Notebookcheck Logo

BYD betreedt de Model Y-markt met de goedkopere Sea Lion SUV terwijl GAC Aion de vleugeldeuren van de Model X kopieert

De Hyper HT heeft vleugeldeuren in Model X-stijl (Afbeelding: GAC)
De Hyper HT heeft vleugeldeuren in Model X-stijl (Afbeelding: GAC)
De grootste concurrent van Tesla lanceerde een middelgrote stedelijke SUV die de afmetingen van de Model Y nabootst, maar verkrijgbaar zal zijn tegen een lagere prijs. De nieuwe GAC Aion Hyper HT heeft ook wat Tesla SUV-inspiratie gekregen, in de vorm van de valkenvleugeldeuren van de Model X

Na het uitbrengen van een goedkopere concurrent na het uitbrengen van een goedkopere concurrent voor de Model 3 Highland, heeft BYD zojuist een directe aanval uitgebracht op Tesla's andere bestseller, de Model Y. De Sea Lion 07 is het begin van een nieuwe serie middelgrote SUV's voor BYD en imiteert bijna de afmetingen van de Model Y. Zoals gewoonlijk verlaagt BYD de prijs van de Model Y door de prijs van de nieuwe Sea Lion SUV vast te stellen op het equivalent van US$27.600-$35.900, terwijl de Model Y op de thuismarkt begint vanaf bijna $10.000 meer.

De Sea Lion 07 is gebouwd op BYD's geavanceerde e-Platform 3.0 dat intelligente technologieën voor integratie van de aandrijflijn bevat, evenals de DiSus-C-suite van ophangings- en carrosseriecontrolesystemen. Er komen een RWD en AWD basisversie van de Sea Lion, terwijl de exacte specificaties van het vermogen en de actieradius op een later tijdstip bekend zullen worden gemaakt.

BYD is een meester geworden in verticale integratie, door zijn eigen batterijen en EV-platforms te gebruiken om grote schaalvoordelen te behalen, waardoor het bijna tesla evenaren op het gebied van verkochte elektrische voertuigen in het afgelopen kwartaal. Met de release van de Sea Lion 07 gaat het nu ook achter de Model Y-markt aan, en het zal interessant zijn om te volgen hoe de verkoopcijfers er in het vierde kwartaal uit zullen zien voor de twee EV-molochs.

Er zijn een aantal andere Chinese EV-fabrikanten die hun nieuwe voertuigen tentoonstelden op de Guangzhou Auto Show, zoalsGAC's Aion. Het bracht de nieuwe Hyper HT SUV mee, waarvan de hogere uitvoeringen rechtstreeks lijken te gaan na een ander Tesla-voertuig, de Model X. Ze bieden dezelfde valkenvleugeldeuren als de Tesla, maar dan op een budget.

De nieuwe Hyper HT begint bij ongeveer US$30.500, terwijl de toptrim tot $45.750 komt, maar biedt een 93kWh batterij die geschikt is voor 5C oplaadsnelheden en die in 10 minuten ongeveer 200 mijl aan EPA-bereik kan toevoegen.

Hij heeft ook niet minder dan 3 LiDARs voor hulp aan de bestuurder. GAC gaat er prat op dat de Hyper HT volgend kwartaal in China gebruik zal kunnen maken van zijn autonome rijsysteem op straten in de stad, wanneer hij verkeerslichten zal kunnen passeren. Tegen het derde kwartaal van 2024 zal de Hyper HT ook de intelligentie hebben om zelf te rijden zonder afhankelijk te zijn van high-definition kaarten in een aantal grote Chinese steden.

Koop de ChargePoint Home Flex 50A EV-lader op Amazon

BYD Sea Lion 07 is een directe overname van de Tesla Model Y
BYD Sea Lion 07 is een directe overname van de Tesla Model Y
Het interieur van de Hyper HT
Het interieur van de Hyper HT

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > BYD betreedt de Model Y-markt met de goedkopere Sea Lion SUV terwijl GAC Aion de vleugeldeuren van de Model X kopieert
Daniel Zlatev, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)