Notebookcheck Logo

Sipeed Longan Pi 3H: Alternatief voor de Raspberry Pi met full-size poorten

Sipeed Longan Pi 3H: Single-board computer met meerdere aansluitingen
Sipeed Longan Pi 3H: Single-board computer met meerdere aansluitingen
De Longan Pi 3H is een nieuwe single-board computer in een compacte vormfactor. Het model wordt echter geleverd met volledige connectiviteit - en een verrassing. Als alternatief voor de Raspberry Pi Zero hangt het van de specifieke toepassing af hoe de SBC wordt gebruikt.

Sipeed biedt nu een nieuwe single-board computer aan, de Longan Pi 3H. Strikt genomen is het een draagkaart waarop een bijbehorende rekenchip is bevestigd. Als SoC wordt een Allwinner H618 gebruikt, die vier Cortex A53-kernen heeft met elk een klokfrequentie van 1,5 GHz. Voor de grafische verwerking is er de Mali-G31 MP2 GPU. Afhankelijk van de gekozen configuratie bedraagt het LPDDR4 RAM 2 of 4 GB. Zoals absoluut standaard is voor dergelijke kaarten, is er een microSD kaartslot beschikbaar, en de Sipeed Longan Pi 3H kan ook worden uitgebreid met 32 GB eMMC geheugen

Qua bouw is het systeem ongeveer hetzelfde als de Raspberry Pi Zero, maar dan hoger. De aansluitingen zijn typisch. Er is een Gigabit Ethernet-poort geïnstalleerd, plus twee USB 2.0-poorten en een HDMI 2.0, wat betekent dat beeldinhoud met een hoge resolutie kan worden uitgevoerd. Stroom wordt meestal geleverd via USB Type C en dus 5 volt.

Draadloze verbindingen zijn mogelijk via WiFi 6, terwijl Bluetooth 5.2 de aansluiting van een externe headset mogelijk maakt. De pin header voor het aansluiten van sensoren en actuatoren is compatibel met de Raspberry Pi en ondersteunt onder andere I2C, SPI en UART.

Het model is nu beschikbaar voor directe import tegen een startprijs van net geen $20, plus verzendkosten. De levering zou relatief snel moeten zijn en binnen twaalf dagen moeten plaatsvinden.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > Sipeed Longan Pi 3H: Alternatief voor de Raspberry Pi met full-size poorten
Silvio Werner, 2023-12-31 (Update: 2023-12-31)