Notebookcheck Logo

De leveringslimiet van Tesla Cybertruck van 10 eenheden roept vragen op over de productiekwaliteit en de geclaimde output

De Cybertruck is door Elon Musk, CEO van Tesla, op de markt gebracht als een doe-het-alles EV, maar in het begin zou het voor heel veel mensen wel eens niet alles kunnen doen. (Afbeeldingsbron: Tesla - bewerkt)
De Cybertruck is door Elon Musk, CEO van Tesla, op de markt gebracht als een doe-het-alles EV, maar in het begin zou het voor heel veel mensen wel eens niet alles kunnen doen. (Afbeeldingsbron: Tesla - bewerkt)
Een leidinggevende van Tesla merkte op dat het bedrijf slechts de eerste tien Cybertrucks zal leveren tijdens het leveringsevenement op 30 november. Dit is minder dan de 30 die aan klanten werden geleverd tijdens het Model 3 leveringsevenement in 2017, wat de productieproblemen van Tesla's Cybertrucks herhaalt.

Terwijl het Tesla Cybertruck leveringsevenement op 30 november komt de informatie over de aankomende elektrische pick-up steeds dichterbij truck de nieuwsstroom binnen. Er is veel gespeculeerd over hoe de vroege productiefasen van de Cybertruck eruit zouden zien na een recente oproep voor Tesla-investeerders waarin CEO Elon Musk zei dat er "enorme uitdagingen" zouden zijn met betrekking tot productie en winstgevendheid.

De directeur productontwerp van Tesla, Javier Verdura, onthulde tijdens een conferentie in Monterrey (via Grupo Milenio), onthulde dat er slechts tien Cybertrucks geleverd zouden worden tijdens het lanceringsevenement.

Hoewel dit nieuws ongetwijfeld negatief is voor hoopvolle reserveringshouders, heeft het een aantal serieuzere implicaties voor de Cybertruck als geheel.

Toen Tesla in 2017 zijn leveringsevenement voor de Model 3 hield, leverde het bedrijf https://electrek.co/2017/07/28/live-updates-from-the-tesla-model-3-delivery-event/ 30 eenheden aan Tesla-werknemers en VIP's en hield het 20 eenheden apart voor productietests. Voor de Cybertruck zal het waarschijnlijk een vergelijkbare situatie zijn, waarbij de meeste, zo niet alle, van de eerste tien leveringen naar werknemers en VIP's gaan.

Een bericht van 22 augustus beweerde dat Tesla tien Cybertrucks per dag produceerde. Als dat klopt, heeft Tesla meer dan 600 Cybertrucks rondrijden in zijn gigafabriek in Texas.

Het is onduidelijk waarom Tesla de eerste leveringen zou beperken tot een bepaald aantal mensen, vooral wanneer de Model Y - een andere EV van Tesla die ontworpen was als een betaalbaar, commercieel succes - direct naar de detailhandel ging. Deze beperkte eerste levering zou echter kunnen wijzen op aanhoudende productie- en kwaliteitscontroleproblemen, die altijd al een probleem zijn geweest voor Tesla, maar nog meer voor de Cybertruck.

Het kan ook zijn dat de Cybertruck nog steeds hardware- of softwarematig gevalideerd en getest wordt. Een paar weken geleden werd er een Cybertruck gezien die terugkwam van een off-road test met een verbogen bovenste draagarmwat erop wijst dat het bedrijf nog een aantal problemen moet oplossen.

Het lijkt erop dat de productie van de Cybertruck aanvankelijk traag zal verlopen, en er kunnen meer dan een paar klanten zijn die Cybertrucks ontvangen met een minder dan perfecte uitlijning van de panelen, cabines die niet afdichten, of een van de andere talloze problemen waarmee vroege eigenaars van de Model 3, S, X en Y worden geconfronteerd.

Koop een Cybertruck 1/24 die-cast metalen speelgoedauto op Amazon of lees meer over de ontwikkeling van de Cybertruck in Walter Isaacson's biografie van Elon Musk.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > De leveringslimiet van Tesla Cybertruck van 10 eenheden roept vragen op over de productiekwaliteit en de geclaimde output
Julian van der Merwe, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)