Notebookcheck Logo

Lenovo X16: Nieuwe, bijzonder betaalbare en volledig draadloze hoofdtelefoon met goede functies en ruisonderdrukking

Lenovo X16: Volledig draadloze hoofdtelefoon
Lenovo X16: Volledig draadloze hoofdtelefoon
Met de Lenovo X16 biedt Lenovo een nieuwe, volledig draadloze hoofdtelefoon aan. Deze is verkrijgbaar tegen een zeer betaalbare prijs en is volgens IPX4 ontworpen om veeleisende omgevingsomstandigheden te weerstaan, wat betekent dat hij ook tijdens het sporten zonder problemen gedragen kan worden.

Lenovo staat in dit land misschien bekend om zijn notebooks, maar het bedrijf is zeer breed gepositioneerd als elektronicafabrikant. Aan het begin van het jaar berichtten we over de Lenovo XT80 en de bijzonder betaalbare hoofdtelefoon met oordopjes. Met de Lenovo X16 is er nu ook een klassiekere, volledig draadloze hoofdtelefoon verkrijgbaar. Net als andere hoofdtelefoons van Lenovo wordt de hoofdtelefoon ook aangeboden bij Duitse retailers, maar rechtstreekse invoer zou in dit geval bijzonder de moeite waard kunnen zijn. Afhankelijk van de detailhandelaar wordt de hoofdtelefoon aangeboden voor ruim onder de 15 euro, en de verzending zou ook relatief snel en vrij van invoerrechten moeten zijn. Door de lage waarde van de goederen is het risico op het gebied van garantierechten beperkt.

De X16 is een volledig draadloze hoofdtelefoon die slechts 4,5 gram weegt. Ze hebben drivers van 14,2 millimeter, wat vrij bovengemiddeld is voor een hoofdtelefoon. Dit zou moeten resulteren in een bijzonder hoge afspeelkwaliteit. Zoals nu absoluut standaard is, is dit niet zomaar een hoofdtelefoon, maar een headset-systeem, aangezien er in elk geval een microfoon is ingebouwd. De opstelling zou ook in staat moeten zijn om ongewenste omgevingsgeluiden te verminderen.

Elke hoofdtelefoon heeft een aanraakoppervlak waarmee bijvoorbeeld het afspelen van muziek kan worden geregeld en oproepen kunnen worden beantwoord. Er wordt geadverteerd met een lage latentie. Er wordt een IPX4-certificering opgegeven en de totale levensduur van de batterij zou tot 20 uur zijn met tussentijdse oplaadbeurten. De oplaadstatus wordt weergegeven door vier LED's. Gegevens worden verzonden via Bluetooth 5.2.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > Lenovo X16: Nieuwe, bijzonder betaalbare en volledig draadloze hoofdtelefoon met goede functies en ruisonderdrukking
Silvio Werner, 2023-11-19 (Update: 2023-11-19)