Notebookcheck Logo

Samsung's Galaxy S26 Ultra krijgt Apple's FaceID-technologie zonder dat er extra sensoren nodig zijn, beweert een tipgever

Samsung's Galaxy S26 Ultra zal gezichtsherkenningsfuncties hebben die lijken op Apple's FaceID, beweert de leaker. (Bron: Notebookcheck)
Samsung's Galaxy S26 Ultra zal gezichtsherkenningsfuncties hebben die lijken op Apple's FaceID, beweert de leaker. (Bron: Notebookcheck)
Onlangs ging het gerucht dat de aankomende Galaxy S25 Ultra een biometrisch authenticatiesysteem zal bevatten dat vergelijkbaar is met Apple's FaceID. Een recenter lek weerlegt echter het eerste en beweert dat deze functie, PolarID genaamd, op de Galaxy S26 Ultra zal verschijnen en naar verluidt zal werken zonder dat er extra sensoren nodig zijn, afgezien van de camera aan de voorkant.

In een recent bericht door tipgever Sawyer Galox op Twitter weerlegt hij een recente bewering op https://x.com/RyouHaizaki/status/1792994556218061113 dat de aankomende S25 Ultra gezichtsherkenning zal hebben die gelijkwaardig is aan Apple's FaceIDmaar zonder alle extra sensoren, waardoor de typische 'hole-punch' frontcamera-layout mogelijk is. In plaats daarvan beweerde Sawyer Galox dat de functie zal debuteren met de S26 Ultra.

Apple FaceID biometrisch verificatiesysteem debuteerde met de iPhone X in 2017 ter vervanging van TouchID, en werd door recensenten goed ontvangen vanwege de veiligheid en het gebruiksgemak. De paradepaardjes van Samsung hebben geen vergelijkbaar veilig gezichtsherkenningssysteem, met als dichtstbijzijnde de irisscanner die werd geïntroduceerd met de Galaxy S9 in 2018, die snel was maar niet zo veilig als FaceID.

ApplefaceID werkt met een puntprojector, een schijnwerper en een IR-sensor. (Bron: Tech Insider op YouTube)
ApplefaceID werkt met een puntprojector, een schijnwerper en een IR-sensor. (Bron: Tech Insider op YouTube)

Apple FaceID systeem werkt met behulp van een complexe reeks sensoren, waaronder een puntprojector, een infraroodcamera en een schijnwerper. Om precies te zijn, de dotprojector zendt duizenden IR-punten uit op het gezicht van de gebruiker, de IR-camera legt deze gezichtskaart vast en de schijnwerper verbetert de nauwkeurigheid in minder ideale lichtomstandigheden door extra IR-licht toe te voeren. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt door de neurale motor, die controleert of er een overeenkomst is en de toegang van de gebruiker verifieert.

Volgens het vorige geruchtzal Samsung's versie van FaceID PolarID gaan heten, en naar verluidt nog veiliger zijn dan FaceID zonder dat er extra sensoren nodig zijn, afgezien van de camera aan de voorkant. Zoals Galox al aangaf, zal deze functie niet worden toegevoegd aan de Galaxy S25 Ultra van volgend jaar, vermoedelijk vanwege de kosten. In plaats daarvan zal deze functie worden toegevoegd aan de S26 Ultra, die waarschijnlijk gepland staat voor 2027.

Bron(nen)

Sawyer Galox op Twitter, gespot door Wccftech

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Samsung's Galaxy S26 Ultra krijgt Apple's FaceID-technologie zonder dat er extra sensoren nodig zijn, beweert een tipgever
Sambit Saha, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)