Notebookcheck Logo

Apple macOS 15 Sequoia debuteert met indrukwekkende continuïteitsfuncties, window tiling en updates voor Game Porting Toolkit

Applede nieuwste macOS 15 Seqouia debuteert met handige nieuwe functies en AI-mogelijkheden. (Bron: Apple)
Applede nieuwste macOS 15 Seqouia debuteert met handige nieuwe functies en AI-mogelijkheden. (Bron: Apple)
Applede nieuwste macOS 15 Sequoia-update bevat verschillende nieuwe functies, waaronder belangrijke updates voor continuïteit die een diepere integratie met iOS dan ooit tevoren mogelijk maken, een verbeterde desktopervaring met automatische vensterresizing en -tiling, en een verbeterde Game Porting Toolkit met shader debugging en verbeterde compatibiliteit.

Apple kondigde de nieuwste versie van macOS, macOS 15 'Sequoia' genaamd, vandaag aan tijdens het jaarlijkse WWDC-evenement, samen met updates voor iOS, iPadOSvisionOS, tvOS en watchOS. Hoewel deze update niet zo'n grote revisie is als iOS 18introduceert de nieuwste versie van macOS een flink aantal handige nieuwe functies, waaronder de langverwachte AI-functies 'Apple Intelligence'.

Een van de grootste functies die is toegevoegd aan macOS Sequoia is de nieuwe continuïteitsfunctie genaamd iPhone Mirroring. Zoals de naam al doet vermoeden, zal deze nieuwe functie fungeren als een schermspiegelsoftware op steroïden, waarmee gebruikers hun iPhone volledig handsfree kunnen bekijken, ermee kunnen communiceren en ze kunnen bedienen. In tegenstelling tot andere scherm-spiegel-apps zoals Splashtop, zal Apple's iPhone Mirroring gebruikers in staat stellen om hun iPhone te bedienen terwijl deze vergrendeld blijft, zodat zowel de veiligheid als de privacy gewaarborgd zijn. Het zal geen verrassing zijn dat alle iPhone-programma's toegankelijk zullen zijn, en audio zal via de Mac worden geleid. Bovendien zal de drag-and-drop functionaliteit ook aanwezig zijn, waardoor naadloze bestandsoverdracht tussen iPhone en Mac mogelijk is.

macOS Sequoia krijgt vernieuwde leesmodus in Safari met indrukwekkende anti-afleidingsmogelijkheden. (Bron: Apple)
macOS Sequoia krijgt vernieuwde leesmodus in Safari met indrukwekkende anti-afleidingsmogelijkheden. (Bron: Apple)

Een andere belangrijke en spannende update is voor de Apple Game Porting Toolkit, die nu is bijgewerkt met versie 2. De nieuwe versie biedt verbeterde compatibiliteit en tools voor het debuggen van shaders. Dit is inderdaad veelbelovend nieuws voor liefhebbers van Mac-games, vooral als meer gamestudio's bereid zijn om hun games te porten naar het Mac-platform, wat nu gemakkelijker dan ooit lijkt te zijn. Onder de vele aankomende titels voor Apple Silicon heeft Ubisoft, een prominente gamestudio, aangekondigd dat de aankomende Assassin's Creed Shadowbeschikbaar zal zijn op het platform, wat ongetwijfeld een grote overwinning is voor Mac-gaming.

Daarnaast heeft macOS Sequoia geleverd met verschillende nieuwe handige functies, waaronder automatische venstervergroting en -indeling (eindelijk!) met sneltoetsen, een speciale iCloud-app voor wachtwoorden, een presentatormodus bij videogesprekken met aangepaste achtergronden en vensterisolatie, een AI-ondersteunde leesmodus in Safari, en een hele reeks 'Apple Intelligence'-functies die we binnenkort in detail zullen behandelen.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Apple macOS 15 Sequoia debuteert met indrukwekkende continuïteitsfuncties, window tiling en updates voor Game Porting Toolkit
Sambit Saha, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)