Notebookcheck Logo

Xperia 1 IV vs Galaxy S22 Ultra: Sony's nieuwe vlaggenschip kan Samsung's beste niet overtreffen in teendip-vergelijking

De Sony Xperia 1 IV werd vergeleken met de Samsung Galaxy S22 Ultra. (Afbeelding bron: Sony/Samsung - bewerkt)
De Sony Xperia 1 IV werd vergeleken met de Samsung Galaxy S22 Ultra. (Afbeelding bron: Sony/Samsung - bewerkt)
De Sony Xperia 1 IV is in een oppervlakkige vergelijking door de populaire YouTuber Mrwhosetheboss tegenover de Samsung Galaxy S22 Ultra geplaatst. Hoewel veel van de video-inhoud subjectief was, was duidelijk te zien hoe de S22 Ultra zeker het voordeel had over de Xperia 1 IV in fotografie bij weinig licht in het binnenland.
Daniel R Deakin, 🇺🇸 🇫🇷 ...

Een van de eerste review video's voor de zojuist onthulde Sony Xperia 1 IV is gepost door het tech-kanaal Mrwhosetheboss. Hoewel de show host, Arun Maini, slechts een teen of twee in de poel van beschikbare vergelijkingsthema's duikt (geen synthetische benchmark face-off, geen gaming tests, enz.), ondanks het feit dat hij in het bezit is van de nieuwe Sony telefoon voor twee hele weken, biedt hij een interessante eerste blik en eerste mening van de Xperia 1 IV en hoe het zich verhoudt tot een ander vlaggenschip smartphone. Hoewel het duidelijk is dat het Sony-toestel "verdienstelijk" is, kan het helaas niet opwegen tegen de gekozen rivaal voor de clip, de Samsung Galaxy S22 Ultra.

Maini wijst wel op het enorme voordeel dat Samsung heeft op het gebied van personeelssterkte, door te stellen dat terwijl Sony kan rekenen op maximaal zo'n 5.000 werknemers voor zijn smartphonedivisie, kan de Koreaanse concurrent terugvallen op een leger van 300.000 werknemers. Dit helpt ook met betrekking tot software-ondersteuning, waarbij de S22 Ultra vier jaar lang updates krijgt terwijl de Xperia 1 IV waarschijnlijk genoegen zal moeten nemen met een nog steeds fatsoenlijke drie jaar. Natuurlijk is het niet allemaal slecht nieuws voor de Sony machine, met de Xperia 1 IV's multimediacapaciteiten, 4K-scherm, 3,5 mm jack aanwezigheid, en het algemene ontwerp die een bijzondere lof waard zijn.

Maar de naden rafelen een beetje als het gaat om een fotografie vergelijking. Zoals de presentator van de show opmerkt, maakt Sony weliswaar geweldige camera-hardware, maar gaat het implementeren van deze expertise in een kleinere vormfactor zoals een smartphone-camerasysteem ten koste van de kwaliteit. De Galaxy S22 Ultra biedt rijkere en meer gedetailleerde opnamen dan de Xperia 1 IV bij daglicht, en bij een nachtopname binnenshuis schiet de Sony-smartphone ernstig tekort in vergelijking met het beeld dat door de Samsung-telefoon wordt geproduceerd (zie onderstaande afbeeldingen). Maini kiest uiteindelijk voor de S22 Ultra als het toestel dat hij zou aanraden.

Maar, zoals hierboven vermeld, is dit echt een vergelijking op het rechte eind, en er zal nog genoeg tijd zijn voor de Sony Xperia 1 IV om zijn klasse te tonen in meer gedetailleerde prestatiegerichte reviews. De Xperia 1 IV zou diegenen moeten aanspreken die meer kritisch zijn in hun Android smartphone keuze, aangezien Sony het aandurft om te proberen zich te onderscheiden van de massa met het herkenbare edgy design, nog steeds cutting-edge SoC (Snapdragon 8 Gen 1), en formidabele camerasoftware - de Xperia 1 IV heeft zelfs drie afzonderlijke camera-apps.

Koop de Sony Xperia 1 III op Amazon

Vergelijking met daglicht. (Afbeelding bron: MrWhosetheboss)
Vergelijking daglicht
Vergelijking bij weinig licht. (Foto bron: MrWhosetheboss)
Vergelijking bij weinig licht

Bron(nen)

Mrwhosetheboss (YouTube)

Daniel R Deakin
Editor of the original article: Daniel R Deakin - Managing Editor News - 2702 articles published on Notebookcheck since 2012
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 234272 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Xperia 1 IV vs Galaxy S22 Ultra: Sony's nieuwe vlaggenschip kan Samsung's beste niet overtreffen in teendip-vergelijking
Daniel R Deakin, 2022-05-13 (Update: 2022-05-13)