Notebookcheck Logo

Hyundai, Kia zien een mooie EV-toekomst nu de verkoop 'jaar-over-jaar verdubbelt', terwijl Tesla vertraagt ondanks de voortdurende prijzenoorlog

De Kia EV6 is een sterk presterende auto voor Kia, die de elektrische verkoop voor oktober 2023 aanvoert. (Afbeeldingsbron: Kia)
De Kia EV6 is een sterk presterende auto voor Kia, die de elektrische verkoop voor oktober 2023 aanvoert. (Afbeeldingsbron: Kia)
Terwijl andere traditionele autofabrikanten koudwatervrees beginnen te krijgen voor EV's dankzij de verminderde vraag, herhaalden zowel Hyundai als Kia hun successen op het gebied van elektrificatie en hun belofte om te blijven uitbreiden in de sector. De managers gingen zelfs zover om te zeggen dat de capaciteit de beperkende factor was in plaats van de vraag.

Gedurende 2023 waarschuwden autofabrikanten op https://www.notebookcheck.net/Toyota-gloats-it-was-right-to-sit-out-the-EV-craze-as-Honda-ends-cheap-electric-car-project-with-GM.762290.0.html voor een aankomende vertraging van de EV-kant van de markt, waarbij velen corrigerende maatregelen hebben genomen, zoals het aanpassen van de productievooruitzichten en zelfs het ontslaan van werknemers. Hyundai en Kia lijken zich daarentegen niet al te veel aan te trekken van de zorgen van hun concurrenten, volgens Reuters.

In een gesprek met de publicatie voorafgaand aan de LA Auto Show zei Jose Muñoz, Global COO van Hyundai, dat hij nog steeds erg optimistisch is over elektrische voertuigen, eraan toevoegend dat de EV-verkoop van Hyundai op jaarbasis verdubbelde en dat de vraag minder een probleem was dan de productiecapaciteit.

Als ik vandaag meer capaciteit had, zou ik meer auto's kunnen verkopen. - Jose Muñoz, Global COO, Hyundai.

De COO van Kia America, Steven Center, merkte op dat de EV-sector van Kia nog steeds groeit, ondanks de groeiende bezorgdheid over het huidige economische klimaat.

We groeien nog steeds organisch, ondanks het weer buiten. We zien geen vertraging. - Steven Center, COO, Kia Amerika

Volgens het recente oktober 2023 verkooprapport van Hyundai https://www.prnewswire.com/news-releases/hyundai-motor-america-reports-october-2023-sales-301974018.htmllijken batterij-elektrische voertuigen de toon aan te geven, met een stijging van 89% voor de Ioniq 5 ten opzichte van oktober 2022. Kia rapporteert vergelijkbare bevindingen in haar oktoberresultaten, waarbij de EV6 een verkoopstijging van 30% op jaarbasis laat zien en de BEV-verkopen met 83% stijgen ten opzichte van oktober 2023.

Tesla, aan de andere kant, lijkt terrein te verliezen naarmate andere EV-makers aan populariteit winnen. meldt dat Tesla in de eerste negen maanden van 2023 ongeveer 8% marktaandeel heeft verloren, hoewel de verkoop op jaarbasis nog steeds met 41% is gestegen. Voor september 2023 zag Tesla slechts 6% groei in de verkoop ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze vertraging in de verkoop is ondanks een voortdurende prijzenoorlog aangewakkerd door het bedrijf onder leiding van Musk in een poging om de verkoop te stimuleren.

Het valt nog te bezien wat de lancering van de Cybertruck op 30 november https://www.notebookcheck.net/Tesla-Cybertruck-10-unit-delivery-event-limit-raises-questions-about-production-quality-and-claimed-output.769897.0.html de verkoopcijfers van Tesla zal beïnvloeden, maar Elon Musk van Tesla is duidelijk geweest dat het nog wel even zal duren voordat Tesla de productie van zijn elektrische pick-uptruck op volle snelheid heeft gebracht.

Koop de Autel Home Smart Electric Vehicle (EV) Level 2 Charger op Amazon of koop een Peak Design Mobile Car Dashboard Mount op Amazon.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Hyundai, Kia zien een mooie EV-toekomst nu de verkoop 'jaar-over-jaar verdubbelt', terwijl Tesla vertraagt ondanks de voortdurende prijzenoorlog
Julian van der Merwe, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)