Notebookcheck Logo

Tesla zijn slecht in snelladen vóór de release van de 800V Cybertruck, terwijl Hyundai het snelst is met 868 mi/hr tarief

Opladende Cybertruck bij Giga Texas (Foto: Joe Tegtmeyer/X)
Opladende Cybertruck bij Giga Texas (Foto: Joe Tegtmeyer/X)
De snelst opladende elektrische auto's die in de VS verkocht worden, komen van Hyundai en KIA volgens een nieuwe praktijktest op L3-laders. Tesla, dat de meest uitgebreide Level 3 250kW laadinfrastructuur heeft, staat op nummer 10 in de ranglijst.

Van alle elektrische voertuigen die men in de VS kan kopen, hebben de voertuigen met een 800V aandrijflijn, zoals die van Hyundai, KIA, Mercedes of Porsche, het snelst oplaadbare EV-klassement. De eerste Tesla staat op de eervolle 10e plaats en het is de Model 3 LR die 569 mijl bereik kan toevoegen per uur opladen bij een snelle 250kW-pool.

Dit zijn de resultaten van de gestandaardiseerde EV-laadtest van Edmunds die het gemiddelde verbruik van 100 mijl van elektrische voertuigen in gelijke omstandigheden meet, en vervolgens test hoeveel mijl bereik ze kunnen herstellen voor een uur aan een L3-lader. Als gevolg hiervan houdt de ranglijst van EV-laadsnelheden rekening met de efficiëntie van elk specifiek merk en model om te komen tot de enorme laadsnelheid van 868 mi/hr van de nieuwe Hyundai Ioniq 6 Limited RWD.

Deze wordt gevolgd door het KIA EV 6 Wind RWD model met 769mi/u en de tweemotorige versie van de Ioniq 6 met 769mi/u laadsnelheden. In feite zijn zes van de top 10 snelst opladende elektrische voertuigen met de hoogste efficiëntie in de VS gemaakt door Hyundai en KIAdus deze twee bedrijven moeten wel iets goed doen.

Er zijn twee Porsche Taycan-modellen die hun weg naar de 800V-hal der roem hebben gevonden, en één Mercedes, de EQS 450+. Zoals gezegd staat de eerste Tesla hier op de 10e plaats, simpelweg omdat zijn 400V aandrijflijn hem niet in staat stelt om meer dan de vermelde 136 kW laadstroom te gebruiken, terwijl de modellen van Hyundai en KIA consequent 200 kW of meer gebruiken.

In feite is de Model 3 Long Range een beetje efficiënter in termen van stroomverbruik per 100 gereden mijlen dan de winnaar van de Ioniq 6, maar de 800V aandrijflijn van de Hyundai zorgt ervoor dat hij gedurende de hele sessie een gemiddeld laadvermogen van 210 kW kan aanhouden, ondanks dat de Model 3 in eerste instantie een hoger pieklaadvermogen van 251 kW noteert.

Tesla gebruikt naar verluidt de moderne800Varchitectuur voor het eerst te gebruiken in de Cybertruck, dus er zouden wel eens wat bewegers en schudders in de Edmunds EV-laadranglijst kunnen komen zodra de Cybertruck na de releasedatum van 30 november op de markt komt.

Koop de ChargePoint Home Flex 50A EV-lader op Amazon

Top 10 snelst opladende elektrische voertuigen in de VS (grafiek: Edmunds)
Top 10 snelst opladende elektrische voertuigen in de VS (grafiek: Edmunds)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Tesla zijn slecht in snelladen vóór de release van de 800V Cybertruck, terwijl Hyundai het snelst is met 868 mi/hr tarief
Daniel Zlatev, 2023-11-20 (Update: 2023-11-20)