Notebookcheck Logo

Pineberry Pi HatDrive brengt NVMe-ondersteuning naar Raspberry Pi 5

Pineberry Pi debuteert Bovenste en onderste HatDrive voor Raspberry Pi 5 SBC (Afbeeldingsbron: Pineberry)
Pineberry Pi debuteert Bovenste en onderste HatDrive voor Raspberry Pi 5 SBC (Afbeeldingsbron: Pineberry)
Pineberry Pi heeft twee nieuwe Raspberry Pi 5 SBC-uitbreidingskaarten gelanceerd. Deze HAT's, Pineberry Pi HatDrive Top en Bottom genaamd, bieden NVMe-ondersteuning voor de single-board computer, waardoor de opslagcapaciteit toeneemt en de prestaties verbeteren.

Pineberry Pi HatDrive Top en Bottom zijn twee nieuwe uitbreidingskaarten voor de Raspberry Pi5. Met ondersteuning voor NVMe-technologie zijn deze ontworpen om de opslagcapaciteit en prestaties van de SBC te verhogen.

De HatDrive Top biedt NVMe M-Key ondersteuning en is compatibel met schijven met de afmetingen 2230 en 2242. Het houdt zich aan de standaard afmetingen van de Raspberry Pi HAT, met afmetingen van 65 mm x 56,50 mm. Deze afmetingen zorgen voor naadloze compatibiliteit met bestaande setups.

Wat de technische specificaties betreft, is de Pineberry Pi HatDrive Top geschikt voor PCIe x1 in Gen3- en Gen2-standaarden. Het heeft ook een stapelbaar ontwerp, waardoor het bord met andere HAT-oplossingen kan werken. Voor de stroomvoorziening voldoet het uitbreidingsbord aan de M.2 standaarden en biedt het tot 3 ampère voor de 3,3 volt stroomrail.

De Pineberry Pi HatDrive Bottom kan daarentegen grotere M.2 drives ondersteunen, waaronder de 2280 NVMe SSD's. Hiervoor is de PCB iets vergroot, tot 90 mm x 56 mm. Maar het is nog steeds direct compatibel met de Raspberry Pi 5 vormfactor.

Zowel de Pinebrry Pi HatDrive Top als Bottom worden geleverd met een accessoirekit. Deze kit bevat afstandspennen, een speciaal FPC PCIe lint en een afstandspen voor de montage van een M.2 kaart. De HAT's zijn momenteel beschikbaar voor pre-order voor respectievelijk EUR20 en EUR25,99. En volgens het Twitter-account van het bedrijf https://twitter.com/PineberryPi/status/1724883800721678635zouden de kaarten begin december 2023 verzonden moeten worden.

Koop een GeeekPi Raspberry Pi 4 8GB Kit op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Pineberry Pi HatDrive brengt NVMe-ondersteuning naar Raspberry Pi 5
Abid Ahsan Shanto, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)