Notebookcheck Logo

iOS 18 official with a ton of new customization options and privacy features

Apple heeft een aantal spannende nieuwe functies onthuld met iOS 18 (afbeelding via Apple)
Apple heeft een aantal spannende nieuwe functies onthuld met iOS 18 (afbeelding via Apple)
Apple heeft tijdens WWDC 2024 officieel de nieuwste versie van iOS laten zien. Met iOS 18 kunt u uw Control Center aanpassen met widgets van derden en aangepaste kleuren aan app-pictogrammen toewijzen. Het voegt ook een nieuwe verborgen app-map toe en de mogelijkheid om afzonderlijke apps te vergrendelen.

iOS 18 is er eindelijk en brengt een overvloed aan nieuwe updates voor in aanmerking komende apparaten. Om te beginnen kunt u eindelijk de apps op uw startscherm verplaatsen om uw achtergrond beter te bekijken. Verder zijn er nieuwe themapictogrammen die synchroniseren met de donker/licht-modi van uw telefoon. Verder kunt u zelfs de kleuren van uw app-pictogrammen aanpassen, vergelijkbaar met wat Google liet zien met zijn Material You-ontwerp.

iOS 18 app-pictogrammen (afbeelding via Apple)
iOS 18 app-pictogrammen (afbeelding via Apple)

Naast app-pictogrammen kunt u met iOS 18 ook uw Control Center aanpassen. U kunt nu widgets van apps van derden toevoegen aan het Control Center en zelfs de bestaande knoppen voor de zaklamp/camera op uw vergrendelscherm vervangen door andere knoppen. iPhone 15 Pro-gebruikers kunnen de actieknop gebruiken om widgets voor het Control Center op te roepen. Ontwikkelaars kunnen een nieuwe API gebruiken om Control Center-widgets voor iPhones te maken.

met iOS 18 kunt u de standaardknoppen op het vergrendelscherm vervangen (afbeelding via Apple)
met iOS 18 kunt u de standaardknoppen op het vergrendelscherm vervangen (afbeelding via Apple)
iOS 18 Controlecentrum (afbeelding via Apple)
iOS 18 Controlecentrum (afbeelding via Apple)

Naast de bovenstaande aanpassingsopties brengt iOS 18 ook een aantal nieuwe privacyfuncties met zich mee. U kunt nu ongeoorloofde toegang tot individuele apps voorkomen door ze te vergrendelen, wat alleen kan worden ontgrendeld via Face ID/Touch ID/PIN. Bovendien kunnen individuele apps nu helemaal aan het zicht worden onttrokken via een nieuwe map Verborgen apps. iOS 18 biedt u ook de mogelijkheid om specifieke contacten voor apps te verbergen. Details van vergrendelde apps zullen niet meer verschijnen in zoekopdrachten, meldingen, Spotlight en op andere plaatsen waar ze per ongeluk kunnen opduiken.

Andere iOS 18-functies zijn de toevoeging van de "Game Mode" aan uw iPhone. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze modus achtergrondresources vrij, waardoor uw game soepeler kan draaien. De update brengt ook een van de meest verwachte functies: RCS-ondersteuning voor Berichten. Andere apps, zoals Foto's, Kaarten en Portemonnee krijgen ook een aantal QoL-upgrades. Berichten krijgt een heleboel nieuwe opmaakopties, Foto's krijgt wat Apple zijn "grootste update tot nu toe" noemt en met Wallet kunt u met één tik uw vriend betalen, vergelijkbaar met hoe u met iOS 17 contacten kunt uitwisselen.

Bron(nen)

Apple

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > iOS 18 officieel met veel nieuwe aanpassingsopties en nieuwe privacyfuncties
Anil Ganti, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)