Notebookcheck

Smartwatches: Xiaomi Mi Watch versus realme Watch S - Is de hogere prijs het waard?

Groot is mooi. Uiterlijk lijken de Xiaomi Mi Watch en de realme Watch S erg op elkaar. Terwijl de Mi Watch net als de onlangs geïntroduceerde realme Watch S Pro boven de 100 euro (~$118) zit, is de Watch S een aantrekkelijke tracker in het lagere prijssegment. Onze vergelijking naast elkaar zal uitwijzen of de Watch S een prijsbreker is en voor wie de meerprijs de moeite waard is.
Inge Schwabe (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
realme Watch S
Processor
n/a
Beeldscherm
1.30 inch , 360 x 360 pixel 278 PPI, full-touch, TFT, glimmend: ja
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, Brightness Sensor, Sensoren: 3-axis accelerometer, wear monitoring, heart rate sensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0 BLE
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 12 x 47 x 47
Batterij
390 mAh Lithium-Polymer
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 2 buttons, realme Link, Compatibility: Android 5 ; Corning Gorilla Glass, waterproof
Gewicht
29 g
Prijs
79.99 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Xiaomi Mi Watch
Processor
n.a.
Beeldscherm
1.39 inch , 454 x 454 pixel 326 PPI, full-touch, AMOLED, glimmend: ja
Opslag
n.a.
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊕, Brightness Sensor, Sensoren: accelerator, gyroscope, geomagnetic sensor, air pressure sensor, heart rate
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0 BLE, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 11.8 x 45.9 x 53.35
Batterij
420 mAh
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 2 buttons, Toetsenbordverlichting: ja, Mi Watch, magnetic charging dock, user manual, Xiaomi Wear/Wear Lite, 24 Maanden Garantie, Compatibility: Android 5 , iOS 10 ; GNSS: GPS, GLONASS, Galileo, BDS; water resistance: 5 ATM, waterproof
Gewicht
32 g
Prijs
119 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Behuizing en display - Verschillen slechts op het tweede gezicht

Op het eerste gezicht lijken de twee grote horloges erg op elkaar met een uniform donker ontwerp. Ze zijn beide voorzien van bandjes in de standaardmaat 22 mm met een snelsluiting die naar wens kunnen worden verwisseld. Wat de kleur van de kast betreft, biedt alleen Xiaomi donkerblauwe of beige alternatieven. De behuizing van deXiaomi Mi Watch is gemaakt van plastic, terwijl die van derealme Watch S is gemaakt van aluminium en is marginaal lichter. DeWatch S is gecertificeerd volgens de IP68-norm, en deMi Horloge is waterbestendig tot 5 ATM en dus zeker geschikt om mee te zwemmen.

Het scherm is bij beide toestellen niet helemaal vlak: Xiaomi rondt het af naar de rand toe, terwijl Realme het een schuine bezel geeft naar de rand toe. Een ding dat op het eerste gezicht niet opvalt, is dat hoewel deHorloge S nog steeds iets groter is dan deMi Horloge (1,81 inch) met een diameter van 1,85 inch, het scherm kleiner is dan in deMi Horloge (1,39 inch) met 1,3 inch tussen de brede bezels. Ondanks een hogere resolutie van 360x360 pixels (realme) tegenover 320x320 pixels (Xiaomi), is deHorloge S toestel niet in staat om een hogere pixeldichtheid te bereiken: DeMi Horloge bevindt zich in het middenveld onder vergelijkbare smartwatches met zijn 326 ppi, terwijl de pixeldichtheid van deHorloge S vrij laag is met 278.

Bovendien zorgt het AMOLED-scherm van deMi Horloge zorgt ervoor dat de wijzerplaten er helderder uitzien dan op de realme Watch S. De ontwerpopties zijn uitgebreid in beide apparaten met meer dan 100 watch-face varianten, maar beide missen de mogelijkheid om ze aan te passen. Een update na onze herziening van de Watch S voegde de optie toe om de wijzerplaat niet alleen via de app te veranderen, maar ook direct op de pols, net als op de Mi Horloge.

Beide regelen de helderheid van het scherm automatisch met behulp van een lichtsensor. Alleen deMi Horloge heeft een always-on display. Omdat geen van beide over NFC beschikt, ondersteunen ze geen mobiele betalingen via de smartwatch

Xiaomi Mi Watch, inhoud van de doos
Xiaomi Mi Watch, inhoud van de doos
realme Watch S, inhoud van de doos
realme Watch S, inhoud van de doos
Xiaomi Mi Horloge
Xiaomi Mi Horloge
realme Watch S
realme Watch S
PPG-sensor in de Mi Watch
PPG-sensor in de Mi Watch
PPG-sensor in het horloge S
PPG-sensor in het horloge S
Mi Watch linkerkant
Mi Watch linkerkant
Kijk S links
Kijk S links
Mi Watch rechterzijde met twee knoppen
Mi Watch rechterzijde met twee knoppen
Watch S rechterkant met twee knoppen
Watch S rechterkant met twee knoppen
De Mi Watch opladen
De Mi Watch opladen
De realme Watch S opladen
De realme Watch S opladen

Afhandeling en apps - realme app is niet beschikbaar voor iPhones

De bijbehorende smartphone-app voor derealme Watch S is alleen beschikbaar in Google's Play store, dus met een iPhone kom je niet ver. Xiaomi's Wear-app is beschikbaar voor beide platforms; echter, deXiaomi smartwatch gedraagt zich in sommige situaties anders onder iOS dan onder Android, waar we op wijzen in onze review van de Mi Watch.

Beide wearables worden bediend via het touchscreen en twee knoppen aan de zijkanten. De onderste knop start de workout-app op beide apparaten, of als alternatief een eerder toegewezen workout op Xiaomi.

Xiaomi installeert een paar meer apps op deMi Horloge dan realme op deWatch S zoals het volgende app-overzicht laat zien. De realme apps zijn ook te vinden op de Xiaomi, waaronder een timer, wekker en stopwatch, ademhalingsoefeningen, een workout app, en de laatste workout logs, evenals afstandsbedieningen voor de smartphone muziekspeler en de camera. De laatste is nog in Beta-status bij Xiaomi. In onze review van de Mi Watch, werkte het met de iPhone 12 Proen een Honor V20, maar dat is misschien niet overdraagbaar op alle fabrikanten.

Naast de suite van tools, vinden we apps voor het kompas en de hoogtesensor op de Mi Horloge, die deHorloge S mist, evenals apps voor uitgebreide gezondheidsmonitoring, een andere functie die deMi Horloge biedt die deHorloge S niet biedt. Meer daarover in het gedeelte Gezondheid en fitness

App-overzicht op de Xiaomi Mi Watch
App-overzicht op de Xiaomi Mi Watch
App-overzicht op de realme Watch S
App-overzicht op de realme Watch S

Telefoon, berichtgeving

Als de smartphone een oproep ontvangt, kan deze via beide wearables worden geweigerd of als alternatief tot zwijgen worden gebracht.

Emojis zijn een zwak punt in beide smartwatches: DeHorloge S geeft ze helemaal niet weer, en deMi Horloge toont er slechts enkele; bovendien missen ze kleuren en zijn ze zo klein dat je ze nauwelijks kunt identificeren. Ter vergelijking kun je dezelfde melding zien op een smartwatch met Wear OS (deMobvoi TicWatch Pro 3 in dit geval)

Beperkte weergave van emoji's op de Xiaomi Mi Watch
Beperkte weergave van emoji's op de Xiaomi Mi Watch
Geen emoji's op de Realme Watch S
Geen emoji's op de Realme Watch S
Emoji weergave op de Mobvoi TicWatch Pro 3 (Wear OS)
Emoji weergave op de Mobvoi TicWatch Pro 3 (Wear OS)

Spraakassistent

Geen van beide wearables heeft een speaker, maar de MiWatch heeftin ieder geval een microfoon waarmee commando's naar Amazons spraakassistent Alexa kunnen worden gestuurd. In onze test werkte de communicatie met Alexa vlekkeloos in combinatie met de Honor V20; onder iOS moest de MiWatch in de meeste gevalleneerst

de verbinding met de iPhone opnieuw activeren, waardoor hij bijna elk verzoek pas in de tweede poging afhandelde.

Er is geen spraakassistent geïmplementeerd op de Horloge S.

Gezondheid en fitness

Hartslagmeting behoort tot de standaardfuncties van een fitnesstracker. Met het oog hierop is het verrassend dat zowel deMi Horloge en de eerder beoordeeldeMi Watch Lite hartslag zo onnauwkeurig hebben gemeten in onze tests. In vergelijking met een borstband van Polar registreerden beide vaak 10 slagen meer of minder. Hoewel derealme Watch S ook niet altijd in overeenstemming was met de borstriem, was de afwijking kleiner en de meting over het algemeen stabieler. Beide geven desgewenst een waarschuwing af als de hartslag buiten de norm valt. In de realme app kunt u de grenzen voor dit alarm bepalen en ook het meetinterval aanpassen.

Beide meten de zuurstofsaturatie in het bloed handmatig, en 's nachts tijdens de slaap doen ze niet meerdere automatische metingen zoals de TicWatch Pro 3of deFitbit Sense, bijvoorbeeld. Vergelijkingsmetingen met een medisch gecertificeerde pulsoxymeter tonen aan dat derealme Horloge S een hoge graad van conformiteit heeft en een lage gemiddelde afwijking van 0,7 procentpunten. Met de Mi Horloge, bedroeg de gemiddelde afwijking 1,2 procentpunten.

Terwijl deHorloge S het bijhouden van activiteiten beperkt tot basisfuncties zoals bewegingsherinneringen, het tellen van stappen en calorieverbruik, breidt Xiaomi de Mi Horloge's gezondheidsfuncties uit met onder andere een energie-indicator en stressbarometer. In combinatie met de iPhone synchroniseert het toestel gezondheidsparameters zoals slaapgegevens en activiteitsenergie met Apple Health. Geen van beide apparaten maakt verbinding met Google Fit.

Training volgen

De Xiaomi tracker detecteert automatisch hardlopen en snelwandelen. Tijdens het trainen met de trainingsapp bedienen beide de muziekspeler van de smartphone zonder het trainingsscherm te hoeven verlaten. Als workout assistent is deHorloge S aanzienlijk inferieur aan de Mi Horloge. Hij heeft geen GPS en geen hoogtemeter en houdt alleen de route bij tijdens het hardlopen of fietsen in combinatie met de smartphone. De trainingsapp ondersteunt slechts 15 sporten, tegen meer dan 100 op de Mi Horloge.

Gebruikers die de Xiaomi tracker voor hun dagelijkse workout gebruiken, zullen ook de professionele analytics waarderen en het feit dat de onderste knop desgewenst de workoutmodus van hun voorkeur opent en niet de workout-app van het hoogste niveau.

De voordelen van gezondheids- en fitnesstracking hangen uiteindelijk ook sterk af van de manier waarop de fabrikanten de gegevens presenteren. Dit is gedocumenteerd in de herziening van de Mi Watch en de bespreking van de Watch S met in elk geval talrijke voorbeeldhorloge- en app-schermopnamen

Batterijduur - realme loopt en loopt

De fabrikanten schatten de gemiddelde gebruiksduur van hun wearables op bijna hetzelfde: 15 dagen voor deHorloge S en 16 voor de Mi Horloge. We konden echter slechts ongeveer 10 dagen zonder het altijd-aan-scherm in onze praktijktests met de Mi Horloge, en 4 tot 5 dagen met het altijd-aan-scherm ingeschakeld.

Derealme smartwatch . heeft niet altijd een scherm en GPS; over het algemeen bleek het toestel energiezuiniger in onze test. In de test ging de batterij langer mee dan door de fabrikant werd aangegeven. Een killer feature is de slijtagedetectie die realme implementeert via een sensor in de Horloge SAls je er waarde aan hecht om zo lang mogelijk op de smartwatch te kunnen vertrouwen, zelfs als je hem niet permanent draagt. In dit geval heeft de realmeHorloge S zijn stroombehoefte zodanig terug dat de batterij van ons testtoestel de 3 maanden tussen onze beoordeling en deze vergelijking. Met een resterende capaciteit van 10 was het horloge onmiddellijk klaar voor gebruik.

Uitspraak

In vergelijking: Xiaomi Mi Watch en Realme Watch S
In vergelijking: Xiaomi Mi Watch en Realme Watch S

Xiaomi'sMi Horloge is zonder twijfel de winnaar in de vergelijking van de twee Chinese wearables. Het grotere en scherpere scherm en de extra hardware zoals een microfoon, GPS en een barometrische sensor, waaruit functies als spraakassistent en routetracking voortkomen, zijn in zijn voordeel.

Er zijn nauwelijks argumenten die voor de Watch S en tegen de Mi Watch spreken. Zeker voor sporters is de Xiaomi smartwatch de betere keuze.

Niet alleen is deMi Horloge aanbevolen voor atleten vanwege de betere hardware. Terwijl het trainingslogboek op derealme smartwatch rudimentair blijft en beperkt is tot één pagina in de bijbehorende app, evalueert Xiaomi de trainingsgegevens beter en maakt het beschrijvende diagrammen die zowel op de smartphone als op het horloge kunnen worden bekeken.

Derealme Watch S heeft zijn betere batterijduur en een betrouwbaardere meting van polsslag en bloedzuurstof in zijn voordeel - naast zijn prijs, die ongeveer de helft lager ligt.

Wie nog wil wachten, kan ook een blik werpen op derealme Watch S Pro in parallel. De functies ervan liggen dicht bij die van de Mi Watch. Zodra de Pro-versie van de realme smartwatch beschikbaar is voor review, laten we je weten hoe hij in de praktijk presteert.

Prijs en beschikbaarheid

Derealme horloge S en deMi Horlogezijn nog niet officieel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar je kunt ze al wel vinden op ebay. De Realme Watch S heeft verschillende aanbiedingen vanaf $100. Bovendien heeft de Xiaomi Mi Watch hier ook enkele aanbiedingen die beginnen bij ongeveer $ 125. Als u wilt, kunt u ook wachten tot beide apparaten opduiken op Amazon.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Smartwatches: Xiaomi Mi Watch versus realme Watch S - Is de hogere prijs het waard?
Inge Schwabe, 2021-03-27 (Update: 2021-03-27)
Stephanie Chamberlain
Editor of the original article: Stephanie Chamberlain - Translator - 276 articles published on Notebookcheck since 2020