Notebookcheck Logo

Tesla Cybertruck range getipt op middelmatige 267 mijl door gelekte interieurafbeeldingen

De Tesla Cybertruck zou oorspronkelijk een actieradius van 500 mijl hebben, maar een recente video onthult minder dan 300. (Afbeeldingsbron: diverse - bewerkt)
De Tesla Cybertruck zou oorspronkelijk een actieradius van 500 mijl hebben, maar een recente video onthult minder dan 300. (Afbeeldingsbron: diverse - bewerkt)
Een recente video van een Cybertruck walk-around onthulde per ongeluk de verwachte actieradius van de elektrische pick-up. Het prototype in kwestie toont de resterende batterij en actieradius nog steeds als een percentage, maar dankzij de navigatievoorspelling konden internetspeurneuzen de geschatte actieradius berekenen.

Eerder deze week dook er een video op met een volledige walk-around van de Tesla Cybertruck, inclusief het interieur van de aankomende EV. De video demonstreerde grondig een aantal functieswaaronder de interne bediening van de tonneau cover. Interessanter is echter het bericht van Electrek dat de actieradius van de Cybertruck onthult.

Terwijl de video door het interieur van de Cybertruck scant, krijgen we een glimp te zien van de laadstatus van het voertuig en de routeplanning. Op het scherm staat de batterij op 71%, en de routeplanner toont een geschatte batterijstatus van 65% bij aankomst op de bestemming, wat een rit van 25,75 km is.

Met wat rekenwerk kunnen we zien dat de Cybertruck ruwweg 4,3 km aflegt per 1% verbruikte batterij. Vermenigvuldig dat, en we komen uit op een totaal bereik van ongeveer 267 mijl (~430 km).

Nu moet worden opgemerkt dat deze schatting waarschijnlijk om een paar redenen onnauwkeurig is. Ten eerste is het een zeer korte reis die voornamelijk op de snelweg lijkt plaats te vinden, wat betekent dat het verbruik hoger zal zijn dan de gemengde schattingen die we gewend zijn te zien. Ten tweede is dit ook een prototype en Tesla is mogelijk nog bezig met het verfijnen van de software, motorkarakteristieken en batterijgegevens.

Het kan ook zijn dat Tesla de actieradius op softwarematig heeft vergrendeld op dit prototype voor testdoeleinden. Dat gezegd hebbende, als dit een nauwkeurige schatting is, is het ver verwijderd van de 350-500 mijl (563-805 km) die Tesla en andere analisten hebben aangeprezen.

Koop een Cybertruck 1/24 die-cast metalen speelgoedauto op Amazon of lees meer over de ontwikkeling van de Cybertruck in Walter Isaacson's biografie van Elon Musk.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Tesla Cybertruck range getipt op middelmatige 267 mijl door gelekte interieurafbeeldingen
Julian van der Merwe, 2023-11-18 (Update: 2023-11-18)