Notebookcheck Logo

EDATEC ED-IPC3020 debuteert als ventilatorloze Raspberry Pi 5 mini PC

EDATEC ED-IPC3020 brengt Raspberry Pi 5 in een ventilatorloze, industriële behuizing (Afbeelding bron: EDATEC)
EDATEC ED-IPC3020 brengt Raspberry Pi 5 in een ventilatorloze, industriële behuizing (Afbeelding bron: EDATEC)
EDATEC, bekend om zijn embedded en industriële elektronica, heeft een nieuwe mini PC aangekondigd, de EDATEC ED-IPC3020. Deze wordt aangedreven door de Raspberry Pi 5 en heeft een industrieel, ventilatorloos ontwerp. Het systeem is verkrijgbaar op AliExpress voor een startprijs van $165.

EDATEC ED-IPC3020 heeft zijn debuut gemaakt en is nu verkrijgbaar. Zoals het bedrijf uitlegt, is het een mini PC met Raspberry Pi 5 met een robuust, ventilatorloos chassis. Het ontwerp van de behuizing is niet alleen robuust, maar biedt naar verluidt ook voldoende koeling om de quad-core processor van de Pi 5's quad-core processor koel te houden onder zware belasting.

Omdat de ED-IPC3020 voornamelijk ontworpen is voor industriële doeleinden, wordt de mini PC geleverd met RS-232 en RS-485 seriële poorten. Bovendien biedt EDATEC het systeem in twee verschillende configuraties aan. De ene wordt geleverd met 4 GB LPDDR4X RAM, terwijl de andere 8 GB RAM bevat.

Beide varianten ondersteunen M.2 SSDwaardoor het eenvoudiger wordt om het systeem uit te rusten met snelle opslag (Samsung 990 PRO-serie 2 TB curr. $158,95 op Amazon). Daarnaast heeft de EDATEC ED-IPC3020 een 3,5 mm audio- en microfoonaansluiting, iets dat de Raspberry Pi 5 niet standaard heeft. Er is ook RTC met CR1220 batterij en SuperCap ondersteuning.

Wat de poorten betreft, heeft de EDATEC ED-IPC3020 mini PC twee USB 2.0 Type-A, twee USB 2.0 Type-A, twee micro HDMIéén microSD-kaart, en één USB Type-C die voornamelijk dient om het systeem van stroom te voorzien. Onder de motorkap zitten ook MIPI-DSI en MIPI-CSI connectoren, die u kunt gebruiken om externe camera's en beeldschermen aan te sluiten.

Wat betreft de prijs: de variant met 4 GB RAM kost $165 op AliExpress, en het model met 8 GB RAM kost $207. Hoewel het mogelijk is om een vergelijkbaar systeem te bouwen met een Raspberry Pi 5, bespaart de EDATEC ED-IPC3020 u de moeite van het vinden van het perfecte chassis en extra adapters om een volwaardige mini-PC te krijgen. U kunt meer te weten komen door de officiële site te bezoeken via deze link.

Afmetingen en poorten (Afbeelding bron: EDATEC)
Afmetingen en poorten (Afbeelding bron: EDATEC)
Kernspecificaties (Afbeelding bron: EDATEC)
Kernspecificaties (Afbeelding bron: EDATEC)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > EDATEC ED-IPC3020 debuteert als ventilatorloze Raspberry Pi 5 mini PC
Abid Ahsan Shanto, 2023-12-19 (Update: 2023-12-19)