Notebookcheck Logo

SpaceX lanceert grotere Starlink-antenne ter vervanging van Dishy McFlatface terwijl het 45 V2-satellieten lanceert in back-to-back missie

De nieuwe Starlink Standard Kit voor satellietinternet (afbeelding: SpaceX)
De nieuwe Starlink Standard Kit voor satellietinternet (afbeelding: SpaceX)
Terwijl SpaceX's Starship net boven de oceaan explodeerde, is haar Falcon raket bezig met een back-to-back missie om 45 nieuwe Starlink V2 satellieten te lanceren in het weekend. Een nieuwe, krachtigere Starlink-antenne voor standaard residentiële gebruikers wordt door SpaceX gedistribueerd om te testen.

SpaceX levert een nieuwe Starlink Standard Kit satelliet internetantenne van het type dat u bij Best Buy kunt kopen voor haar nieuwe Gen 3 router.Wi-fi 6 router. De eerste partijen van de opgewaardeerde set gaan naar "een kleine groep vroege klanten in de VS" die deze alleen op uitnodiging krijgen. De nieuwe antenne die de huidige antenne met de bijnaam Dishy McFlatface vervangt, heeft nog steeds een rechthoekige vorm, maar is langer en mogelijk krachtiger.

Hij trekt 75W-100W vermogen, vergeleken met de 50W-75W van zijn voorganger, en is gemakkelijker te installeren omdat hij de gemotoriseerde draaikoppeling vervangt door een eenvoudige kickstand. De nieuwe Starlink Standard Kit-antenne is niet alleen groter (23,4 inch), in plaats van de 20,2 inch van Dishy McFlatface, maar is ook waterbestendig met een IP67-certificering. Dit betekent dat hij bestand is tegen onderdompeling in maximaal 1,5 meter water gedurende maximaal een half uur, zodat geen enkele regenbui zijn interne onderdelen kan aantasten.

Specificaties nieuwe Starlink Standard Kit residentiële antenne

 

 

  • Antenne: Elektronische Phased Array Gezichtsveld 110 °
  • Oriëntatie: Softwareondersteunde handmatige oriëntatie
  • Gewicht: 2,9 kg (6,4 lb), 3,2 kg (7 lb) met kickstand
  • Milieuclassificatie: IP67 Type 4
  • Bedrijfstemperatuur: -30°C tot 50°C (-22°F tot 122°F)
  • Operationele windsnelheid: 96 km/u+ (60 mph+)
  • Sneeuwsmeltvermogen" Tot 40 mm / uur (1,5 in / uur)
  • Stroomverbruik Gemiddeld: 75 - 100 W

Terwijl de nieuwe Starlink antenne installatie video suggereert om het gewoon met de kickstand naar een vrij zicht op de hemel te stutten, hebben degenen die het echt op muren, palen of daken moeten installeren verschillende bevestigingen beschikbaar om dit te doen.

De nieuwe, krachtigere Starlink-antenne en Wi-fi 6 router zijn ontworpen om "een oplossing met hoge prestaties voor consumenten te leverendie een verbetering is ten opzichte van de eerder geautoriseerde vaste eindapparatuurmodellen van SpaceX Services", aldus de FCC filing.

De verbeterde Starlink Standard Kit zal optimaal kunnen profiteren van de nieuwe V2-satellieten van SpaceX, waarvan de Falcon-raket er gisteren nog 23 in een baan om de aarde bracht. In een back-to-back missie brengt hij er zondag nog eens 22 naar LEO.

Ondertussen resulteerde de tweede lancering van de Starship-raket, die ook vandaag plaatsvond, in een "snelle ongeplande demontage" zoals SpaceX het noemt, wat betekent dat de Super Heavy booster en de bovenste sectie ontploften voordat ze de gewenste hoogte bereikten en SpaceX' ingenieurs meer gegevens hadden om te analyseren voor een succesvolle lancering.

Starlink antenne muurbevestiging
Starlink antenne muurbevestiging
Starlink antenne draaibare dakbevestiging
Starlink antenne draaibare dakbevestiging
Starlink antennemast
Starlink antennemast
 

Bron(nen)

SpaceX (1),(2)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > SpaceX lanceert grotere Starlink-antenne ter vervanging van Dishy McFlatface terwijl het 45 V2-satellieten lanceert in back-to-back missie
Daniel Zlatev, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)