Notebookcheck Logo

Donald Trump's Truth Social verbrandt miljoenen volgens officiële documenten

Donald Trump wordt geconfronteerd met grote verliezen. (Afbeeldingsbron: History in HD op Unsplash - bewerkt)
Donald Trump wordt geconfronteerd met grote verliezen. (Afbeeldingsbron: History in HD op Unsplash - bewerkt)
Truth Social, het sociale netwerk dat is opgericht door voormalig president Trump als rivaal van de grote sociale mediaplatforms, heeft naar verluidt US$73 miljoen verloren sinds de lancering vorig jaar.

Uit een recente indiening is gebleken dat Truth Social, Donald Trumpsinds de lancering aanzienlijke financiële verliezen heeft geleden. Digital World Acquisition Corp, het speciale overnamebedrijf dat van plan is te fuseren met het moederbedrijf van Truth Social, Trump Media & Technology Group (TMTG), heeft de financiële cijfers van het sociale mediaplatform onthuld in een SEC filing.

Volgens het depot heeft Truth Social sinds de oprichting US$73 miljoen verloren, waardoor er twijfel is gerezen over het vermogen om de activiteiten voort te zetten. Het dossier geeft aan dat Truth Social in 2022 US$50 miljoen heeft verloren en nog eens US$23 miljoen in de eerste helft van 2023.

Sinds de lancering hebben Truth Social en TMTG gezamenlijk US$3.7 miljoen aan netto-omzet verdiend, maar aanzienlijke verliezen geleden.

Dit is de eerste keer dat financiële details van Truth Social openbaar zijn gemaakt. De cijfers geven aan dat ondanks Trump's zware promotie van het platform, het er niet in is geslaagd om substantiële inkomsten te genereren voor het moederbedrijf, TMTG.

Deze financiële problemen worden nog verergerd door een complexe balans die het gevolg is van een "verandering in de reële waarde van afgeleide passiva" die geen verband houden met de dagelijkse activiteiten van het bedrijf. De indiening benadrukt de uitdagingen waarmee Truth Social wordt geconfronteerd om zich te vestigen als een levensvatbare concurrent in het sociale medialandschap.

Trump's eerste aankondiging van Truth Social eind 2021 positioneerde het als een alternatief voor grote technologieplatforms zoals Facebook en Twitter. In mei 2022 zette Trump zich verder in voor Truth Social door ermee in te stemmen het te gebruiken als zijn primaire sociale mediaplatform, waarbij hij pas zes uur na het posten op Truth Social op andere platforms zou posten.

De app Truth Social is beschikbaar in de App Store Apple. Koop de iPhone 14 Pro op Amazon.

Het doel van Truth Social is om te concurreren met gevestigde sociale netwerken (Afbeelding Bron: Truth Social)
Het doel van Truth Social is om te concurreren met gevestigde sociale netwerken (Afbeelding Bron: Truth Social)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Donald Trump's Truth Social verbrandt miljoenen volgens officiële documenten
Robert Gelo, 2023-11-20 (Update: 2023-11-20)