Notebookcheck Logo

Netflix stopt medio 2024 met ondersteuning voor oudere Apple TV-kastjes

De 2e generatie Apple TV. (Bron: Wikimedia Commons)
De 2e generatie Apple TV. (Bron: Wikimedia Commons)
Netflix heeft ondersteuning voor Apple TV-boxen die tot 14 jaar oud zijn - maar niet langer. Het nietje dat films en tv-programma's streamt, heeft aangekondigd dat het niet langer de tweede of derde generatie van deze apparaten zal ondersteunen, waardoor het einde van hun levenscyclus wordt bespoedigd.

Apple TV hardware wordt aangeprezen als de beste en soepelste manier om gestreamde inhoud te consumeren inhoudmet 4K/UHD- en Dolby Vision-aangedreven kijkervaringen die voortbouwen op de erfenis van voorgangers zoals de 720p 2e generatie box.

Het werd onthuld door Steve Jobs in 2010 als een apparaat aangedreven door een A4 platform op basis van ARM, net als zijn geavanceerde M-serie tegenhanger. Desondanks wordt het door de reus uit Cupertino ook als verouderd beschouwd.

Desondanks is het technisch nog steeds bruikbaar als een streaming apparaat, dankzij een App Store-onafhankelijke versie van de Netflix app.

Deze relatief unieke UX is nu echter ook voorbestemd voor de schroothoop, met de aankondiging dat de app eind van juli 2024 zal worden stopgezet.

De verandering zal ook gevolgen hebben voor de opvolger van de derde generatie (of 2012), die ook draait op Apple TV Software gebaseerd op iOS in plaats van het tvOS van zijn opvolgers.

Hierdoor blijft de Apple TV HD (of 4e generatie) de laatste in de reeks die zowel officieel als officieel op tvOS is gebaseerd Netflix-ondersteunt en alleen 1080p heeft.

Ondertussen zijn hun opvolgers verder gegaan met specificaties zoals Gigabit Ethernet, HDMI 2.1, tot 128GB interne opslag en beschikbaarheid op Amazon.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Netflix stopt medio 2024 met ondersteuning voor oudere Apple TV-kastjes
Deirdre O'Donnell, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)