Notebookcheck Logo

Apple iPhone Fold naar Huawei in plaats van Samsung en lancering samen met de iPhone 18

Net als de afgebeelde Huawei Mate Xs 2, zal de Apple iPhone Fold een scherm hebben dat naar buiten kan worden gevouwen. (Afbeelding: Huawei)
Net als de afgebeelde Huawei Mate Xs 2, zal de Apple iPhone Fold een scherm hebben dat naar buiten kan worden gevouwen. (Afbeelding: Huawei)
Apple zou al jaren werken aan een iPhone met een opvouwbaar scherm om te concurreren met de Samsung Galaxy Z Fold. Volgens de laatste geruchten volgt de iPhone-fabrikant echter de aanpak van de Huawei Mate Xs 2 in plaats van de vormfactor van de Galaxy Z Fold5 te imiteren.

De meeste verticaal opvouwbare smartphones die momenteel verkrijgbaar zijn, zijn gebaseerd op de vormfactor van de Samsung Galaxy Z Fold5, d.w.z. het hoofdscherm wordt naar binnen gevouwen om het te beschermen tegen krassen tijdens transport, aangezien de flexibele plastic hoes lang niet zo krasbestendig is als conventionele smartphones. Een tweede display aan de buitenkant, dat op veel modellen beschermd wordt door Gorilla Glass Victus, zorgt er nog steeds voor dat de smartphone gebruikt kan worden zonder dat deze geopend hoeft te worden.

Volgens de laatste informatie van Jeff Pu, echter, buigt Apple deze trend om, want de eerste iPhone met een opvouwbaar scherm zal een OLED-paneel met een diagonaal van 7,9 inch hebben dat naar buiten kan worden gevouwen, net als de Huawei Mate Xs 2. Hoewel dit mogelijk nadelen met zich meebrengt op het gebied van krasbestendigheid, heeft het een aantal voordelen.


Door het extra display weg te laten, kunnen smartphones dunner en lichter worden gemaakt, en het paneel dat aan één kant om de behuizing heen zit, ziet er stijlvol uit en het deel dat naar achteren gevouwen is, zorgt ervoor dat de hoofdcamera gebruikt kan worden voor selfies zonder dat het toestel eerst geopend hoeft te worden. Met een diagonaal van 7,9 inch zou de "iPhone Fold" slechts iets groter zijn dan de Huawei Mate Xs 2.

Jeff Pu gaat ervan uit dat de opvouwbare iPhone in 2026 op de markt komt, rond dezelfde tijd als de iPhone 18. Volgens de huidige planning zal een MacBook met een opvouwbaar beeldscherm met een diagonaal van 20,3 inch eind 2025 in massaproductie gaan, hoewel eerdere geruchten hebben gesuggereerd dat dit apparaat pas in 2027 op de markt zal komen.

Bron(nen)

Jeff Pu via 9to5Mac

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Apple iPhone Fold naar Huawei in plaats van Samsung en lancering samen met de iPhone 18
Hannes Brecher, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)