Notebookcheck

Xiaomi Mi 11i smartphone review: Een van de meest betaalbare high-end smartphones met de Snapdragon 888

Bijna een Mi 11. De Redmi K40 Pro+ komt naar Europa onder de naam Mi 11i, en hij speelt in de grote competities wat betreft prestaties. Net als de vlaggenschepen van de Mi 11-serie is ook de Mi 11i voorzien van de high-end Snapdragon 888 SoC. Alleen de prijs gaat een andere kant op. De Mi 11i begint bij een prijs van 100 euro (~$117) minder dan de zeer vergelijkbaar uitgeruste Xiaomi Mi 11, en de trend is sterk naar beneden.
Manuel Masiero, 👁 Daniel Schmidt (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

De huidige topsmartphones van Xiaomi zijn te vinden in de Mi 11-serie. Deze bestaat nu uit vijf toestellen: De Mi 11 Ultra,Mi 11, Mi 11i,Mi 11 Lite 5G, en de Mi 11 Lite. In deze review nemen we de nieuwste aanwinst onder de loep, de Xiaomi Mi 11i. Dit is de naam waaronder Xiaomi de Redmi K40 Pro+ op de Europese markt aanbiedt.

Terwijl de Mi 11 Ultra en de Mi 11 de vlaggenschip toestellen van de Mi 11 serie zijn, zijn de Mi 11 Lite 5G en Mi 11 Lite modellen niet zo krachtig of uitgebreid uitgerust, maar daar staan ze wel het goedkoopst tegenover. Ons Mi 11i testmodel staat boven de Mi 11 Lite 5G. Op het gebied van prestaties heeft het niets gemeen met de instapmodellen, aangezien de prestaties op gelijke hoogte staan met die van de Mi 11.

Net als de Mi 11 is ook de Mi 11i uitgerust met de snelleSnapdragon 888 en wordt hij ondersteund door 8 GB LPDDR5 RAM. De Mi 11i is met 6,67 inch echter iets kleiner dan de 6,81 inch topmodellen, en de resolutie van het OLED-display is met 2400x1080 pixels niet helemaal even hoog (Mi 11 en Mi 11 Ultra: 3200x1440 pixels). Daar staat tegenover dat het ook 120 Hz aankan, net als alle niet-Lite-modellen. Er is ook een 108-megapixel sensor van Samsung en een 4.520 mAh batterij.

De Mi 11i kost momenteel 599 euro (~$704) in de Xiaomi winkel en is dus 100 euro (~$117) minder dan de Mi 11, die geprijsd is op 699 euro (~$821). Dus, waarom meer geld uitgeven als de Mi 11 slechts in kleine details verschilt van de Mi 11i? Bovendien zou het zelfs de beste Mi 11-smartphone kunnen zijn vanuit het oogpunt van prijs-prestatieverhouding. Onze review zal duidelijk maken of dat het geval is

Xiaomi Mi 11i (Mi 11 Serie)
Processor
Qualcomm Snapdragon 888 5G 8 x 1.8 - 2.8 GHz, Cortex-X1 / A78 / A55 (Kryo 680)
Grafische kaart
Geheugen
8192 MB 
, LPDDR5
Beeldscherm
6.67 inch 20:9, 2400 x 1080 pixel 395 PPI, capacitive, AMOLED, 120 Hz, FHD , up to 1,300 nits, DCI-P3 100%, HDR10 , Corning Gorilla Glass 5, glimmend: ja, HDR, 120 Hz
Opslag
256 GB UFS 3.1 Flash, 256 GB 
, 230.6 GB beschikbaar
Verbindingen
1 USB 2.0, USB-C Power Delivery (PD), Audio Verbindingen: USB-C, 1 Vingerafdruklezer, NFC, Brightness Sensor, Sensoren: proximity sensor, 360° ambient light sensor, color temperature sensor, barometer, accelerometer, gyroscope, electronic compass, X-axis linear motor, IR blaster, 2x2 MIMO, Wi-Fi Direct, Miracast, DRM Widevine L1, Camera2 API Level 3
Netwerkmogelijkheden
802.11 a/b/g/n/ac/ax (a/b/g/n = Wi-Fi 4/ac = Wi-Fi 5/ax = Wi-Fi 6), Bluetooth 5.2, 2G (850/900/1.800/1.900 MHz), 3G (B1/2/4/5/8), 4G (B1/2/3/4/5/7/8/12/17/20/28/38/40/41/66), 5G (n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n41/n77/n78), head SAR 0.537 W/kg, body SAR 0.768 W/kg, Dual SIM, LTE, 5G, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 7.8 x 163.7 x 76.4
Batterij
4520 mAh Lithium-Ion
Charging
fast charging / Quickcharge
Besturingssysteem
Android 11
Camera
Primary Camera: 108 MPix triple camera: 108 MP (7p lens, 1/1.52" sensor size, f/1.75); 8 MP (f/2.2, FOV 119°); 5 MP (f/2.4), videos up to [email protected], [email protected]
Secondary Camera: 20 MPix f/2.45, videos up [email protected]
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: dual speakers with Dolby Atmos, Toetsenbord: virtual, 33-watt charger, USB-C cable, Type-C to 3.5 mm adapter, SIM tool, protective case, user guide, warranty info, MIUI 12.5, 12 Maanden Garantie, fanless
Gewicht
196 g, Voeding: 86 g
Prijs
600 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Possible contenders in comparison

Evaluatie
Datum
Model
Gewicht
Drive
Formaat
Resolutie
Best Price
86 %
08-2021
Xiaomi Mi 11i
SD 888 5G, Adreno 660
196 g256 GB UFS 3.1 Flash6.67"2400x1080
86 %
06-2021
Asus ZenFone 8
SD 888 5G, Adreno 660
169 g256 GB UFS 3.1 Flash5.92"2400x1080
87 %
04-2021
OnePlus 9
SD 888 5G, Adreno 660
192 g256 GB UFS 3.1 Flash6.55"2400x1080
86 %
07-2021
realme GT 5G
SD 888 5G, Adreno 660
186 g128 GB UFS 3.1 Flash6.43"2400x1080
86 %
05-2021
Xiaomi Poco F3
SD 870, Adreno 650
196 g128 GB UFS 3.1 Flash6.67"2400x1080
87 %
02-2021
Xiaomi Mi 11
SD 888 5G, Adreno 660
196 g128 GB UFS 3.1 Flash6.81"3200x1440

Etui - Xiaomi smartphone met Gorilla Glass 5

Qua design verschilt de Xiaomi Mi 11i alleen in details van zijn tegenhangers. De Mi 11i valt ook op door zijn goede bouwkwaliteit. De fysieke knoppen hebben slechts een lichte speling in het chassis, ze voelen net zo hoogwaardig aan als de behuizing, en ze hebben een goed drukpunt. De Mi 11i is een klein beetje korter dan deMi 11 (163,7 tegenover 164,3 mm), maar hij is net zo licht met 198 gram, en hij is ook 8 millimeter dun.

Het scherm van de Mi 11i wordt beschermd door een laag Gorilla Glass 5. Vanaf de Mi 11 gebruikt Xiaomi Gorilla Glass 7, ook bekend als "Victus". Interessant genoeg biedt deMi 11 Lite 5G ook hier een beetje meer, aangezien het vertrouwt op Gorilla Glass 6. De 108 MP cameramodule die op de zeer vingerafdrukgevoelige achterkant is geplaatst, is een blikvanger. Het is altijd zwart, ongeacht de kleur van de behuizing, en het kan gemakkelijk worden aangeraakt omdat het een paar millimeter uitsteekt van het chassis. De hoofdcamera is omgeven door een zilveren ring.

Xiaomi biedt de Mi 11i aan in drie kleuren: "Cosmic Black" siert ons evaluatie-exemplaar. Andere kleuren zijn "Celestial Silver" en "Frosty White". De Mi 11i heeft geen officiële IP-certificering, maar dat heeft de Mi 11 ook niet

Size comparison

164.3 mm 74.6 mm 8.06 mm 196 g163.7 mm 76.4 mm 7.8 mm 196 g163.7 mm 76.4 mm 7.8 mm 196 g160 mm 74.2 mm 8.7 mm 192 g158.5 mm 73.3 mm 8.4 mm 186 g148 mm 68.5 mm 8.9 mm 169 g

Verbindingsmogelijkheden - Tot 256 GB opslagruimte, maar geen microSD-sleuf

De Mi 11i wordt geleverd met 8 GB LPDDR5 RAM en 128 GB UFS 3.1-opslag in de basisconfiguratie, en kost 599 euro (~$704) in Xiaomi's webwinkel. De tweede versie met 256 GB opslag kost 699 euro (~$821). Door het ontbreken van een microSD-slot kan de opslag niet worden uitgebreid.

De Mi 11i heeft een OLED paneel met een always-on functionaliteit, maar de vingerafdruksensor is niet in het scherm geplaatst zoals in de Mi 11, maar is in plaats daarvan geïntegreerd in de aan/uit-knop. De USB-C poort werkt alleen op USB 2.0 snelheden, maar het ondersteunt USB OTG voor het aansluiten van randapparatuur.

Extra functies zijn dubbele luidsprekers met Dolby Atmos, evenals Wi-Fi Direct en Miracast om content draadloos te spiegelen. De Mi 11i ondersteunt ook DRM Widevine L1 en kan dus ook content in HD-kwaliteit streamen

Software - Android 11 en MIUI 12 voor de Xiaomi telefoon

De Mi 11i draait op het besturingssysteem Android 11, en op het moment van testen (half augustus) zijn de Android beveiligingspatches op het niveau van juli 2021. Net als bij Xiaomi's huidige smartphone line-up, dient MIUI 12.5 als de gebruikersinterface.

Naast de Google-apps en de eigen Samsung-tool van de fabrikant, heeft Xiaomi ook acht apps van derden in de ROM opgenomen. Daaronder bevinden zich bijvoorbeeld Amazon, Facebook en TikTok. Gebruikers die de extra software niet nodig hebben, kunnen die allemaal eenvoudig verwijderen. Ongeveer 230 GB van de 256 GB in ons testtoestel is vrij na een verse setup.

Communicatie en GNSS - Snel WLAN en nauwkeurige GPS

Wat WLAN-connectiviteit betreft, is de MI 11i behoorlijk snel dankzij Wi-Fi 6 en 2x2 MIMO-technologie. Aangesloten op onze referentierouter, de Netgear Nighthawk AX12, levert de smartphone ook in de praktijk zeer overtuigende prestaties. In tegenstelling tot de Mi 11 haalt de Mi 11i extreem stabiele overdrachtssnelheden voor zowel het verzenden als ontvangen van gegevens, als je de kleine daling bij het verzenden negeert. Tegelijkertijd is hij meer dan twee keer zo snel als de Mi 11 met een pieksnelheid van 1.165 Mb/s voor het verzenden van gegevens, en wordt hij maar net verslagen door de Asus ZenFone 8. De dataontvangst van de Mi 11i van 792 Mb/s is niet zo snel, maar de afstand tot de Mi 11 is slechts marginaal.

5G met de X60-modem, dual SIM, Bluetooth 5.2, en NFC - de Mi 11i verschilt niet van de Mi 11 als het gaat om de overige communicatiefuncties. Het enige verschil is dat de Mi 11 niet zo uitgebreid is wat radiofrequenties betreft, maar hij dekt alle belangrijke frequenties in Duitsland met 15 LTE-banden en 11 5G-banden.

Networking
iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10
Asus ZenFone 8
Adreno 660, SD 888 5G, 256 GB UFS 3.1 Flash
1261 (1192min - 1327max) MBit/s ∼100% +8%
Xiaomi Mi 11i
Adreno 660, SD 888 5G, 256 GB UFS 3.1 Flash
1165 (735min - 1229max) MBit/s ∼92%
realme GT 5G
Adreno 660, SD 888 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
1164 (603min - 1211max) MBit/s ∼92% 0%
Xiaomi Poco F3
Adreno 650, SD 870, 128 GB UFS 3.1 Flash
884 (444min - 914max) MBit/s ∼70% -24%
OnePlus 9
Adreno 660, SD 888 5G, 256 GB UFS 3.1 Flash
685 (654min - 709max) MBit/s ∼54% -41%
Xiaomi Mi 11
Adreno 660, SD 888 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
519 (391min - 604max) MBit/s ∼41% -55%
Average of class Smartphone
  (5.59 - 1599, n=303, last 2 years)
438 MBit/s ∼35% -62%
iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10
Asus ZenFone 8
Adreno 660, SD 888 5G, 256 GB UFS 3.1 Flash
903 (446min - 918max) MBit/s ∼100% +14%
Xiaomi Mi 11
Adreno 660, SD 888 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
842 (329min - 976max) MBit/s ∼93% +6%
realme GT 5G
Adreno 660, SD 888 5G, 128 GB UFS 3.1 Flash
841 (768min - 888max) MBit/s ∼93% +6%
Xiaomi Mi 11i
Adreno 660, SD 888 5G, 256 GB UFS 3.1 Flash
792 (676min - 856max) MBit/s ∼88%
OnePlus 9
Adreno 660, SD 888 5G, 256 GB UFS 3.1 Flash
777 (623min - 829max) MBit/s ∼86% -2%
Xiaomi Poco F3
Adreno 650, SD 870, 128 GB UFS 3.1 Flash
654 (311min - 702max) MBit/s ∼72% -17%
Average of class Smartphone
  (15.5 - 1414, n=303, last 2 years)
435 MBit/s ∼48% -45%
0651301952603253904555205856507157808459109751040110511706767137167487527577507817917997938088038228188438067928017988048018187978098568228138308156767137167487527577507817917997938088038228188438067928017988048018187978098568228138308151169121312048437351201120312051193120611941163121212221207118411901191118811881183118812011149117811951157116811871229Tooltip
; iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø791 (676-856)
; iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø1165 (735-1229)
GPS ontvangst binnenshuis
GPS ontvangst binnenshuis
GPS-ontvangst buitenshuis
GPS-ontvangst buitenshuis

De Mi 11i maakt gebruik van een hele armada aan satellietnavigatiesystemen om zijn positie te bepalen: GPS (L1, L5), GLONASS (L1), Galileo (E1, E5a), BeiDou (B1, B1C, B2a), maar ook het Japanse QZSS (L1, L5) en het Indiase NavIC (L5). Zowel buitenshuis als binnenshuis is de smartphone in staat om onze locatie vrij snel en met een nauwkeurigheid tot drie meter te bepalen.

De nauwkeurigheid blijft ook hoog als we onderweg zijn. Tijdens een fietstocht van ongeveer tien kilometer houdt de Mi 11i onze route zelfs iets nauwkeuriger bij dan het professionele navigatietoestel Garmin Edge 500, dat wordt meegenomen voor een directe vergelijking.

GPS Test: Samenvatting
GPS Test: Samenvatting
GPS Test: Lake
GPS Test: Lake
GPS Test: Keerpunt
GPS Test: Keerpunt

Telefoon- en gesprekskwaliteit - Met VoLTE en VoWiFi

De Mi 11i biedt een goede gesprekskwaliteit die tijdens onze test niet werd beïnvloed door storingen of andere verbindingsproblemen. Gebruikers die deelnemen aan het gesprek kunnen elkaar ook goed verstaan in de handsfree modus. Bovendien worden VoLTE- en Wi-Fi-gesprekken ondersteund

Camera's - Zwakkere drievoudige camera dan in de Mi 11

Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera

De camera-instelling van de Mi 11i bestaat uit een 108 MP hoofdcamera met een diafragma van f/1.75, maar in tegenstelling tot de Mi 11 die dezelfde hoge resolutie heeft, biedt deze geen optische beeldstabilisatie. In plaats van de Samsung HM3-sensor die in deMi 11 en Mi 11 Ultra zit, gebruikt de Mi 11i de minder krachtige Samsung HM2. Naast de 108 MP camera is er een ultragroothoekcamera met 8 MP, een diafragma van f/2.2 en een beeldhoek van 119°, evenals een 5 MP telefoto-macrocamera. Net als in de Mi 11 zit er een 20 MP frontcamera aan de voorkant die goede selfies maakt.

In de standaardinstelling maakt de Mi 11i 12 MP foto's met 9-in-1 pixel-binning, en ze zien er erg goed uit in gunstige lichtomstandigheden. De volledige 108 MP kan echter ook worden gebruikt voor het nemen van foto's in de Pro-modus. Vergeleken met de Mi 11 missen de foto's echter een beetje beelddetails en dynamiek. Door het ontbreken van een zoomlens worden objecten die ver weg zijn niet met veel scherpte vastgelegd.

Foto's bij weinig licht zien er nog steeds vrij goed uit als de nachtmodus is ingeschakeld. De ultragroothoekcamera is daarentegen maar gemiddeld. Hoewel hij een redelijke beeldkwaliteit biedt, heeft hij moeite met onscherpe randen. De hoofdcamera kan video's opnemen met een maximale resolutie van 8K bij 30 beelden per seconde, wat resulteert in een goede beeldkwaliteit. HDR-video's worden ook ondersteund.

Foto genomen met de selfie camera
Foto genomen met de selfie camera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera
Foto genomen met de hoofdcamera

Beeldvergelijking

Bekijk een scène en navigeer binnen het eerste beeld. Eén klik wijzigt het zoomniveau. Eén klik op het ingezoomde beeld opent het origineel in een nieuw venster. Het eerste beeld toont de verschaalde foto van het testtoestel.

Daylight - Scene 1Daylight - Scene 2Ultra wide-angle5x zoomLow-light photo

We bekijken de camera opnieuw onder gecontroleerde lichtomstandigheden. Dit wordt gedaan onder volledige studioverlichting en vervolgens met een verlichting van 1 lux.

De Mi 11i geeft de kleuren vrij goed weer, en zelfs bij weinig omgevingslicht weet de camerasoftware ervoor te zorgen dat de afwijkingen van de referentiekleuren niet te groot zijn. De smartphone slaagt er echter niet in om de testgrafiek bijzonder scherp vast te leggen, zelfs niet met de volledige verlichting van de studio.

ColorChecker
15.5 ∆E
8.2 ∆E
16.9 ∆E
18.3 ∆E
12.8 ∆E
7.1 ∆E
7.8 ∆E
22.8 ∆E
10 ∆E
8.3 ∆E
5.8 ∆E
2.8 ∆E
19.3 ∆E
14.3 ∆E
10.2 ∆E
2.2 ∆E
8 ∆E
13.8 ∆E
4.7 ∆E
2.5 ∆E
7.5 ∆E
9.8 ∆E
3.1 ∆E
4.9 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 11i: 9.85 ∆E min: 2.17 - max: 22.84 ∆E
ColorChecker
28.6 ∆E
48.6 ∆E
37.5 ∆E
34.3 ∆E
42.6 ∆E
59.2 ∆E
48.4 ∆E
30.7 ∆E
34.2 ∆E
27 ∆E
60.3 ∆E
61.2 ∆E
28.4 ∆E
45.1 ∆E
30.3 ∆E
68.1 ∆E
38.4 ∆E
42 ∆E
67.8 ∆E
65.9 ∆E
49.5 ∆E
35.9 ∆E
23.9 ∆E
13.4 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi 11i: 42.55 ∆E min: 13.38 - max: 68.12 ∆E

Accessoires en garantie - 33-watt lader in de doos

Naast de smartphone bevat het pakket van de Mi 11i ook een USB-kabel (Type-C naar Type-A), een 33-watt lader, een hoofdtelefoonadapter (Type-C naar 3,5 mm), een simtool, een transparant beschermhoesje, evenals een snelstartgids en een garantiekaart.

De Mi 11i wordt geleverd met 12 maanden garantie.

Invoerapparaten en verwerking - 360 Hz samplingfrequentie voor aanraakschermen in de Mi 11i

Je verwacht een volledig soepele werking van een smartphone met deSnapdragon 888 SoC. En dat is precies wat je krijgt met de Mi 11i. Dankzij de kracht van de SoC, maar ook dankzij de verversingssnelheid van 120 Hz en de touch sampling rate van 360 Hz, verwerkt de smartphone elke invoer direct en kan hij zeer soepel worden gebruikt in het dagelijks gebruik. Het is gemakkelijk om over het hoofd te zien dat deMi 11's display sampling rate 480 Hz is, omdat je nauwelijks een echt verschil zult merken.

De Mi 11i kan biometrisch worden ontgrendeld met een vingerafdruk of gezichtsherkenning. De vingerafdruksensor bevindt zich in de aan/uit-knop, en scoort niet alleen punten door zijn zeer hoge herkenningssnelheid, maar vooral ook door zijn snelheid: Zodra je je vinger erop legt, wordt de smartphone vrijwel direct ontgrendeld. De gezichtsherkenning met de frontcamera werkt ook betrouwbaar, maar is minder veilig dan de vingerafdrukverificatie.

Toetsenbord in landschapsmodus
Toetsenbord in landschapsmodus
Toetsenbord in portretstand
Toetsenbord in portretstand

Beeldscherm - AMOLED-paneel met 1.200 cd/m²

Subpixel raster
Subpixel raster

Het 6,67-inch AMOLED-paneel van de Mi 11i heeft een resolutie van 2400x1080 pixels, wat niet zo scherp is als de 6,81-inchMi 11 die 3200x1440 pixels biedt. Qua helderheid zitten beide panelen echter op één lijn. Dat geldt ook voor de verversingssnelheid, die in de beeldscherminstellingen kan worden ingesteld op 60 of 120 Hz.

Met een zuiver witte achtergrond meten we bij de Mi 11i een gemiddelde helderheid van bijna 880 cd/m². Met gelijkmatig verdeelde heldere en donkere beeldgebieden (APL50), bereikt de helderheid zelfs een respectabele 1.201 cd/m². Dat zijn optimale omstandigheden voor de weergave van HDR-inhoud - de Mi 11 ondersteunt HDR10+. De Mi 11i haalt nog steeds een maximum van 484 cd/m² wanneer de helderheidssensor is uitgeschakeld. In het laagste helderheidsniveau meten we 2,73 cd/m².

Xiaomi gebruikt pulsbreedtemodulatie (PWM) voor de helderheidsregeling, variërend van 162,6 tot 500 Hz. Wanneer de helderheid van het scherm 62% of hoger is, blijft de PWM-flikkering constant op 120 Hz.

863
cd/m²
884
cd/m²
891
cd/m²
865
cd/m²
875
cd/m²
893
cd/m²
866
cd/m²
877
cd/m²
895
cd/m²
Helderheidsverdeling
X-Rite i1Pro 3
Maximum: 895 cd/m² Gemiddelde: 878.8 cd/m² Minimum: 2.73 cd/m²
Helderheidsverdeling: 96 %
Helderheid in Batterij-modus: 875 cd/m²
Contrast: ∞:1 (Zwart: 0 cd/m²)
ΔE Color 1.8 | 0.59-29.43 Ø5.5
ΔE Greyscale 3.4 | 0.64-98 Ø5.7
96.6% sRGB (Calman 2D)
Gamma: 2.19
Xiaomi Mi 11i
AMOLED, 2400x1080, 6.67
Asus ZenFone 8
AMOLED, 2400x1080, 5.92
OnePlus 9
AMOLED, 2400x1080, 6.55
realme GT 5G
Super AMOLED, 2400x1080, 6.43
Xiaomi Poco F3
AMOLED, 2400x1080, 6.67
Xiaomi Mi 11
LED DotDisplay, 3200x1440, 6.81
Screen
-13%
30%
11%
29%
19%
Brightness middle
875
758
-13%
731
-16%
605
-31%
889
2%
840
-4%
Brightness
879
759
-14%
739
-16%
606
-31%
902
3%
845
-4%
Brightness Distribution
96
98
2%
96
0%
97
1%
95
-1%
98
2%
Black Level *
Colorchecker DeltaE2000 *
1.8
3.5
-94%
0.59
67%
1.3
28%
0.9
50%
1.2
33%
Colorchecker DeltaE2000 max. *
4.7
1.3
72%
3.1
34%
1.9
60%
2.7
43%
Greyscale DeltaE2000 *
3.4
1.6
53%
0.9
74%
1.3
62%
1.3
62%
2
41%
Gamma
2.19 100%
2.23 99%
2.243 98%
2.25 98%
2.26 97%
2.26 97%
CCT
6220 105%
6527 100%
6573 99%
6372 102%
6614 98%
6492 100%

* ... kleiner is beter

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

Om de schermhelderheid te verlagen schakelen sommige laptops het backlight erg snel aan en uit. Dit gebeurt aan een dergelijk hoge frequentie dat het niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Als de frequentie te laag is kunnen personen met gevoelige ogen geïrriteerd geraken, hoofdpijn krijgen en zelfs flickering waarnemen.
Screen flickering / PWM waargenomen 500 Hz ≤ 64 % helderheid instelling

Het backlight van het scherm flikkert aan 500 Hz (hoogstwaarschijnlijk met PWM - Pulse-Width Modulation) aan een helderheid van 64 % en lager. Boven deze helderheid zou er geen flickering / PWM mogen optreden.

De frequentie van 500 Hz is relatief hoog en de meeste mensen die gevoelig zijn aan flickering zouden dit dus niet mogen waarnemen of geïrriteerde ogen krijgen. Er zijn echter rapporten die beweren dat sommige mensen toch flickering met 500 Hz en hoger kunnen waarnemen: opgelet dus.

Ter vergelijking: 52 % van alle geteste toestellen maakten geen gebruik van PWM om de schermhelderheid te verlagen. Als het wel werd gebruikt, werd een gemiddelde van 15366 (minimum: 5 - maximum: 2500000) Hz waargenomen.

De spectrofotometer en de CalMAN software onthullen dat de Mi 11i niet alleen punten weet te scoren op het gebied van helderheid van het scherm, maar dat het ook een zeer gebalanceerde kleurweergave weet te realiseren. Dit is het meest accuraat bij gebruik van het kleurprofiel "Original Color". In de sRGB-kleurruimte zijn de DeltaE-afwijkingen voor kleuren (DeltaE 1,8) en grijstinten (DeltaE 3,4) zo laag dat het blote oog geen verschillen met de referentiekleuren zal kunnen waarnemen. Ook de kleurtemperatuur en de RGB-balans zijn goed, aangezien op het scherm geen kleurtint kan worden waargenomen

Kleurnauwkeurigheid ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurnauwkeurigheid ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurruimte ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Grijstinten ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Grijstinten ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)
Kleurverzadiging ("Oorspronkelijke kleur" kleurenschema, sRGB doelkleurruimte)

Responstijd Scherm

De responstijden van het scherm tonen hoe snel het scherm in staat is om van één kleur naar de andere te veranderen. Trage responstijden kunnen aanleiding geven tot 'nabeelden' rond bewegende objecten of het scherm wazig maken (blur). Vooral spelers van snelle 3D-games hebben baat bij een scherm met snelle responstijden.
       Responstijd Zwart naar Wit
2.4 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 1.2 ms stijging
↘ 1.2 ms daling
Het scherm vertoonde erg snelle responstijden in onze tests en zou zeer geschikt moeten zijn voor snelle games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 240 (maximum) ms. » 1 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd beter is dan het gemiddelde (23.9 ms) van alle geteste toestellen.
       Responstijd 50% Grijs naar 80% Grijs
2.8 ms ... stijging ↗ en daling ↘ gecombineerd↗ 1.6 ms stijging
↘ 1.2 ms daling
Het scherm vertoonde erg snelle responstijden in onze tests en zou zeer geschikt moeten zijn voor snelle games.
Ter vergelijking: alle testtoestellen variëren van 0.8 (minimum) tot 636 (maximum) ms. » 1 % van alle toestellen zijn beter.
Dit betekent dat de gemeten responstijd beter is dan het gemiddelde (37.8 ms) van alle geteste toestellen.

Dankzij de hoge helderheid kan de Xiaomi Mi 11i zeer goed buitenshuis worden gebruikt. Zelfs in direct zonlicht is de inhoud op het scherm nog relatief goed af te lezen

Buitengebruik (direct zonlicht)
Buitengebruik (direct zonlicht)
Gebruik buiten (in de schaduw)
Gebruik buiten (in de schaduw)

Het AMOLED-paneel van de Mi 11i biedt een hoge stabiliteit van de kijkhoek. Inhoud blijft perfect leesbaar, zelfs vanuit zeer vlakke kijkhoeken. Zoals typisch is voor AMOLED-schermen, kan er soms een lichte groenachtige of blauwachtige tint zichtbaar zijn, maar dit heeft geen invloed op de leesbaarheid

Kijkhoeken
Kijkhoeken

Prestaties - Xiaomi smartphone met Snapdragon 888

Net als de twee Mi 11 topmodellen, deMi 11 enMi 11 Ultra, wordt ook de Mi 11i geleverd met Qualcomm's high-endSnapdragon 888 chipset. De octa-core SoC die wordt ondersteund door deAdreno 660 grafische chip is momenteel een van de snelste smartphone CPU's, en het levert ook de bijbehorende benchmark resultaten in de test.

Zoals het al het geval was met de Mi 11, is het echter niet altijd gemakkelijk om het volledige potentieel van de Qualcomm SoC in de Mi 11i te benutten, omdat hij snel begint te throttlen bij langdurige belasting om zichzelf te beschermen tegen oververhitting. In het dagelijks gebruik merk je echter niets van wat er intern gebeurt met de temperaturen, omdat er nog steeds meer dan genoeg vermogen is ondanks de lagere kloksnelheden.

Als je de Snapdragon 888 genoeg tijd geeft om af te koelen tussen de individuele benchmarks door, zul je beloond worden met topprestaties. Het resultaat is dat de Mi 11i op gelijke voet staat met high-end rivalen zoals deAsus ZenFone 8 of de realme GT 5G, die ook gebruik maken van de Snapdragon 888, in de synthetische tests. Hoewel het verschil met deXiaomi Poco F3 met zijnSnapdragon 870 meetbaar is, is het in de praktijk nauwelijks merkbaar. De Mi 11i ligt zelfs consistent voor in de browser benchmarks, wat waarschijnlijk te danken is aan de nieuwere browserversie.

Geekbench 5.3
64 Bit Single-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1134 Points ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
1124 Points ∼99% -1%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
1124 Points ∼99% -1%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1132 Points ∼100% 0%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
998 Points ∼88% -12%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1136 Points ∼100% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (989 - 1156, n=20)
1120 Points ∼99% -1%
Average of class Smartphone
  (58 - 1604, n=245, last 2 years)
578 Points ∼51% -49%
64 Bit Multi-Core Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
3687 Points ∼97%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
3385 Points ∼89% -8%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
3653 Points ∼97% -1%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
3379 Points ∼89% -8%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
3368 Points ∼89% -9%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
3784 Points ∼100% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (3379 - 3810, n=20)
3600 Points ∼95% -2%
Average of class Smartphone
  (248 - 4455, n=245, last 2 years)
1980 Points ∼52% -46%
Vulkan Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4273 Points ∼74%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
5771 Points ∼100% +35%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
3894 Points ∼67% -9%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4620 Points ∼80% +8%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
3587 Points ∼62% -16%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4279 Points ∼74% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (3894 - 6176, n=19)
4796 Points ∼83% +12%
Average of class Smartphone
  (72 - 6524, n=140, last 2 years)
2178 Points ∼38% -49%
OpenCL Score 5.3 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4403 Points ∼94%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
4676 Points ∼100% +6%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
4566 Points ∼98% +4%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4658 Points ∼100% +6%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
3606 Points ∼77% -18%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4674 Points ∼100% +6%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (3100 - 4764, n=19)
4577 Points ∼98% +4%
Average of class Smartphone
  (255 - 7514, n=143, last 2 years)
2250 Points ∼48% -49%
PCMark for Android
Work 3.0 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
15024 Points ∼91%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
16428 Points ∼100% +9%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
14457 Points ∼88% -4%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
13610 Points ∼83% -9%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (11705 - 17085, n=14)
14724 Points ∼90% -2%
Average of class Smartphone
  (4436 - 17085, n=60, last 2 years)
9953 Points ∼61% -34%
Work 2.0 performance score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
13282 Points ∼100%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
10438 Points ∼79% -21%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
12440 Points ∼94% -6%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
12876 Points ∼97% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (10231 - 15027, n=9)
12332 Points ∼93% -7%
Average of class Smartphone
  (82 - 15299, n=260, last 2 years)
7923 Points ∼60% -40%
3DMark
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
0 Points ∼0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (7991 - 9221, n=3)
8422 Points ∼100%
Average of class Smartphone
  (68 - 11256, n=257, last 2 years)
3439 Points ∼41%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (10111 - 13263, n=3)
11212 Points ∼100%
Average of class Smartphone
  (54 - 16670, n=257, last 2 years)
4029 Points ∼36%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (4462 - 4609, n=3)
4556 Points ∼100%
Average of class Smartphone
  (607 - 5301, n=257, last 2 years)
2786 Points ∼61%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
8783 Points ∼80%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
10379 Points ∼94% +18%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
11018 Points ∼100% +25%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
7970 Points ∼72% -9%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (8257 - 11302, n=15)
10026 Points ∼91% +14%
Average of class Smartphone
  (149 - 11895, n=278, last 2 years)
4136 Points ∼38% -53%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
15110 Points ∼90%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
15652 Points ∼93% +4%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
16863 Points ∼100% +12%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
12033 Points ∼71% -20%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (10491 - 16863, n=15)
14739 Points ∼87% -2%
Average of class Smartphone
  (122 - 22052, n=278, last 2 years)
5238 Points ∼31% -65%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
3562 Points ∼72%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
4763 Points ∼96% +34%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4978 Points ∼100% +40%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
3653 Points ∼73% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (3562 - 5344, n=15)
4792 Points ∼96% +35%
Average of class Smartphone
  (620 - 5784, n=276, last 2 years)
2982 Points ∼60% -16%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
0 Points ∼0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (6140 - 7596, n=2)
6868 Points ∼100%
Average of class Smartphone
  (78 - 9138, n=253, last 2 years)
2640 Points ∼38%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (6816 - 9436, n=2)
8126 Points ∼100%
Average of class Smartphone
  (62 - 11573, n=253, last 2 years)
2791 Points ∼34%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (4514 - 4557, n=2)
4536 Points ∼100%
Average of class Smartphone
  (435 - 5318, n=253, last 2 years)
2819 Points ∼62%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
7270 Points ∼78%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
8779 Points ∼94% +21%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
0 Points ∼0% -100%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
8987 Points ∼96% +24%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
7377 Points ∼79% +1%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
9343 Points ∼100% +29%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (6110 - 9839, n=16)
8738 Points ∼94% +20%
Average of class Smartphone
  (91 - 9839, n=277, last 2 years)
3358 Points ∼36% -54%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
11406 Points ∼90%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
11552 Points ∼91% +1%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
12714 Points ∼100% +11%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
9498 Points ∼75% -17%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
12023 Points ∼95% +5%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (7930 - 12914, n=16)
11691 Points ∼92% +2%
Average of class Smartphone
  (73 - 12914, n=277, last 2 years)
3792 Points ∼30% -67%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
3204 Points ∼61%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
4771 Points ∼91% +49%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
4436 Points ∼85% +38%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
4140 Points ∼79% +29%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5249 Points ∼100% +64%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (2579 - 5366, n=16)
4723 Points ∼90% +47%
Average of class Smartphone
  (620 - 5793, n=277, last 2 years)
3027 Points ∼58% -6%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
Average of class Smartphone
  (426 - 6977, n=213, last 2 years)
2618 Points ∼100%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
Average of class Smartphone
  (349 - 11259, n=213, last 2 years)
2933 Points ∼100%
2560x1440 Sling Shot Extreme (Vulkan) Unlimited Physics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
Points ∼0%
Average of class Smartphone
  (1786 - 4061, n=213, last 2 years)
2647 Points ∼100%
Wild Life Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5692 Points ∼96%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
5767 Points ∼97% +1%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
5786 Points ∼97% +2%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5942 Points ∼100% +4%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
4288 Points ∼72% -25%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5599 Points ∼94% -2%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (3958 - 5942, n=19)
5646 Points ∼95% -1%
Average of class Smartphone
  (153 - 7275, n=104, last 2 years)
2836 Points ∼48% -50%
Wild Life Unlimited Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5712 Points ∼96%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
5821 Points ∼98% +2%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
5751 Points ∼97% +1%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5925 Points ∼100% +4%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
4271 Points ∼72% -25%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5678 Points ∼96% -1%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (3959 - 5925, n=19)
5600 Points ∼95% -2%
Average of class Smartphone
  (174 - 8672, n=100, last 2 years)
2948 Points ∼50% -48%
Wild Life Extreme (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1503 Points ∼96%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
1528 Points ∼98% +2%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1559 Points ∼100% +4%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
1223 Points ∼78% -19%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (1236 - 1559, n=14)
1506 Points ∼97% 0%
Average of class Smartphone
  (83 - 2288, n=52, last 2 years)
895 Points ∼57% -40%
Wild Life Extreme Unlimited (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1427 Points ∼92%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
1512 Points ∼97% +6%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1555 Points ∼100% +9%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
1222 Points ∼79% -14%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (997 - 1555, n=14)
1429 Points ∼92% 0%
Average of class Smartphone
  (117 - 1982, n=50, last 2 years)
900 Points ∼58% -37%
GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7
T-Rex HD Onscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
121 fps ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
119 fps ∼98% -2%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
61 fps ∼50% -50%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
60 fps ∼50% -50%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
71 fps ∼59% -41%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
120 fps ∼99% -1%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (60 - 143, n=14)
102 fps ∼84% -16%
Average of class Smartphone
  (8.2 - 143, n=217, last 2 years)
58.9 fps ∼49% -51%
1920x1080 T-Rex HD Offscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
266 fps ∼97%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
238 fps ∼87% -11%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
275 fps ∼100% +3%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
268 fps ∼97% +1%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
200 fps ∼73% -25%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
268 fps ∼97% +1%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (173 - 290, n=14)
251 fps ∼91% -6%
Average of class Smartphone
  (4.3 - 319, n=217, last 2 years)
107 fps ∼39% -60%
GFXBench 3.0
on screen Manhattan Onscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
120 fps ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
116 fps ∼97% -3%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
60 fps ∼50% -50%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
60 fps ∼50% -50%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
60 fps ∼50% -50%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
91 fps ∼76% -24%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (55 - 120, n=14)
90.9 fps ∼76% -24%
Average of class Smartphone
  (4.5 - 120, n=215, last 2 years)
46.4 fps ∼39% -61%
off screen Manhattan Offscreen OGL (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
151 fps ∼93%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
152 fps ∼94% +1%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
101 fps ∼62% -33%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
162 fps ∼100% +7%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
119 fps ∼73% -21%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
158 fps ∼98% +5%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (101 - 177, n=14)
144 fps ∼89% -5%
Average of class Smartphone
  (1 - 180, n=216, last 2 years)
62.7 fps ∼39% -58%
GFXBench 3.1
on screen Manhattan ES 3.1 Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
96 fps ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
93 fps ∼97% -3%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
57 fps ∼59% -41%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
60 fps ∼63% -37%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
59 fps ∼61% -39%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
59 fps ∼61% -39%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (36 - 105, n=14)
71.9 fps ∼75% -25%
Average of class Smartphone
  (3.1 - 106, n=214, last 2 years)
36.3 fps ∼38% -62%
off screen Manhattan ES 3.1 Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
110 fps ∼92%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
105 fps ∼88% -5%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
96 fps ∼81% -13%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
119 fps ∼100% +8%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
81 fps ∼68% -26%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
111 fps ∼93% +1%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (69 - 121, n=14)
101 fps ∼85% -8%
Average of class Smartphone
  (1.4 - 121, n=214, last 2 years)
43.1 fps ∼36% -61%
GFXBench
on screen Car Chase Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
60 fps ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
53 fps ∼88% -12%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
48 fps ∼80% -20%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
59 fps ∼98% -2%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
44 fps ∼73% -27%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
33 fps ∼55% -45%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (26 - 61, n=14)
45.4 fps ∼76% -24%
Average of class Smartphone
  (1.5 - 61, n=213, last 2 years)
22.5 fps ∼38% -62%
off screen Car Chase Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
64 fps ∼89%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
61 fps ∼85% -5%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
42 fps ∼58% -34%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
72 fps ∼100% +13%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
48 fps ∼67% -25%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
67 fps ∼93% +5%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (42 - 72, n=14)
60.4 fps ∼84% -6%
Average of class Smartphone
  (1.8 - 75, n=213, last 2 years)
25.9 fps ∼36% -60%
Aztec Ruins Normal Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
60 fps ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
57 fps ∼95% -5%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
58 fps ∼97% -3%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
59 fps ∼98% -2%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
49 fps ∼82% -18%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
41 fps ∼68% -32%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (32 - 73, n=19)
55.6 fps ∼93% -7%
Average of class Smartphone
  (1.5 - 73, n=282, last 2 years)
22.9 fps ∼38% -62%
1920x1080 Aztec Ruins Normal Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
68 fps ∼86%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
64 fps ∼81% -6%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
57 fps ∼72% -16%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
71 fps ∼90% +4%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
57 fps ∼72% -16%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
79 fps ∼100% +16%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (46 - 87, n=20)
71.7 fps ∼91% +5%
Average of class Smartphone
  (0.95 - 257, n=281, last 2 years)
26.4 fps ∼33% -61%
Aztec Ruins High Tier Onscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
42 fps ∼95%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
41 fps ∼93% -2%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
41 fps ∼93% -2%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
44 fps ∼100% +5%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
33 fps ∼75% -21%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
25 fps ∼57% -40%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (25 - 46, n=19)
37.4 fps ∼85% -11%
Average of class Smartphone
  (1.2 - 60, n=282, last 2 years)
15.1 fps ∼34% -64%
2560x1440 Aztec Ruins High Tier Offscreen (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
27 fps ∼93%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
26 fps ∼90% -4%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
28 fps ∼97% +4%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
28 fps ∼97% +4%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
22 fps ∼76% -19%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
29 fps ∼100% +7%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (19 - 32, n=19)
27.9 fps ∼96% +3%
Average of class Smartphone
  (0.35 - 101, n=282, last 2 years)
10.3 fps ∼36% -62%
Antutu v9 - Total Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
791672 Points ∼98%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
795730 Points ∼98% +1%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
811533 Points ∼100% +3%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
680139 Points ∼84% -14%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (636471 - 815441, n=11)
779868 Points ∼96% -1%
Average of class Smartphone
  (121238 - 815441, n=47, last 2 years)
483946 Points ∼60% -39%
AnTuTu v8 - Total Score (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
687402 Points ∼96%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
713309 Points ∼100% +4%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
595585 Points ∼83% -13%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
700592 Points ∼98% +2%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (569595 - 740847, n=11)
683568 Points ∼96% -1%
Average of class Smartphone
  (53335 - 727247, n=193, last 2 years)
336601 Points ∼47% -51%
AImark - Score v2.x (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
258869 Points ∼98%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
Points ∼0% -100%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
263702 Points ∼100% +2%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
111838 Points ∼42% -57%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
209984 Points ∼80% -19%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (171404 - 264766, n=10)
237952 Points ∼90% -8%
Average of class Smartphone
  (4293 - 273221, n=72, last 2 years)
64453 Points ∼24% -75%
BaseMark OS II
Overall (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
6852 Points ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
6043 Points ∼88% -12%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
6537 Points ∼95% -5%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
6031 Points ∼88% -12%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
6356 Points ∼93% -7%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
6361 Points ∼93% -7%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (5908 - 6959, n=14)
6517 Points ∼95% -5%
Average of class Smartphone
  (323 - 7123, n=202, last 2 years)
3709 Points ∼54% -46%
System (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
10610 Points ∼91%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
9973 Points ∼86% -6%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
11627 Points ∼100% +10%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
10443 Points ∼90% -2%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
9997 Points ∼86% -6%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
10377 Points ∼89% -2%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (9696 - 11774, n=14)
10885 Points ∼94% +3%
Average of class Smartphone
  (1160 - 11774, n=202, last 2 years)
6761 Points ∼58% -36%
Memory (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
7677 Points ∼87%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
6300 Points ∼72% -18%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
7526 Points ∼86% -2%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
5352 Points ∼61% -30%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
7692 Points ∼88% 0%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
8789 Points ∼100% +14%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (5352 - 9044, n=14)
7467 Points ∼85% -3%
Average of class Smartphone
  (522 - 9044, n=202, last 2 years)
4372 Points ∼50% -43%
Graphics (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
14427 Points ∼94%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
13167 Points ∼86% -9%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
12938 Points ∼84% -10%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
15346 Points ∼100% +6%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
12801 Points ∼83% -11%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
12732 Points ∼83% -12%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (9399 - 15628, n=14)
13427 Points ∼87% -7%
Average of class Smartphone
  (349 - 15628, n=202, last 2 years)
5764 Points ∼38% -60%
Web (sorteer op waarde)
Xiaomi Mi 11i
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1876 Points ∼100%
Asus ZenFone 8
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 16384
1612 Points ∼86% -14%
OnePlus 9
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 12288
1627 Points ∼87% -13%
realme GT 5G
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1543 Points ∼82% -18%
Xiaomi Poco F3
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 6144
1658 Points ∼88% -12%
Xiaomi Mi 11
Qualcomm Snapdragon 888 5G, Adreno 660, 8192
1434 Points ∼76% -24%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
  (1434 - 1983, n=14)
1690 Points ∼90% -10%
Average of class Smartphone
  (10 - 2169, n=202, last 2 years)
1280 Points ∼68% -32%
Jetstream 2 - Total Score
Xiaomi Mi 11i (Chrome 92.0.4515.115)
115.735 Points ∼100%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G (61.3 - 116, n=9)
91.7 Points ∼79% -21%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
83.152 Points ∼72% -28%
Xiaomi Poco F3 (Chrome 90)
75.089 Points ∼65% -35%
OnePlus 9 (MS Edge)
61.34 Points ∼53% -47%
Average of class Smartphone (12.4 - 161, n=184, last 2 years)
49.6 Points ∼43% -57%
JetStream 1.1 - Total Score
Xiaomi Mi 11i (Chrome 92.0.4515.115)
209.12 Points ∼100%
Asus ZenFone 8 (Chrome 90)
184.49 Points ∼88% -12%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G (119 - 210, n=13)
164 Points ∼78% -22%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
137.89 Points ∼66% -34%
OnePlus 9 (MS Edge)
119.23 Points ∼57% -43%
realme GT 5G (Chrome 91)
118.55 Points ∼57% -43%
Xiaomi Poco F3 (Chrome 90)
105.4 Points ∼50% -50%
Average of class Smartphone (10.8 - 375, n=196, last 2 years)
89.4 Points ∼43% -57%
Speedometer 2.0 - Result
Xiaomi Mi 11i (Chrome 92.0.4515.115)
113.1 runs/min ∼100%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G (54.7 - 114, n=9)
84 runs/min ∼74% -26%
Xiaomi Poco F3 (Chrome 90)
74.8 runs/min ∼66% -34%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
62.8 runs/min ∼56% -44%
OnePlus 9 (MS Edge)
54.65 runs/min ∼48% -52%
Average of class Smartphone (9 - 196, n=169, last 2 years)
49 runs/min ∼43% -57%
WebXPRT 3 - ---
Xiaomi Mi 11i (Chrome 92.0.4515.115)
166 Points ∼100%
Asus ZenFone 8 (Chrome 90)
149 Points ∼90% -10%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G (103 - 166, n=13)
140 Points ∼84% -16%
Xiaomi Poco F3 (Chrome 90)
125 Points ∼75% -25%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
124 Points ∼75% -25%
OnePlus 9 (MS Edge)
119 Points ∼72% -28%
realme GT 5G (Chrome 91)
105 Points ∼63% -37%
Average of class Smartphone (20 - 194, n=204, last 2 years)
78.1 Points ∼47% -53%
Octane V2 - Total Score
Xiaomi Mi 11i (Chrome 92.0.4515.115)
45398 Points ∼100%
Asus ZenFone 8 (Chrome 90)
37926 Points ∼84% -16%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G (23491 - 46075, n=14)
34017 Points ∼75% -25%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
27539 Points ∼61% -39%
Xiaomi Poco F3 (Chrome 90)
26577 Points ∼59% -41%
OnePlus 9 (Chrome89)
23843 Points ∼53% -47%
realme GT 5G (Chrome 91)
23491 Points ∼52% -48%
Average of class Smartphone (1986 - 58632, n=211, last 2 years)
17627 Points ∼39% -61%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Average of class Smartphone (460 - 29635, n=213, last 2 years)
3923 ms * ∼100% -325%
realme GT 5G (Chrome 91)
1841.4 ms * ∼47% -99%
Xiaomi Poco F3 (Chrome 90)
1743.8 ms * ∼44% -89%
Xiaomi Mi 11 (Chrome 88)
1721.5 ms * ∼44% -86%
OnePlus 9 (Chrome89)
1692.34 ms * ∼43% -83%
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G (924 - 1841, n=14)
1400 ms * ∼36% -52%
Asus ZenFone 8 (Chrome 90)
1397.2 ms * ∼36% -51%
Xiaomi Mi 11i (Chrome 92.0.4515.115)
923.6 ms * ∼24%

* ... kleiner is beter

Uitgerust met snelle UFS 3.1 opslag, presteert de Mi 11i redelijk in de lees en schrijf benchmarks, maar hij haalt het nog niet bij de prestaties van zijn concurrenten. Hoewel de leesprestaties erg goed zijn, komen de schrijfprestaties en de 4 KB random reads/writes niet in de buurt van de prestaties van deMi 11's, zelfs niet na herhaalde runs van Androbench. De systeemprestaties zijn echter nog steeds uitstekend

Xiaomi Mi 11iAsus ZenFone 8OnePlus 9realme GT 5GXiaomi Poco F3Xiaomi Mi 11Average 256 GB UFS 3.1 FlashAverage of class Smartphone
AndroBench 3-5
36%
21%
3%
2%
33%
29%
-38%
Sequential Read 256KB
1627.84
1781.44
9%
1872.3
15%
1587.31
-2%
1378.12
-15%
1614.92
-1%
1753 (1330 - 2037, n=23)
8%
780 (41.9 - 2037, n=290, last 2 years)
-52%
Sequential Write 256KB
552.4
767.3
39%
739.39
34%
575.05
4%
684.13
24%
754.41
37%
797 (552 - 1321, n=23)
44%
345 (11.9 - 1321, n=290, last 2 years)
-38%
Random Read 4KB
181.01
292.27
61%
225.38
25%
198.72
10%
208.02
15%
278.54
54%
251 (181 - 325, n=23)
39%
139 (13.5 - 325, n=290, last 2 years)
-23%
Random Write 4KB
205.89
272.92
33%
221.45
8%
208.42
1%
170.57
-17%
289.32
41%
257 (196 - 330, n=23)
25%
125 (5.2 - 330, n=290, last 2 years)
-39%

Games - Adreno 660 biedt vloeiende gaming

Onnodig te zeggen dat games soepel draaien op de Mi 11i. Onze kleine selectie uit de Play Store laat echter ook zien dat de smartphone niet altijd in staat is om gebruik te maken van zijn 120 Hz scherm. Slechts 30 frames per seconde zijn mogelijk in PUBG Mobile (in de HD-instelling) en Armajet, maar de framerates dalen slechts zeer zelden onder deze waarde. Over het algemeen lijkt de Mi 11i de framerates meer te beperken dan de Mi 11, die tot 60 fps haalt in zowel PUBG Mobile als in andere games.

Desondanks worden gamers nog steeds zeer goed bediend met de Mi 11i, wat niet alleen te danken is aan de high-endAdreno 660 GPU. De touch sampling rate van 360 Hz draagt ook bij aan het plezier, terwijl de twee Dolby Atmos speakers aan de zijkanten voor een goed geluid zorgen.

We meten de frame rates van de game met deGamebench tool.

Armajet
Armajet
PUBG Mobiel
PUBG Mobiel
0510152025303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303030313030303130303031303030313030303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303130313030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303031303030313030303130303031303030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030303130303031303030313030303130303031303030313030303130303031303030313030313031293129312931293129312931293031293129312931243130303030303030303030303030303030303030303030303030302931293130303030303030303030303030293129303030303030303030303030312931293030303030303031293030303030303030303030303031293129303030303030303030303030303129312931293129303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030Tooltip
; Armajet; 1.60.13: Ø30.2 (30-31)
; PUBG Mobile; 1.5.0: Ø30 (24-31)

Emissies - Xiaomi Mi 11i met throttling

Temperatuur

Het oppervlak van de Mi 11i warmt op tot 40,1 °C (~47 °F) tijdens gebruik, maar alleen wanneer u het een uur lang aan een stresstest onderwerpt, zoals wij deden. Maar zelfs dan voelt het niet oncomfortabel aan. In de praktijk zouden de oppervlaktetemperaturen meestal lager moeten zijn, maar ze kunnen zeker worden bereikt tijdens langere gamesessies.

We kunnen geen exacte informatie geven over het temperatuurgedrag van de Snapdragon 888, omdat de Mi 11i hier niet meewerkend bleek te zijn. De 3DMark Wild Life Stress Test eindigt abrupt met de melding dat de smartphone oververhit is. De batterijtests van GFXBench zien er in eerste instantie beter uit. De T-Rex en Manhattan testscenario's lopen soepel, maar GFXBench crasht zonder aankondiging vlak voordat de resultaten worden weergegeven.

Max. Belasting
 39.2 °C39 °C36.2 °C 
 39.5 °C39.1 °C36.2 °C 
 38.2 °C37.9 °C35.9 °C 
Maximum: 39.5 °C
Gemiddelde: 37.9 °C
34.9 °C37.1 °C40.1 °C
34.1 °C37.1 °C39 °C
32.6 °C36.9 °C36.4 °C
Maximum: 40.1 °C
Gemiddelde: 36.5 °C
Stroomadapter (max.)  29.5 °C | Kamertemperatuur 22 °C | Fluke t3000FC (calibrated) & Voltcraft IR-260
(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 37.9 °C / 100 F, compared to the average of 32.9 °C / 91 F for the devices in the class Smartphone.
(+) The maximum temperature on the upper side is 39.5 °C / 103 F, compared to the average of 35.2 °C / 95 F, ranging from 22.4 to 52.9 °C for the class Smartphone.
(±) The bottom heats up to a maximum of 40.1 °C / 104 F, compared to the average of 33.8 °C / 93 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 28.9 °C / 84 F, compared to the device average of 32.9 °C / 91 F.

Sprekers

Net als bij de Mi 11 bevinden de stereoluidsprekers van de Mi 11i zich aan de boven- en onderkant. In tegenstelling tot het zustermodel zijn ze echter niet getuned door Harman Kardon, maar ondersteunen ze Dolby Atmos en leveren ze een geluid dat qua kwaliteit vergelijkbaar is met dat van de Mi 11. Hoewel er nauwelijks bas is, zijn de midden- en hoge tonen zeer lineair.

De Mi 11i beschikt niet over een audio-aansluiting. Hoofdtelefoons en externe luidsprekers kunnen echter op de USB-C-poort van de smartphone worden aangesloten met behulp van de meegeleverde 3,5 mm-adapter. Draadloos zijn verbindingen mogelijk via Bluetooth 5.2.

dB(A) 0102030405060708090Deep BassMiddle BassHigh BassLower RangeMidsHigher MidsLower HighsMid HighsUpper HighsSuper Highs2038.4362527.531.23121.125.54023.923.75033.230.36320.320.38021.621.410025.525.712517.734.916018.25020015.547.525015.353.831517.659.440015.759.750016.665.363014.96980015.272.710001674.8125015.277.5160015.377.8200014.774.7250015.176.6315015.778.4400014.777.8500014.874.4630014.873.3800015.470.21000014.574.21250014.568.21600013.864.8SPL27.487.5N0.971.1median 15.3median 70.2Delta1.19.72634.528.328.623.329.224.328.833.936.422.527.722.525.923.925.617.23719.948.916.548.613.350.917.656.82055.919.66623.268.613.270.712.672.412.674.91473.512.776.512.777.513.278.613.774.613.773.913.974.113.473.31474.614.768.815.763.227.386.80.967.5median 14median 70.72.79.1hearing rangehide median Pink NoiseXiaomi Mi 11iXiaomi Mi 11
Frequency diagram (checkboxes can be checked and unchecked to compare devices)
Xiaomi Mi 11i audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (87.5 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 25% lower than median
(±) | linearity of bass is average (13.1% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(±) | higher mids - on average 5.4% higher than median
(+) | mids are linear (4.9% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(+) | balanced highs - only 4.8% away from median
(+) | highs are linear (4.1% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (18.5% difference to median)
Compared to same class
» 11% of all tested devices in this class were better, 7% similar, 82% worse
» The best had a delta of 12%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 37% of all tested devices were better, 8% similar, 55% worse
» The best had a delta of 3%, average was 20%, worst was 65%

Xiaomi Mi 11 audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (86.8 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 26% lower than median
(±) | linearity of bass is average (9.5% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(+) | balanced mids - only 4.5% away from median
(+) | mids are linear (5.3% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(+) | balanced highs - only 4.5% away from median
(+) | highs are linear (2.3% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (17.9% difference to median)
Compared to same class
» 8% of all tested devices in this class were better, 6% similar, 87% worse
» The best had a delta of 12%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 33% of all tested devices were better, 8% similar, 59% worse
» The best had a delta of 3%, average was 20%, worst was 65%

Batterijlevensduur - Volledig opgeladen in minder dan een uur

Energieverbruik

De Mi 11i is niet erg energieverslindend en werkt iets energiezuiniger dan de Mi 11, wat mogelijk te danken is aan het AMOLED-scherm met een hogere resolutie van deze laatste.

De meegeleverde 33-watt stroomadapter laadt de smartphone snel op. Het duurt slechts 36 minuten om het batterijniveau in de test van 0% naar 80% te brengen, en een volledige lading duurt 52 minuten. In tegenstelling tot de Mi 11 biedt onze huidige Xiaomi-telefoon geen ondersteuning voor draadloos opladen.

Stroomgebruik
Uit / Standbydarklight 0.02 / 0.37 Watt
Inactiefdarkmidlight 0.98 / 1.4 / 1.46 Watt
Belasting midlight 6.21 / 9.62 Watt
 color bar
Key: min: dark, med: mid, max: light        Metrahit Energy
Currently we use the Metrahit Energy, a professional single phase power quality and energy measurement digital multimeter, for our measurements. Find out more about it here. All of our test methods can be found here.
Xiaomi Mi 11i
4520 mAh
Asus ZenFone 8
4000 mAh
OnePlus 9
4500 mAh
realme GT 5G
4500 mAh
Xiaomi Poco F3
4520 mAh
Xiaomi Mi 11
4600 mAh
Average Qualcomm Snapdragon 888 5G
 
Average of class Smartphone
 
Power Consumption
24%
-20%
-5%
13%
-31%
-5%
-3%
Idle Minimum *
0.98
0.82
16%
0.9
8%
1.14
-16%
0.76
22%
1.57
-60%
1.055 (0.46 - 1.8, n=18)
-8%
0.948 (0.37 - 2.5, n=233, last 2 years)
3%
Idle Average *
1.4
1.1
21%
1.7
-21%
1.84
-31%
1.29
8%
1.92
-37%
1.531 (0.74 - 2.6, n=18)
-9%
1.812 (0.65 - 3.94, n=233, last 2 years)
-29%
Idle Maximum *
1.46
1.16
21%
2.7
-85%
1.87
-28%
1.45
1%
1.94
-33%
1.706 (0.78 - 3.1, n=18)
-17%
2.06 (0.69 - 4.2, n=233, last 2 years)
-41%
Load Average *
6.21
4.24
32%
5.4
13%
4.21
32%
4.6
26%
6.32
-2%
5.5 (4.21 - 6.44, n=18)
11%
4.44 (2.1 - 8.4, n=233, last 2 years)
29%
Load Maximum *
9.62
6.83
29%
11.1
-15%
8.07
16%
8.87
8%
11.65
-21%
9.84 (5.89 - 11.7, n=18)
-2%
7.27 (3.16 - 12.3, n=233, last 2 years)
24%

* ... kleiner is beter

Energy consumption: Geekbench (150 cd/m²)

0123456789104.714.824.684.691.311.1964.361.214.414.824.84.771.3261.2014.721.3194.991.213.241.3584.031.1994.241.2035.795.865.811.2343.921.2627.067.275.114.381.2855.281.461.291.2735.495.073.441.5271.3045.565.655.455.425.511.2195.65.71.2424.341.6561.3269.118.919.779.369.039.499.269.849.239.319.69.231.2719.359.579.381.3485.619.219.138.969.199.081.2478.971.2268.982.034.928.598.511.2691.338.558.588.441.2498.296.661.3168.221.2678.014.738.417.211.268.321.4467.188.218.593.291.5088.538.51.3398.578.058.048.058.052.666.091.5987.128.036.798.038.018.038.047.198.026.858.038.011.2834.974.925.27.638.048.058.047.657.991.3687.794.664.794.624.514.514.521.4414.652.784.144.285.084.651.6422.674.091.5182.452.591.884.911.4385.021.7815.715.835.871.8263.151.7035.117.357.214.881.7261.8165.425.422.421.8915.195.365.452.992.074.665.65.865.775.331.6655.255.741.7072.743.493.58.678.529.138.838.678.948.749.518.878.759.148.968.944.489.319.446.961.5615.929.148.498.969.152.674.788.117.339.512.028.59.743.649.481.8289.689.588.061.6869.725.034.349.441.7179.299.241.7459.877.292.679.781.6719.689.559.462.175.339.523.139.869.319.819.169.67.862.143.574.389.889.589.849.8710.810.410.210.29.4210.110.22.014.895.25.210.210.11010.19.6210.21.6899.8Tooltip
Xiaomi Mi 11i Qualcomm Snapdragon 888 5G: Ø5.49 (1.196-9.84)
realme GT 5G Qualcomm Snapdragon 888 5G: Ø6.16 (1.438-10.8)

Energy consumption: GFXBench (150 cd/m²)

0123456789107.847.867.797.927.937.917.917.937.927.927.927.97.927.917.97.687.597.67.627.647.597.597.667.67.637.687.787.717.687.727.677.687.647.667.687.717.627.657.727.667.687.697.617.637.447.577.687.657.667.717.677.657.657.647.637.657.627.647.737.697.667.696.138.259.599.539.499.649.5910.410.710.69.599.539.679.649.569.629.699.699.759.589.629.749.799.729.669.659.739.749.789.699.669.649.719.729.749.749.79.779.739.749.749.729.729.739.689.656.548.448.438.448.438.468.518.458.468.468.458.468.498.468.458.448.488.518.487.847.867.797.927.937.917.917.937.927.927.927.97.927.917.97.687.597.67.627.647.597.597.667.67.637.687.787.717.687.727.677.687.647.667.687.717.627.657.727.667.687.697.617.637.447.577.687.657.667.717.677.657.657.647.63</