Notebookcheck Logo

CheckMag | Waar blijft de Samsung Galaxy Z Flip smartphone?

De Samsung Galaxy Z Flip 5 begint bij $999, wat voor veel mensen nog steeds duur is. (Afbeeldingsbron: Samsung)
De Samsung Galaxy Z Flip 5 begint bij $999, wat voor veel mensen nog steeds duur is. (Afbeeldingsbron: Samsung)
Samsung kan een budget Galaxy Z Flip smartphone maken, maar het lijkt erop dat het bedrijf dat gewoon niet wil, wat op zijn zachtst gezegd teleurstellend is. Zo'n budgettoestel zou waarschijnlijk een groot succes worden bij smartphone-liefhebbers, zolang er maar niet bezuinigd werd op het opvouwbare ontwerp.
Opinie door Habeeb Onawole
De meningen, gedachten en opinies in de tekst behoren uitsluitend toe aan de auteur.

Samsung's Galaxy Z Flip was de tweede opvouwbare clamshell smartphone die in de winkelschappen lag, kort na de Motorola Razr 2019. Het toestel was goedkoper dan de Galaxy Foldwas het een betaalbare manier voor mensen om op de opvouwbare smartphonetrein te springen. In de loop der jaren is de lanceringsprijs van de Galaxy Z Flip serie aanzienlijk verlaagd; van $1.380 voor het model van de eerste generatie, naar een startprijs van $1.000 voor de Galaxy Z Flip 5. Maar hoewel de Galaxy Z Flip nu goedkoper is, is het niet de meest betaalbare opvouwbare clamshell smartphone op de markt, wat de vraag oproept "Waar is Samsung's budget Galaxy Z Flip smartphone?"

De BlackView Hero 10 heeft wat moeite gedaan om zijn lage prijs te bereiken, bijvoorbeeld door een Helio G99 4G-chipset te gebruiken. (Afbeelding bron: BlackView)
De BlackView Hero 10 heeft wat moeite gedaan om zijn lage prijs te bereiken, bijvoorbeeld door een Helio G99 4G-chipset te gebruiken. (Afbeelding bron: BlackView)

Ondanks het uitbrengen van vijf modellen moet Samsung nog een budgetvriendelijke Galaxy Z Flip smartphone op de markt brengen, die zou moeten helpen om zijn positie op de markt van opvouwbare smartphones te versterken. In plaats daarvan heeft Samsung dat marktsegment overgelaten aan rivalen zoals Motorola met zijn Razr 2023 a.k.a. Razr 40(momenteel afgeprijsd tot $499 op Amazon), ZTE met zijn Nubia Flip 5G(momenteel €504 op Amazon.de), en het minder bekende Chinese merk BlackView, wiens Hero 10 opvouwbaar is voor slechts $429! De Blackview Hero 10 is niet alleen de goedkoopste clamshell smartphone op de markt, hij verslaat zelfs de Galaxy Z Flip 5 op het gebied van batterij en opladen met zijn 4.000 mAh batterij en ondersteuning voor 45 W bedraad opladen in vergelijking met de 3.700 mAh batterij en 25 W bedraad opladen die beschikbaar zijn op de telefoon van Samsung.

Een meer betaalbare opvouwbare Samsung had er al lang moeten zijn en het is niet duidelijk waarom de Koreaanse reus er nog steeds geen heeft aangekondigd. Samsung heeft meer ervaring opgedaan dan de meeste van zijn rivalen in het segment van opvouwbare smartphones; dat betekent natuurlijk niet dat zijn opvouwbare toestel het beste is. Maar omdat Samsung een groter marktbereik heeft dan zijn rivalen, heeft het dit voordeel niet weten te benutten. De hoge kosten van opvouwbare smartphones hebben sommige kopers ervan weerhouden om een opvouwbare smartphone te kopen, en een budget Galaxy Z Flip smartphone zou deze groep mensen kunnen helpen om te schakelen.

De Nubia Flip 5G heeft een Snapdragon-chipset met een 5G-modem. (Afbeeldingsbron: Nubia))
De Nubia Flip 5G heeft een Snapdragon-chipset met een 5G-modem. (Afbeeldingsbron: Nubia))

Twee jaar geleden werd gemeld dat Samsung een betaalbare opvouwbare smartphone aan het ontwikkelen was. Deze zou een ontwerp hebben dat lijkt op de Galaxy Z Fold-serie en niet op de Galaxy Z Flip. De bron meldde ook dat het toestel de Galaxy A Fold. Terwijl we wachten op de komst van deze budget Galaxy A Fold, zou een budget clamshell opvouwbare telefoon in de stijl van de Galaxy Z Flip beter zijn, omdat deze minder zou kosten. Samsung hoeft niet eens veel uit te geven aan de ontwikkeling. Het enige wat het hoeft te doen is een ouder Galaxy Z Flip-model opnieuw uitbrengen, zoals de Galaxy Z Flip 3 met een chipset uit het middensegment en een prijskaartje van minder dan $500. Het kan zelfs de Galaxy Z Flip FE genoemd worden!

Er is een markt voor een zakvriendelijke Galaxy Z Flip Smartphone, en Samsung hoeft er alleen maar een aan te kondigen. Er zijn dit jaar echter geen berichten over zo'n toestel, dus misschien moeten we wachten tot 2025 of later om er een te zien.

Bron(nen)

Eigen (mening)

Please share our article, every link counts!
Habeeb Onawole, 2024-06-11 (Update: 2024-06-11)