Notebookcheck Logo

Nokia N73: HMD Global geruchten terug te brengen klassieke smartphone met 200 MP Samsung's ISOCELL HP1-sensor

De Nokia N73 is volgens de geruchten voorzien van de ISOCELL HP1, de 200 MP camerasensor van Samsung. (Afbeelding bron: CNMO)
De Nokia N73 is volgens de geruchten voorzien van de ISOCELL HP1, de 200 MP camerasensor van Samsung. (Afbeelding bron: CNMO)
Volgens berichten is HMD Global bezig met de ontwikkeling van een nieuwe versie van de Nokia N73. Naar verluidt zou de Nokia N73 een terugkeer zijn naar vlaggenschip smartphones voor HMD Global, met een Samsung ISOCELL HP1 sensor waardoor het tot 200 MP kan filmen. Het lek is echter in tegenspraak met HMD Global's verklaarde doel voor de toekomst van het Nokia-merk.

In maart verklaarde HMD Global aan Android Authority dat het wilde 'voor iets heel anders wilde staan' dan in een "massale spec oorlog met andere spelers" te stappen. Er zijn nu echter tegenstrijdige berichten dat het bedrijf van plan is om de Nokia N73, oorspronkelijk uitgebracht in 2006, nieuw leven in te blazen. Vermoedelijk ontwikkelt HMD Global de nieuwe Nokia N73 ook met een penta-camera, voor het laatst gezien in de Nokia 9 PureView.

VolgensCNMOheeft de Nokia N73 ook twee LED-flitsers, net als de aankomende OnePlus Nord 2T. Overigens beweert dezelfde bron dat HMD Global de ISOCELL HP1 heeft ingekocht, een 200 MP camera die Samsung vorig jaar aankondigde. Ter referentie, de ISOCELL HP1 wordt verwacht te debuteren in de Motorola Frontier, die al meerdere malen is uitgelekt.

Hoewel er nog geen cameramonsters van de ISOCELL HP1 zijn opgedoken, heeft de sensor een optisch formaat van 1/1,22 inch en 0,64 μm brede pixels die hij kan verhogen tot 2,56 μm door pixel-binning te gebruiken voor een uitvoer van 12,5 MP. Het valt nog te bezien of de Nokia N73 ook op de getoonde renders zal lijken. Uiteindelijk zouden we aanraden om enige scepsis te betrachten totdat andere Nokia N73 lekken arriveren.

(Afbeelding bron: CNMO)
(Afbeelding bron: CNMO)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Nokia N73: HMD Global geruchten terug te brengen klassieke smartphone met 200 MP Samsung's ISOCELL HP1-sensor
Alex Alderson, 2022-05-13 (Update: 2022-05-13)