Notebookcheck

Smartwatch vergelijking: realme Watch 2 Pro vs. realme Watch S Pro

Vierkant of rond? We hebben onlangs de ronde realme Watch S Pro en de hoekige realme Watch 2 Pro bijna gelijktijdig getest. De prijzen van de bijna identiek genaamde Pro smartwatches liggen nogal ver uit elkaar. Deze vergelijking gaat specifiek in op de verschillen.
Inge Schwabe, 👁 Inge Schwabe (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
realme Watch 2 Pro
Beeldscherm
1.75 inch, 320 x 385 pixel 286 PPI, Full-Touchscreen, glimmend: ja, 30 Hz
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, Sensoren: 3-axis Accelerometer, Heart Rate Sensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 12.65 x 38.9 x 46.2
Batterij
390 mAh Lithium-Polymer
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 1 Button, realme Watch 2 Pro, Charging base, User manual, realme Link, Compatibility: Android 5.0+, iOS 11.0+; 600 nits; 30 fps; Water resistance: IP68; , waterproof
Gewicht
40 g
Prijs
74,99 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

realme Watch S Pro
Beeldscherm
1.39 inch, 454 x 454 pixel 326 PPI
Verbindingen
Brightness Sensor, Sensoren: Accelerometer, Geomagnetic Sensor, Gyroscope, Optical heart rate sensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0 BLE
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 13 x 46 x 46
Batterij
420 mAh Lithium-Polymer
Bijkomende functionaliteiten
realme Watch S Pro, Charging Cable, User Manual, realme Link, 12 Maanden Garantie, 5 ATM
Gewicht
44 g, Voeding: 0 g
Prijs
129 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Kenmerken - Beide met GPS, maar één met omgevingslichtsensor en always-on modus

DeWatch S Pro is een ronde smartwatch met een geschaalde bezel, deWatch 2 Pro volgt het rechthoekige ontwerp dat is opgericht door Apple. Buiten dat zijn er al andere verschillen merkbaar in het ontwerp: Terwijl de Watch 2 Pro slechts één knop heeft voor de bediening, heeft de Watch S Pro er twee, maar de onderste is permanent toegewezen aan de trainingsapp. De bandjes zijn bij beide van siliconen, maar alleen bij de Watch 2 Pro realme legt een accent met de slogan "Dare to Leap". Vertaald betekent het zoiets als "Durf de sprong te wagen"; een motivatie om iets nieuws te proberen.

Minder opvallend zijn de verschillende materialen: Op de Watch S Pro zijn de kast en de gesp gemaakt van een aluminiumlegering. Bij de Watch 2 Pro zijn beide gemaakt van plastic, dat Realme verbergt met een metallic look. Op de weegschaal verhoogt de aluminiumlegering het gewicht tot 44 g (~1,55 oz, zonder bandje), vergeleken met 40 g (~1,41 oz) voor de Watch 2 Pro. De dikte van beide is gelijk op ongeveer 13 mm (~0,5 in)ondanks de verschillende afmetingen als gevolg van het ontwerp.

De bescherming tegen het binnendringen van water is voldoende voor de Watch S Pro 5 ATM is voldoende om te zwemmen, terwijl de Watch 2 Pro daarentegen slechts gecertificeerd is volgens IP68. De smartwatch kan dus worden gedragen tijdens het sporten en het wassen van de handen, maar moet voor het douchen of zwemmen worden afgedaan.

Weergave

Alleen de Watch S Pro heeft een AMOLED-display, wat onder andere staat voor betere contrasten. Echter, het LCD-scherm van de Watch 2 Pro verraste ook met een goed contrast. De luminantie van AMOLED's is niet direct te vergelijken met die van LED's. Daarom moet de door de fabrikant gemelde 450 cd/m² van de Watch S Pro niet worden gezien als een nadeel ten opzichte van de 600 cd/m² van de Watch 2 Pro. De sensor voor omgevingslicht, die alleen de Watch S Pro heeft om de helderheid automatisch aan te passen, is in de praktijk echter wel relevant.

De Watch heeft ook een kompas en een gyroscoop. Beide wearables ondersteunen lokalisatie via twee satellietnavigatiesystemen (dual-frequency GPS).


Software - Watch 2 Pro flexibeler dan Watch S Pro

De app-portfolio is bijna identiek. Beide bedienen met name de muziekspeler en de camera van de smartphone op verzoek. Dit laatste is echter in individuele gevallen afhankelijk van de smartphone; en onder bepaalde omstandigheden ondersteunt niet elke fabrikant de afstandsbediening van de smartphonecamera. Beide signaleren inkomende oproepen en tonen berichten van sociale netwerken, maar geen emoji's. Kleinere verschillen vinden we bijvoorbeeld in de wekker: De Watch S Pro ondersteunt tot 10 alarmen, de Watch 2 Promaximaal 5. Beide geven het alarm via trillingen, en de sterkte kan in drie stappen worden aangepast. Op deWatch S Progebruikt realme de geomagnetische sensor voor een kompas-app

Wat betreft de weergave van de apps en widgets is de Watch 2 Pro flexibeler: Je kunt de volgorde van de apps en widgets via de realme Link-app wijzigen en de apps die niet nodig zijn verbergen. Bovendien kun je de volgorde van de apps en widgets op de Watch 2 Pro, kunt u kiezen tussen raster en lijst, terwijl de Watch S Pro de app-selectie altijd als een raster presenteert

Setup realme Watch S Pro
Setup realme Watch S Pro
Realme Watch 2 Pro instellen
Realme Watch 2 Pro instellen

Natuurlijk gebruiken beide dezelfde Realme Link app. In de test waren we in staat om beide tegelijkertijd met de iPhone te koppelen. De app beheert de wearables en hun gegevens echter in afzonderlijke gebieden. Het consolideert dus geen gegevens zoals trainingsminuten.

Gezondheid en activiteiten bijhouden - Watch 2 Pro met meer sporten, Watch S Pro met meer details

Beide meten regelmatig de hartslag, maar de zuurstofverzadiging van het bloed wordt alleen handmatig gemeten. De PPG-sensor schatte deze voor beide in de test relatief betrouwbaar in. In de loop van de dag tellen ze zowel de stappen als de actieve trainingsminuten en bepalen ze de verbrande calorieën in combinatie met de persoonlijke informatie over leeftijd, lengte en gewicht.

De app geeft de dagelijkse statistieken op ongeveer dezelfde manier weer, waarvan de details in beide tests terug te vinden zijn. Voor zover het verschillen betreft, is de activiteitsweergave van de Watch 2 Pro ook het aantal trainingsminuten weergeeft.

Opleiding en analyse

Als we de sportfuncties van de twee fitnesstrackers vergelijken, lijkt het er in eerste instantie op dat de Watch 2 Pro beter geschikt is voor training dan de Watch S Pro: Dit wordt onder andere ondersteund door een VO2max-test, die de cardiovasculaire fitheid concludeert uit een analyse van prestaties en maximale zuurstofopname in combinatie met persoonlijke gegevens (meer hierover in deReview van de Watch 2 Pro). In beide sporttrackers biedt de trainingsapp een keuze uit 15 sporten, maar je kunt de selectie alleen wijzigen op de Watch 2 Prowaar je uit 90 verschillende sporten kunt kiezen.

De Watch 2 Pro bouwt het protocol voor de vele verschillende sporten bijna altijd op dezelfde manier op. De Watch S Pro, die over een gyroscoop beschikt, voegt bij het zwemmen het aantal zwemslagen en de daaruit resulterende SWOLF-waarde toe. Bovendien kan alleen de Watch S Pro detailsover de hartslag tijdens de training, althans aan de pols. Op de smartphone blijkt het logboek voor beide mager in vergelijking met die van de Xiaomi Mi Watch of de Amazfit GTS 2e.

Voor zwemmers moet ook tellen dat de trainingsapp van de Watch S Pro zwemmen biedt dankzij zijn betere waterbescherming (5ATM in vergelijking met IP68), de Watch 2 Proniet, ondanks zijn over het algemeen grotere selectie van sporten.

De volgende schermen tonen eerst een looplog van de Watch 2 Pro en vervolgens een van de Watch S Pro. Terwijl de output op de smartphone nauwelijks verschilt, is de opname op de Watch S Pro gedetailleerder dan op de Watch 2 Pro.

realme Watch 2 Pro
realme Watch 2 Pro
realme link
realme link
realme Watch S Pro
realme Watch S Pro
realme link

GPS-nauwkeurigheid

Beide wearables verhogen mogelijk hun betrouwbaarheid met dual-frequency GPS in gebieden waar hoge bergen of stedelijke ravijnen de ontvangst van satellietsignalen beïnvloeden. In de test waren beide vaak uit koers door lichte slingerbewegingen, de Watch 2 Pro meer dan de Watch S Pro. Over het algemeen bleven de afwijkingen echter binnen de perken. Uiteindelijk heeft de Watch S Pro een afstand bepaald die 100 meter (~109 yards) korter was dan de werkelijk gelopen afstand, terwijl de Watch 2 Pro ongeveer 150 meter (~164 yards) langer was.

Riverbank: Watch 2 Pro
Riverbank: Watch 2 Pro
Riverbank: Watch S Pro
Riverbank: Watch S Pro
Spoorbrug: Watch 2 Pro
Spoorbrug: Watch 2 Pro
Spoorbrug: Watch S Pro
Spoorbrug: Watch S Pro
Residentieel: Watch 2 Pro
Residentieel: Watch 2 Pro
Residentieel: Watch S Pro
Residentieel: Watch S Pro

Batterij en runtime

Beide wearables zijn gericht op een gebruikstijd van maximaal 14 dagen. Omdat de Watch S Proeen hogere resolutie van 454 x 454 px heeft dan de Watch 2 Pro(320 x 385 px)en het display een van de sterkste verbruikers van een smartwatch is, heeft realme de batterij van de Watch S Pro op een grotere 420 mAh in vergelijking met de Watch 2 Pro (390 mAh). Als je de Watch S Pro always-on display activeert, raakt de batterij sneller leeg; toch haalden we in de test een uithoudingsvermogen van 5 dagen, zelfs met een specifiek hoge belasting van de bronnen.

Uitspraak

Testapparatuur geleverd door realme
Testapparatuur geleverd door realme

Met een duidelijk prijsverschil van meer dan 50 euro (~$59), is het verrassend dat de Watch S Pro niet ook duidelijk de betere is. Naast de aluminium behuizing van hogere kwaliteit is het altijd-aan AMOLED-scherm, dat zijn helderheid onafhankelijk aanpast dankzij de omgevingslichtsensor, een van zijn voordelen.

De Watch 2 Pro probeert boven de goedkopere prijs uit te stijgen met zijn flexibiliteit in het selecteren en rangschikken van apps en widgets, wat heel praktisch kan zijn voor dagelijks gebruik.

Wie de realme Watch in het water wil laten zitten, kan beter naar de duurdere Watch S Pro grijpen, vanwege de betere bescherming van de behuizing

Atleten die de smartwatch ook voor hun trainingen willen gebruiken, kunnen in een lastig parket terechtkomen: de Watch 2 Pro scoort met VO2max-test en aanzienlijk meer sportprofielen, de Watch S Pro biedt uitgebreidere analyses en heeft een gyrosensor die extra trackingfuncties mogelijk maakt, zoals het tellen van zwemslagen. Voor waterratten zou de beslissing echter toch makkelijker moeten zijn, omdat de Watch 2 Pro slechts beperkt beschermd is tegen water en zelfs zwemmen niet als sport aanbiedt.

Samenvattend is de keuze tussen een goedkope smartwatch met veel sportprofielen en gebruiksvriendelijke personalisatie, en een smartwatch van hogere kwaliteit met een zelfregulerend always-on scherm en meer gedetailleerde sporttracking.

Prijs en beschikbaarheid

Het prijsverschil is niet gering: met €74,99 (~$89) ligt de RRP van de Watch 2 Prover onder de RRP voor de Watch S Pro(€129.99/~$155). Sommige online retailers bieden de Watch 2 Pro aan voor ongeveer 5 euro (~$6) minder, maar dan moet je de besparing wel optellen bij de verzendkosten. U kunt hem onder andere krijgen bij Amazon (DE) voor €75,99 (~$90). Dedagprijs voor de Watch S Pro schommelde in de onderzochte periode. Terwijl hij aan het einde van de test nog steeds ongeveer 12 euro (~$14) onder de aanbeveling van de fabrikant lag, klom hij met 137,90 euro (~$164) op het ogenblik van de vergelijking zelfs boven de RRPbij Amazonhttps://www.amazon.de/realme-Watch-AMOLED-Touchscreen-Dual-Satelliten-GPS-Sauerstoffsättigung/dp/B08SW3VG5T?tag=notebookcheck-reviews-de-21

Pricecompare

Ninh Duy
Editor of the original article: Ninh Duy - Editorial Assistant - 196077 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Smartwatch vergelijking: realme Watch 2 Pro vs. realme Watch S Pro
Inge Schwabe, 2021-09- 4 (Update: 2021-09- 4)