Notebookcheck

Xiaomi Mi 11 Lite 4G smartphone review: De goedkoopste instapper in de Mi 11-serie

Budget editie. Xiaomi verzamelt zijn topsmartphones in de Mi 11-serie en vraagt er ook behoorlijk wat geld voor. Qua prijs is de situatie precies omgekeerd met de Xiaomi Mi 11 Lite 4G. De 6,55-inch mid-range smartphone begint bij 300 euro (~$354) en is daarmee duidelijk de goedkoopste vertegenwoordiger van de Mi 11-serie. Desondanks zijn de functies en prestaties goed, zoals zal blijken uit onze review.
Manuel Masiero, 👁 Daniel Schmidt (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...

Na de lancering van deMi 11en deMi 11 Ultratopmodellen, volgde Xiaomi op met de mid-range Mi 11 Lite 5G. Met de Mi 11 Lite 4G komt nu het tweede Lite-model in de race, en het is zelfs goedkoper dan zijn 5G-tegenhanger, die al vrij betaalbaar is in termen van functies en prestaties.

De Mi 11 Lite 4G heeft ook dezelfde designtaal als de Mi 11 topmodellen. Er zijn echter iets minder functies in vergelijking met de 5G-versie, zoals deSnapdragon 732G in plaats van de Snapdragon 780G, bijvoorbeeld, evenals alleen Wi-Fi 5 in plaats van Wi-Fi 6. Afgezien daarvan is de afstand tot de Mi 11 Lite 5G over het algemeen wel erg kort.

De 6,55-inch Xiaomi Mi 11 Lite scoort punten met een AMOLED-paneel met een resolutie van 2400x1080 dat tot 90 Hz werkt en HDR10 ondersteunt. Daarnaast is er tot 8 GB aan LPDDR4X RAM en 128 GB aan UFS 2.2 opslag, een 64 MP triple-camera setup, en een 4.250 mAh batterij.

Onze review laat zien hoe het toestel zich staande houdt met deze hardwarecomponenten in het zeer competitieve middensegment en hoe het zich verhoudt tot de Mi 11 Lite 5G.

, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Xiaomi Mi 11 Lite 4G (Mi 11 Serie)
Processor
Qualcomm Snapdragon 732G 8 x 2.3 GHz, Kryo 470 Gold / Silver
Grafische kaart
Geheugen
8192 MB 
, LPDDR4X
Beeldscherm
6.55 inch 20:9, 2400 x 1080 pixel 402 PPI, capacitive, AMOLED, Corning Gorilla Glass 5, Full HD , HDR10, 240 Hz touch sampling rate, glimmend: ja, HDR, 90 Hz
Opslag
128 GB UFS 2.2 Flash, 128 GB 
, 107.4 GB beschikbaar
Verbindingen
1 USB 2.0, USB-C Power Delivery (PD), Audio Verbindingen: via USB Type-C to 3.5 mm headphone adapter, Card Reader: microSD (FAT, FAT32, exFAT), 1 Vingerafdruklezer, NFC, Brightness Sensor, Sensoren: proximity sensor, ambient light sensor, accelerometer, gyroscope, electronic compass, linear motor, IR blaster, DRM Widevine L1, Camera2 API Level 3, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Display
Netwerkmogelijkheden
802.11 a/b/g/n/ac (a/b/g/n = Wi-Fi 4/ac = Wi-Fi 5), Bluetooth 5.1, 2G (bands 2/3/5/8), 3G (bands 1/2/3/4/5), 4G (bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/20/28/32/38/40/41/66), Head SAR 0.599 W/kg, Body SAR 0.948 W/kg, Dual SIM, LTE, 5G, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 6.81 x 160.53 x 75.73
Batterij
4250 mAh Lithium-Polymer
Charging
fast charging / Quickcharge
Besturingssysteem
Android 11
Camera
Primary Camera: 64 MPix 64 MP primary camera (f/1.79); 8 MP ultra wide-angle camera (f/2.2, 119˚); 5 MP telemacro camera (f/2.4), video up to [email protected]
Secondary Camera: 16 MPix MP (f/2.45)
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: dual speakers, Toetsenbord: virtual, 33-watt charger, USB Type-C cable, USB Type-C to 3.5 mm headphone adapter, SIM tool, soft case, user guide, warranty card, MIUI 12, 12 Maanden Garantie, fanless
Gewicht
157 g, Voeding: 86 g
Prijs
350 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Possible contenders in comparison

Evaluatie
Datum
Model
Gewicht
Drive
Formaat
Resolutie
Best Price
84 %
07-2021
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
SD 732G, Adreno 618
157 g128 GB UFS 2.2 Flash6.55"2400x1080
84 %
09-2020
Google Pixel 4a
SD 730G, Adreno 618
143 g128 GB UFS 2.0 Flash5.80"2340x1080
79 %
06-2021
Oppo A74
SD 662, Adreno 610
175 g128 GB UFS 2.1 Flash6.43"2400x1080
83 %
05-2021
Samsung Galaxy A52
SD 720G, Adreno 618
189 g256 GB UFS 2.1 Flash6.50"2400x1080
86 %
05-2021
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
SD 780G 5G, Adreno 642
159 g128 GB UFS 2.2 Flash6.55"2400x1080
84 %
08-2020
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
SD 765G, Adreno 620
192 g128 GB UFS 2.1 Flash6.57"2340x1080

Case - zeer slank, zeer licht, glanzend uiterlijk

Met slechts 6,81 millimeter (gemeten zonder de camerabump) is de slanke en hoogwaardige behuizing van de Xiaomi Mi 11 Lite 4G niet alleen erg dun, maar ook erg licht met 157 gram, wat zelfs 2 gram lichter is dan de Xiaomi Mi 11 Lite 5G. Van de vergelijkingstoestellen weegt alleen deGoogle Pixel 4a nog minder, maar die is met 5,8 inch ook een flink stuk kleiner.

Op kleine details na, verschilt het chassis niet van dat van de Mi 11 Lite 5G. Xiaomi biedt de Mi 11 Lite 4G aan in Boba Black, Bubblegum Blue, en Peach Pink, terwijl de 5G-versie beschikbaar is in Mint Green, Citrus Yellow, en Truffle Black. Beide varianten hebben een glazen achterkant. Deze laatste is mat op de Mi 11 Lite 5G, terwijl hij reflecterend is op de Mi 11 Lite 4G. De hoogglanzende afwerking ziet er stijlvol uit, maar het trekt ook bijna magisch vingerafdrukken aan.

De voorkant van de Xiaomi Mi 11 Lite 4G wordt beschermd door Gorilla Glass 5 (Gorilla Glass 6 op de 5G-versie). Beide smartphones hebben een IP53-classificatie die ze beschermt tegen stof en spatwater

Size comparison

163.7 mm 74.8 mm 7.9 mm 192 g159.9 mm 75.1 mm 8.4 mm 189 g160.3 mm 73.8 mm 7.95 mm 175 g160.53 mm 75.73 mm 6.81 mm 157 g160.53 mm 75.72 mm 6.81 mm 159 g144 mm 69.4 mm 8.2 mm 143 g

Connectiviteit - 8 GB geheugen variant moeilijk te krijgen

Xiaomi biedt de Mi 11 Lite 4G aan in drie opslagvarianten. Momenteel zijn er echter slechts twee beschikbaar in zijn webwinkel: De versie met 6 GB LPDDR4X RAM en 64 GB UFS 2.2 opslag kost 300 euro (~$354), en de versie met 128 GB RAM kost 350 euro (~$413).

Ons testexemplaar is de derde versie met 8 GB LPDDR4X RAM en 128 GB UFS 2.2-opslag (productnummer M2101K9AG), die nog niet beschikbaar is in de winkel van Xiaomi of op Duitse prijsvergelijkingsportals. Op het moment van testen is het nog onduidelijk of en wanneer Xiaomi de 8 GB variant officieel zal aankondigen voor de Europese markt. Afgezien van de extra 2 GB RAM, is de rest van de configuratie echter identiek aan de 6 GB versie.

Kenmerken zijn een vingerafdruksensor geïntegreerd in de aan/uit-knop, een OTG-geschikte USB-C-poort met USB 2.0-snelheden, dual SIM, en een IR blaster. In plaats van twee simkaarten kan de simsleuf ook een enkele simkaart en een microSD-kaart van maximaal 512 GB bevatten. Een always-on instelling voor het AMOLED paneel is beschikbaar, maar de weergaveduur is beperkt tot 10 seconden in MIUI 12.

Links: Geen poorten
Links: Geen poorten
Rechts: Aan/uit-knop met vingerafdrukscanner, volumeknop
Rechts: Aan/uit-knop met vingerafdrukscanner, volumeknop
Top: IR blaster
Top: IR blaster
Bodem: SIM-sleuf, microfoon, USB-C 2.0, luidspreker
Bodem: SIM-sleuf, microfoon, USB-C 2.0, luidspreker

microSD-kaartlezer

We testen de snelheid van de microSD-kaartlezer met de Toshiba Exceria Pro M501 referentiegeheugenkaart. Sequentiële gegevensoverdrachten zijn van een goed niveau, maar de kopieerprestaties zijn vrij zwak met slechts 13,8 MB/s

SDCardreader Transfer Speed - average JPG Copy Test (av. of 3 runs)
Samsung Galaxy A52
Adreno 618, SD 720G, 256 GB UFS 2.1 Flash (Toshiba Exceria Pro M501)
40.85 MB/s ∼100% +195%
Oppo A74
Adreno 610, SD 662, 128 GB UFS 2.1 Flash (Toshiba Exceria Pro M501)
36.62 MB/s ∼90% +165%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash (Toshiba Exceria Pro M501)
18.08 MB/s ∼44% +31%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Adreno 618, SD 732G, 128 GB UFS 2.2 Flash (Toshiba Exceria Pro M501)
13.83 MB/s ∼34%

Cross Platform Disk Test (CPDT)

0510152025303540455055606570758085905144.847.547.640.947.74645.142.137.139.737.137.839.230.338.941.24234.13739.439.741.439.538.540.337.941.437.241.637.837.242.639.732.442.741.9414334.638.140.340.339.333.73840.741.638.239.239.835.939.341.137.34139.540.140.139.234.844.94344.536.340.540.139.741.437.836.341.238.540.13644.140.344.14440.641.342.139.94141323936.739.34343.136.443.740.437.538.644.141.644.642.339.740.140.940.834.74139.341.242.342.138.142.639.339.734.738.64038.738.241.643.341.140.836.933.235.338.439.651.552.451.150.152.351.850.246.7384640.841.940.738.842.536.638.637.436.941.44142.344.438.234.842.140.637.441.948.243.238.441.841.741.240.740.436.537.640.538.346.34139.940.239.241.337.44140.536.140.739.738.141.840.837.838.239.241.641.341.439.942.63638.940.340.936.341.741.54236.437.939.138.941.64140.338.840.240.741.537.937.444.741.43638.64041.241.942.237.142.543.442.242.538.139.343.140.139.239.636.341.241.835.440.340.842.141.936.939.343.739.442.639.83940.136.745.243.741.944.342.23941.45144.847.547.640.947.74645.142.137.139.737.137.839.230.338.941.24234.13739.439.741.439.538.540.337.941.437.241.637.837.242.639.732.442.741.9414334.638.140.340.339.333.73840.741.638.239.239.835.939.341.137.34139.540.140.139.234.844.94344.536.340.540.139.741.437.836.341.238.540.13644.140.344.14440.641.342.139.94141323936.739.34343.136.443.740.437.538.644.141.644.642.339.740.140.940.834.74139.341.242.342.138.142.639.339.734.738.64038.738.241.643.341.140.836.933.235.338.439.651.552.451.150.152.351.850.246.7384640.841.940.738.842.536.638.637.436.941.44142.344.438.234.842.140.637.441.948.243.238.441.841.741.240.740.436.537.640.538.346.34139.940.239.241.337.44140.536.140.739.738.141.840.837.838.239.241.641.341.439.942.63638.940.340.936.341.741.54236.437.939.138.941.64140.338.840.240.741.537.937.444.741.43638.64041.241.942.237.142.543.442.242.538.139.343.140.139.239.636.341.241.835.440.340.842.141.936.939.343.739.442.639.83940.136.745.243.741.944.342.23941.43585.888.688.289.787.288.185.289.5868284.988.588.683.289.687.686.587.387.887.589.485.485.987.688.382.492.388.285.578.688.281.984.989.385.988.984.79087.386.188.388.187.186.286.886.386.289.786.888.184.483.485.586.681.18285.485.886.884.282.282.490.78585.784.785.785.985.384.988.187.886.286.885.1858883.886.284.785.186.883.383.986.685.585.483.784.285.186.182.581.787.58684.786.387.886.485.682.985.686.584.684.18584.781.186.682.784.986.984.185.786.584.885.485.180.186.983.688.787.387.283.684.688.731.388.887.687.985.591.288.3888788.587.68888.583.484.782.490.579.18688.58389.888.578.491.886.888.187.588.387.988.786.888.385.188.687.188.887.688.287.281.189.487.484.889.785.288.287.48887.889.685.989.387.886.587.989.887.387.985.890.187.285.985.489.28587.881.584.685.886.788.88487.687.582.389.686.181.190.492.385.487.487.784.689.588.187.889.286.886.287.786.189.587.687.787.888.888.38887.489.185.989.686.888.287.988.287.788.987.189.884.788.486.187.983.692.588.186.984.685.984.590.287.987.587.488.3Tooltip
Xiaomi Mi 11 Lite 4G Adreno 618, SD 732G, 128 GB UFS 2.2 Flash; Sequential write; Toshiba Exceria Pro M501: Ø40 (30.3-51)
Xiaomi Mi 11 Lite 5G Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash; Sequential write: Ø40.9 (34.8-52.4)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G Adreno 618, SD 732G, 128 GB UFS 2.2 Flash; Sequential read; Toshiba Exceria Pro M501: Ø85.5 (35-92.3)
Xiaomi Mi 11 Lite 5G Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash; Sequential read: Ø86.8 (31.3-92.5)

Software - Android 11 en MIUI 12 voor de Xiaomi Mi 11 Lite 4G

Xiaomi rust de Mi 11 Lite 4G uit met Android 11 en zijn eigen gebruikersinterface MIUI 12. Op het moment van testen (eind juni) zijn de Android beveiligingspatches nog op het niveau van 1 april en dus niet meer helemaal up to date. Aangezien Xiaomi zijn huidige smartphones echter elke drie maanden voorziet van beveiligingsupdates, kan in juli een update worden verwacht.

MIUI is een goed georganiseerde systeeminterface, maar het toont advertenties na het installeren van apps, de zogenaamde MSA (MIUI System Ads). Deze kunnen na verloop van tijd vervelend worden, maar ze kunnen vrij eenvoudig worden uitgeschakeld met de ingebouwde instellingen. Er zijn tal van gidsen online te vinden, zoals deze, bijvoorbeeld.

De Xiaomi telefoon ondersteunt DRM Widevine L1 en kan dus ook content in HD streamen.

Communicatie en GNSS - NFC, Bluetooth 5.1, en Wi-Fi 5

De draadloze communicatiefuncties van de Mi 11 Lite 4G omvatten 4G met alle belangrijke frequenties voor de EU-regio, NFC, Bluetooth 5.1, en Wi-Fi 5. Hoewel het zeer constante overdrachtssnelheden levert op Wi-Fi, is het niet bijzonder snel als gevolg van het ontbreken van MIMO-technologie.

Verbonden met onze referentierouter, de Netgear Nighthawk AX12, haalt de smartphone slechts 332 Mb/s voor het ontvangen van gegevens en zelfs slechts 283 Mb/s voor het verzenden van gegevens. Uitgerust met Wi-Fi 6 en multi-user MIMO, slaagt deXiaomi Mi 11 Lite 5G erin een gegevensdoorvoer te halen die meer dan twee keer zo hoog is op Wi-Fi. De 5G-variant is ook uitgerust met een actuelere Bluetooth-versie dan de Mi 11 Lite 4G (Bluetooth 5.2 versus 5.1).

Networking
iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash
891 (847min - 921max) MBit/s ∼100% +215%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Adreno 620, SD 765G, 128 GB UFS 2.1 Flash
668 (618min - 677max) MBit/s ∼75% +136%
Google Pixel 4a
Adreno 618, SD 730G, 128 GB UFS 2.0 Flash
620 (560min - 703max) MBit/s ∼70% +119%
Average of class Smartphone
  (5.59 - 1599, n=303, last 2 years)
415 MBit/s ∼47% +47%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Adreno 618, SD 732G, 128 GB UFS 2.2 Flash
283 (277min - 288max) MBit/s ∼32%
Samsung Galaxy A52
Adreno 618, SD 720G, 256 GB UFS 2.1 Flash
282 (141min - 293max) MBit/s ∼32% 0%
Oppo A74
Adreno 610, SD 662, 128 GB UFS 2.1 Flash
249 (155min - 290max) MBit/s ∼28% -12%
iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash
874 (833min - 900max) MBit/s ∼100% +163%
Google Pixel 4a
Adreno 618, SD 730G, 128 GB UFS 2.0 Flash
668 (592min - 685max) MBit/s ∼76% +101%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Adreno 620, SD 765G, 128 GB UFS 2.1 Flash
628 (545min - 662max) MBit/s ∼72% +89%
Average of class Smartphone
  (15.5 - 1414, n=303, last 2 years)
419 MBit/s ∼48% +26%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Adreno 618, SD 732G, 128 GB UFS 2.2 Flash
332 (320min - 341max) MBit/s ∼38%
Samsung Galaxy A52
Adreno 618, SD 720G, 256 GB UFS 2.1 Flash
310 (271min - 334max) MBit/s ∼35% -7%
Oppo A74
Adreno 610, SD 662, 128 GB UFS 2.1 Flash
276 (170min - 314max) MBit/s ∼32% -17%
020406080100120140160180200220240260280300320340338332336328333328330334341332333335332331334334332320325327327332335330332330337334336333338332336328333328330334341332333335332331334334332320325327327332335330332330337334336333278279287281284283287283281285280281284288285284284284281284283284277283282280284283281280Tooltip
; iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø332 (320-341)
; iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø283 (277-288)
GPS ontvangst binnenshuis
GPS ontvangst binnenshuis
GPS-ontvangst buitenshuis
GPS-ontvangst buitenshuis

De Mi 11 Lite 4G bepaalt zijn positie met behulp van de GPS en GLONASS satellietnavigatiesystemen (L1 in elk geval), evenals Galileo (E1) en BeiDou (B1). In de test slaagt het toestel hierin snel en met een nauwkeurigheid tot 3 meter, zowel binnen als buiten.

De smartphone doet het behoorlijk goed tijdens een korte fietstocht waarbij de Garmin Edge 500 ter vergelijking wordt meegenomen. Hoewel het niet zo nauwkeurig presteert als het professionele navigatietoestel, en het ons vaak een paar meter van de route afbrengt, vooral in dichtbevolkte stedelijke gebieden, is de algehele precisie voldoende voor dagelijks gebruik.

GPS test: Samenvatting
GPS test: Samenvatting
GPS test: Lake
GPS test: Lake
GPS test: Keerpunt
GPS test: Keerpunt

Telefoon en gesprekskwaliteit - Dual SIM met VoLTE en VoWiFi

De Mi 11 Lite 4G overtuigt met een goede gesprekskwaliteit in de test. Gebruikers kunnen elkaar goed verstaan, ongeacht of de smartphone aan het oor wordt gehouden of in handsfree modus wordt gebruikt.

Wi-Fi-bellen en VoLTE worden ondersteund.

Camera's - Volledige drievoudige camera-opstelling maakt goede foto's

Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera

De frontcamera in de Xiaomi Mi 11 Lite 4G heeft een resolutie van 16 MP, wat 4 MP minder is dan in de Mi 11 Lite 5G. Desondanks is de beeldkwaliteit ook in de kleinere versie goed. De software vervaagt de achtergrond automatisch in de standaard portretinstellingen en voegt ook een verzachtingseffect toe, wat bijna altijd zorgt voor aangename selfies bij goed omgevingslicht. Videogesprekken zijn mogelijk met een maximale resolutie van 1080p bij 60 beelden per seconde.

De vierkante cameramodule aan de achterzijde bestaat uit drie lenzen en een LED-flitser. Het middelpunt is de 64 MP camera omgeven door een zilverkleurige ring, die daglichtfoto's levert die punten scoren met levendige kleuren en goede scherpte.

Ondanks de identieke cameraspecificaties, gebruiken de 4G en 5G versies van de Mi 11 Lite waarschijnlijk verschillende sensoren. Een indicatie hiervoor is de witbalans, waarvoor je bij de Mi 11 Lite 4G niet per se de AI-modus hoeft te gebruiken, in tegenstelling tot bij zijn 5G-zusje. De hoofdcamera van de Mi 11 Lite 4G registreert kleuren en grijstinten al vrij goed in de standaardinstellingen, zodat de gefotografeerde onderwerpen er niet oververzadigd of uitgewassen uitzien.

Bij slecht omgevingslicht haalt de hoofdcamera nog steeds veel details uit de onderwerpen, maar de foto's zijn over het algemeen niet echt in staat om indruk te maken. De Xiaomi Mi 11 Lite 5G presteert echter merkbaar slechter, wat een andere indicatie is voor een andere camerasensor. Geen van de telefoons beschikt over elektronische beeldstabilisatie of een telelens, waardoor vooral bij het zoomen een vaste hand vereist is.

De hoofdcamera neemt video's op tot 4K en 30 frames per seconde. De 119˚ ultragroothoekcamera, die zich in de cameramodule rechts van de hoofdlens bevindt, kan ook maximaal 1080p bij 30 FPS aan. Met een resolutie van slechts 8 MP zijn foto's gemaakt met de ultragroothoekcamera goed belicht, maar ze bieden niet veel detail, ze zijn wazig aan de randen, en ze zijn 's nachts nauwelijks van nut.

De derde camera is een 5 MP telemacro camera die met een beetje oefening gebruikt kan worden om fatsoenlijke close-ups te maken. In tegenstelling tot veel budgetsmartphones biedt de Xiaomi Mi 11 Lite 4G drie volwaardige camera's in plaats van twee camera's plus een lapmiddel zoals een dieptesensor of een lage-resolutie macrocamera.

Foto genomen met de selfie camera
Foto genomen met de selfie camera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera

Beeldvergelijking

Bekijk een scène en navigeer binnen het eerste beeld. Eén klik wijzigt het zoomniveau. Eén klik op het ingezoomde beeld opent het origineel in een nieuw venster. Het eerste beeld toont de verschaalde foto van het testtoestel.

Daylight-Scene 1Daylight-Scene 2Ultra wide-angle5x zoomLow-light photo

Onder gecontroleerde lichtomstandigheden kunnen we zien dat de hoofdcamera de kleuren grotendeels natuurgetrouw weergeeft. In het donker (onderste kleurenkaart bij 1 lux) is deze nauwkeurigheid echter verdwenen, en is alleen een schimmig beeld van de testkaart te zien

ColorChecker
11.9 ∆E
6.7 ∆E
10.7 ∆E
13.5 ∆E
7.1 ∆E
4.7 ∆E
8.7 ∆E
7.8 ∆E
8.2 ∆E
6.8 ∆E
5.4 ∆E
7 ∆E
7.2 ∆E
10.8 ∆E
9.9 ∆E
3.9 ∆E
5.2 ∆E
7 ∆E
3.9 ∆E
1.2 ∆E
6.3 ∆E
6.5 ∆E
6.5 ∆E
8.8 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 11 Lite 4G: 7.32 ∆E min: 1.19 - max: 13.49 ∆E
ColorChecker
29.1 ∆E
51.5 ∆E
38.6 ∆E
34.8 ∆E
43.5 ∆E
59.2 ∆E
50.3 ∆E
34.7 ∆E
39.8 ∆E
28 ∆E
61.9 ∆E
60.7 ∆E
30.3 ∆E
46.3 ∆E
34.7 ∆E
71.9 ∆E
40.9 ∆E
40.7 ∆E
74.8 ∆E
68.3 ∆E
51 ∆E
36.4 ∆E
23.8 ∆E
13.4 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 11 Lite 4G: 44.37 ∆E min: 13.38 - max: 74.79 ∆E

Accessoires en garantie - 33-watt stroomadapter, één jaar garantie

Xiaomi levert zijn smartphone met een 33-watt stroomadapter, een USB-kabel (Type-A naar C), een transparant beschermhoesje, een simtool en een Type-C naar 3,5 mm hoofdtelefoonadapter. Een gebruikershandleiding en garantiekaart zijn ook in de doos opgenomen. Xiaomi biedt geen speciale accessoires voor zijn smartphone.

De Xiaomi Mi 11 Lite 4G wordt ondersteund door een garantie van 12 maanden.

Invoerapparaten en behandeling - Xiaomi telefoon met 240 Hz touch sampling rate

Het AMOLED-paneel van de Xiaomi Mi 11 Lite 4G beschikt over een touch sampling rate van 240 Hz en een refresh rate van maximaal 90 Hz (alternatief 60 Hz). Hierdoor kan de smartphone zeer soepel worden bediend.

De vingerafdruksensor bevindt zich niet onder het scherm zoals in de Mi 11 Lite 5G, maar is in plaats daarvan geïntegreerd in de aan/uit-knop. Hij werkt ook als het scherm uitgeschakeld is en ontgrendelt de Mi 11 Lite 4G snel en betrouwbaar. Hetzelfde geldt voor de tweede biometrische verificatiemethode, gezichtsherkenning met behulp van de front-facing camera. Omdat het gebaseerd is op een 2D-methode, is het echter niet zo veilig.

Toetsenbord in portretstand
Toetsenbord in portretstand
Toetsenbord in landschapsmodus
Toetsenbord in landschapsmodus

Beeldscherm - Helder AMOLED-paneel met meer dan 800 cd/m²

Subpixel raster
Subpixel raster
PWM flikkering met een constante frequentie van 90 Hz bij helderheidsniveaus van 53% en hoger.
PWM flikkering met een constante frequentie van 90 Hz bij helderheidsniveaus van 53% en hoger.

Het HDR10-compatibele AMOLED-paneel van de Mi 11 Lite 4G heeft een resolutie van 2400x1080 pixels, wat resulteert in een hoge pixeldichtheid van 402 PPI. Het 6,55-inch display ondersteunt een verversingssnelheid van 60 of 90 Hz en heeft een nominale helderheid van maximaal 800 nits.

De Mi 11 Lite 4G levert zoals beloofd in de test, en overtreft de specificaties van de fabrikant met een gemiddelde van 808,9 cd/m² op een zuiver witte achtergrond. Als we de meting herhalen met gelijkmatig verdeelde lichte en donkere gebieden (APL50), kunnen we zelfs tot 842 cd/m² bereiken. Daarentegen daalt de luminantie tot 462 cd/m² wanneer de helderheidssensor is uitgeschakeld. Op het laagste helderheidsniveau meten we nog steeds 2,88 cd/m². In lijn met de HDR10-certificering dekt het beeldscherm 99,7% van de DCI-P3-kleurruimte.

Het AMOLED-paneel maakt gebruik van pulsbreedtemodulatie (PWM) voor de helderheidsregeling. Deze werkt in een vrij hoog frequentiebereik van 344,8 tot 373,1 Hz wanneer de helderheid van het paneel is ingesteld op 53% of lager. Bij hogere helderheidsniveaus meten we een constante PWM-frequentie van 90 Hz.

804
cd/m²
816
cd/m²
808
cd/m²
808
cd/m²
815
cd/m²
808
cd/m²
808
cd/m²
813
cd/m²
800
cd/m²
Helderheidsverdeling
X-Rite i1Pro 3
Maximum: 816 cd/m² Gemiddelde: 808.9 cd/m² Minimum: 2.88 cd/m²
Helderheidsverdeling: 98 %
Helderheid in Batterij-modus: 815 cd/m²
Contrast: ∞:1 (Zwart: 0 cd/m²)
ΔE Color 1.3 | 0.59-29.43 Ø5.6
ΔE Greyscale 2.6 | 0.64-98 Ø5.8
95.4% sRGB (Calman 2D)
Gamma: 2.17
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
AMOLED, 2400x1080, 6.55
Google Pixel 4a
OLED, 2340x1080, 5.80
Oppo A74
AMOLED, 2400x1080, 6.43
Samsung Galaxy A52
Super AMOLED, 2400x1080, 6.50
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
AMOLED, 2400x1080, 6.55
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
AMOLED, 2340x1080, 6.57
Screen
15%
-59%
-27%
-43%
-1%
Brightness middle
815
705
-13%
606
-26%
694
-15%
863
6%
584
-28%
Brightness
809
707
-13%
606
-25%
696
-14%
860
6%
583
-28%
Brightness Distribution
98
96
-2%
98
0%
98
0%
93
-5%
97
-1%
Black Level *
Colorchecker DeltaE2000 *
1.3
0.9
31%
3.6
-177%
2
-54%
3.2
-146%
1.17
10%
Colorchecker DeltaE2000 max. *
3.1
1.9
39%
6.2
-100%
6.7
-116%
5.2
-68%
2.95
5%
Greyscale DeltaE2000 *
2.6
1.3
50%
3.3
-27%
1.7
35%
3.9
-50%
1.7
35%
Gamma
2.17 101%
2.26 97%
2.31 95%
2.1 105%
2.33 94%
2.231 99%
CCT
6544 99%
6576 99%
6704 97%
6440 101%
7299 89%
6341 103%

* ... kleiner is beter

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

Om de schermhelderheid te verlagen schakelen sommige laptops het backlight erg snel aan en uit. Dit gebeurt aan een dergelijk hoge frequentie dat het niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Als de frequentie te laag is kunnen personen met gevoelige ogen geïrriteerd geraken, hoofdpijn krijgen en zelfs flickering waarnemen.
Screen flickering / PWM waargenomen 373.1 Hz ≤ 53 % helderheid instelling

Het backlight van het scherm flikkert aan 373.1 Hz (hoogstwaarschijnlijk met PWM - Pulse-Width Modulation) aan een helderheid van 53 % en lager. Boven deze helderheid zou er geen flickering / PWM mogen optreden.

De frequentie van 373.1 Hz is relatief hoog en de meeste mensen die gevoelig zijn aan flickering zouden dit dus niet mogen waarnemen of geïrriteerde ogen krijgen. Er zijn echter rapporten die beweren dat sommige mensen toch flickering met 500 Hz en hoger kunnen waarnemen: opgelet dus.

Ter vergelijking: 51 % van alle geteste toestellen maakten geen gebruik van PWM om de schermhelderheid te verlagen. Als het wel werd gebruikt, werd een gemiddelde van 13146 (minimum: 5 - maximum: 2500000) Hz waargenomen.

Drie kleurenschema's zijn beschikbaar met "Automatisch", "Verzadigd" en "Originele kleur". Het AMOLED-paneel levert de beste beeldkwaliteit in het derde schema. Als u overschakelt naar "Original Color", worden kleuren en grijstinten in het ideale bereik weergegeven (DeltaE < 3). Kleurtemperatuur en gammawaarden zijn hier ook bijna als een schoolvoorbeeld

Kleurnauwkeurigheid ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurnauwkeurigheid ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Originele kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Originele kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Grijstinten ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Grijstinten ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Original Color" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)

Responstijd Scherm

De responstijden van het scherm tonen hoe snel het scherm in staat is om van één kleur naar de andere te veranderen. Trage responstijden kunnen aanleiding geven tot 'nabeelden' rond bewegende objecten of het scherm wazig maken (blur). Vooral spelers van snelle 3D-games hebben baat bij een scherm met snelle responstijden.
       Responstijd Zwart naar Wit
2.4 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 1.2 ms stijging
↘ 1.2 ms daling
Het scherm vertoonde erg snelle responstijden in onze tests en zou zeer geschikt moeten zijn voor snelle games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 240 (maximum) ms. » 1 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd beter is dan het gemiddelde (24 ms) van alle geteste toestellen.
       Responstijd 50% Grijs naar 80% Grijs
2.8 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 1.6 ms stijging
↘ 1.2 ms daling
Het scherm vertoonde erg snelle responstijden in onze tests en zou zeer geschikt moeten zijn voor snelle games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 636 (maximum) ms. » 1 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd beter is dan het gemiddelde (38.1 ms) van alle geteste toestellen.

Dankzij de hoge helderheid van het AMOLED-paneel kan de Xiaomi Mi 11 Lite 4G ook buitenshuis goed gebruikt worden. Inhoud is nog steeds goed leesbaar op het scherm, zelfs in direct zonlicht.

Zoals typisch is voor AMOLED-panelen, verschuift het beeld lichtjes naar groenachtige of blauwachtige tinten wanneer je van opzij naar het scherm kijkt. Dit heeft echter geen invloed op de leesbaarheid.

Gebruik buiten in direct zonlicht
Gebruik buiten in direct zonlicht
Kijkhoeken
Kijkhoeken

Prestaties - 4G-versie van de Mi 11 Lite met tragere SoC

De Xiaomi Mi 11 Lite 4G enMi 11 Lite 5G verschillenmeestal alleen op details. De processor is echter een vrij grote factor. Terwijl de 5G-versie wordt aangedreven door de Snapdragon 780G, maakt de Mi 11 Lite 4G gebruik van de veel tragereSnapdragon 732Gmet zijnAdreno 618grafische chip.

Als gevolg hiervan is de Mi 11 Lite 4G geen partij voor zijn 5G broer in de synthetische benchmarks en browser tests, en hij wordt ook nipt verslagen door de Xiaomi Mi 10 Lite 5G, die is uitgerust met de Snapdragon 765G. Dit prestatieverschil is echter nauwelijks merkbaar in het dagelijks gebruik, omdat de Mi 11 Lite 4G snel apps en websites laadt en geen moeite lijkt te hebben om content vloeiend weer te geven.

Geekbench 5.3
64 Bit Single-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
565 Points ∼70%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
549 Points ∼68% -3%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
305 Points ∼38% -46%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
545 Points ∼67% -4%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
809 Points ∼100% +43%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
673 Points ∼83% +19%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (563 - 567, n=3)
565 Points ∼70% 0%
Average of class Smartphone
  (58 - 1604, n=233, last 2 years)
566 Points ∼70% 0%
64 Bit Multi-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
1792 Points ∼60%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
1646 Points ∼55% -8%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1234 Points ∼41% -31%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
1622 Points ∼54% -9%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2998 Points ∼100% +67%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
1908 Points ∼64% +6%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (1728 - 1792, n=3)
1769 Points ∼59% -1%
Average of class Smartphone
  (248 - 4455, n=233, last 2 years)
1941 Points ∼65% +8%
Vulkan Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
1030 Points ∼37%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
1030 Points ∼37% 0%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
Points ∼0% -100%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
1176 Points ∼42% +14%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2805 Points ∼100% +172%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
1183 Points ∼42% +15%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (1030 - 1182, n=3)
1101 Points ∼39% +7%
Average of class Smartphone
  (72 - 6524, n=123, last 2 years)
2058 Points ∼73% +100%
OpenCL Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
1211 Points ∼43%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
374 Points ∼13% -69%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
1226 Points ∼44% +1%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2809 Points ∼100% +132%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
1293 Points ∼46% +7%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (1211 - 1293, n=3)
1265 Points ∼45% +4%
Average of class Smartphone
  (255 - 7514, n=127, last 2 years)
2146 Points ∼76% +77%
PCMark for Android
Work 3.0 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
8793 Points ∼78%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
7554 Points ∼67% -14%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
9241 Points ∼82% +5%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
11218 Points ∼100% +28%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (8793 - 8799, n=2)
8796 Points ∼78% 0%
Average of class Smartphone
  (4436 - 16564, n=43, last 2 years)
9660 Points ∼86% +10%
Work 2.0 performance score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
8064 Points ∼75%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
8683 Points ∼81% +8%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
7184 Points ∼67% -11%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
8411 Points ∼79% +4%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
10689 Points ∼100% +33%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
7786 Points ∼73% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (8064 - 8688, n=3)
8284 Points ∼78% +3%
Average of class Smartphone
  (82 - 15299, n=265, last 2 years)
7893 Points ∼74% -2%
3DMark
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
3919 Points ∼56%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3543 Points ∼51% -10%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1797 Points ∼26% -54%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3683 Points ∼53% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
6989 Points ∼100% +78%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
4693 Points ∼67% +20%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3784 - 4021, n=3)
3908 Points ∼56% 0%
Average of class Smartphone
  (68 - 11256, n=259, last 2 years)
3369 Points ∼48% -14%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
4112 Points ∼48%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3629 Points ∼42% -12%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1681 Points ∼20% -59%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3853 Points ∼45% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
8588 Points ∼100% +109%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
5832 Points ∼68% +42%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3917 - 4232, n=3)
4087 Points ∼48% -1%
Average of class Smartphone
  (54 - 16670, n=259, last 2 years)
3945 Points ∼46% -4%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
3365 Points ∼79%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3273 Points ∼77% -3%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2368 Points ∼56% -30%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3190 Points ∼75% -5%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
4233 Points ∼100% +26%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3452 Points ∼82% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3365 - 3382, n=3)
3374 Points ∼80% 0%
Average of class Smartphone
  (607 - 5301, n=259, last 2 years)
2753 Points ∼65% -18%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
3939 Points ∼71%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3647 Points ∼65% -7%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1819 Points ∼33% -54%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3783 Points ∼68% -4%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
5587 Points ∼100% +42%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
4893 Points ∼88% +24%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3887 - 3939, n=3)
3915 Points ∼70% -1%
Average of class Smartphone
  (149 - 11895, n=275, last 2 years)
3950 Points ∼71% 0%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
4256 Points ∼51%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3750 Points ∼45% -12%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1737 Points ∼21% -59%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
4005 Points ∼48% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
8380 Points ∼100% +97%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
5335 Points ∼64% +25%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (4038 - 4256, n=3)
4127 Points ∼49% -3%
Average of class Smartphone
  (122 - 22052, n=275, last 2 years)
4991 Points ∼60% +17%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
3125 Points ∼89%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3329 Points ∼95% +7%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2182 Points ∼62% -30%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3167 Points ∼91% +1%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2567 Points ∼74% -18%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3492 Points ∼100% +12%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3125 - 3425, n=3)
3307 Points ∼95% +6%
Average of class Smartphone
  (620 - 5784, n=273, last 2 years)
2907 Points ∼83% -7%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
2760 Points ∼54%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
2468 Points ∼48% -11%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1151 Points ∼23% -58%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
2577 Points ∼51% -7%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
5098 Points ∼100% +85%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3346 Points ∼66% +21%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (2713 - 2783, n=3)
2752 Points ∼54% 0%
Average of class Smartphone
  (78 - 9138, n=257, last 2 years)
2630 Points ∼52% -5%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
2621 Points ∼43%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
2310 Points ∼38% -12%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
998 Points ∼16% -62%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
2450 Points ∼40% -7%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
6087 Points ∼100% +132%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3321 Points ∼55% +27%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (2559 - 2694, n=3)
2625 Points ∼43% 0%
Average of class Smartphone
  (62 - 11573, n=257, last 2 years)
2788 Points ∼46% +6%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
3386 Points ∼99%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3247 Points ∼95% -4%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2474 Points ∼72% -27%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3149 Points ∼92% -7%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
3144 Points ∼92% -7%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3425 Points ∼100% +1%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3372 - 3436, n=3)
3398 Points ∼99% 0%
Average of class Smartphone
  (435 - 5318, n=257, last 2 years)
2800 Points ∼82% -17%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
2935 Points ∼66%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
2615 Points ∼58% -11%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1152 Points ∼26% -61%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
2727 Points ∼61% -7%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
4478 Points ∼100% +53%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3605 Points ∼81% +23%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (2865 - 2938, n=3)
2913 Points ∼65% -1%
Average of class Smartphone
  (91 - 9839, n=273, last 2 years)
3196 Points ∼71% +9%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
2825 Points ∼46%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
2467 Points ∼40% -13%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1015 Points ∼17% -64%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
2620 Points ∼43% -7%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
6148 Points ∼100% +118%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3589 Points ∼58% +27%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (2735 - 2832, n=3)
2797 Points ∼45% -1%
Average of class Smartphone
  (73 - 12914, n=273, last 2 years)
3574 Points ∼58% +27%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
3400 Points ∼97%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3309 Points ∼95% -3%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2177 Points ∼62% -36%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3184 Points ∼91% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2354 Points ∼67% -31%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3495 Points ∼100% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3311 - 3438, n=3)
3383 Points ∼97% 0%
Average of class Smartphone
  (620 - 5793, n=273, last 2 years)
2957 Points ∼85% -13%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
2594 Points ∼55%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
2255 Points ∼48% -13%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1113 Points ∼24% -57%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
2437 Points ∼52% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
4699 Points ∼100% +81%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3130 Points ∼67% +21%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (2506 - 2610, n=3)
2570 Points ∼55% -1%
Average of class Smartphone
  (426 - 6977, n=214, last 2 years)
2637 Points ∼56% +2%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
2534 Points ∼44%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
2150 Points ∼37% -15%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
968 Points ∼17% -62%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
2373 Points ∼41% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
5785 Points ∼100% +128%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
3198 Points ∼55% +26%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (2427 - 2562, n=3)
2508 Points ∼43% -1%
Average of class Smartphone
  (349 - 11259, n=214, last 2 years)
2963 Points ∼51% +17%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
2828 Points ∼98%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
2720 Points ∼94% -4%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2349 Points ∼81% -17%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
2693 Points ∼93% -5%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2795 Points ∼97% -1%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
2893 Points ∼100% +2%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (2773 - 2828, n=3)
2809 Points ∼97% -1%
Average of class Smartphone
  (1786 - 4061, n=214, last 2 years)
2650 Points ∼92% -6%
Wild Life Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
1116 Points ∼35%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
383 Points ∼12% -66%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
1052 Points ∼33% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
3196 Points ∼100% +186%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (835 - 1143, n=3)
1031 Points ∼32% -8%
Average of class Smartphone
  (153 - 7275, n=89, last 2 years)
2773 Points ∼87% +148%
Wild Life Unlimited Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
1112 Points ∼35%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
Points ∼0% -100%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
1044 Points ∼33% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
3212 Points ∼100% +189%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (720 - 1124, n=3)
985 Points ∼31% -11%
Average of class Smartphone
  (205 - 8672, n=86, last 2 years)
2986 Points ∼93% +169%
Wild Life Extreme (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
337 Points ∼38%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
108 Points ∼12% -68%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
318 Points ∼36% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
865 Points ∼98% +157%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (278 - 337, n=2)
308 Points ∼35% -9%
Average of class Smartphone
  (83 - 2288, n=37, last 2 years)
886 Points ∼100% +163%
Wild Life Extreme Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
331 Points ∼37%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
Points ∼0% -100%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
313 Points ∼35% -5%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
786 Points ∼87% +137%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (258 - 331, n=2)
295 Points ∼33% -11%
Average of class Smartphone
  (117 - 1982, n=35, last 2 years)
906 Points ∼100% +174%
GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7
T-Rex HD Onscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
81 fps ∼90%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
59 fps ∼66% -27%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
35 fps ∼39% -57%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
70 fps ∼78% -14%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
90 fps ∼100% +11%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
60 fps ∼67% -26%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (60 - 81, n=3)
74 fps ∼82% -9%
Average of class Smartphone
  (8.2 - 143, n=215, last 2 years)
57 fps ∼63% -30%
1920x1080 T-Rex HD Offscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
91 fps ∼59%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
84 fps ∼55% -8%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
35 fps ∼23% -62%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
77 fps ∼50% -15%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
153 fps ∼100% +68%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
95 fps ∼62% +4%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (91 - 91, n=3)
91 fps ∼59% 0%
Average of class Smartphone
  (4.3 - 322, n=215, last 2 years)
106 fps ∼69% +16%
GFXBench 3.0
on screen Manhattan Onscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
43 fps ∼54%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
38 fps ∼48% -12%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
19 fps ∼24% -56%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
37 fps ∼47% -14%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
79 fps ∼100% +84%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
55 fps ∼70% +28%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (34 - 43, n=3)
39 fps ∼49% -9%
Average of class Smartphone
  (4.5 - 120, n=213, last 2 years)
45 fps ∼57% +5%
off screen Manhattan Offscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
45 fps ∼50%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
41 fps ∼46% -9%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
19 fps ∼21% -58%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
39 fps ∼43% -13%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
90 fps ∼100% +100%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
49 fps ∼54% +9%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (45 - 45, n=3)
45 fps ∼50% 0%
Average of class Smartphone
  (1 - 180, n=214, last 2 years)
62 fps ∼69% +38%
GFXBench 3.1
on screen Manhattan ES 3.1 Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
32 fps ∼56%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
28 fps ∼49% -12%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
13 fps ∼23% -59%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
27 fps ∼47% -16%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
57 fps ∼100% +78%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
33 fps ∼58% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (28 - 32, n=3)
29.7 fps ∼52% -7%
Average of class Smartphone
  (3.1 - 106, n=212, last 2 years)
35.4 fps ∼62% +11%
off screen Manhattan ES 3.1 Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
33 fps ∼51%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
30 fps ∼46% -9%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
13 fps ∼20% -61%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
31 fps ∼48% -6%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
65 fps ∼100% +97%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
38 fps ∼58% +15%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (33 - 33, n=3)
33 fps ∼51% 0%
Average of class Smartphone
  (1.4 - 121, n=212, last 2 years)
42.5 fps ∼65% +29%
GFXBench
on screen Car Chase Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
18 fps ∼51%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
16 fps ∼46% -11%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
7 fps ∼20% -61%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
15 fps ∼43% -17%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
35 fps ∼100% +94%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
18 fps ∼51% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (17 - 18, n=3)
17.3 fps ∼49% -4%
Average of class Smartphone
  (1.5 - 61, n=211, last 2 years)
22.2 fps ∼63% +23%
off screen Car Chase Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
19 fps ∼48%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
17 fps ∼43% -11%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
7.1 fps ∼18% -63%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
17 fps ∼43% -11%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
40 fps ∼100% +111%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
21 fps ∼53% +11%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (19 - 19, n=3)
19 fps ∼48% 0%
Average of class Smartphone
  (1.8 - 75, n=211, last 2 years)
25.5 fps ∼64% +34%
Aztec Ruins Normal Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
19 fps ∼45%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
17 fps ∼40% -11%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
8.3 fps ∼20% -56%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
17 fps ∼40% -11%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
42 fps ∼100% +121%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
21 fps ∼50% +11%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (18 - 19, n=3)
18.3 fps ∼44% -4%
Average of class Smartphone
  (1.5 - 73, n=279, last 2 years)
22.2 fps ∼53% +17%
1920x1080 Aztec Ruins Normal Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
20 fps ∼40%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
18 fps ∼36% -10%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
8.2 fps ∼16% -59%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
19 fps ∼38% -5%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
50 fps ∼100% +150%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
24 fps ∼48% +20%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (20 - 21, n=3)
20.3 fps ∼41% +2%
Average of class Smartphone
  (0.95 - 257, n=278, last 2 years)
25.6 fps ∼51% +28%
Aztec Ruins High Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
12 fps ∼46%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
11 fps ∼42% -8%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
4.9 fps ∼19% -59%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
11 fps ∼42% -8%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
26 fps ∼100% +117%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
13 fps ∼50% +8%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (11 - 12, n=3)
11.3 fps ∼43% -6%
Average of class Smartphone
  (1.2 - 60, n=279, last 2 years)
14.8 fps ∼57% +23%
2560x1440 Aztec Ruins High Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
7.4 fps ∼41%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
6.6 fps ∼37% -11%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2.8 fps ∼16% -62%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
7.1 fps ∼39% -4%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
18 fps ∼100% +143%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
8.5 fps ∼47% +15%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (7.4 - 7.5, n=3)
7.43 fps ∼41% 0%
Average of class Smartphone
  (0.35 - 101, n=278, last 2 years)
10.1 fps ∼56% +36%
Antutu v9 - Total Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
352487 Points ∼68%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
198053 Points ∼38% -44%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
343854 Points ∼66% -2%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
521880 Points ∼100% +48%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (345356 - 352487, n=3)
350034 Points ∼67% -1%
Average of class Smartphone
  (121238 - 815441, n=36, last 2 years)
469043 Points ∼90% +33%
AnTuTu v8 - Total Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
288309 Points ∼62%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
269238 Points ∼58% -7%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
185542 Points ∼40% -36%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
288306 Points ∼62% 0%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
468196 Points ∼100% +62%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
318669 Points ∼68% +11%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (279048 - 292450, n=3)
286602 Points ∼61% -1%
Average of class Smartphone
  (53335 - 727247, n=186, last 2 years)
331491 Points ∼71% +15%
AImark - Score v2.x (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
5019 Points ∼9%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
15832 Points ∼27% +215%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
21348 Points ∼36% +325%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
6472 Points ∼11% +29%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (4958 - 35458, n=3)
15145 Points ∼26% +202%
Average of class Smartphone
  (4293 - 264766, n=64, last 2 years)
58995 Points ∼100% +1075%
BaseMark OS II
Overall (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
3617 Points ∼71%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3512 Points ∼69% -3%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2247 Points ∼44% -38%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3287 Points ∼65% -9%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
5068 Points ∼100% +40%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
4094 Points ∼81% +13%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3365 - 3617, n=3)
3486 Points ∼69% -4%
Average of class Smartphone
  (323 - 6959, n=198, last 2 years)
3625 Points ∼72% 0%
System (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
6752 Points ∼71%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
6796 Points ∼71% +1%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
4921 Points ∼51% -27%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
5783 Points ∼61% -14%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
9557 Points ∼100% +42%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
6069 Points ∼64% -10%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (5972 - 6752, n=3)
6422 Points ∼67% -5%
Average of class Smartphone
  (1160 - 14189, n=198, last 2 years)
6635 Points ∼69% -2%
Memory (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
4353 Points ∼71%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
4544 Points ∼74% +4%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
2618 Points ∼42% -40%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3845 Points ∼62% -12%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
6172 Points ∼100% +42%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
5683 Points ∼92% +31%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (4041 - 4353, n=3)
4146 Points ∼67% -5%
Average of class Smartphone
  (522 - 9044, n=198, last 2 years)
4241 Points ∼69% -3%
Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
4157 Points ∼58%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
3840 Points ∼53% -8%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1832 Points ∼25% -56%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
3830 Points ∼53% -8%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
7202 Points ∼100% +73%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
5201 Points ∼72% +25%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (3960 - 4157, n=3)
4068 Points ∼56% -2%
Average of class Smartphone
  (349 - 16996, n=198, last 2 years)
5613 Points ∼78% +35%
Web (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Qualcomm Snapdragon 732G, Adreno 618, 8192
1401 Points ∼90%
Google Pixel 4a
Qualcomm Snapdragon 730G, Adreno 618, 6144
1283 Points ∼82% -8%
Oppo A74
Qualcomm Snapdragon 662, Adreno 610, 6144
1081 Points ∼69% -23%
Samsung Galaxy A52
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 8192
1371 Points ∼88% -2%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
1563 Points ∼100% +12%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 765G, Adreno 620, 6144
1462 Points ∼94% +4%
Average Qualcomm Snapdragon 732G
  (1228 - 1401, n=3)
1341 Points ∼86% -4%
Average of class Smartphone
  (10 - 2169, n=198, last 2 years)
1272 Points ∼81% -9%
Jetstream 2 - Total Score
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
75.831 Points ∼100% +42%
Samsung Galaxy A52 (Chrome 90)
54.419 Points ∼72% +2%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G (Chrome 91.0.4472.120)
53.445 Points ∼70%
Average Qualcomm Snapdragon 732G (49.5 - 53.4, n=3)
51.8 Points ∼68% -3%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G (Chrome83)
50.232 Points ∼66% -6%
Average of class Smartphone (12.4 - 161, n=184, last 2 years)
50 Points ∼66% -6%
Google Pixel 4a (Chrome 85)
47.798 Points ∼63% -11%
Oppo A74 (Chrome 91.0.4472.77)
32.187 Points ∼42% -40%
JetStream 1.1 - Total Score
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
135.67 Points ∼100% +47%
Samsung Galaxy A52 (Chrome 90)
94.658 Points ∼70% +2%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
93.643 Points ∼69% +1%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G (Chrome 91.0.4472.120)
92.365 Points ∼68%
Average Qualcomm Snapdragon 732G (89.8 - 92.4, n=3)
90.9 Points ∼67% -2%
Average of class Smartphone (10.8 - 375, n=192, last 2 years)
89.7 Points ∼66% -3%
Google Pixel 4a (Chrome 85)
87.731 Points ∼65% -5%
Oppo A74 (Chrome 91.0.4472.77)
47.837 Points ∼35% -48%
Speedometer 2.0 - Result
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
70.8 runs/min ∼100% +71%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G (Chrome83)
50.7 runs/min ∼72% +22%
Average of class Smartphone (9 - 196, n=165, last 2 years)
50.7 runs/min ∼72% +22%
Google Pixel 4a (Chrome 85)
44.2 runs/min ∼62% +7%
Average Qualcomm Snapdragon 732G (41.4 - 43.9, n=3)
42.8 runs/min ∼60% +3%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G (Chrome 91.0.4472.120)
41.4 runs/min ∼58%
Samsung Galaxy A52 (Chrome 90)
37.9 runs/min ∼54% -8%
Oppo A74 (Chrome 91.0.4472.77)
26.5 runs/min ∼37% -36%
WebXPRT 3 - ---
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
106 Points ∼100% +45%
Samsung Galaxy A52 (Chrome 90)
78 Points ∼74% +7%
Average of class Smartphone (20 - 194, n=202, last 2 years)
78 Points ∼74% +7%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G (Chrome83)
76 Points ∼72% +4%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G (Chrome 91.0.4472.120)
73 Points ∼69%
Average Qualcomm Snapdragon 732G (71 - 73, n=3)
72 Points ∼68% -1%
Google Pixel 4a (Chrome 85)
71 Points ∼67% -3%
Oppo A74 (Chrome 91.0.4472.77)
59 Points ∼56% -19%
Octane V2 - Total Score
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
26943 Points ∼100% +51%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G (Chrome83)
18556 Points ∼69% +4%
Xiaomi Mi 11 Lite 4G (Chrome 91.0.4472.120)
17817 Points ∼66%
Google Pixel 4a (Chrome 85)
17768 Points ∼66% 0%
Samsung Galaxy A52 (Chrome 90)
17734 Points ∼66% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 732G (17293 - 17817, n=3)
17503 Points ∼65% -2%
Average of class Smartphone (1986 - 58632, n=209, last 2 years)
17325 Points ∼64% -3%
Oppo A74 (Chrome 91.0.4472.77)
8958 Points ∼33% -50%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Oppo A74 (Chrome 91.0.4472.77)
4321.8 ms * ∼100%
Average of class Smartphone (460 - 29635, n=211, last 2 years)
3999 ms * ∼93%
Google Pixel 4a (Chrome 85)
2949.9 ms * ∼68%
Average Qualcomm Snapdragon 732G (2673 - 2832, n=2)
2753 ms * ∼64%
Xiaomi Mi 10 Lite 5G (Chrome83)
2602.2 ms * ∼60%
Samsung Galaxy A52 (Chrome 90)
2532.1 ms * ∼59%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
1802.32 ms * ∼42%

* ... kleiner is beter

Hoewel de Mi 11 Lite 4G enMi 11 Lite 5G hetzelfde type flashopslaggebruiken (UFS 2.2), blijft de gegevensdoorvoer van het testtoestel duidelijk achter. De reden voor de tragere prestaties is waarschijnlijk de opslagcontroller in de Snapdragon 732G, die simpelweg geen hogere snelheden toestaat

Xiaomi Mi 11 Lite 4GGoogle Pixel 4aOppo A74Samsung Galaxy A52Xiaomi Mi 11 Lite 5GXiaomi Mi 10 Lite 5GAverage 128 GB UFS 2.2 FlashAverage of class Smartphone
AndroBench 3-5
10%
-3%
-3%
88%
47%
26%
14%
Sequential Read 256KB
481.76
502.06
4%
514.5
7%
511.13
6%
949.43
97%
979.54
103%
704 (482 - 989, n=11)
46%
751 (41.9 - 2037, n=284, last 2 years)
56%
Sequential Write 256KB
269.05
246.79
-8%
255.34
-5%
267.14
-1%
710.31
164%
476.87
77%
384 (241 - 710, n=11)
43%
328 (11.9 - 1321, n=284, last 2 years)
22%
Random Read 4KB
145.02
162.89
12%
139.45
-4%
135.54
-7%
207.95
43%
156.45
8%
151 (105 - 208, n=11)
4%
134 (13.5 - 325, n=284, last 2 years)
-8%
Random Write 4KB
141.55
187.39
32%
126.39
-11%
127.27
-10%
206.89
46%
138.47
-2%
158 (121 - 207, n=11)
12%
120 (4.97 - 330, n=284, last 2 years)
-15%

Spellen - Lopen soepel, maar zelden met meer dan 30 FPS

Met deSnapdragon 732Gen stereoluidsprekers biedt de Xiaomi Mi 11 een fatsoenlijk gamingpakket. De smartphone draait recente games zoals PUBG Mobile en Armajet soepel, en hij slaagt er ook in om in beide gevallen een constante 30 frames per seconde te halen. Eigenlijk had de Mi 11 Lite 4G zijn 90 Hz scherm volledig tot zijn recht kunnen laten komen in Armajet, ook omdat het spel grafisch niet al te veeleisend is. Maar zelfs de framerate-instelling "No Limit" laat niet meer dan 30 FPS toe.

We bepalen de framerates met deGamebenchtool.

Armajet
Armajet
PUBG Mobile: 30 FPS bij HD/hoge grafische instellingen
PUBG Mobile: 30 FPS bij HD/hoge grafische instellingen
0510152025302929303031302932303030303030303130303031302931303030303130303031303030313029313030313030303129303130312931303030303130303030303130303129313030303130303030313030303031293131293031303129303130303130303030313030303030313030303031303031293130303030313030303130303030313030303030313029313031303031303030303030312929303031302932303030303030303130303031302931303030303130303031303030313029313030313030303129303130312931303030303130303030303130303129313030303130303030313030303031293131293031303129303130303130303030313030303030313030303031303031293130303030313030303130303030313030303030313029313031303031303030303030312930302931303030303030293129313030302930312930303029303030303030303030293130303030293128293029313029302927292831303029303029293030293030313029303030303029313030303030303030302929313029303031293029303030303030312930303030303030303030303030303030303030303030303029303030303030303030293130303029303030303028312930Tooltip
; Armajet; 1.60.5: Ø30.2 (29-32)
; PUBG Mobile; 1.4.0: Ø29.8 (27-31)

Emissies - Slechts licht gas geven onder belasting

Temperatuur

De Mi 11 Lite 4G voelt tijdens het gebruik altijd aangenaam aan. De grootste warmtebron, de Snapdragon 732G, bevindt zich rechts van de cameramodule, wat betekent dat het in de rechterbovenhoek van de smartphone zit en dus in een gebied dat zelden wordt aangeraakt. Als je het toch aanraakt, is het niet erg, omdat de oppervlakken van de Xiaomi telefoon nauwelijks heter worden dan lauw met een maximale temperatuur van 37,6 °C (~100 °F).

Interne throttling kan echter nog steeds gebeuren. Zoals de batterijtests van GFXBench laten zien, blijven de framerates lange tijd vrij constant wanneer beide testscenario's, T-Rex en Manhattan, voor de 30e keer worden uitgevoerd, maar daarna dalen ze plotseling sterk. Toch blijft het prestatieverlies binnen relatief nauwe grenzen. Daarom zou je bij dagelijks gebruik niets van throttling moeten merken.

GFXBench T-Rex batterij test
GFXBench T-Rex batterij test
GFXBench Manhattan batterij test
GFXBench Manhattan batterij test
3DMark
Wild Life Stress Test Stability
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Adreno 618, SD 732G, 128 GB UFS 2.2 Flash
99.6 (1111min - 1116max) % ∼100%
Wild Life Extreme Stress Test
Xiaomi Mi 11 Lite 4G
Adreno 618, SD 732G, 128 GB UFS 2.2 Flash
99.4 (337min - 335max) % ∼100%
Max. Belasting
 37.6 °C36.2 °C33.2 °C 
 37.4 °C36 °C32.9 °C 
 36.2 °C33.7 °C31.9 °C 
Maximum: 37.6 °C
Gemiddelde: 35 °C
31.9 °C35.6 °C36.7 °C
31.5 °C34.6 °C37.5 °C
30.4 °C35.2 °C37 °C
Maximum: 37.5 °C
Gemiddelde: 34.5 °C
Stroomadapter (max.)  28 °C | Kamertemperatuur 22 °C | Fluke t3000FC (calibrated) & Voltcraft IR-260
(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 35 °C / 95 F, compared to the average of 32.9 °C / 91 F for the devices in the class Smartphone.
(+) The maximum temperature on the upper side is 37.6 °C / 100 F, compared to the average of 35.2 °C / 95 F, ranging from 22.4 to 52.9 °C for the class Smartphone.
(+) The bottom heats up to a maximum of 37.5 °C / 100 F, compared to the average of 33.8 °C / 93 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 30.6 °C / 87 F, compared to the device average of 32.9 °C / 91 F.

Sprekers

De stereoluidsprekers in de Mi 11 Lite 4G leveren fatsoenlijke audio, maar het klinkt vrij dun door het gebrek aan lage tonen. Gebruikers die alleen af en toe muziek of video's afspelen op de smartphone zullen nog steeds redelijk goed geholpen zijn met het paar speakers.

Gebruikers zullen het moeten doen zonder een 3,5 mm-aansluiting op de Mi 11 Lite, maar een meegeleverde adapter kan worden gebruikt om audio-apparaten aan te sluiten op de USB-C-poort. Headsets en externe luidsprekers kunnen ook draadloos worden aangesloten via Bluetooth 5.1.