB75.4 %81 dB40 %80.8 %80.6 %49.7 %
80.9 %MSI Modern 14 A10RB-459US
i5-10210U, GeForce MX250
MSI Modern 14 A10RB-459USOffice
71.3 %14.00"16 mm72.4 %1.2 kg82.9 %515 min88.6 %1920x1080ontspiegeld301 cd/m²1473:11.6395 %83.9 %4211225449764.5 %3845508587.5 %21.8 °C47.6 °C92.8 %29.5 dB33.4 dB70 %84.8 dB35 %75 %76.7 %46.4 %
75.6 %Asus VivoBook 17 M712DA-AU017T
R5 3500U, Vega 8
Asus VivoBook 17 M712DA-AU017TMultimedia
73.3 %17.30"21 mm61.1 %2.3 kg53.7 %198 min80.9 %1920x1080ontspiegeld234 cd/m²989:15.1359 %79.8 %371957.7 %246295.5 %27.7 °C34 °C97.5 %30.3 dB31.6 dB63.6 %68.8 dB42.5 %67.3 %84.4 %42.4 %
85.5 %Lenovo IdeaPad S740-15IRH
i7-9750H, GeForce GTX 1650 Max-Q
Lenovo IdeaPad S740-15IRHMultimedia
73.8 %15.60"19.95 mm64 %1.9 kg85.4 %542 min86.2 %3840x2160glanzend439 cd/m²1220:12.3691.7 %87.4 %4582562462985.2 %83911196686.1 %37 °C46.2 °C86.8 %28.5 dB45 dB73.4 %78.8 dB35 %83.5 %85 %60.5 %
85.6 %Apple Macbook Air 2019
i5-8210Y, UHD Graphics 617
Apple Macbook Air 2019Subnotebook
88.6 %13.30"15.6 mm72 %1.3 kg88.9 %689 min90.4 %2560x1600glanzend393 cd/m²1238:11.594.6 %68.9 %312601249141 %1047163291.9 %26 °C43.1 °C74.9 %29.5 dB34 dB77.6 %75.8 dB30 %86.2 %100 %57.2 %
90.6 %Apple MacBook Pro 13 2019 2TB3
i5-8257U, Iris Plus Graphics 645
Apple MacBook Pro 13 2019 2TB3Subnotebook
89.9 %13.30"14.9 mm70.5 %1.4 kg89.6 %777 min91.7 %2560x1600glanzend577 cd/m²1723:11.799.4 %85.5 %3881494375155.7 %1893323889.7 %25.5 °C44.9 °C96.7 %29.5 dB31.1 dB83.4 %79.1 dB50 %85 %100 %59.3 %
80.1 %MSI Modern 15 A10RB
i7-10510U, GeForce MX250
MSI Modern 15 A10RBOffice
76.3 %15.60"15.9 mm67.8 %1.6 kg71.3 %388 min85.9 %1920x1080ontspiegeld273 cd/m²1072:12.3292 %91.7 %4971897540964.9 %3868530281.7 %28 °C54.2 °C80.9 %32 dB34.5 dB77.8 %82.1 dB37.5 %78.8 %78.3 %52.8 %
78.5 %HP 15s-fq1556ng
i5-1035G1, UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU)
HP 15s-fq1556ngOffice
75.6 %15.60"18 mm66.7 %1.7 kg68.5 %357 min80 %1920x1080ontspiegeld234 cd/m²1411:15.5856 %78.3 %399254.7 %1574278495.3 %26.1 °C35.2 °C94.7 %30.3 dB34 dB61.8 %70.4 dB32 %72.7 %87.2 %39.8 %
78.8 %MSI Alpha 15 A3DDK-034
R7 3750H, Radeon RX 5500M
MSI Alpha 15 A3DDK-034Gaming
74.4 %15.60"27.5 mm61.1 %2.3 kg56.3 %245 min83.6 %1920x1080ontspiegeld310 cd/m²1069:14.7891 %84.1 %3521633460586.4 %124411276586 %26 °C44 °C43.2 %37 dB50 dB76 %91 dB24 %82.7 %83.3 %59.6 %
72 %HP Pavilion x360 15-dq0065cl
i7-8565U, UHD Graphics 620
HP Pavilion x360 15-dq0065clMultimedia
66.3 %15.60"20.6 mm63.8 %1.9 kg59.3 %257 min62.3 %1366x768glanzend186 cd/m²288:111.9957.8 %82.7 %4051110378750.3 %1092193393.7 %25 °C31.6 °C97.1 %28.4 dB31.5 dB80 %80.3 dB30 %68.1 %77.8 %42.7 %
81.3 %Schenker XMG Core 15 GK5CP6V
i7-9750H, GeForce GTX 1660 Ti Mobile
Schenker XMG Core 15 GK5CP6VGaming
72 %15.60"26 mm63.1 %2 kg55.4 %216 min84.6 %1920x1080ontspiegeld296 cd/m²1200:14.0791 %90.8 %4472140480789.4 %149221735183.3 %27 °C48 °C74.6 %31 dB48 dB68.8 %76 dB26.5 %82.7 %77.8 %59.3 %
81.2 %Asus ZenBook 14 UM431DA-AM020T
R7 3700U, Vega 10
Asus ZenBook 14 UM431DA-AM020TSubnotebook
80.3 %14.00"16 mm70.3 %1.4 kg72.7 %404 min81.6 %1920x1080ontspiegeld245 cd/m²1124:18.8991 %75.7 %385157.2 %2272344994.5 %24.1 °C37 °C95.5 %28 dB36.8 dB61.4 %69.4 dB40 %80 %75 %40.9 %
76.6 %Acer Extensa 15 EX215-51-56UX
i5-10210U, UHD Graphics 620
Acer Extensa 15 EX215-51-56UXOffice
75.8 %15.60"19.9 mm64.2 %1.9 kg74.4 %402 min71 %1920x1080ontspiegeld188 cd/m²320:110.8457.4 %82.1 %4001105391146 %1058181993.9 %25.4 °C40.7 °C90 %30.3 dB32.7 dB61 %79 dB14 %73.1 %88.3 %41 %
87.1 %Lenovo ThinkPad X1 Extreme 2019 20QV000WGE
i7-9750H, GeForce GTX 1650 Mobile
Lenovo ThinkPad X1 Extreme 2019 20QV000WGEMultimedia
90.7 %15.60"18.7 mm66.5 %1.7 kg60.4 %285 min87.9 %3840x2160ontspiegeld448 cd/m²1289:14.299 %87.1 %453581.4 %77411054686 %24.7 °C46.8 °C95.4 %28.5 dB36.3 dB59.8 %73.1 dB45.2 %89.6 %91.1 %73.4 %
79.2 %Acer Aspire 5 A514-52
i5-10210U, UHD Graphics 620
Acer Aspire 5 A514-52Multimedia
72.5 %14.00"17.95 mm66.9 %1.7 kg87.4 %564 min81.7 %1920x1080ontspiegeld231 cd/m²743:13.4162.2 %82.5 %4151120375251 %1237202392.7 %22.4 °C39.2 °C95.1 %29.1 dB33.5 dB70.8 %78.1 dB30 %76.9 %81.7 %48 %
73.5 %Lenovo IdeaPad Slim 1-14AST-05
A6-9220e, Radeon R4 (Stoney Ridge)
Lenovo IdeaPad Slim 1-14AST-05Subnotebook
73.5 %14.00"20.9 mm70.2 %1.4 kg66.9 %339 min72.4 %1920x1080ontspiegeld226 cd/m²551:110.7562 %25.3 %7311079011.6 %31343095 %27.7 °C32.8 °C100 %51.2 %69.1 dB12 %79.2 %87.2 %36.8 %
87 %Acer Swift 3 SF313-52-71Y7
i7-1065G7, Iris Plus Graphics G7 (Ice Lake 64 EU)
Acer Swift 3 SF313-52-71Y7Subnotebook
79.9 %13.50"16.6 mm73 %1.2 kg87.3 %620 min88.7 %2256x1504glanzend426 cd/m²1634:12.38100 %85.8 %4411392397558.3 %2743430895.5 %24.9 °C33.5 °C98.1 %30.3 dB31.7 dB56.8 %71.7 dB36 %81.5 %88.3 %53.7 %
82.7 %Acer ConceptD 5 CN515-51-73Z7
i7-8705G, Vega M GL / 870
Acer ConceptD 5 CN515-51-73Z7Multimedia
80.4 %15.60"17 mm69.3 %1.5 kg65.2 %275 min86.5 %3840x2160ontspiegeld329 cd/m²1321:15.08100 %85.8 %4241921458376.3 %7181910490.8 %26.1 °C44.6 °C90 %30.3 dB32.6 dB48.2 %67.1 dB28 %85 %88.9 %53.3 %
84.2 %MSI Prestige 14 A10SC-009
i7-10710U, GeForce GTX 1650 Max-Q
MSI Prestige 14 A10SC-009Multimedia
80.3 %14.00"16 mm71.5 %1.3 kg68 %351 min92.4 %3840x2160ontspiegeld516 cd/m²1274:11.5579.7 %515079.7 %73051023286.9 %28.1 °C48 °C90.8 %30.3 dB40.2 dB80 %68 dB34 %81.2 %91.7 %45.8 %
83.3 %Schenker XMG Pro 15
i7-9750H, GeForce RTX 2070 Mobile
Schenker XMG Pro 15Gaming
74 %15.60"30 mm59.6 %2.5 kg54.6 %208 min83.6 %1920x1080ontspiegeld346 cd/m²1236:14.6294 %91.2 %4212410501393.4 %207622093588.5 %29 °C43 °C55.7 %32 dB56 dB74.6 %86 dB38 %82.7 %77.8 %73.3 %
83.2 %Schenker XMG Pro 17 PB71RD-G
i7-9750H, GeForce RTX 2060 Mobile
Schenker XMG Pro 17 PB71RD-GGaming
73.1 %17.30"30 mm57.7 %2.8 kg58.1 %244 min82.5 %1920x1080ontspiegeld273 cd/m²1054:14.6290 %89 %4212308473990.9 %163531614087 %30 °C47 °C63.2 %32 dB51 dB80 %90 dB39 %82.7 %77.8 %73.3 %
84 %Microsoft Surface Laptop 3 13 Core i5-1035G7
i5-1035G7, Iris Plus Graphics G7 (Ice Lake 64 EU)
Microsoft Surface Laptop 3 13 Core i5-1035G7Office
78.5 %13.50"14.5 mm71.5 %1.3 kg81 %495 min89.2 %2256x1504glanzend397 cd/m²1186:10.9498.7 %86.7 %4391630442159.9 %2692451487.4 %27.2 °C42.6 °C96 %28.5 dB28.5 dB87.4 %79 dB26 %80.4 %88.9 %47 %
84.2 %Alienware m17 R2 P41E
i9-9980HK, GeForce RTX 2080 Max-Q
Alienware m17 R2 P41EGaming
81.1 %17.30"20.5 mm59.2 %2.6 kg62.5 %290 min82.8 %1920x1080ontspiegeld357 cd/m²1325:11.3598.5 %92.5 %4784136550295.5 %223912377480.7 %37.8 °C54.2 °C68.5 %29.4 dB49.7 dB78.8 %85.8 dB36.5 %84.6 %88.9 %60.4 %
76.6 %Acer TravelMate Spin B1 B118-G2-RN-P7ED
Pentium N5000, UHD Graphics 605
Acer TravelMate Spin B1 B118-G2-RN-P7EDConvertible
76.5 %11.60"23.3 mm69 %1.5 kg83.4 %520 min75.7 %1920x1080260 cd/m²3.9894 %63.9 %186220.5 %45972190.9 %26.4 °C39 °C100 %53.2 %73.3 dB34 %70 %77.2 %32.7 %
79.4 %Lenovo Ideapad S340-15IIL
i7-1065G7, Iris Plus Graphics G7 (Ice Lake 64 EU)
Lenovo Ideapad S340-15IILMultimedia
77.5 %15.60"17.9 mm66 %1.8 kg59.4 %258 min80.4 %1920x1080ontspiegeld309 cd/m²1188:17.6858.3 %87.9 %4441624467955.4 %2339376293.1 %28.6 °C35 °C97 %28.5 dB30.3 dB79.2 %83.4 dB43.5 %84.6 %86.1 %45.1 %
82.1 %Lenovo ThinkPad E15 20RD0011GE
i7-10510U, Radeon RX 640
Lenovo ThinkPad E15 20RD0011GEOffice
78 %15.60"18.9 mm65.5 %1.8 kg81.3 %447 min79.2 %1920x1080ontspiegeld258 cd/m²1286:17.957.1 %80 %4381290502350 %3279524382.6 %24.7 °C46.1 °C94.9 %29.2 dB34.8 dB57.2 %72.9 dB37.2 %85.4 %87.8 %60.3 %
85.2 %Asus ZenBook 15 UX534FTC-A8190T
i7-10510U, GeForce GTX 1650 Max-Q
Asus ZenBook 15 UX534FTC-A8190TMultimedia
84.1 %15.60"18.9 mm68.4 %1.6 kg88.9 %743 min83.8 %1920x1080ontspiegeld280 cd/m²1424:14.7686 %85.3 %4611827449080.3 %77841058591.3 %25.7 °C41.4 °C95 %30.3 dB31.3 dB52 %63.8 dB42.5 %81.9 %86.1 %49.8 %
88.8 %Dell XPS 13 9300 i5 FHD
i5-1035G1, UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU)
Dell XPS 13 9300 i5 FHDSubnotebook
91.3 %13.40"14.8 mm72.7 %1.2 kg89.2 %703 min88.6 %1920x1200ontspiegeld591 cd/m²1769:1399.3 %87.8 %4251533412255.3 %1755287589.6 %24.8 °C50.8 °C93.6 %29.3 dB30 dB75.2 %78.4 dB29.2 %85.8 %88.3 %61.7 %
75.4 %HP Pavilion Gaming 15-ec0002ng
R5 3550H, GeForce GTX 1050 Mobile
HP Pavilion Gaming 15-ec0002ngGaming
73.3 %15.60"23.5 mm61.4 %2.3 kg82 %505 min74 %1920x1080ontspiegeld211 cd/m²575:18.2262 %79.4 %3441728395275.1 %6651845892.8 %26 °C41 °C88 %30.3 dB39.3 dB46.4 %66.3 dB38.8 %81.9 %87.8 %47.7 %
88.2 %Lenovo ThinkPad L13 Yoga 20R6S00800
i5-10210U, UHD Graphics 620
Lenovo ThinkPad L13 Yoga 20R6S00800Convertible
81.6 %13.30"17.6 mm69.9 %1.4 kg72.6 %459 min88.8 %1920x1080glanzend336 cd/m²1889:11.399.6 %86.1 %4221204435350.9 %1333207387 %24.7 °C49.3 °C97.8 %29.3 dB32.7 dB56.8 %75.8 dB37.6 %92.7 %90.6 %66 %
74.9 %BMAX MaxBook Y11 H1M6
Celeron N4100, UHD Graphics 600
BMAX MaxBook Y11 H1M6Convertible
86.9 %11.60"14.4 mm74.6 %1 kg57.9 %248 min76.1 %1920x1080glanzend248 cd/m²992:17.155.9 %152391158013 %34851993.6 %27 °C37 °C100 %59.2 %71.1 dB24.6 %59.6 %69.4 %44.5 %
82.8 %Acer Chromebook 715 CB715-1WT-527F
i5-8350U, UHD Graphics 620
Acer Chromebook 715 CB715-1WT-527FOffice
82.3 %15.60"17.9 mm63.6 %2 kg89.1 %719 min79 %1920x1080glanzend248 cd/m²976:14.8371.4 %51.4 %92.9 %23 °C38.8 °C93 %28.4 dB30.2 dB73.6 %83 dB30 %87.7 %94.4 %49.5 %
86.5 %Asus ZenBook Flip 15 UX563FD-A1027T
i7-10510U, GeForce GTX 1050 Max-Q
Asus ZenBook Flip 15 UX563FD-A1027TConvertible
86.5 %15.60"19.9 mm64.2 %1.9 kg87.9 %566 min86.7 %3840x2160glanzend335 cd/m²1132:11.7497 %84.6 %4961721431272.2 %5616760390.4 %26.4 °C42.6 °C95 %30.3 dB33.7 dB70.2 %77.7 dB39.5 %85.4 %87.2 %50.5 %
86.2 %Acer ConceptD 9 Pro
i9-9980HK, Quadro RTX 5000 (Laptop)
Acer ConceptD 9 ProWorkstation
87.6 %17.30"26.5 mm43.8 %4.5 kg54.1 %218 min89.9 %3840x2160ontspiegeld368 cd/m²1019:12.5298 %87.8 %5052974693998.4 %243542641686.9 %24.8 °C43 °C80.5 %31.6 dB41.2 dB58.6 %69.9 dB35.6 %75 %92.2 %69.2 %
88.5 %Lenovo ThinkPad X1 Carbon G7 20R1-000YUS
i7-10510U, UHD Graphics 620
Lenovo ThinkPad X1 Carbon G7 20R1-000YUSOffice
89.5 %14.00"15.4 mm72.3 %1.2 kg88.2 %598 min81.3 %3840x2160glanzend513 cd/m²1298:16.8899.7 %85.7 %4471654421951.3 %1343223296.3 %26 °C33.6 °C94.4 %28.2 dB31.5 dB74.4 %85.1 dB38.5 %91.5 %95 %64.5 %
83.6 %Asus Zephyrus G14 GA401IV
R9 4900HS, GeForce RTX 2060 Max-Q
Asus Zephyrus G14 GA401IVGaming
81.3 %14.00"17.9 mm67.8 %1.6 kg88.1 %577 min85.6 %1920x1080ontspiegeld302 cd/m²1239:12.4391.9 %92.9 %4954288575191.8 %156501893790.7 %29 °C36 °C78 %31.5 dB34.3 dB73.6 %75.1 dB81.2 %85 %55.3 %
81.2 %Asus Chromebook Flip C434TA-AI0264
m3-8100Y, UHD Graphics 615
Asus Chromebook Flip C434TA-AI0264Convertible
77.4 %14.00"15.7 mm69.6 %1.5 kg88.2 %598 min78.7 %1920x1080glanzend272 cd/m²754:175.4 %23.9 %96 %24.2 °C32.4 °C100 %53.4 %68.4 dB22 %73.1 %87.2 %45.4 %
76.6 %Asus M509DA-EJ153T
R3 3200U, Vega 3
Asus M509DA-EJ153TOffice
75.4 %15.60"22.9 mm65.4 %1.8 kg66.5 %334 min74.6 %1920x1080ontspiegeld212 cd/m²466:17.7663 %74.4 %274453332651.5 %1435209795.5 %24.9 °C33.7 °C90.6 %30.3 dB40.7 dB52.2 %60.1 dB22 %76.9 %86.7 %39.2 %
81.8 %Lenovo ThinkBook 15
i5-10210U, UHD Graphics 620
Lenovo ThinkBook 15 Office
78.4 %15.60"18.9 mm64.8 %1.9 kg71.1 %406 min81.3 %1920x1080ontspiegeld239 cd/m²980:15.657.5 %82.7 %4181581424852.2 %1309216593 %24.5 °C38 °C97.1 %29.2 dB30.6 dB42.8 %68.9 dB34 %79.2 %81.7 %65.1 %
81 %HP Pavilion x360 14-dh1153ng
i5-10210U, UHD Graphics 620
HP Pavilion x360 14-dh1153ngConvertible
76.1 %14.00"20.5 mm68 %1.6 kg74.1 %377 min76.1 %1920x1080glanzend238 cd/m²1055:15.4358.4 %80.1 %3991158379250.3 %1083190695.3 %24.3 °C35.7 °C96 %29.8 dB32.7 dB55.6 %67.3 dB22 %80 %87.2 %45.3 %
88.1 %Microsoft Surface Pro 7
i7-1065G7, Iris Plus Graphics G7 (Ice Lake 64 EU)
Microsoft Surface Pro 7Convertible
89.5 %12.30"8.5 mm78.4 %790 g78.2 %586 min90.2 %2736x1824glanzend422 cd/m²1359:11.1896 %87.3 %4611754436750.4 %3026450489.5 %31.7 °C40.1 °C94.1 %30.3 dB31.4 dB73.6 %65.2 dB70.8 %86.5 %91.7 %44.3 %
82 %Lenovo ThinkBook 14-IML-20RV006TGE
i5-10210U, UHD Graphics 620
Lenovo ThinkBook 14-IML-20RV006TGEOffice
82.8 %14.00"17.9 mm68.2 %1.6 kg80.2 %515 min75.6 %1920x1080ontspiegeld232 cd/m²267:16.563.7 %83.6 %4211652375747.2 %968178791.5 %23.8 °C41.2 °C97.8 %29.2 dB30.2 dB38.8 %65.3 dB34 %79.6 %81.7 %62.6 %
84.5 %Lenovo ThinkPad E14 20RA001MGE
i5-10210U, UHD Graphics 620
Lenovo ThinkPad E14 20RA001MGEOffice
78.7 %14.00"17.9 mm67.2 %1.6 kg83.7 %507 min82.1 %1920x1080ontspiegeld292 cd/m²1794:15.959.6 %81.4 %4211254390150.6 %1168193892 %24.2 °C41.7 °C99.2 %29.2 dB29.5 dB57.2 %73.6 dB31.2 %88.1 %87.8 %58.3 %
84.3 %Lenovo Yoga C740-14IML
i5-10210U, UHD Graphics 620
Lenovo Yoga C740-14IMLConvertible
76 %14.00"16.9 mm70.7 %1.4 kg86.2 %551 min80.1 %1920x1080glanzend315 cd/m²1138:13.6898.4 %86.6 %4211292432349.3 %1257204792.5 %26.8 °C38.6 °C94.5 %29 dB32.6 dB84.2 %82.6 dB38.4 %79.2 %85 %55.4 %
86.3 %Lenovo ThinkPad T490 20RY0002US
i7-10510U, UHD Graphics 620
Lenovo ThinkPad T490 20RY0002USOffice
84.3 %14.00"17.9 mm69.5 %1.5 kg82 %505 min83 %1920x1080ontspiegeld293 cd/m²1528:14.2761.1 %88.4 %4541565466151.7 %1353221881.7 %31 °C50.8 °C95.2 %28.2 dB35.5 dB40 %79 dB37.2 %93.1 %91.1 %68.8 %
87.3 %Huawei MateBook D 14-53010TVS
R5 3500U, Vega 8
Huawei MateBook D 14-53010TVSSubnotebook
84 %14.00"16 mm70.4 %1.4 kg90.2 %862 min83.1 %1920x1080ontspiegeld241 cd/m²1136:14.469.6 %81.1 %322, 3221507, 1507381859.6 %2598401391.9 %24.7 °C39.7 °C98.2 %29.6 dB30.7 dB67.4 %74.1 dB86.9 %91.1 %46.4 %
85.2 %Huawei MateBook D 15-53010TUY
R5 3500U, Vega 8
Huawei MateBook D 15-53010TUYSubnotebook
84.4 %15.60"16.9 mm68.7 %1.5 kg78.7 %470 min83.3 %1920x1080ontspiegeld256 cd/m²1807:14.760.6 %81.9 %3641525374359.3 %2557395091.2 %25.2 °C39.3 °C98.1 %29.6 dB30.6 dB64.8 %70.2 dB42 %82.3 %91.1 %48 %
89 %HP EliteBook x360 1030 G4 7YL44EA
i7-8565U, UHD Graphics 620
HP EliteBook x360 1030 G4 7YL44EAConvertible
89.4 %13.30"16 mm71.8 %1.3 kg87.4 %564 min83.4 %1920x1080ontspiegeld653 cd/m²2464:14.72100 %83.1 %400450.4 %1177186493.4 %26 °C39.3 °C98.2 %30.3 dB31.2 dB64.6 %71.1 dB34 %91.5 %95.6 %56.6 %
84 %Lenovo Legion Y740-17IRHg-81UJ001VGE
i7-9750H, GeForce RTX 2080 Max-Q
Lenovo Legion Y740-17IRHg-81UJ001VGEGaming
70.6 %17.30"25.5 mm56.4 %3 kg48.9 %178 min84.5 %1920x1080ontspiegeld281 cd/m²1000:13.8693 %91 %4292738592293.3 %188772081090.2 %31.9 °C40.7 °C90.9 %30.3 dB40.8 dB65.4 %69.2 dB42 %82.7 %83.3 %64.4 %
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > De Beste Laptops van Q1/2020 - 59 Laptops Getest
Redaktion, 2020-04-10 (Update: 2020-04-10)