Notebookcheck Logo

Vuzix Ultralite S AR lancering als slimme bril voor sport- en fitnessliefhebbers

De Ultralite S AR. (Bron: Vuzix)
De Ultralite S AR. (Bron: Vuzix)
Vuzix prijst zijn nieuwe slimme bril aan als zo goed ontworpen dat hij gedragen kan worden tijdens het sporten of trainen. Ze zijn gebaseerd op het Ultralite-platform van de OEM voor een hoofdgedragen, handsfree verbinding met een smartphone of smartwatch. De nieuwe S-varianten worden ook ondersteund om enkele typische problemen met augmented reality (AR) onderweg, die bij andere brillen kunnen blijven bestaan, te elimineren.

Vuzix heeft aangekondigd dat de nieuwste versie van de Ultralite OEM-platform een paar slimme bril "deels gericht op sport- en fitnessgebruikers". De S AR-bril is ontworpen om een heads-up display te bieden op basis van de inhoud van een mobiel apparaat - of een smartwatchzodat een actieve gebruiker waarschijnlijk zijn smartphone achter kan laten tijdens het trainen.

De gebruiker zou dus toegang kunnen krijgen tot AR aanwijzingen, meldingen of fitness-tracking updates zoals een hartslagmeting op een volledig handsfree manier. De Ultralite S heeftmicroLED displays die worden aangedreven door Vuzix' "geavanceerde" waveguide optiek technologie, waarvan wordt verwacht dat deze een AR UI levert die vrij is van "de eyeglow of het voorwaartse licht dat wordt aangetroffen bij andere op waveguide gebaseerde oplossingen".

Vuzix laat ook doorschemeren dat de bril niet alleen aantrekkelijk is voor sporters, dankzij het "modieuze en lichtgewicht" ontwerp. Het zal samen met de rest van de nieuwste Ultralite-ontwikkelingen van de OEM te zien zijn op de stand van het bedrijf (#16991) op CES 2024.

Koop de NREAL AIR bril op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Vuzix Ultralite S AR lancering als slimme bril voor sport- en fitnessliefhebbers
Deirdre O'Donnell, 2023-11-20 (Update: 2023-11-20)