Notebookcheck Logo

Specificaties, prijs en eerste afbeelding van HMD Atlas lekken voor officiële release

De HMD Atlas zou krachtiger moeten zijn dan de Pulse Pro van het bedrijf. (Afbeeldingsbron: @smashx_60)
De HMD Atlas zou krachtiger moeten zijn dan de Pulse Pro van het bedrijf. (Afbeeldingsbron: @smashx_60)
De eerste foto van HMD's volgende middenklasse smartphone is online uitgelekt. Het apparaat, dat de naam HMD Atlas zou hebben gekregen, zou minder dan $250 kosten, met een Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 chipset, een 48 MP camera, 8 GB RAM en 128 GB opslagruimte.

Een nieuw lek heeft nieuwe details onthuld over een van de volgende smartphones van HMD Global. Ter herinnering, SuomiMobiil heeft HMD Nighthawk en HMD Skyline gedetailleerd beschreven, een paar mid-range opties die naar verluidt 120 Hz OLED-schermen en 108 MP primaire camera's delen. Houd er rekening mee dat Skyline naar verluidt de releasenaam van het toestel was, terwijl Nighthawk de codenaam van het andere toestel was.

Op basis van een naar verluidt uitgelekte promotiedia introduceert HMD Global Nighthawk mogelijk als de HMD Atlas. Uiteindelijk lijkt het ontwerp van de HMD Atlas op dat van de bestaande Pulse Pro (momenteel $9,99 op Amazon voor 5 geharde screenprotectors). Zo heeft hij een platte achterkant, een plat scherm en een grote camerabehuizing die slechts twee lenzen beschermt. De HMD Atlas heeft echter dunnere schermranden en een matte achterkant met een getextureerde afwerking.

De HMD Atlas zal ook krachtiger zijn dan de Pulse Pro dankzij een Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 chipset en 8 GB RAM. Vermoedelijk zal de HMD Atlast wel een IPS-scherm hebben, evenals een 48 MP primaire camera, een 5 MP ultra-wide en een 16 MP selfiecamera. Dezelfde leaker voegt eraan toe dat de HMD Atlas in de winkels zal liggen voor $239,99, waarvoor HMD Global ook een 5.500 mAh batterij, een 3,5 mm aansluiting en 128 GB opslagruimte zal leveren. Een releasedatum is echter nog niet bekend.

(Afbeeldingsbron: @smashx_60)
(Afbeeldingsbron: @smashx_60)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Specificaties, prijs en eerste afbeelding van HMD Atlas lekken voor officiële release
Alex Alderson, 2024-06-10 (Update: 2024-06-10)