Notebookcheck Logo

Nokia X20 voegt zich bij de lijst van Android 13 Beta-geschikt toestellen

De Nokia X20. (Bron: Nokia)
De Nokia X20. (Bron: Nokia)
Google had Nokia opgenomen in de lijst van OEM's die zijn ingeschreven in zijn Android 13 Developer Preview Program, wat betekent dat het toestellen heeft die vanaf nu in aanmerking komen voor de Beta 1 en latere versies van het OS. Het merk HMD Global heeft nu echter onthuld dat dit tot nu toe slechts voor 1 toestel geldt: de 2021 X20.

Google onthulde Nokia als een van de OEM's op de lijst van bedrijven die deelnemen aan zijn Android 13 Developer Preview Program, dat apparaten van de betrokken merken toegang geeft tot de eerste en daaropvolgende beta's van deze aankomende grote upgrade van het OS dat ze allemaal gemeen hebben.

Nokia voegt zich bij een lijst die andere bekende namen bevat zoals Xiaomi, die zijn vlaggenschepen de 12 en 12 Pro heeft toegevoegd aan de lijst van Android 13 bèta-compatibele apparaten. Daarentegen ondersteunt het Finse merk tot nu toe slechts 1 toestel als lid van het programma: de X20.

Nokia benadrukt ook dat de nieuwe Developer Preview van de 2021-telefoon alleen echt gericht is op degenen die geïnteresseerd zijn in app-testing, en dat de build nog steeds minder dan stabiel kan zijn, ondanks alle inspanningen voor het tegendeel

Bovendien is het bijwerken van een X20 naar deze versie van Android 13 en vervolgens terug te downgraden naar 12 kan resulteren in het verlies van gebruikersgegevens. Volledige disclaimers en instructies voor het aanmelden van de X20 voor het programma zijn beschikbaar op nokia.com.

Aan de andere kant is Nokia lang niet het enige bedrijf dat tot nu toe slechts 1 toestel in het programma heeft. Asus heeft alleen de ZenFone 8 goedgekeurd voor de nieuwe beta's (zonder vermelding van de 8 Flip); evenzo heeft alleen de Find X5 Pro heeft dit soort ondersteuning van OPPO.

Hetzelfde kan worden gezegd van Sharp's AQUOS sense6 van Sharp Tecno's CAMON 19 Pro 5G; Vivo's X80 Pro en ZTE's nieuwe camera onder het scherm vlaggenschip de Axon 40 Ultra. Evenzo zijn er slechts 2 tablets in het programma tot nu toe: de Lenovo Tab P12 Pro en Xiaomi Pad 5.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Nokia X20 voegt zich bij de lijst van Android 13 Beta-geschikt toestellen
Deirdre O'Donnell, 2022-05-15 (Update: 2022-05-15)