Notebookcheck Logo

Apple kondigt iPadOS 18 aan met een nieuwe Rekenmachine-app die handgeschreven vergelijkingen kan oplossen

iPadOS 18 stelt een iPad in staat om op intelligente wijze het handschrift van een gebruiker te lezen. (Afbeelding via Apple)
iPadOS 18 stelt een iPad in staat om op intelligente wijze het handschrift van een gebruiker te lezen. (Afbeelding via Apple)
Apple heeft vandaag iPadOS 18 aangekondigd, met functies waarin het handschrift van de gebruiker centraal staat. Een bijgewerkte Rekenmachine- en Notities-app bevatten beide functies voor machinaal leren om handschriften te lezen en vergelijkingen op te lossen of een lettertype te maken dat eruitziet alsof de gebruiker het heeft geschreven.

Apple heeft vandaag iPadOS 18 aangekondigd. Het bevat een heleboel nieuwe slimme functies voor notulisten, wiskundestudenten en meer.

Apps in iPadOS kunnen nu een zwevende tabbalk gebruiken voor navigatie binnen de app. Als u op deze balk tikt, verschuift deze naar de zijkant van het scherm om meer opties weer te geven. Ontwikkelaars krijgen toegang tot API's voor zowel de zwevende tabbalk als de zijbalk om deze in apps te implementeren.

Er komen ook nieuwe functies naar Shareplay, waardoor het makkelijker wordt om gebruikers te helpen met technische ondersteuning. Gebruikers zullen hun scherm kunnen delen met een andere iPad. Tijdens het delen van het scherm kan een gebruiker het scherm in realtime markeren om tikken weer te geven of instructies te tekenen. Gebruikers kunnen ook toegang aanvragen om een aangesloten iPad te bedienen, vergelijkbaar met software voor bureaubladtoegang op afstand.

Een van de grootste updates is de Rekenmachine-app, die naar iPadOS 18 komt. De Rekenmachine-app bevat dezelfde functies als zijn iOS-equivalent, inclusief berekeningsgeschiedenis en conversie van eenheden. De grootste functie is echter Math Notes, waarmee gebruikers vergelijkingen kunnen tekenen of met de hand kunnen schrijven in de Calculator en deze dynamisch kunnen oplossen. Apple beweert dat zodra er een gelijkheidsteken wordt geschreven, de Calculator-app de vergelijking zal proberen te lezen en op te lossen. Er moet opgemerkt worden dat deze functie beperkt is tot de wiskundige functies van de Rekenmachine-app, dus geavanceerde wiskunde wordt mogelijk niet ondersteund.

Math Notes kan ook gebruikt worden om natuurkunde- en algebraproblemen en diagrammen op te lossen. Het kan geschreven variabelen in een probleem herkennen en kan dynamisch vergelijkingen en oplossingen bijwerken die rekening houden met een variabele als de waarde ervan veranderd is.

Notes krijgt een soortgelijke functie als Math Notes met Smart Script, dat zal proberen het handschrift van een gebruiker te leren en dit in systeemfuncties te verwerken. Dit betekent dat nadat de Notes-app het handschrift van een gebruiker heeft geleerd, het getypte tekst kan plakken in een lettertype dat het handschrift van de gebruiker nabootst. Bovendien kunnen notitiemakers handgeschreven tekst verschuiven om ruimte te maken voor extra notities en om tekst uit te krabbelen.

iPadOS 18 zal later dit jaar verkrijgbaar zijn.

Math Notes probeert handgeschreven wiskundevergelijkingen te lezen en problemen dynamisch op te lossen. (Afbeelding via Apple)
Math Notes probeert handgeschreven wiskundevergelijkingen te lezen en problemen dynamisch op te lossen. (Afbeelding via Apple)

Bron(nen)

Apple

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Apple kondigt iPadOS 18 aan met een nieuwe Rekenmachine-app die handgeschreven vergelijkingen kan oplossen
Sam Medley, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)