Notebookcheck Logo

Light Phone 3 lanceert met 50% korting, monochrome OLED en minimalistisch ontwerp

De Light Phone 3 heeft een OLED-scherm en een minimalistische gebruikersinterface. (Afbeelding: Light Phone)
De Light Phone 3 heeft een OLED-scherm en een minimalistische gebruikersinterface. (Afbeelding: Light Phone)
Net als zijn voorganger is de derde generatie Light Phone specifiek gericht op minimalisten, maar het apparaat biedt tal van upgrades, te beginnen met een gloednieuw OLED-scherm, een 50 MP hoofdcamera en een speciaal aanpassingswiel voor de helderheid van het scherm.

Terwijl de Light Phone 2 uit 2018 nog uitgerust was met een zuinig e-ink display, gebruikt de Light Phone 3 een OLED display dat alleen grijstinten kan weergeven. De reden voor de overstap naar het 3,92 inch OLED-paneel met zijn resolutie van 1.240 x 1.080 is de hogere beeldfrequentie - ongeveer de helft van de gebruikers van de Light Phone 2 zou ontevreden zijn geweest over de trage reactietijd van E Ink.

Een speciaal aanpassingswieltje aan de linkerkant regelt de helderheid van het scherm, zodat gebruikers niet op de automatische helderheidsregeling hoeven te vertrouwen. Door op dit wieltje te drukken wordt de LED zaklamp ingeschakeld. Terwijl de Light Phone 2 zonder camera's werd geleverd, heeft de Light Phone 3 een 8 MP selfiecamera en een 50 MP hoofdcamera. Een speciale ontspanner voor de camera is bedoeld om de ergonomie bij het maken van foto's te verbeteren.


Met het sterk vereenvoudigde besturingssysteem kunt u echter geen foto's bewerken of delen met vrienden. De smartphone heeft apps voor muziek, podcasts, agenda, navigatie en notities, en integraties voor Spotify, Uber en Lyft zijn in de maak. Het apparaat heeft een NFC-chip, maar de software ondersteunt bij de lancering nog geen contactloos betalen. De 1.800 mAh batterij kan door de gebruiker vervangen worden en via USB-C opgeladen worden.

De Light Phone 3 heeft stereoluidsprekers aan de voorkant, twee microfoons, GPS, Bluetooth 5.0, een 5G-modem, een vingerafdruksensor en een metalen frame. De 124 gram wegende smartphone is slechts IP54-gecertificeerd en dus niet volledig waterdicht. Binnenin zit een Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2, die twee ARM Cortex-A78 prestatiekernen combineert met zes Cortex-A55 efficiëntiekernen. Hij heeft ook 6 GB RAM en 128 GB flashopslag.

Prijs en beschikbaarheid

De Light Phone 3 wordt in januari 2025 gelanceerd voor een adviesprijs van $799. Als u de smartphone echter vóór 15 juli vooraf bestelt op de website van de fabrikant , betaalt u slechts één bedrag voor 15 juli, betaalt u slechts $399. De Light Phone 3 zal ook internationaal geleverd worden, maar de prijs is exclusief verzend- en invoerkosten.


Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Light Phone 3 lanceert met 50% korting, monochrome OLED en minimalistisch ontwerp
Hannes Brecher, 2024-06-13 (Update: 2024-06-13)