Notebookcheck

Notebookcheck's Top 10 Smartphones

Redactie (vertaald door Siemon Boes), 26-09-2013

Maart 2017 update. Hier vind je de nieuwste smartphones getest door Notebookcheck. Onze Top 10 wordt regelmatig geüpdatet, onderhouden en becommentarieerd door onze redacteurs. Deze pagina is bedoeld om onze lezers te helpen beslissen bij de aankoop van een smartphone.

Voor het originele Duitse artikel, klik hier.

Smartphones hebben de hoogste verkoopcijfers op de mobiele telefoon markt. Deze ongelooflijk veelzijdige apparaten hebben al tijden geleden de oude mobiele telefoons uit de markt gewerkt. Met nog krachtigere processoren en groter wordende beeldschermen, winnen de zogenaamde 'phablets' veel terrein. De harde lijn tussen deze apparaten wordt steeds troebeler. Deze kruisingen tussen smartphones en tablets hebben veel plekken in de Top 10 ingenomen. Daarom worden de meeste nummers vertegenwoordigd door recente modellen. Er zijn echter ook een aantal oudere telefoons die het nog goed doen.

Top 10 smartphones van de afgelopen 10 maanden - meest recente testrapporten worden eerst vermeld.

Editors' Comments

In de afgelopen weken hebben we veel smartphones getest, maar weinig hebben de Top 10 bereikt.

1e Plaats

Samsung Galaxy S7 and S7 Edge
Samsung Galaxy S7 and S7 Edge

Samsung heeft met de Galaxy S7 en S7 Edge op succesvolle wijze de voorgaande modellen vervangen. In tegenstelling tot de voorgaande modellen zijn de twee versies niet langer even groot. De Edge variant is nu 5,5 inch en bevat een krachtigere batterij. Momenteel bevatten beide apparaten de beste beschikbare beeldschermen en bieden ze hoge prestaties, lange looptijden en een uitstekende camera (ook bij weinig omgevingslicht). Helaas heeft Samsung ten gunste van de Gear VR de meeste moderne USB Type-C poort weggelaten.

Indien het budget leidend is en de infraroodsensor niet noodzakelijk is, kan gekozen worden voor de voorgaande S6en S6 Edge modellen.

2e Plaats

Apple iPhone 7 and iPhone 7 Plus.
Apple iPhone 7 and iPhone 7 Plus.

De iPhone 7 representeert de kleinste versie van Apple’s nieuwste serie in de Top 10. Het apparaat heeft een 4,7 inch beeldscherm dat volledig overtuigend is, maar een hogere resolutie was welkom geweest. In tegenstelling tot de briljante OLED beeldschermen van Samsung, gebruikt dit paneel geen PWM, waardoor ook gevoelige gebruikers het apparaat aangenaam kunnen gebruiken.

De geïntegreerde SoC zet de standaard van dit moment. Daarnaast bevat de chip 2 GB RAM en 32, 128 of 256 GB opslagruimte. Wereldwijde, snelle LTE Cat. 9 verbindingen worden ook ondersteund. Ook bij deze nieuwe versie is de camera van goede kwaliteit. De sensor is gevoelig, maar de beelden zijn waziger dan die van de voorganger. Ook de lange looptijden en resistentie tegen stof en water (IP 67) hebben een goede indruk achtergelaten. Het ontbreken van een audiopoort en de teleurstellende luidspreker zijn echter zwakke punten.

Diegenen die liever een groter beeldscherm willen, kunnen kiezen voor de iPhone 7 Plus (5,5 inch, 3 GB RAM). Fans van de klassieke iPhones zullen eerder kiezen voor het SE model (4,0 inch).

3e Plaats

Huawei P9
Huawei P9

De Huawei P9 is een succesvolle opvolger van de P8. Het apparaat is degelijk gebouwd, bevat een snelle SoC, goede camera en biedt lange looptijden.

Er zijn echter ook aandachtspunten, zoals het relatief onscherpe beeldscherm (FHD resolutie) met onnauwkeurige kleuren. Hoewel het apparaat LTE Cat. 6 ondersteunt, ontbreekt er ondersteuning voor nieuwere versies. Dit geldt ook voor het USB poort, die wel de Type-C vorm heeft, maar andere functies dan OTG niet ondersteunt. Daarnaast kunnen apps niet verplaatst worden naar de SD kaart en kunnen de camera’s geen Full HD video’s opnemen.

Hoewel diverse functionaliteiten missen, kunnen we de Huawei P9 aanbevelen vanwege uitstekende basiskwaliteiten.

4e Plaats

Lenovo Moto Z
Lenovo Moto Z

De Moto Z is Lenovo's nieuwe topmodel van en laat zien dat Moto on leiding van Lenovo op het goede spoor zit. De dunne smartphone is het eerste apparaat dat de nieuwe Moto-Mods ondersteunt. Dit maakt het docken van accessoires, zoals een projector of extra batterij, aan de telefoon eenvoudiger.

De Moto Z presteert goed. 4 GB RAM, 32 GB opslagruimte met MicroSD lezer, snelle Snapdragon 820, LTE, NFC, USB Type-C (3.1 Gen. 1), goede camera's en redelijke looptijden resulteren in een gebalanceerd pakket. De enige ontbrekende functie is een audiopoort. Koptelefoons moeten via de USB poort worden aangesloten; een adapter wordt meegeleverd.

5e Plaats

LG G5
LG G5

LG heeft de behuizing van de G5 volledig opnieuw ontworpen en voor het eerst een aluminium unibody gebruikt. De gebruiker hoeft echter niet zonder verwisselbare batterij te leven, aangezien de smartphone een modulaire aansluiting heeft. Deze poort maakt niet alleen het aansluiten van een tweede batterij mogelijk, maar ook een verbinding met externe luidsprekers.

Er zijn geen grote fouten begaan. LTE Cat. 6 is verouderd en de ontbrekende App2SD ondersteuning is teleurstellend. Ook de te zuinige omgevingslichtsensor resulteerde in een te lage helderheid, waardoor de maximale verlichting van het QHD IPS paneel zelden benut wordt.

LG heeft een groothoeklens toegevoegd als innovatie. Hoewel deze sensor een relatief lage resolutie van 8 MP heeft, zijn we tevreden over de beeldkwaliteit.

6e Plaats

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is een echte phablet van topniveau. Niet alleen het geweldige beeldscherm en de lange looptijden zijn overtuigend, maar ook snel LTE Cat. 11 en een brede ondersteuning van frequenties maken het apparaat een echte wereldreiziger. Daarnaast bevat het apparaat een snelle SoC en UFS-2.1 geheugen. Deze chip wordt ondersteund door 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Ook kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid met een MicroSD kaart. Daarnaast presteerde de Leica lens boven verwachting tijdens de tests.

Desalniettemin is er ruimte voor verbeteringen. De Wi-Fi overdrachtssnelheden zijn ondanks de ac standaard aan de trage kant. Dit geldt ook voor het MicroSD kaartslot. Daarnaast heeft het 5,9 inch beeldscherm een relatief lage FHD resolutie en produceert de stroomadapter geluid wanneer deze wordt aangesloten.

7e Plaats

Microsoft Lumia 950 XL
Microsoft Lumia 950 XL

De Lumia 950 XL zou wel eens een schot in de roos kunnen zijn van Microsoft. De software liep echter niet soepel tijdens de tests. De fabrikant heeft verbeteringen beloofd met de komst van Windows 10 Mobile. Ondanks de bugs zijn we tevreden over het besturingssysteem. Ook de hardware van de telefoon blijft niet achter: Snapdragon 810, 3 GB RAM, 32 GB opslagruimte, MicroSD tot 200 GB, verwisselbare batterij, 5,7 inch QHD beeldscherm, USB 3.1 Gen. 1 (Type-C), draadloos laden, irisscanner en uitstekende camera. Tenslotte wordt het apparaat geleverd met Windows-specifieke functies zoals Continuum en Windows Hello. Zoals bekend is de Windows App store minder ontwikkeld dan die van Apple of Android.

8e Plaats

HTC 10
HTC 10

De HTC 10 zendt een sterk signaal uit van een degelijke smartphone zonder opvallende eigenschappen. De camera is van goede kwaliteit, het beeldscherm en looptijden zijn op niveau en het apparaat biedt een moderne interface met vele functionaliteiten.

De HTC 10 heeft dus het volste recht op een plek in de Top 10. Echter, een hogere plaats dan 8 is niet mogelijk omdat het apparaat simpelweg geen uniek verkooppunt heeft. De luidsprekers hebben niet kunnen profiteren van de nieuwe behuizing. We zijn meer te spreken over de oplossing van de One M9, hoewel het nieuwe model zeer goed presteert in vergelijking met de concurrentie.

9th

OnePlus 3
OnePlus 3

Het Chinese bedrijf OnePlus heeft een goed presterende smartphone voor slechts €399 op de markt gebracht. De OnePlus 3 kan zelfs duurdere telefoons achter zich laten wat betreft prestaties. Ook de camera en looptijden zijn respectabel.

We konden niet veel vinden om over te klagen. Een snellere LTE module met bredere ondersteuning van wereldwijde frequenties zou op prijs gesteld worden. Ook de slechte luidspreker en het gebrek aan MicroSD kaartslot kan vervelend zijn. Hoewel het Full HD beeldscherm absoluut geen koploper is, produceert het paneel haarscherpe beelden. Een nog scherper paneel zou resulteren in een nog betere VR ervaring.

10e Plaats

Google Pixel XL
Google Pixel XL

De Google Pixel XL is de eerste smartphone van Google buiten de Nexus serie. Het apparaat bevat een 5,5 inch WQHD beeldscherm, extreem snelle Snapdragon 821, snel LTE Cat. 11 en uitstekende camera's. De hoogwaardige behuizing onderstreept Google's argument van exclusiviteit. Echter, in onze ogen is de adviesprijs te hoog.

Ook laat de batterijlevensduur te wensen over, hoewel we de resultaten nog kunnen accepteren. We zijn teleurgesteld dat er geen dual-SIM variant verkrijgbaar is en dat de opslagruimte niet kan worden uitgebreid. Hoewel de Google assistent een grote verbetering is ten opzichte van de voorgaande assistent, laat Apple's Siri de concurrentie ver achter zich in andere talen dan het Engels.

Recente Smartphone Awards

Editor's Choice in May 2015: Samsung Galaxy S6 Edge
Editor's Choice in May 2015: Samsung Galaxy S6 Edge
Editor's Choice in May 2015: Samsung Galaxy S6
Editor's Choice in May 2015: Samsung Galaxy S6
Editor's Choice in November 2014: Sony Xperia Z3
Editor's Choice in November 2014: Sony Xperia Z3
Editor's Choice in October 2014: Sony Xperia Z3
Editor's Choice in October 2014: Sony Xperia Z3
Editor's Choice in September 2014: Samsung Galaxy S5 Mini
Editor's Choice in September 2014: Samsung Galaxy S5 Mini
Editor's Choice in August 2014: Nokia Lumia 930
Editor's Choice in August 2014: Nokia Lumia 930
Best Value Award in June 2014: Motorola Moto E
Best Value Award in June 2014: Motorola Moto E
Editor's Choice in April 2014: HTC One M8
Editor's Choice in April 2014: HTC One M8

Size Comparison

153.5 mm 78.6 mm 8.5 mm 176 g151 mm 76 mm 6.3 mm 141 g144.6 mm 69.7 mm 9.61 mm 157 g146.5 mm 72 mm 7.3 mm 152 g143.4 mm 70.5 mm 6.8 mm 138 g142 mm 72.5 mm 8.1 mm 145 g142.1 mm 70.1 mm 7 mm 132 g132.4 mm 65.5 mm 6.7 mm 115 g127.3 mm 64.9 mm 8.64 mm 129 g123.8 mm 58.6 mm 7.6 mm 112 g

Measurement Results

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6
Sony Xperia Z3 Compact
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Alpha
Sony Xperia Z3
Apple iPhone 5S
HTC One M9
Samsung Galaxy A7
Screen
Brightness middle
343
335
513
358
335
334
702
579
474
338
Brightness
338
345
500
364
339
335
671
538
458
337
Brightness Distribution
94
89
94
82
92
94
90
88
85
91
Black Level *
0.41
0.72
0.8
0.4
Colorchecker DeltaE2000 *
2.2
2.51
8.54
5.28
1.77
2.57
8.92
2.76
6.32
2.28
Greyscale DeltaE2000 *
2.37
2.59
9.88
4.65
2.06
1.87
9.59
2.55
6.36
2.24
Gamma
2.41 91%
2.43 91%
3.03 73%
2.48 89%
2.41 91%
2.43 91%
2.75 80%
2.43 91%
2.43 91%
2.47 89%
CCT
6425 101%
6424 101%
8659 75%
7690 85%
6424 101%
6492 100%
9408 69%
6977 93%
8218 79%
6367 102%
Color Space (Percent of AdobeRGB 1998)
87.77
99
58.81
Contrast
1251
975
724
1185
Heat
Maximum Upper Side *
38.9
35.6
39.7
37.7
40.3
37.4
43.3
39.5
38.4
35.1
Maximum Bottom *
37.9
35.9
39.9
36.6
39
38.4
39.7
37.6
36.1
37
Idle Upper Side *
29.3
29.4
32
27.3
28.6
30.9
33.2
31.2
34
27.6
Idle Bottom *
28
28.6
30.3
26.8
27.7
30.4
30.3
27.8
29.5
27.3
Batterijduur
Reader / Idle
1349
1300
2614
1695
1668
1357
1203
1320
805
1098
H.264
417
1478
556
701
656
682
421
623
WiFi v1.3
534
475
348
565
Load
224
278
173
253
323
192
132
170
236
219
WiFi
575
1326
613
744
428
672
600
573
Power Consumption
Idle Minimum *
0.5
0.4
0.4
0.3
0.6
0.4
0.5
0.6
1.1
0.4
Idle Average *
0.9
0.6
0.9
0.5
1.1
0.9
1.4
0.8
2
1
Idle Maximum *
1.3
1.2
1.1
1.1
1.4
1.3
1.8
1.6
2.4
1.4
Load Average *
3.8
5
3.6
3.1
4.3
2.3
5.2
2.3
7.2
3.8
Load Maximum *
6.8
6.8
5
6.2
9.4
2.6
6.1
3.8
7.5
5.7

* ... kleiner is beter

Benchmarks

Smartbench 2012 - Productivity Index (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
13558 points ∼72%
Sony Xperia Z3 Compact
9879 points ∼52%
Samsung Galaxy S5
9054 points ∼48%
Samsung Galaxy Note 4
9732 points ∼52%
Samsung Galaxy Alpha
5777 points ∼31%
HTC One M9
5738 points ∼30%
Samsung Galaxy A7
5734 points ∼30%
Linpack Android / IOS
Multi Thread (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
839.138 MFLOPS ∼28%
Sony Xperia Z3 Compact
605 MFLOPS ∼20%
Samsung Galaxy S5
678 MFLOPS ∼23%
Samsung Galaxy Note 4
696.97 MFLOPS ∼24%
Samsung Galaxy Alpha
491.74 MFLOPS ∼17%
Sony Xperia Z3
700 MFLOPS ∼24%
Apple iPhone 5S
931.38 MFLOPS ∼32%
HTC One M9
685.383 MFLOPS ∼23%
Samsung Galaxy A7
490 MFLOPS ∼17%
Single Thread (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
625.622 MFLOPS ∼61%
Sony Xperia Z3 Compact
300 MFLOPS ∼29%
Samsung Galaxy S5
355 MFLOPS ∼35%
Samsung Galaxy Note 4
319.975 MFLOPS ∼31%
Samsung Galaxy Alpha
388.117 MFLOPS ∼38%
Sony Xperia Z3
375 MFLOPS ∼37%
Apple iPhone 5S
518.44 MFLOPS ∼51%
HTC One M9
578.161 MFLOPS ∼57%
Samsung Galaxy A7
420 MFLOPS ∼41%
Geekbench 2 - 32 Bit - Total Score (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
6201 Points ∼14%
Samsung Galaxy S5
3965 Points ∼9%
Samsung Galaxy Note 4
4469 Points ∼10%
HTC One M9
3997 Points ∼9%
Geekbench 3
32 Bit Multi-Core Score (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
4843 Points ∼6%
Samsung Galaxy S6
5073 Points ∼6%
Sony Xperia Z3 Compact
2670 Points ∼3%
Samsung Galaxy S5
2885 Points ∼4%
Samsung Galaxy Note 4
3239 Points ∼4%
Samsung Galaxy Alpha
3209 Points ∼4%
Sony Xperia Z3
2708 Points ∼3%
Apple iPhone 5S
2449 Points ∼3%
HTC One M9
3499 Points ∼4%
Samsung Galaxy A7
3202 Points ∼4%
32 Bit Single-Core Score (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
1329 Points ∼27%
Samsung Galaxy S6
1146 Points ∼24%
Sony Xperia Z3 Compact
966 Points ∼20%
Samsung Galaxy S5
941 Points ∼19%
Samsung Galaxy Note 4
1112 Points ∼23%
Samsung Galaxy Alpha
951 Points ∼20%
Sony Xperia Z3
979 Points ∼20%
Apple iPhone 5S
1368 Points ∼28%
HTC One M9
1163 Points ∼24%
Samsung Galaxy A7
940 Points ∼19%
PassMark PerformanceTest Mobile V1
Memory Tests (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
6924 Points ∼0%
Sony Xperia Z3 Compact
4263 Points ∼0%
Samsung Galaxy S5
3921 Points ∼0%
Samsung Galaxy Note 4
5263 Points ∼0%
Sony Xperia Z3
4179 Points ∼0%
Apple iPhone 5S
4905 Points ∼0%
HTC One M9
6248 Points ∼0%
Disk Tests (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
68872 Points ∼35%
Sony Xperia Z3 Compact
12712 Points ∼6%
Samsung Galaxy S5
16759 Points ∼8%
Samsung Galaxy Note 4
34250 Points ∼17%
Sony Xperia Z3
13660 Points ∼7%
Apple iPhone 5S
21616 Points ∼11%
HTC One M9
42249 Points ∼21%
CPU Tests (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
176225 Points ∼23%
Sony Xperia Z3 Compact
18438 Points ∼2%
Samsung Galaxy S5
17472 Points ∼2%
Samsung Galaxy Note 4
20164 Points ∼3%
Sony Xperia Z3
18920 Points ∼2%
Apple iPhone 5S
35778 Points ∼5%
HTC One M9
112124 Points ∼15%
System (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
8438 Points ∼38%
Sony Xperia Z3 Compact
3301 Points ∼15%
Samsung Galaxy S5
4158 Points ∼19%
Samsung Galaxy Note 4
5857 Points ∼27%
Sony Xperia Z3
4126 Points ∼19%
Apple iPhone 5S
5339 Points ∼24%
HTC One M9
6599 Points ∼30%
Quadrant Standard Edition 2.0 - --- (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
36419 points ∼84%
Sony Xperia Z3 Compact
21050 points ∼49%
Samsung Galaxy S5
23083 points ∼53%
Samsung Galaxy Note 4
22601 points ∼52%
HTC One M9
32890 points ∼76%
Samsung Galaxy A7
23719 points ∼55%
Basemark X 1.1 - Medium Quality (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
38701 Points ∼86%
Sony Xperia Z3 Compact
24751 Points ∼55%
Samsung Galaxy S5
23999 Points ∼53%
Samsung Galaxy Note 4
31806 Points ∼71%
Sony Xperia Z3
24637 Points ∼55%
HTC One M9
27968 Points ∼62%
Samsung Galaxy A7
6444 Points ∼14%
GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7
1920x1080 T-Rex HD Offscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
53 fps ∼0%
Samsung Galaxy S6
46 fps ∼0%
Sony Xperia Z3 Compact
27.2 fps ∼0%
Samsung Galaxy S5
27.7 fps ∼0%
Samsung Galaxy Note 4
42.4 fps ∼0%
Samsung Galaxy Alpha
31.2 fps ∼0%
Sony Xperia Z3
27.5 fps ∼0%
Apple iPhone 5S
25 fps ∼0%
HTC One M9
49 fps ∼0%
Samsung Galaxy A7
23 fps ∼0%
T-Rex HD Onscreen C24Z16 (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
32 fps ∼1%
Samsung Galaxy S6
30 fps ∼1%
Sony Xperia Z3 Compact
41.1 fps ∼1%
Samsung Galaxy S5
27.8 fps ∼1%
Samsung Galaxy Note 4
27.7 fps ∼1%
Samsung Galaxy Alpha
48.4 fps ∼1%
Sony Xperia Z3
29.4 fps ∼1%
Apple iPhone 5S
37 fps ∼1%
HTC One M9
50 fps ∼1%
Samsung Galaxy A7
31 fps ∼1%
Peacekeeper - --- (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
1337 Points ∼22%
Samsung Galaxy S6
1292 Points ∼21%
Sony Xperia Z3 Compact
808 Points ∼13%
Samsung Galaxy S5
712 Points ∼11%
Samsung Galaxy Note 4
852 Points ∼14%
Sony Xperia Z3
811 Points ∼13%
Apple iPhone 5S
1775 Points ∼29%
HTC One M9
1043 Points ∼17%
Samsung Galaxy A7
1057 Points ∼17%
Octane V2 - Total Score (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
8650 Points ∼17%
Samsung Galaxy S6
8518 Points ∼16%
Sony Xperia Z3 Compact
5294 Points ∼10%
Samsung Galaxy S5
3875 Points ∼7%
Samsung Galaxy Note 4
5379 Points ∼10%
Samsung Galaxy Alpha
5640 Points ∼11%
Sony Xperia Z3
5339 Points ∼10%
HTC One M9
6493 Points ∼12%
Samsung Galaxy A7
6999 Points ∼13%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
4037.4 ms * ∼7%
Sony Xperia Z3 Compact
6528 ms * ∼11%
Samsung Galaxy S5
6302 ms * ∼11%
Samsung Galaxy Note 4
6127.4 ms * ∼10%
Samsung Galaxy Alpha
5056 ms * ∼9%
Sony Xperia Z3
6502 ms * ∼11%
Apple iPhone 5S
5995.9 ms * ∼10%
HTC One M9
6508.2 ms * ∼11%
Samsung Galaxy A7
5061 ms * ∼9%
Sunspider - 1.0 Total Score (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
347.1 ms * ∼4%
Samsung Galaxy S6
546 ms * ∼6%
Sony Xperia Z3 Compact
825.5 ms * ∼9%
Samsung Galaxy S5
408.7 ms * ∼4%
Samsung Galaxy Note 4
955.6 ms * ∼10%
Samsung Galaxy Alpha
445.7 ms * ∼5%
Sony Xperia Z3
827.5 ms * ∼9%
Apple iPhone 5S
413.1 ms * ∼5%
HTC One M9
839.7 ms * ∼9%
Samsung Galaxy A7
793 ms * ∼9%
AndroBench 3-5
Random Write 4KB (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
19.84 MB/s ∼8%
Samsung Galaxy S6
19.9 MB/s ∼8%
Sony Xperia Z3 Compact
1.6 MB/s ∼1%
Samsung Galaxy S5
1 MB/s ∼0%
Samsung Galaxy Note 4
3.14 MB/s ∼1%
Samsung Galaxy Alpha
1.91 MB/s ∼1%
Sony Xperia Z3
2 MB/s ∼1%
HTC One M9
13.91 MB/s ∼6%
Samsung Galaxy A7
3 MB/s ∼1%
Random Read 4KB (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
77.43 MB/s ∼39%
Samsung Galaxy S6
80 MB/s ∼41%
Sony Xperia Z3 Compact
14.7 MB/s ∼7%
Samsung Galaxy S5
8.5 MB/s ∼4%
Samsung Galaxy Note 4
19.87 MB/s ∼10%
Samsung Galaxy Alpha
11.96 MB/s ∼6%
Sony Xperia Z3
15 MB/s ∼8%
HTC One M9
20.66 MB/s ∼11%
Samsung Galaxy A7
19 MB/s ∼10%
Sequential Write 256KB (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
139.12 MB/s ∼24%
Samsung Galaxy S6
138.9 MB/s ∼24%
Sony Xperia Z3 Compact
17.5 MB/s ∼3%
Samsung Galaxy S5
19.05 MB/s ∼3%
Samsung Galaxy Note 4
38.91 MB/s ∼7%
Samsung Galaxy Alpha
24.6 MB/s ∼4%
Sony Xperia Z3
18 MB/s ∼3%
HTC One M9
123.81 MB/s ∼21%
Samsung Galaxy A7
52 MB/s ∼9%
Sequential Read 256KB (sorteer op waarde)
Samsung Galaxy S6 Edge
319.25 MB/s ∼21%
Samsung Galaxy S6
319 MB/s ∼21%
Sony Xperia Z3 Compact
133 MB/s ∼9%
Samsung Galaxy S5
83.53 MB/s ∼6%
Samsung Galaxy Note 4
178.77 MB/s ∼12%
Samsung Galaxy Alpha
134.85 MB/s ∼9%
Sony Xperia Z3
149 MB/s ∼10%
HTC One M9
235.14 MB/s ∼16%
Samsung Galaxy A7
200 MB/s ∼13%

Legende

 
Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Exynos 7420 Octa, ARM Mali-T760 MP8, 32 GB UFS 2.0 Flash
 
Samsung Galaxy S6 Samsung Exynos 7420 Octa, ARM Mali-T760 MP8, 32 GB UFS 2.0 Flash
 
Sony Xperia Z3 Compact Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, Qualcomm Adreno 330, 16 GB eMMC Flash
 
Samsung Galaxy S5 Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, Qualcomm Adreno 330, 16 GB eMMC Flash
 
Samsung Galaxy Note 4 Qualcomm Snapdragon 805 APQ8084, Qualcomm Adreno 420, 32 GB eMMC Flash
 
Samsung Galaxy Alpha Samsung Exynos 5430 Octa, ARM Mali-T628 MP6, 32 GB eMMC Flash
 
Sony Xperia Z3 Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, Qualcomm Adreno 330, 16 GB eMMC Flash
 
Apple iPhone 5S Apple A7, PowerVR G6430, 16 GB eMMC Flash
 
HTC One M9 Qualcomm Snapdragon 810 MSM8994, Qualcomm Adreno 430, 32 GB eMMC Flash
 
Samsung Galaxy A7 Qualcomm Snapdragon 615 MSM8939, Qualcomm Adreno 405, 16 GB eMMC Flash

* ... kleiner is beter

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Notebookcheck's Top 10 Smartphones
Redactie, 2013-09-26 (Update: 2017-03- 6)