Notebookcheck

Xiaomi Mi 11 review: Sterke vlaggenschip smartphone met beperkingen

Eindelijk met WQHD+. De Mi 11 van Xiaomi legt de lat behoorlijk hoog qua prijs-prestaties voor het jaar 2021. De Xiaomi vlaggenschip smartphone debuteert met de nieuwste high-end Snapdragon 888 processor, een 108 MP camera, een 120 Hz Super AMOLED paneel, en Harman Kardon stereo speakers voor een relatief lage prijs. Ontdek hier of de Xiaomi telefoon het kopen waard is.
Marcus Herbrich, 👁 Daniel Schmidt (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
Xiaomi Mi 11 smartphone review

De Mi 11, die werd geïntroduceerd inDecember vorig jaar en aftrapte met een nieuwe nieuw verkooprecord in China, is de eerste vlaggenschip smartphone met de gloednieuwe Snapdragon 888. Naast de beste Qualcomm SoC van dit moment, zet de Mi 11 ook op het gebied van het beeldscherm de standaard binnen de smartphone-reeks. De Chinese fabrikant is voor het eerst in zijn Mi serie voorzien van een Super AMOLED paneel met een resolutie van 1440p, en ook de verversingsfrequentie is verhoogd naar 120 Hz ten opzichte van de voorganger. Daarnaast wordt verwacht dat het 6,81-inch 10-bit OLED-paneel zeer helder wordt met 1.500 nits - vergelijkbaar met de helderheid van Samsung's nieuwste vlaggenschip.

De Mi 11 is geprijsdveel lager in China dan in Duitsland. Met 8 GB LPDDR5 RAM en 128 GB UFS 3.1 opslag is de goedkoopste versie van de Mi smartphone als import verkrijgbaar voor ongeveer 580 euro (~$703) (onder andere bij onze geldschieter Trading Shenzhen). Xiaomi rekent een premie van bijna 300 euro (MSRP: 799 euro (~$968)) voor het Europese model, maar de stroomadapter is inbegrepen. De topversie met 256 GB opslagruimte kost potentiële kopers bijna 900 euro (~$1.091). Een versie met 12 GB RAM, zoals die in China, zal waarschijnlijk niet beschikbaar zijn in Duitsland.

Xiaomi Mi 11
Processor
Qualcomm Snapdragon 888 5G 8 x 1.8 - 2.8 GHz, Cortex-X1 / A78 / A55 (Kryo 680)
Grafische kaart
Geheugen
8192 MB 
Beeldscherm
6.81 inch 20:9, 3200 x 1440 pixel 515 PPI, capacitive Touchscreen, LED DotDisplay, glimmend: ja, HDR, 120 Hz
Opslag
128 GB UFS 3.1 Flash, 128 GB 
, 105 GB beschikbaar
Verbindingen
1 USB 2.0, USB-C Power Delivery (PD), Audio Verbindingen: USB-Type-C, 1 Vingerafdruklezer, NFC, Brightness Sensor, Sensoren: Proximity sensor, Accelerometer, Gyroscope, Electronic compass, Miracast, IR blaster, OTG
Netwerkmogelijkheden
Wi-Fi 6E (a/b/g/n = Wi-Fi 4/ac = Wi-Fi 5/ax = Wi-Fi 6), Bluetooth 5.2, 5G: n1, n3, n5, n7, n8, n20, n28, n38, n41, n77, n78, n79; 4G: FDD-LTE Band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 20, 28, 32, 66, TDD-LTE Band 38, 40, 41, 42; 3G: WCDMA Band 1,2,4,5,8; 2G: GSM 850 900 1800 1900 MHz, Dual SIM, LTE, 5G, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 8.06 x 164.3 x 74.6
Batterij
4600 mAh Lithium-Ion
Charging
wireless charging, fast charging / Quickcharge
Besturingssysteem
Android 11
Camera
Primary Camera: 108 MPix (1/1.33" sensor size, 0.8μm pixel size, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel, f/1.85, OIS) + 13 MP (FOV 123°, f/2.4) + 5 MP (macro, f/2.4)
Secondary Camera: 20 MPix (f/2.2, 0.8μm pixel size)
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: Stereo, SOUND BY Harman Kardon, Toetsenbord: Onscreen, Power Adapter, USB Type-C Cable , Type-C to 3.5 mm Headphone Adapter, SIM Eject Tool, MiUI 12, 12 Maanden Garantie, Widevine L1 (L3 - CN-Version), fanless
Gewicht
196 g
Prijs
799 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Possible contenders in comparison

Evaluatie
Datum
Model
Gewicht
Drive
Formaat
Resolutie
Best Price
87 %
02-2021
Xiaomi Mi 11
SD 888 5G, Adreno 660
196 g128 GB UFS 3.1 Flash6.81"3200x1440
88 %
04-2020
OnePlus 8 Pro
SD 865, Adreno 650
199 g256 GB UFS 3.0 Flash6.78"3168x1440
89 %
04-2020
Huawei P40 Pro
Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16
209 g256 GB UFS 3.0 Flash6.58"2640x1200
84 %
11-2020
Google Pixel 5
SD 765G, Adreno 620
151 g128 GB UFS 2.1 Flash6.00"2340x1080
83 %
10-2020
Oppo Reno4 Pro
SD 765G, Adreno 620
172 g256 GB UFS 2.1 Flash6.50"2400x1080
89 %
02-2021
Samsung Galaxy S21+
Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14
200 g128 GB UFS 3.1 Flash6.70"2400x1080
Kleuropties voor de Xiaomi Mi 11
Kleuropties voor de Xiaomi Mi 11

De behuizing van glas en aluminium van de Mi 11 overtuigt met zijn zeer goede bouwkwaliteit. De fysieke knoppen zijn haptisch goed van elkaar te onderscheiden; ze zijn comfortabel geplaatst en hebben een goed gedefinieerd drukpunt. Ondanks de relatief hoge accucapaciteit van 4.600 mAh is de Mi 11 slechts 8 mm dun, en hij is verkrijgbaar (in China) in drie kleuren: Zwart, zilver en lichtblauw. Er is ook een "Smokey Purple" kleur versie en een bruin lederen variant, evenals een "Signature Edition" met de handtekening van Xiaomi's mede-oprichter Lei Jun. In Duitsland zullen Mi 11 kopers alleen kunnen genieten van de "Midnight Gray" en "Horizon Blue" versies (in eerste instantie), maar de "Signature Edition" wordt verondersteld te volgen.

De gebogen randen van de Gorilla Glass 5 achterkant en het slanke profiel zorgen ervoor dat de Xiaomi smartphone goed in de hand ligt - ondanks het formaat, dat gepaard gaat met een 6,81-inch OLED-paneel. Net als de Galaxy S21 Ultra, de Xiaomi smartphone uitgerust met Harman Kardon stereo speakers sport Gorilla Glass 7 "Victus" aan de voorzijde. Het licht gebogen paneel is aan alle vier de zijden afgerond en wordt omgeven door zeer dunne randen. De oppervlakteverhouding tussen het scherm en de voorkant van het toestel is een zeer goede 91,4%. Het oppervlak wordt dus efficiënt gebruikt.

De Mi 11 heeft geen officiële IP-certificering. Xiaomi heeft niet aangegeven of het huidige Mi vlaggenschip een P2i nanocoating heeft, zoals de Mi 10 generatie, waardoor het in ieder geval beschermd is tegen opspattend water.

Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review

Size comparison

165.3 mm 74.3 mm 8.5 mm 199 g164.3 mm 74.6 mm 8.06 mm 196 g161.5 mm 75.6 mm 7.8 mm 200 g159.6 mm 72.5 mm 7.6 mm 172 g158.2 mm 72.6 mm 8.95 mm 209 g144.7 mm 70.4 mm 8 mm 151 g

Connectiviteit - De Mi 11 meet hartslag

Zoals typisch is voor OLED's, heeft de Mi 11 een always-on functie voor meldingen, en de vingerafdruklezer onder het AMOLED paneel kan ook worden gebruikt als hartslagmeter. Randapparatuur kan worden aangesloten via de USB-poort met behulp van een OTG-adapter. De USB Type-C poort ondersteunt echter alleen de 2.0 standaard.

De interne UFS 3.1 opslag van ons review-exemplaar heeft een capaciteit van 128 GB, waarbij de gebruiker uit de doos slechts 105 GB tot zijn beschikking heeft. Het is niet mogelijk om de opslagruimte van de dual-SIM smartphone uit te breiden via een microSD-kaart.

De draadloze overdracht van display-inhoud naar een externe monitor via Miracast wordt ook ondersteund. Dankzij de gemelde beschikbaarheid van Widevine DRM Level 1 kan streaming content in HD-kwaliteit worden bekeken, zelfs in de Chinese versie van de Mi 11.

Rechterkant behuizing (volumeknop, aan/uit-knop)
Rechterkant behuizing (volumeknop, aan/uit-knop)
Bovenkant behuizing (microfoon, IR blaster, luidspreker)
Bovenkant behuizing (microfoon, IR blaster, luidspreker)
Linker kastzijde
Linker kastzijde
Onderkant behuizing (kaartsleuf, USB-poort, microfoon, luidspreker)
Onderkant behuizing (kaartsleuf, USB-poort, microfoon, luidspreker)

Software - Xiaomi smartphone met MIUI 12

Google's Android 11 wordt gebruikt als het besturingssysteem, en de beveiligingspatches zijn op het niveau van januari 2021. Daarbovenop draait de eigen MIUI 12.0.12 gebruikersinterface van de fabrikant. De gebruikersinterface van MIUI 12 doet meer denken aan Apple's iOS dan aan het onderliggende Android besturingssysteem met zijn aparte notificatiecentrum, de app-switcher en het ontwerp van het controlecentrum, maar het biedt veel aanpassingsmogelijkheden en een goed geoptimaliseerde systeeminterface

Gebruikers die de Xiaomi Mi 11 in Duitsland kopen, krijgen Google-diensten inclusief de Play Store voorgeïnstalleerd uit de doos. Er moet echter worden opgemerkt dat de software niet standaard wordt geleverd met Google-diensten of in de Duitse taal bij het importeren van de Chinese versie. In plaats daarvan worden Chinese diensten, enkele advertenties en Xiaomi's eigen diensten gebruikt, en is een groot aantal Chinese apps voorgeïnstalleerd. Een latere installatie van Google mobiele diensten is zonder problemen mogelijk, maar sommige apps kunnen niet worden geïnstalleerd vanwege het ontbreken van certificering.

Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review

Communicatie en GPS - Xiaomi telefoon met snel WLAN

Met Wi-Fi 6E en multi-user MIMO biedt de Mi 11 een zeer goede configuratie voor het WLAN thuis, maar dit biedt slechts in beperkte mate zeer hoge overdrachtssnelheden in een thuisnetwerk. In combinatie met onze Netgear Nighthawk AX12 referentie router is de Xiaomi telefoon vrij onstabiel, en de overdrachtssnelheden zijn "slechts" ongeveer 520 Mb/s gemiddeld voor het verzenden van gegevens, wat nog steeds erg goed is, maar het kan worden verbeterd voor een smartphone in deze prijsklasse, vooral omdat ons testexemplaar geen verbinding kan maken met routers in VHT160.

Als het gaat om communicatie modules, kiest Xiaomi voor een dual-SIM-modus, 5G, en NFC voor near-field communicatie. Opgemerkt moet worden dat de CN-versie geen "Play Protection Certified" status heeft, wat betekent dat Google Pay niet zou moeten werken. Terwijl deSnapdragon 865nog moest vertrouwen op een aparte 5G-modem, heeft de chipset in de Mi 11 het nieuwe X60-modem RF-systeem geïntegreerd, gebaseerd op de 5-nanometer fabricagetechnologie. Dit maakt ook de Bluetooth 5.2-functionaliteit mogelijk waarmee de Mi 11 is uitgerust.

Naast 5G ondersteunt de Mi smartphone toegang tot in totaal 20 LTE-banden - alle voor Duitsland relevante LTE-frequenties, waaronder LTE-banden 20 en 28, worden zelfs door de versie uit China van dit jaar gedekt.

Networking
iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10
Samsung Galaxy S21+
Mali-G78 MP14, Exynos 2100 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
855 (827min - 886max) MBit/s ∼100% +2%
Samsung Galaxy S21+
Mali-G78 MP14, Exynos 2100 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
854 (804min - 879max) MBit/s ∼100% +1%
Xiaomi Mi 11
Adreno 660, SD 888 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
842 (329min - 976max) MBit/s ∼98%
OnePlus 8 Pro
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.0 Flash
831 (745min - 872max) MBit/s ∼97% -1%
Huawei P40 Pro
Mali-G76 MP16, Kirin 990 5G, 256 GB UFS 3.0 Flash
821 (388min - 998max) MBit/s ∼96% -2%
Oppo Reno4 Pro
Adreno 620, SD 765G, 256 GB UFS 2.1 Flash
633 (599min - 658max) MBit/s ∼74% -25%
Google Pixel 5
Adreno 620, SD 765G, 128 GB UFS 2.1 Flash
625 (521min - 652max) MBit/s ∼73% -26%
Average of class Smartphone
  (5.9 - 1414, n=664)
295 MBit/s ∼35% -65%
iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10
Huawei P40 Pro
Mali-G76 MP16, Kirin 990 5G, 256 GB UFS 3.0 Flash
1544 (797min - 1619max) MBit/s ∼100% +197%
OnePlus 8 Pro
Adreno 650, SD 865, 256 GB UFS 3.0 Flash
876 (767min - 904max) MBit/s ∼57% +69%
Samsung Galaxy S21+
Mali-G78 MP14, Exynos 2100 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
747 (650min - 862max) MBit/s ∼48% +44%
Samsung Galaxy S21+
Mali-G78 MP14, Exynos 2100 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
600 (305min - 657max) MBit/s ∼39% +16%
Oppo Reno4 Pro
Adreno 620, SD 765G, 256 GB UFS 2.1 Flash
601 (504min - 628max) MBit/s ∼39% +16%
Xiaomi Mi 11
Adreno 660, SD 888 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
519 (391min - 604max) MBit/s ∼34%
Google Pixel 5
Adreno 620, SD 765G, 128 GB UFS 2.1 Flash
483 (479min - 493max) MBit/s ∼31% -7%
Average of class Smartphone
  (5.59 - 1599, n=664)
281 MBit/s ∼18% -46%
050100150200250300350400450500550600650700750800850900950329664688676693706707702705714711720766883909913925935952957971970976968930971956960961965329664688676693706707702705714711720766883909913925935952957971970976968930971956960961965489458519567493466556515507523556565580524540485499487461391530498480534541532570604517573Tooltip
; iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø829 (329-976)
; iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø519 (391-604)
Plaatsing buitenshuis
Plaatsing buitenshuis
Positionering binnenshuis
Positionering binnenshuis

De huidige positie wordt bepaald met behulp van de voornaamste satellietsystemen: Dual-band GPS, GLONASS, en dual-band Galileo, alsmede Beidou. Het satellietsignaal buitenshuis wordt snel verkregen met een nauwkeurigheid van ongeveer 4 meter. Zelfs binnenshuis is de Mi 11 in staat om vrij snel zijn positie te bepalen.

Om de positioneringsnauwkeurigheid van ons testtoestel in de praktijk te kunnen beoordelen, loggen we ter vergelijking tegelijkertijd een route met de Garmin Edge 500 GPS fietscomputer. De afwijkingen zijn klein, zodat er slechts ongeveer 160 meter tussen het Xiaomi vlaggenschip en het navigatietoestel zit aan het einde van de 10,5 kilometer lange testroute. Het gedetailleerde verloop van de GPS-tracking is ook overtuigend met een precieze locatienauwkeurigheid.

Garmin Edge 500 GPS
Garmin Edge 500 GPS
Garmin Edge 500 GPS
Garmin Edge 500 GPS
Garmin Edge 500 GPS
Garmin Edge 500 GPS
Xiaomi Mi 11 GPS
Xiaomi Mi 11 GPS
Xiaomi Mi 11 GPS
Xiaomi Mi 11 GPS
Xiaomi Mi 11 GPS
Xiaomi Mi 11 GPS

Telefoon- en gesprekskwaliteit - Mi 11 met VoLTE

Xiaomi Mi 11 smartphone review

De gesprekskwaliteit van de Xiaomi telefoon is erg goed, en de communicatiemogelijkheden via Skype zijn ook overtuigend dankzij de twee microfoons van de Mi 11. We hebben geen vervelende dropouts of ontvangstproblemen ervaren tijdens onze gesprekken met de Mi 11. Stemmen worden duidelijk weergegeven, en de persoon met wie we spraken karakteriseerde ook die van ons als zeer duidelijk.

De Xiaomi smartphone ondersteunt ook standaarden zoals VoLTE of WLAN-gesprekken.

Camera's - Xiaomi smartphone met drie camera's

Foto genomen met de Mi 11's front-facing camera
Foto genomen met de Mi 11's front-facing camera

De camera-opstelling van de Mi 11 bestaat uit een optisch gestabiliseerde 108 MP hoofdcamera en een 13 MP ultragroothoeklens met een diafragma van f/2.4, evenals een 5 MP portretcamera die voornamelijk dient als macrocamera en voor portretfoto's. Op het gebied van zoomvaardigheden moet je met de Mi 11 compromissen sluiten bij gebrek aan een speciale lens met een hoge equivalente brandpuntsafstand. Verre onderwerpen worden dan ook onscherp en met weinig detail vastgelegd - in dit opzicht is er nog ruimte voor de Pro- en Ultra-modellen

van de Mi 11-generatie.

Foto's worden standaard gemaakt met 4:1 pixel-binning en zijn erg mooi om naar te kijken. Maar voor een MSRP van net geen 800 euro (~$969) in Duitsland moeten we veel hogere standaarden hanteren dan in het thuisland van de Mi 11. We vinden de lichte scherpte tekorten in de randen van de foto's, evenals de wat lage details, suboptimaal in deze prijsklasse. Vooral bij zeer weinig licht overheerst bij de Xiaomi-telefoon een behoorlijke hoeveelheid onscherpte. Dankzij het diafragma van f/1.85 en de grote sensor zijn zowel de belichting als de lichtgevoeligheid erg goed. Echter, Samsung heeft in de loop van vorig jaar laten zien dat je nog veel kwaliteit kunt bereiken door software updates als het gaat om Samsung sensoren

De ultragroothoeklens met een relatief groot beeldveld van 123° biedt een zeer behoorlijke beeldkwaliteit, maar heeft te lijden onder artefacten en een duidelijk zichtbaar gebrek aan scherpte in de randen. Desondanks zijn de beelddetails en dynamiek evenals de kleurweergave overtuigend, vooral als je kijkt naar de groothoek foto's gemaakt met de iPhone 12 Proen deHuawei Mate 40 Pro. Ruis treedt echter snel op bij toenemende duisternis als gevolg van het langzamere maximale diafragma

Wat video's betreft, vonden we de nieuwe Super Night Scene videomodus niet terug in de instellingen, waar AI-algoritmes moeten zorgen voor een goede videokwaliteit bij weinig licht. 8K video-opname en HDR-video's worden echter wel ondersteund. De videokwaliteit is goed, maar niet marktleidend. Bovendien zal het onvermogen om van lens te wisselen tijdens een actieve opname waarschijnlijk een beetje vervelend zijn voor sommige gebruikers

De 20 MP front-facing camera in het display gat onthult solide fotografie mogelijkheden in daglicht, maar de selfies zou hebben geprofiteerd van iets hogere scherpte. De frontcamera van de Mi-serie kan nog steeds alleen video's opnemen in Full HD-resolutie (1920x1080 pixels) met maximaal 30 frames per seconde.

Ultra-groothoek
Ultra-groothoek
Groothoek
30x zoom (max)
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review

Beeldvergelijking

Bekijk een scène en navigeer binnen het eerste beeld. Eén klik wijzigt het zoomniveau. Eén klik op het ingezoomde beeld opent het origineel in een nieuw venster. Het eerste beeld toont de verschaalde foto van het testtoestel.

Wide-angleWide-angleLow-lightUltra wide-angle5x zoom
klik om beelden te laden

We onderwerpen de naar achteren gerichte hoofdcamera aan verdere tests onder gecontroleerde lichtomstandigheden. Met de ColorChecker Passport analyseren we de kleurweergave van de 108 MP lens in vergelijking met de werkelijke referentiekleuren. We doen één meting bij volledige studioverlichting en één bij een lichtintensiteit van 1 lux.

De kleuren worden goed weergegeven met de Mi 11, en de afwijkingen onthullen geen echte zwakke punten. Vergeleken met de referentiekleuren geeft de telefoon kleuren helderder weer dan ze zijn, wat typisch is voor smartphones. De beeldscherpte is heel behoorlijk in onze testgrafiek. De randen van het beeld zijn echter niet helemaal scherp, en op sommige plekken zijn ze een beetje hoekig.

ColorChecker
28.6 ∆E
53.7 ∆E
39.1 ∆E
35.9 ∆E
44.7 ∆E
62.9 ∆E
52.9 ∆E
35.1 ∆E
42.5 ∆E
27 ∆E
65.4 ∆E
64.1 ∆E
29.9 ∆E
48.1 ∆E
36.7 ∆E
76.3 ∆E
43.1 ∆E
43.6 ∆E
89.7 ∆E
70.3 ∆E
51.5 ∆E
36.5 ∆E
23.3 ∆E
12.9 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 11: 46.41 ∆E min: 12.89 - max: 89.72 ∆E
ColorChecker
21.3 ∆E
8.8 ∆E
16 ∆E
24 ∆E
12.9 ∆E
6.3 ∆E
9.3 ∆E
17.1 ∆E
12.2 ∆E
9.5 ∆E
9.5 ∆E
8 ∆E
14.4 ∆E
15.7 ∆E
15 ∆E
2.9 ∆E
10 ∆E
13.3 ∆E
5.8 ∆E
2.2 ∆E
8.5 ∆E
13.6 ∆E
10.2 ∆E
1.2 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 11: 11.14 ∆E min: 1.21 - max: 23.96 ∆E

Accessoires en garantie - Mi 11 met netadapter in Duitsland

CN-lichtnetadapter voor de Mi 11
CN-lichtnetadapter voor de Mi 11

Naast de Xiaomi smartphone zelf zitten er ook een USB-kabel, een beschermhoesje, een USB Type-C naar 3,5 mm adapter en een 55-watt voedingsadapter in de doos. Zoals je misschien al weet, zit er dit jaar geen oplader meer in de doos van de Chinese variant.

De garantieperiode is 12 maanden. Bij ons importapparaat, geleverd door TradingShenzhen, is er de mogelijkheid om het apparaat naar een Duits verzendadres te sturen in geval van een garantieclaim. Hierdoor zou een tijdrovende verzending naar China niet nodig zijn.

Invoerapparaten en bediening - Xiaomi Mi 11 met 480 Hz touch-sampling rate

Het is mogelijk om het scherm te ontgrendelen met behulp van biometrische identificatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning. De optische vingerafdrukscanner onder het OLED-paneel reageert betrouwbaar, maar het duurt soms even voordat de vinger wordt herkend. De herkenningsgraad van de sensor is echter zeer goed. De gezichtsontgrendelingsfunctie werkt ook betrouwbaar, maar deze optie is onveilig door het gebruik van de front-facing camera.

Niet alleen de verversingssnelheid (120 Hz) is erg hoog, maar ook de bemonsteringsfrequentie van het aanraakscherm (480 Hz), waardoor inputs zeer vloeiend worden doorgevoerd op het 6,81 inch OLED paneel. Ook het trilsysteem bevalt ons zeer goed. De "lineaire Z-as" vibratiemotor in de Mi 11 geeft haarscherpe feedback en werkt op een hoog kwaliteitsniveau.

Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review
Xiaomi Mi 11 smartphone review

Beeldscherm - AMOLED DotDisplay in de Mi 11 bij 1440p

Subpixel raster
Subpixel raster

Het 6,81-inch AMOLED-scherm haalt een hoge helderheid van 845 cd/m² in onze metingen met homogene verlichting. We controleren de helderheid ook met een gelijkmatig verdeelde verhouding tussen donkere en heldere gebieden (APL50) in onze test. Ook hier kunnen we een zeer hoge helderheid van 1.180 cd/m² vaststellen. Zelfs de APL10-test (1.271 cd/m²) haalt niet helemaal de specificaties van Xiaomi (1.500 nits), maar de helderheid is hoe dan ook absoluut voldoende voor HDR-content.

Terwijl Samsung na enkele jaren een stap terug heeft gedaan op het gebied van resolutie in zijn "goedkope" vlaggenschip smartphones S21enS21+, brengt Xiaomi eindelijk WQHD+ naar de Mi telefoons. Of iedere gebruiker de 3200x1440 pixels nodig heeft valt nog te bezien, maar digitale content wordt met de Mi 11 zeer scherp weergegeven, en ook de hoge verversingssnelheid van 120 fps is van vlaggenschipniveau.

De Xiaomi smartphone maakt gebruik van pulsbreedtemodulatie (PWM) met een hoge frequentie van 257,7-485,4 Hz voor de helderheidsregeling. Een DC-dimmodus is ook beschikbaar; we hebben hier 119-122 Hz gemeten.

846
cd/m²
839
cd/m²
852
cd/m²
847
cd/m²
840
cd/m²
850
cd/m²
843
cd/m²
833
cd/m²
851
cd/m²
Helderheidsverdeling
X-Rite i1Pro 2
Maximum: 852 cd/m² Gemiddelde: 844.6 cd/m² Minimum: 2.38 cd/m²
Helderheidsverdeling: 98 %
Helderheid in Batterij-modus: 840 cd/m²
Contrast: ∞:1 (Zwart: 0 cd/m²)
ΔE Color 1.2 | 0.6-29.43 Ø5.7
ΔE Greyscale 2 | 0.64-98 Ø5.9
98.6% sRGB (Calman 2D)
Gamma: 2.26
Xiaomi Mi 11
LED DotDisplay, 3200x1440, 6.81
OnePlus 8 Pro
AMOLED, 3168x1440, 6.78
Huawei P40 Pro
OLED, 2640x1200, 6.58
Google Pixel 5
OLED, 2340x1080, 6.00
Oppo Reno4 Pro
AMOLED, 2400x1080, 6.50
Samsung Galaxy S21+
Dynamic AMOLED 2X, 2400x1080, 6.70
Screen
19%
-5%
3%
-81%
-13%
Brightness middle
840
796
-5%
584
-30%
635
-24%
790
-6%
814
-3%
Brightness
845
779
-8%
576
-32%
636
-25%
789
-7%
814
-4%
Brightness Distribution
98
94
-4%
95
-3%
97
-1%
95
-3%
97
-1%
Black Level *
Colorchecker DeltaE2000 *
1.2
0.68
43%
1.1
8%
0.8
33%
2.8
-133%
2
-67%
Colorchecker DeltaE2000 max. *
2.7
1.55
43%
2.3
15%
2.2
19%
7.7
-185%
3.6
-33%
Greyscale DeltaE2000 *
2
1.1
45%
1.8
10%
1.7
15%
5
-150%
1.4
30%
Gamma
2.26 97%
2.237 98%
2.16 102%
2.23 99%
2.29 96%
2.12 104%
CCT
6492 100%
6310 103%
6355 102%
6492 100%
6716 97%
6568 99%

* ... kleiner is beter

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

Om de schermhelderheid te verlagen schakelen sommige laptops het backlight erg snel aan en uit. Dit gebeurt aan een dergelijk hoge frequentie dat het niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Als de frequentie te laag is kunnen personen met gevoelige ogen geïrriteerd geraken, hoofdpijn krijgen en zelfs flickering waarnemen.
Screen flickering / PWM waargenomen 485.4 Hz ≤ 99 % helderheid instelling

Het backlight van het scherm flikkert aan 485.4 Hz (hoogstwaarschijnlijk met PWM - Pulse-Width Modulation) aan een helderheid van 99 % en lager. Boven deze helderheid zou er geen flickering / PWM mogen optreden.

De frequentie van 485.4 Hz is relatief hoog en de meeste mensen die gevoelig zijn aan flickering zouden dit dus niet mogen waarnemen of geïrriteerde ogen krijgen. Er zijn echter rapporten die beweren dat sommige mensen toch flickering met 500 Hz en hoger kunnen waarnemen: opgelet dus.

Ter vergelijking: 51 % van alle geteste toestellen maakten geen gebruik van PWM om de schermhelderheid te verlagen. Als het wel werd gebruikt, werd een gemiddelde van 9676 (minimum: 5 - maximum: 142900) Hz waargenomen.

De analyse die is uitgevoerd met de spectrofotometer en de CalMAN software resulteert in zeer lage gemiddelde Delta E afwijkingen ten opzichte van de sRGB kleurruimte (profiel: Origineel) in de Mi smartphone, waarbij het ideale bereik bestaat uit waarden onder de 3. De kleurtemperatuur van 6.492 K is ook spot on ten opzichte van de ideale waarde van 6.500 K. De kleurruimtes die we hebben gemeten (sRGB, P3) worden bijna volledig gedekt door het OLED paneel. Bovendien kunnen we niet echt een kleurtint detecteren

Kleurnauwkeurigheid (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Kleurnauwkeurigheid (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Kleurruimte (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Kleurruimte (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Grijstinten (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Grijstinten (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Kleurverzadiging (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Kleurverzadiging (doelkleurruimte: P3; profiel: Auto)
Kleurnauwkeurigheid (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)
Kleurnauwkeurigheid (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)
Kleurruimte (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)
Kleurruimte (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)
Grijstinten (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)
Grijstinten (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)
Kleurverzadiging (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)
Kleurverzadiging (doelkleurruimte: sRGB; profiel: Origineel)

Responstijd Scherm

De responstijden van het scherm tonen hoe snel het scherm in staat is om van één kleur naar de andere te veranderen. Trage responstijden kunnen aanleiding geven tot 'nabeelden' rond bewegende objecten of het scherm wazig maken (blur). Vooral spelers van snelle 3D-games hebben baat bij een scherm met snelle responstijden.
       Responstijd Zwart naar Wit
3.2 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 1.6 ms stijging
↘ 1.6 ms daling
Het scherm vertoonde erg snelle responstijden in onze tests en zou zeer geschikt moeten zijn voor snelle games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 240 (maximum) ms. » 2 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd beter is dan het gemiddelde (24.3 ms) van alle geteste toestellen.
       Responstijd 50% Grijs naar 80% Grijs
3.2 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 2 ms stijging
↘ 1.2 ms daling
Het scherm vertoonde erg snelle responstijden in onze tests en zou zeer geschikt moeten zijn voor snelle games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 636 (maximum) ms. » 1 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd beter is dan het gemiddelde (38.6 ms) van alle geteste toestellen.

Het organische display van de Mi 11 vertoont buitenshuis geen gebreken - opgemerkt moet worden dat slechts een maximale helderheid van 482 cd/m² wordt bereikt zonder de omgevingslichtsensor. De inhoud op het AMOLED-display is goed leesbaar in direct zonlicht. Zelfs reflecties kunnen worden overstraald

De kijkhoeken zijn van een zeer goed niveau dankzij de ingebouwde OLED-technologie. Zelfs vanuit zeer vlakke kijkhoeken geeft het scherm kleuren accuraat en levendig weer. We hebben geen kleurverschuivingen opgemerkt

Prestaties - Xiaomi telefoon met Snapdragon 888

De nieuwste high-end chipset van Qualcomm die is geïnstalleerd in de Mi 11 is gebaseerd op de nieuwe Kryo 680 CPU-eenheid. Het integreert een snelle "Prime Core" gebaseerd op de Arm Cortex-X1 architectuur met een kloksnelheid van maximaal 2,84 GHz, drie snelle Cortex-A78-gebaseerde prestatie kernen (2,42 GHz), en vier Arm Cortex-A55 kernen met een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz. Dit wordt verondersteld de Snapdragon888 een prestatieverhoging van 15% te geven ten opzichte van de voorganger. Naast de CPU-eenheid heeft de chipset een QualcommAdreno 660 als grafische

processor, evenals een Hexagon 780 rekeneenheid en de Qualcomm Sensing Hub voor AI-toepassingen.

In ons benchmarkpakket toont de Snapdragon 888 in de Mi 11 zijn kracht - in een goed gekoelde toestand, wel te verstaan. Tijdens langdurige belasting meldt de Xiaomi-telefoon een oververhittingsbeschermingsstatus, en worden de benchmarks afgebroken. Maar zelfs zonder crashes als gevolg van oververhitting, is het evalueren van de prestaties van het toestel vrij moeilijk, omdat de resultaten van dezelfde benchmark grote variaties vertonen.

Vergeleken met de Exynos 2100in deSamsung Galaxy S21 Ultrapresteert de Snapdragon 888 op gelijke voet met de vlaggenschip SoC van Samsung, maar het is moeilijk om het "echte" prestatieverschil te bepalen als gevolg van de throttling van de Mi 11. In de grafische tests is deMali-G78 MP14 ook op gelijke voet met deAdreno 660 - althans voor het grootste deel. In de T-Rex-test van GFX Bench zijn met name de Offscreen-scores van de Mi 11 erg sterk.

De Mi 11 laat een uitstekende indruk achter bij dagelijks gebruik, want de thermische problemen zijn hier nauwelijks een probleem. De systeemprestaties zijn uitstekend, en de laadtijden van applicaties zijn erg snel. Dit is ook te danken aan de snelle lees- en schrijfsnelheden van de UFS-opslag. Deze zijn echter relatief laag voor de 3.1 standaard gezien het feit dat de Snapdragon 888 nu verondersteld wordt de volledige bandbreedte te ondersteunen.

Geekbench 5.3
OpenCL Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4674 Points ∼62%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
1256 Points ∼17% -73%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
7514 Points ∼100% +61%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
7400 Points ∼98% +58%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
4674 Points ∼62% 0%
Average of class Smartphone
  (255 - 7514, n=79)
2001 Points ∼27% -57%
Vulkan Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4279 Points ∼68%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
923 Points ∼15% -78%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
1145 Points ∼18% -73%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
6259 Points ∼100% +46%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
6252 Points ∼100% +46%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
4279 Points ∼68% 0%
Average of class Smartphone
  (72 - 6524, n=81)
1773 Points ∼28% -59%
64 Bit Multi-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
3784 Points ∼100%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
3318 Points ∼87% -12%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
3165 Points ∼83% -16%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
1635 Points ∼43% -57%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
1784 Points ∼47% -53%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
3364 Points ∼89% -11%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
3476 Points ∼92% -8%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
3583 Points ∼94% -5%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (3784 - 3810, n=2)
3797 Points ∼100% 0%
Average of class Smartphone
  (248 - 4201, n=186)
1931 Points ∼51% -49%
64 Bit Single-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1136 Points ∼86%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
909 Points ∼69% -20%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
779 Points ∼59% -31%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
598 Points ∼45% -47%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
608 Points ∼46% -46%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
1100 Points ∼83% -3%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
1326 Points ∼100% +17%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
1106 Points ∼83% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (1136 - 1139, n=2)
1138 Points ∼86% 0%
Average of class Smartphone
  (63 - 1604, n=186)
557 Points ∼42% -51%
PCMark for Android
Work 2.0 performance score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
12876 Points ∼90%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
11153 Points ∼78% -13%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
11341 Points ∼79% -12%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
8954 Points ∼62% -30%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
7820 Points ∼54% -39%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
12255 Points ∼85% -5%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
14362 Points ∼100% +12%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
12876 Points ∼90% 0%
Average of class Smartphone
  (82 - 15299, n=585)
6159 Points ∼43% -52%
Work performance score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
14586 Points ∼87%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
13471 Points ∼80% -8%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
14352 Points ∼86% -2%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
10007 Points ∼60% -31%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
9042 Points ∼54% -38%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
15718 Points ∼94% +8%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
16741 Points ∼100% +15%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
14586 Points ∼87% 0%
Average of class Smartphone
  (1077 - 19989, n=733)
6796 Points ∼41% -53%
3DMark
Wild Life Unlimited Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5678 Points ∼82%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
3310 Points ∼48% -42%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
1022 Points ∼15% -82%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
6010 Points ∼87% +6%
Huawei Mate 40 Pro
HiSilicon Kirin 9000, Mali-G78 MP24, 8192
6923 Points ∼100% +22%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
5873 Points ∼85% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
5678 Points ∼82% 0%
Average of class Smartphone
  (205 - 8672, n=45)
3172 Points ∼46% -44%
Wild Life Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5599 Points ∼83%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
3297 Points ∼49% -41%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
1015 Points ∼15% -82%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
5668 Points ∼84% +1%
Huawei Mate 40 Pro
HiSilicon Kirin 9000, Mali-G78 MP24, 8192
6779 Points ∼100% +21%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
5756 Points ∼85% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
5599 Points ∼83% 0%
Average of class Smartphone
  (153 - 7275, n=45)
2907 Points ∼43% -48%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5249 Points ∼92%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5506 Points ∼96% +5%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
5728 Points ∼100% +9%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
3530 Points ∼62% -33%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
3230 Points ∼56% -38%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
4137 Points ∼72% -21%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
3115 Points ∼54% -41%
Huawei Mate 40 Pro
HiSilicon Kirin 9000, Mali-G78 MP24, 8192
5602 Points ∼98% +7%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
4651 Points ∼81% -11%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
5249 Points ∼92% 0%
Average of class Smartphone
  (573 - 5780, n=590)
2311 Points ∼40% -56%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
12023 Points ∼99%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
9379 Points ∼77% -22%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6771 Points ∼56% -44%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
2834 Points ∼23% -76%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
3540 Points ∼29% -71%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
10913 Points ∼90% -9%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
11824 Points ∼97% -2%
Huawei Mate 40 Pro
HiSilicon Kirin 9000, Mali-G78 MP24, 8192
12146 Points ∼100% +1%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
10794 Points ∼89% -10%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
12023 Points ∼99% 0%
Average of class Smartphone
  (75 - 12146, n=590)
2344 Points ∼19% -81%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
9343 Points ∼97%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
8111 Points ∼84% -13%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6508 Points ∼67% -30%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
2964 Points ∼31% -68%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
3466 Points ∼36% -63%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
8001 Points ∼83% -14%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
7294 Points ∼76% -22%
Huawei Mate 40 Pro
HiSilicon Kirin 9000, Mali-G78 MP24, 8192
9643 Points ∼100% +3%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
8345 Points ∼87% -11%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
9343 Points ∼97% 0%
Average of class Smartphone
  (93 - 9643, n=591)
2156 Points ∼22% -77%
GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7
1920x1080 T-Rex HD Offscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
268 fps ∼85%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
206 fps ∼66% -23%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
152 fps ∼48% -43%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
48 fps ∼15% -82%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
95 fps ∼30% -65%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
242 fps ∼77% -10%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
313.8 fps ∼100% +17%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
154 fps ∼49% -43%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
268 fps ∼85% 0%
Average of class Smartphone
  (0.5 - 322, n=846)
49.5 fps ∼16% -82%
T-Rex HD Onscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
120 fps ∼100%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼50% -50%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
60 fps ∼50% -50%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
45 fps ∼38% -62%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
60 fps ∼50% -50%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
119 fps ∼99% -1%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
60 fps ∼50% -50%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
104 fps ∼87% -13%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
120 fps ∼100% 0%
Average of class Smartphone
  (1 - 142, n=855)
33 fps ∼28% -72%
GFXBench 3.0
off screen Manhattan Offscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
158 fps ∼93%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
126 fps ∼74% -20%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
118 fps ∼69% -25%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
31 fps ∼18% -80%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
54 fps ∼32% -66%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
161 fps ∼94% +2%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
170.4 fps ∼100% +8%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
117 fps ∼69% -26%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
158 fps ∼93% 0%
Average of class Smartphone
  (0.8 - 180, n=751)
29.6 fps ∼17% -81%
on screen Manhattan Onscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
91 fps ∼76%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼50% -34%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
59 fps ∼50% -35%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
30 fps ∼25% -67%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
48 fps ∼40% -47%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
119 fps ∼100% +31%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
59.8 fps ∼50% -34%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
69 fps ∼58% -24%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
91 fps ∼76% 0%
Average of class Smartphone
  (1.2 - 119, n=759)
24.3 fps ∼20% -73%
GFXBench 3.1
off screen Manhattan ES 3.1 Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
111 fps ∼100%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
88 fps ∼79% -21%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
75 fps ∼68% -32%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
22 fps ∼20% -80%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
37 fps ∼33% -67%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
107 fps ∼96% -4%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
106 fps ∼95% -5%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
74 fps ∼67% -33%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
111 fps ∼100% 0%
Average of class Smartphone
  (0.87 - 117, n=614)
23.6 fps ∼21% -79%
on screen Manhattan ES 3.1 Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
59 fps ∼57%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
60 fps ∼58% +2%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
52 fps ∼50% -12%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
21 fps ∼20% -64%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
33 fps ∼32% -44%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
103 fps ∼100% +75%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
59 fps ∼57% 0%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
51 fps ∼50% -14%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
59 fps ∼57% 0%
Average of class Smartphone
  (1.2 - 110, n=616)
21.1 fps ∼20% -64%
GFXBench
Aztec Ruins High Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
25 fps ∼57%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
31 fps ∼70% +24%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
23 fps ∼52% -8%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
8.8 fps ∼20% -65%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
13 fps ∼30% -48%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
44 fps ∼100% +76%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
40 fps ∼91% +60%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
26 fps ∼59% +4%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
25 fps ∼57% 0%
Average of class Smartphone
  (0.61 - 60, n=384)
12 fps ∼27% -52%
2560x1440 Aztec Ruins High Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
29 fps ∼97%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
20 fps ∼67% -31%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
19 fps ∼63% -34%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
5.3 fps ∼18% -82%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
8.4 fps ∼28% -71%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
27 fps ∼90% -7%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
30 fps ∼100% +3%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
28 fps ∼93% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
29 fps ∼97% 0%
Average of class Smartphone
  (0.21 - 101, n=382)
8.32 fps ∼28% -71%
Aztec Ruins Normal Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
41 fps ∼64%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
48 fps ∼75% +17%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
36 fps ∼56% -12%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
13 fps ∼20% -68%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
21 fps ∼33% -49%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
64 fps ∼100% +56%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
53.5 fps ∼84% +30%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
37 fps ∼58% -10%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
41 fps ∼64% 0%
Average of class Smartphone
  (1.4 - 64, n=388)
17.9 fps ∼28% -56%
1920x1080 Aztec Ruins Normal Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
79 fps ∼93%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
54 fps ∼64% -32%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
50 fps ∼59% -37%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
13 fps ∼15% -84%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
23 fps ∼27% -71%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
64 fps ∼75% -19%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
85 fps ∼100% +8%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
69 fps ∼81% -13%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (79 - 87, n=2)
83 fps ∼98% +5%
Average of class Smartphone
  (0.6 - 257, n=388)
20.4 fps ∼24% -74%
off screen Car Chase Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
67 fps ∼89%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
51 fps ∼68% -24%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
44 fps ∼59% -34%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
12 fps ∼16% -82%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
21 fps ∼28% -69%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
62 fps ∼83% -7%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
75 fps ∼100% +12%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
58 fps ∼77% -13%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
67 fps ∼89% 0%
Average of class Smartphone
  (0.6 - 75, n=539)
15.7 fps ∼21% -77%
on screen Car Chase Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
33 fps ∼59%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
45 fps ∼80% +36%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
31 fps ∼55% -6%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
13 fps ∼23% -61%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
19 fps ∼34% -42%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
56 fps ∼100% +70%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
42.9 fps ∼77% +30%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
30 fps ∼54% -9%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
33 fps ∼59% 0%
Average of class Smartphone
  (1.1 - 60, n=543)
13.9 fps ∼25% -58%
AnTuTu v8 - Total Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
700592 Points ∼97%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
585231 Points ∼81% -16%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
496966 Points ∼69% -29%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
288970 Points ∼40% -59%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
316129 Points ∼44% -55%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
617805 Points ∼86% -12%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
510245 Points ∼71% -27%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
633158 Points ∼88% -10%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (700592 - 740847, n=2)
720720 Points ∼100% +3%
Average of class Smartphone
  (53335 - 700592, n=163)
328096 Points ∼46% -53%
AImark - Score v2.x (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
209984 Points ∼93%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
73666 Points ∼32% -65%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
226728 Points ∼100% +8%
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple A14 Bionic, A14 Bionic GPU, 6144
92533 Points ∼41% -56%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
Points ∼0% -100%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (209984 - 217223, n=2)
213604 Points ∼94% +2%
Average of class Smartphone
  (4490 - 228879, n=42)
46354 Points ∼20% -78%
BaseMark OS II
Web (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1434 Points ∼88%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
1496 Points ∼92% +4%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
1629 Points ∼100% +14%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
1428 Points ∼88% 0%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
1399 Points ∼86% -2%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
1486 Points ∼91% +4%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
1471 Points ∼90% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
1434 Points ∼88% 0%
Average of class Smartphone
  (7 - 2169, n=776)
850 Points ∼52% -41%
Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
12732 Points ∼87%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
11842 Points ∼81% -7%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
10138 Points ∼69% -20%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
2560 Points ∼17% -80%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
5178 Points ∼35% -59%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
14636 Points ∼100% +15%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
14362 Points ∼98% +13%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
12732 Points ∼87% 0%
Average of class Smartphone
  (18 - 16996, n=776)
2675 Points ∼18% -79%
Memory (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
8789 Points ∼100%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
7240 Points ∼82% -18%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
6038 Points ∼69% -31%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
5381 Points ∼61% -39%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
4929 Points ∼56% -44%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
6246 Points ∼71% -29%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
6588 Points ∼75% -25%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
8789 Points ∼100% 0%
Average of class Smartphone
  (21 - 8874, n=776)
2017 Points ∼23% -77%
System (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
10377 Points ∼95%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
10058 Points ∼92% -3%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
9782 Points ∼89% -6%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
5960 Points ∼54% -43%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
6807 Points ∼62% -34%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
10492 Points ∼96% +1%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
10936 Points ∼100% +5%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
10377 Points ∼95% 0%
Average of class Smartphone
  (369 - 49782, n=776)
3698 Points ∼34% -64%
Overall (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
6361 Points ∼100%
OnePlus 8 Pro
Qualcomm Snapdragon 865, Adreno 650, 12288
5993 Points ∼94% -6%
Huawei P40 Pro
HiSilicon Kirin 990 5G, Mali-G76 MP16, 8192
5589 Points ∼88% -12%
Google Pixel 5
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 8192
3290 Points ∼52% -48%
Oppo Reno4 Pro
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 12288
3949 Points ∼62% -38%
Samsung Galaxy S21+
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 8192
6144 Points ∼97% -3%
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Exynos 2100 5G, Mali-G78 MP14, 12288
6247 Points ∼98% -2%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
6361 Points ∼100% 0%
Average of class Smartphone
  (1 - 6402, n=776)
1875 Points ∼29% -71%
Jetstream 2 - Total Score
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
83.2 Points ∼100% 0%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
83.152 Points ∼100%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
69.956 Points ∼84% -16%
Samsung Galaxy S21+ (Chrome 88.0.4324.152)
66.27 Points ∼80% -20%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
63.374 Points ∼76% -24%
Google Pixel 5 (Chrome 86.0.4240.110)
50.811 Points ∼61% -39%
Average of class Smartphone (9.13 - 161, n=237)
43.2 Points ∼52% -48%
JetStream 1.1 - Total Score
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
138 Points ∼100% 0%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
137.89 Points ∼100%
Samsung Galaxy S21+ (Chrome 88.0.4324.152)
117.78 Points ∼85% -15%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
116.61 Points ∼85% -15%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
114.78 Points ∼83% -17%
Google Pixel 5 (Chrome 86.0.4240.110)
88.938 Points ∼64% -36%
Oppo Reno4 Pro (Chrome 86)
53.546 Points ∼39% -61%
Average of class Smartphone (10 - 375, n=669)
50.9 Points ∼37% -63%
Speedometer 2.0 - Result
Samsung Galaxy S21+ (Chrome 88.0.4324.152)
85.8 runs/min ∼100% +37%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
71.8 runs/min ∼84% +14%
OnePlus 8 Pro (Chome 80)
67.7 runs/min ∼79% +8%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
62.8 runs/min ∼73%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
62.8 runs/min ∼73% 0%
Google Pixel 5 (Chrome 86.0.4240.110)
49.2 runs/min ∼57% -22%
Average of class Smartphone (6.42 - 196, n=213)
45.4 runs/min ∼53% -28%
WebXPRT 3 - ---
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
124 Points ∼100%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
124 Points ∼100% 0%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
104 Points ∼84% -16%
Samsung Galaxy S21+ (Chrome 88.0.4324.152)
102 Points ∼82% -18%
Google Pixel 5 (Chrome 86.0.4240.110)
77 Points ∼62% -38%
Average of class Smartphone (19 - 194, n=308)
71.3 Points ∼58% -42%
Oppo Reno4 Pro (Chrome 86)
50 Points ∼40% -60%
Huawei P40 Pro
Points ∼0% -100%
Octane V2 - Total Score
Samsung Galaxy S21+ (Chrome 88.0.4324.152)
28247 Points ∼100% +3%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
27539 Points ∼97%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
27539 Points ∼97% 0%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
23690 Points ∼84% -14%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
23678 Points ∼84% -14%
Google Pixel 5 (Chrome 86.0.4240.110)
18629 Points ∼66% -32%
Oppo Reno4 Pro (Chrome 86)
11059 Points ∼39% -60%
Average of class Smartphone (894 - 58632, n=841)
8537 Points ∼30% -69%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Average of class Smartphone (460 - 59466, n=867)
9408 ms * ∼100% -447%
Oppo Reno4 Pro (Chrome 86)
4533.9 ms * ∼48% -163%
Google Pixel 5 (Chrome 86.0.4240.110)
2469.8 ms * ∼26% -43%
OnePlus 8 Pro (Chrome 80)
1944.7 ms * ∼21% -13%
Huawei P40 Pro (Huawei Browser 10.1)
1913.7 ms * ∼20% -11%
Samsung Galaxy S21+ (Chrome 88.0.4324.152)
1743.6 ms * ∼19% -1%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
1722 ms * ∼18% -0%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
1721.5 ms * ∼18%

* ... kleiner is beter

Xiaomi Mi 11OnePlus 8 ProHuawei P40 ProGoogle Pixel 5Oppo Reno4 ProSamsung Galaxy S21+Average 128 GB UFS 3.1 FlashAverage of class Smartphone
AndroBench 3-5
-15%
-16%
-55%
-44%
12%
-7%
-80%
Random Write 4KB
289.32
197.7
-32%
271.83
-6%
155.87
-46%
139.65
-52%
283.31
-2%
235 (121 - 289, n=11)
-19%
42.2 (0.14 - 319, n=955)
-85%
Random Read 4KB
278.54
208.3
-25%
228.06
-18%
138.93
-50%
159.39
-43%
309.61
11%
243 (133 - 317, n=11)
-13%
65 (1.59 - 325, n=955)
-77%
Sequential Write 256KB
754.41
730.4
-3%
395.74
-48%
189.99
-75%
473.71
-37%
1037.14
37%
810 (674 - 1095, n=11)
7%
144 (2.99 - 1321, n=955)
-81%
Sequential Read 256KB
1614.92
1627.3
1%
1774.68
10%
851.37
-47%
943.36
-42%
1623.02
1%
1599 (1348 - 1710, n=11)
-1%
372 (12.1 - 2037, n=955)
-77%

Spelletjes - Xiaomi telefoon met Adreno 660

De 3D-prestaties van de Mi 11 worden op de proef gesteld met een paar veeleisende games uit de Play Store. In combinatie met de GameBench app

loggen we de framerates tijdens de gamesessies.

Grafisch zware games worden consistent weergegeven op een stabiele 60 FPS in de beste beeldkwaliteit; Xiaomi lijkt de Mi 11 hier te beperken. PUBG Mobile is ook soepel speelbaar op een hoge 40 FPS in Ultra HD. Dalingen in de framerate zijn niet zichtbaar in de shooter game, zelfs niet bij de hoogste grafische instellingen.

Niet alleen is de Xiaomi telefoon geschikt voor gamers vanwege de nieuweAdreno 660 GPU maar ook vanwege de zeer hoge touch-sampling snelheid van 480 Hz en Qualcomm's Game Quick Touch functie, die bedoeld is om de reactietijden voor touch inputs merkbaar te verbeteren. De sensoren en het OLED scherm reageerden onberispelijk in de test. In tegenstelling tot de benchmarks wordt de warmteontwikkeling hier absoluut binnen de perken gehouden.

051015202530354045505560605560566058616060585958606049605960605660605960606160586061606055606157565860586060586056585657565960605860606061586060605760606057606060605858606060616060595960606060596060605660605960576160606060616056606055605660586160605859586060496059606056606059606061605860616060556061575658605860605860565856575659606058606060615860606057606060576060606058586060606160605959606060605960606056606059605761606060606160566060616060605960606060606060606060526060606060606058606061596060615960596059606159616059606060615960606059615957596060605960556056605861606058595860604960596060566060596060616058606160605560615756586058606058605658565756596060586060606158606060576060605760606060585860606061606059596060606059606060566060596057616060606061605660606160606059606060606060606060605260606060606060586060615960606159605960596061596160596060606159606060596159575960606059616060605960606060606061596059615861596160605860596060596060606060606060605960606059596159606160606060596059606060615860596055605660586160605859586060496059606056606059606061605860616060556061575658605860605860565856575659606058606060615860606057606060576060606058586060606160605959606060605960606056606059605761606060606160566060616060605960606060606060606060526060606060606058606061596060615960596059606159616059606060615960606059615957596060605961606060596060606060606159605961586159616060586059606059606060606060606060596060605959615960616060606059605960606061586059605960606060606058605360606060605560596160596060606059605960606060606060606059605960595961596060606060606060606060576060606061605960586060606060606060596060606060606059606060606060606059596060606060605560566058616060585958606049605960605660605960606160586061606055606157565860586060586056585657565960605860606061586060605760606057606060605858606060616060595960606060596060605660605960576160606060616056606061606060596060606060606060606052606060606060605860606159606061596059605960615961605960606061596060605961595759606060596160606059606060606060615960596158615961606058605960605960606060606060606059606060595961596061606060605960596060606158605960596060606060605860536060606060556059616059606060605960596060606060606060605960596059596159606060606060606060606057606060606160596058606060606060606059606060606060605960606060606060605959606060606040404040404040404040404040404040404040403941404040404039404040414040403940404040403940394139414040404040394041403940404039404140394040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040394140403941394040404040404041403940404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404039404060556056605861606058595860604960596060566060596060616058606160605560615756586058606058605658565756596060586060606158606060576060605760606060585860606061606059596060606059606060566060596057616060606061605660606160606059606060606060606060605260606060606060586060615960606159605960596061596160596060606159606060596159575960606059616060605960606060606061596059615861596160605860596060596060606060606060605960606059596159606160606060596059606060615860596059606060606060586053606060606055605961605960606060596059606060606060606060596059605959615960606060606060606060605760606060616059605860606060606060605960606060606060596060606060606060595960606060604040404040404040404040404040404040404040394140404040403940404041404040394040404040394039413941404040404039404140394040403940414039404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404039414040394139404040404040404140394040404040404040404040404040404040404040404040404040404040404040403940406160606061606060606160606060616060606160606060616060606160606060616060606157606061606060606160606061606060606160606060616060606160606060616060606160606060Tooltip
; Asphalt 9: Legends: Ø59.1 (49-61)
; PUBG Mobile; Smooth: Ø59.7 (52-61)
; PUBG Mobile; Balanced: Ø59.8 (58-61)
; PUBG Mobile; HD: Ø59.7 (53-61)
; PUBG Mobile; Ultra HD: Ø40 (39-41)
; Real Racing 3: Ø60.2 (57-61)

Emissies - Mi 11 lijdt aan throttling

Temperatuur

De glazen behuizing aan de achterzijde van de Mi 11 warmt relatief merkbaar op bij permanente belasting. We gebruiken meestal de batterijtest van de GFXBench-app om de interne warmteontwikkeling te controleren. De respectievelijke scenario's worden 30 keer achter elkaar uitgevoerd, en zowel de batterijstatus als de framerates worden gelogd. We kunnen echter niet het temperatuurgedrag van de Qualcomm SoC analyseren, omdat de test na een relatief korte tijd wordt beëindigd vanwege oververhittingsbeveiliging.

Niettemin kunnen hoge frame-rate fluctuaties worden geïdentificeerd op basis van de resultaten van de individuele tests. De Mi 11 gooit soms tot 50% onder CPU-intensieve belasting in de T-Rex test. De native refresh rate beperkt de Onscreen rates bij optimale koeling, maar we halen slechts 60 fps als we de benchmark meerdere keren uitvoeren.

Warmteontwikkeling is echter (waarschijnlijk) nauwelijks een echt probleem bij dagelijks gebruik - onder "normale" belasting, zoals een 30 minuten durende gamesessie of meerdere 8K video's achter elkaar, is warmteontwikkeling duidelijk merkbaar, maar we nemen geen prestatieverlies waar. De stabiliteit van de Mi 11 in de Wild Life stabiliteitsstresstest is ook zeer behoorlijk. Of dit ook het geval is bij zomerse temperaturen is op zijn minst de vraag.

3DMark - Wild Life Stress Test Stability
Huawei P40 Pro
Mali-G76 MP16, Kirin 990 5G, 256 GB UFS 3.0 Flash
99.8 % ∼100% +11%
Google Pixel 5
Adreno 620, SD 765G, 128 GB UFS 2.1 Flash
94.7 % ∼95% +5%
Xiaomi Mi 11
Adreno 660, SD 888 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
90.2 (5064min - 5613max) % ∼90%
Samsung Galaxy S21+
Mali-G78 MP14, Exynos 2100 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
65.8 (3805min - 5781max) % ∼66% -27%
Max. Belasting
 37 °C37.2 °C37.6 °C 
 36.7 °C37.1 °C36.3 °C 
 36.5 °C35.2 °C33.8 °C 
Maximum: 37.6 °C
Gemiddelde: 36.4 °C
34 °C35.9 °C37.3 °C
32.5 °C35.8 °C37.5 °C
32.1 °C34.6 °C36 °C
Maximum: 37.5 °C
Gemiddelde: 35.1 °C
Stroomadapter (max.)  27.5 °C | Kamertemperatuur 22 °C | Fluke t3000FC (calibrated) & Voltcraft IR-260
(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 36.4 °C / 98 F, compared to the average of 32.9 °C / 91 F for the devices in the class Smartphone.
(+) The maximum temperature on the upper side is 37.6 °C / 100 F, compared to the average of 35.2 °C / 95 F, ranging from 22.4 to 51.7 °C for the class Smartphone.
(+) The bottom heats up to a maximum of 37.5 °C / 100 F, compared to the average of 33.8 °C / 93 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 28.2 °C / 83 F, compared to the device average of 32.9 °C / 91 F.

Sprekers

De Mi 11 heeft een symmetrisch systeem met dubbele luidsprekers aan de boven- en onderkant van de behuizing. De stereoluidsprekers, getuned door Harman Kardon, bieden een zeer mooi geluid. De muziekuitvoer heeft nauwelijks lage tonen, maar daar staan zeer lineaire hoge en middentonen tegenover. Druppels zijn nauwelijks zichtbaar in het Pink Noise diagram, zelfs bij superhoge tonen. Op dit moment wordt het niet veel beter in het smartphone segment.

Xiaomi heeft geen audiojack in de Mi 11 verwerkt, maar het afspelen van muziek via de USB-poort biedt een zuiver geluid. Gebruikers die een draadloze hoofdtelefoon willen gebruiken, kunnen ook genieten van aptX-, AAC-, LHDC- en LDAC-ondersteuning.

dB(A) 0102030405060708090Deep BassMiddle BassHigh BassLower RangeMidsHigher MidsLower HighsMid HighsUpper HighsSuper Highs202634.52528.328.63123.329.24024.328.85033.936.46322.527.78022.525.910023.925.612517.23716019.948.920016.548.625013.350.931517.656.84002055.950019.66663023.268.680013.270.7100012.672.4125012.674.916001473.5200012.776.5250012.777.5315013.278.6400013.774.6500013.773.9630013.974.1800013.473.3100001474.61250014.768.81600015.763.2SPL27.386.8N0.967.5median 14median 70.7Delta2.79.12633.328.333.323.323.524.330.433.935.822.526.222.519.623.923.317.231.119.94716.550.513.353.517.6582060.419.664.223.267.513.271.512.673.612.678.51476.712.776.912.777.113.278.913.776.813.774.113.973.813.474.91475.114.769.515.758.527.387.80.971.6median 14median 71.52.710.1hearing rangehide median Pink NoiseXiaomi Mi 11Samsung Galaxy S21+
Frequency diagram (checkboxes can be checked and unchecked to compare devices)
Xiaomi Mi 11 audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (86.8 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 26% lower than median
(±) | linearity of bass is average (9.5% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(+) | balanced mids - only 4.5% away from median
(+) | mids are linear (5.3% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(+) | balanced highs - only 4.5% away from median
(+) | highs are linear (2.3% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (17.9% difference to median)
Compared to same class
» 7% of all tested devices in this class were better, 5% similar, 88% worse
» The best had a delta of 13%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 31% of all tested devices were better, 8% similar, 61% worse
» The best had a delta of 3%, average was 21%, worst was 65%

Samsung Galaxy S21+ audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (87.8 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 27.6% lower than median
(±) | linearity of bass is average (11.1% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(±) | reduced mids - on average 5.3% lower than median
(+) | mids are linear (4.9% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(+) | balanced highs - only 4.3% away from median
(+) | highs are linear (2% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (19.1% difference to median)
Compared to same class
» 13% of all tested devices in this class were better, 8% similar, 80% worse
» The best had a delta of 13%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 39% of all tested devices were better, 7% similar, 53% worse
» The best had a delta of 3%, average was 21%, worst was 65%

Batterijduur - Xiaomi Mi 11 met 50-watt draadloos opladen

Energieverbruik

De 4.600 mAh batterij van de Mi 11 laadt op met 55 watt via USB-C PD en draadloos met een maximum van 50 watt. Apparaten met Qi-ondersteuning kunnen ook draadloos worden opgeladen bij 10 watt met de functie voor omgekeerd draadloos opladen. Met de snelle oplaadtechnologie van de 55 watt voedingsadapter is de Mi 11 in ongeveer 40 minuten volledig opgeladen als de batterij volledig leeg is.

Het stroomverbruik is niet bijzonder efficiënt. Vooral verbruikspieken van bijna 12 watt onder belasting zijn verhoudingsgewijs hoog.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0.02 / 0.24 Watt
Inactiefdarkmidlight 1.57 / 1.92 / 1.94 Watt
Belasting midlight 6.32 / 11.65 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        Metrahit Energy
Xiaomi Mi 11
4600 mAh
OnePlus 8 Pro
4510 mAh
Huawei P40 Pro
4200 mAh
Google Pixel 5
4080 mAh
Oppo Reno4 Pro
4000 mAh
Samsung Galaxy S21+
4800 mAh
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
Average of class Smartphone
 
Power Consumption
-33%
37%
58%
14%
27%
0%
25%
Idle Minimum *
1.57
2.2
-40%
0.92
41%
0.69
56%
0.95
39%
0.74
53%
1.57
-0%
0.89 (0.2 - 3.4, n=939)
43%
Idle Average *
1.92
3.3
-72%
1.41
27%
0.82
57%
2.49
-30%
1.27
34%
1.92
-0%
1.758 (0.6 - 6.2, n=938)
8%
Idle Maximum *
1.94
3.7
-91%
1.47
24%
0.85
56%
2.58
-33%
1.33
31%
1.94
-0%
2.04 (0.74 - 6.6, n=939)
-5%
Load Average *
6.32
5.9
7%
3.35
47%
2.73
57%
3.52
44%
6.32
-0%
6.32
-0%
4.14 (0.8 - 10.8, n=933)
34%
Load Maximum *
11.65
8.3
29%
6.37
45%
4.4
62%
5.9
49%
9.61
18%
11.7
-0%
6.16 (1.2 - 14.2, n=933)
47%

* ... kleiner is beter

Levensduur batterij

De batterijgebruiksduur van het Xiaomi vlaggenschip is onder het gemiddelde; ze kunnen alleen echt overtuigen in onze video batterij test. Onze vergelijkingsapparaten laten zich het best vergelijken bij een aangepaste schermhelderheid van 150 cd/m². De Mi 11 bevindt zich aan de onderkant van ons vergelijkingsveld met iets minder dan 9 uur in onze WLAN-test - het paneel terugbrengen naar 1080p en 60 Hz in het instellingenmenu levert ongeveer 2 uur meer op.

Naast de inefficiënte koeling van de Snapdragon 888is een van de redenen voor het relatief lage uithoudingsvermogen de WLAN-modem, omdat de Xiaomi-telefoon het bijna twee keer zo lang volhoudt in onze continue videoloop met uitgeschakeld WLAN.

Batterijduur
Inactief (zonder WLAN, minimale helderheid)
19h 04min
NBC WiFi Websurfing Battery Test 1.3
8h 47min
Big Buck Bunny H.264 1080p
16h 11min
Belast (maximale helderheid)
3h 34min
Xiaomi Mi 11
4600 mAh
OnePlus 8 Pro
4510 mAh
Huawei P40 Pro
4200 mAh
Google Pixel 5
4080 mAh
Oppo Reno4 Pro
4000 mAh
Samsung Galaxy S21+
4800 mAh
Batterijduur
51%
20%
64%
80%
33%
Reader / Idle
1144
2103
84%
1474
29%
2245
96%
1780
56%
H.264
971
1023
5%
1137
17%
1466
51%
1174
21%
WiFi v1.3
527
923
75%
743
41%
808
53%
950
80%
651
24%
Load
214
296
38%
198
-7%
333
56%
282
32%

Pro

+ tolles OLED-Panel
+ sehr gute Lautsprecher
+ hohe Leistung (bei guter Kühlung)
+ Design & Verarbeitung
+ Schnelles Laden (Kabel oder kabellos)
+ gute Kameras ...

Contra

- geen UHD-optie voor de frontcam
- USB 2.0
- Geen IP-indeling

Verdict over de Xiaomi Mi 11 - Nog steeds zeer aantrekkelijk in verhouding tot de concurrentie