Notebookcheck Logo

realme Smartwatch Watch 2 Pro in Review: Betaalbare smartwatch met GPS en SpO2-sensor

De sportievelingen. Met meer dan 90 sportmodi en een VO2max-test lijkt de realme Watch 2 Pro sporters beter van dienst te zijn dan de ronde, en op diverse punten beter uitgeruste realme Watch S Pro smartwatch. Het trainingslogboek van de realme is echter slecht.
realme Watch 2 Pro
Beeldscherm
1.75 inch, 320 x 385 pixel 286 PPI, Full-Touchscreen, glimmend: ja, 30 Hz
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, Sensoren: 3-axis Accelerometer, Heart Rate Sensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 12.65 x 38.9 x 46.2
Batterij
390 mAh Lithium-Polymer
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 1 Button, realme Watch 2 Pro, Charging base, User manual, realme Link, Compatibility: Android 5.0+, iOS 11.0+; 600 nits; 30 fps; Water resistance: IP68; , waterdicht
Gewicht
40 g
Prijs
74,99 Euro
Opmerking: De fabrikant kan onderdelen van verschillende leveranciers gebruiken, waaronder beeldschermen, schijven of geheugensticks met vergelijkbare specificaties.

 

Geval en kenmerken - Met GPS, zonder barometer

Sinds de (eerste) realme Watch in het voorjaar van 2020, heeft realme al 5 smartwatches gelanceerd: de twee ronde realme Watch S en Watch S Pro zijn iets beter uitgerust en regelen bijvoorbeeld zelfstandig de helderheid van het display via een omgevingslichtsensor.

Van de drie niet-ronde exemplaren zijn de realme Watch en Watch 2 elk 1,4 inch, dus kleiner dan de huidige Watch 2 Pro, die een beeldschermdiagonaal van 1,75 inch heeft en ook als enige van de drie over GPS beschikt. Andere hardware op alle drie omvat een versnellingsmeter en een hartslagmeter die ook de zuurstofsaturatie in het bloed (SpO2) analyseert.

De verlichting van het 1,75-inch display kan handmatig worden aangepast in 5 stappen tussen 20% en 100% via het menu met snelle instellingen. In de test was 40% vaak voldoende, zelfs bij zonneschijn. Ondanks de goede helderheid blijven de zwarte beeldzones op het LCD-scherm relatief donker en zorgen ze voor goede contrasten.

De kunststof behuizing is gecertificeerd volgens IP68. Een knop aan de zijkant ondersteunt de bediening, die verder via het touchscreen verloopt. De siliconen band van 22 mm (~0,87 in) kan eenvoudig worden verwisseld via een snelsluiting. Op het origineel legt Realme de nadruk met de slogan "Dare to Leap". Watch 2 en Watch 2 Pro beschikken ook over in totaal 90 sportmodi.

Instelling en bediening - Bedieningsknoppen voor muziek en camera

Om de realme Watch 2 Pro in te stellen, downloadt u de realme Link-app op uw Android smartphone of iPhone. De test werd meestal uitgevoerd met eeniPhone 12 Pro.

In de app stel je herinneringen in voor lichaamsbeweging en vochtinname, evenals alarmen en het interval voor het monitoren van de hartslag. De apps en widgets die op de Watch 2 Pro zijn geïnstalleerd, kunnen via realme Link worden gesorteerd en afzonderlijk worden verborgen.

Op de Watch kun je met horizontale gebaren door de widgets scrollenen met verticale gebaren de notificaties en het app-overzicht openen, als lijst of als raster. In het beginscherm schakelt de knop hetdisplay aan en uit, anders neemt hij de terugfunctie over.

Volgens realme bevat de watchface store meer dan 100 watch faces. Meer dan 7 kunnen echter niet op het horloge worden opgeslagen. Om een nieuwe uit de store via de app te kunnen overzetten, moet je eerst een andere verwijderen. Onder de voorgeïnstalleerde thema's zijn er enkele geanimeerde thema's en een interactieve wijzerplaat waarmee jede hartslaggrafiek of de instellingen kunt openen en de trainingsapp kunt starten.

Qua tools biedt de Watch 2 Pro onder meer eenstopwatch, timer en wekker met maximaal 5 alarmen, afstandsbedieningen voor de camera en muziekspeler van de smartphone, en smartphone zoeken.

Telefonie en meldingen

De Watch 2 Pro signaleert inkomende oproepen en meldingen via trillingen . Meldingen kunnen worden gelezen en verwijderd, maar er kan niet op worden gereageerd. Emojis zijn vervangen door bloksymbolen

Gezondheid en fitness - Met VO2max test

De Link-app maakt verbinding met Apple Health op de iPhone en met Google Fit op Android. Het Watch 2 Pro telt de stappen gedurende de dag, bepaalt bij benadering de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën. De activiteitswidget op het Watch 2 Pro laat u ook weten hoeveel uur per dag u hebt bewogen en niet alleen maar hebt gezeten.

Het Watch 2 Pro meet de hartslag met intervallen variërend van 5 minuten tot een half uur, afhankelijk van de instelling, en waarschuwt wanneer de hartslag boven of onder de vooraf ingestelde grenzen komt. De zuurstofsaturatie van het bloed wordt handmatig geregistreerd door een app App handmatig.

Meting van de zuurstofverzadiging in het bloed (SpO2)

In 10 metingen vergelijken wij de door de Watch 2 Pro geanalyseerde zuurstofsaturatie met het resultaat van een medisch gecertificeerde pulsoximeter. De maximale afwijking bedraagt 3 procentpunten gedurende de testreeks. Met een gemiddelde afwijking van 1 procentpunt presteert de Watch 2 Pro iets beter dan de meerderheid van de wearables die we tot nu toe hebben getest.

Slaap Log

Zowel op het horloge als in de app toont het logboek de tijd van inslapen en ontwaken, evenals de slaapfasen. In het logboek op de smartphone zet realme ook de slaapfasen ten opzichte van elkaar en voegt het de hartslagtrend toe.

Weergave op het horloge
Weergave op het horloge
Protocol in de app
Protocol in de app

Opname van de opleiding

In totaal kunnen 15 sportmodi worden geïnstalleerd op de Watch 2 Pro uit een selectie van ongeveer 90 sporten. Zwemmen behoort daar niet toe: De behuizingis IP68 gecertificeerd en niet geschikt om mee te zwemmen

Een 12 minuten durende VO2max-test concludeert hij uit lengte, leeftijd en gewicht, evenals het vermogenen de maximale zuurstofopname, die het lichaam tijdens de test per minuut en per kilogram lichaamsgewicht verbruikt, over de cardiovasculaire fitheid. Het resultaat is dat de Watch 2 Pro voor de auteur een uitstekende cardiovasculaire conditie heeft gecertificeerd; dit is vleiend, maar beter dan sporthorloges van Garmin of Polar hebben aangegeven en doet

enigszins twijfelen aan de geldigheid van de VO2max-test

Het is niet mogelijk om voor de training doelen te stellen of alarmen in te stellen omop de hoogtete blijven van de verstreken tijd ofafstand zonder op het horloge te hoeven kijken.Tijdens de trainingkunt u de op dat moment actieve muziekapp op de smartphone bedienen. Zolangu die maar bij u hebt, wat niet absoluut noodzakelijk is dankzij de geïntegreerde GPS

De volgende schermen tonen het trainingsdisplay tijdens het hardlopen en een voorbeeld van een hardlooplog in de app.

GPS en navigatie

De realme Watch 2 Pro werkt met dual-frequency GPS. Welk tweede navigatiesysteem nog wordt ondersteund, was op de redactionele deadline nog niet bekend. We zullen de gevraagde info toevoegen zodra we die hebben ontvangen. Tijdens de bovenstaande run was de Watch 2 Pro niet altijd even nauwkeurig met de opname. Hoewel de app geen hybride weergave ondersteunt die ook de paden naar het satellietbeeld markeert, zijn de afwijkingen van het werkelijke pad zichtbaar in de volgende clips. Uiteindelijk registreerde de Watch 2 Pro 150 meter (164 yards) meer dan de werkelijk afgelegde afstand voor de bovenstaande workout.

Levensduur batterij

De 390 mAh batterij gaat volgens realme tot 14 dagen mee. Aangezien de Watch 2 Pro geen omgevingslichtsensor heeft, hangt veel af van de instellingen voor helderheid en time-out van het scherm. We hebben twee scenario's gelogd in de praktijktest:

In de eerste cyclus met een geanimeerde wijzerplaat, activatie van gebaren ingeschakeld, maximalehelderheid en een time-out van het display van 15 seconden, hield de batterij het geen 6 dagen vol. Als een of meer GPS-ondersteunde trainingen worden toegevoegd, moet de Watch 2 Pro mogelijk al na 4 dagen worden opgeladen.

De time-out van het display was ingesteld op 5 seconden in de tweede cyclus. Activering van gebaren was niet actief. In dit geval is het positief dat het display niet alleen reageert op de knop, maar ook op een korte tik. 20%helderheid leek niet genoeg te zijn, terwijlhet scherm buiten meestal nog op 40% kon worden afgelezen.Met deze instellingen stond de batterij na 24 uur nog op 100%, en pas daarna begon hij langzaam te zakken. De door realme beloofde 14 dagen zijn in dit zuinige scenario makkelijk haalbaar.

Met een resterende capaciteit van 7% krijgt de batterij na ongeveer een kwartier aan de laadkabel weer 50% van zijn lading, maar heeft dan nog anderhalf uur nodig voor de volledige capaciteit (1:43)

Pro

+ GPS
+ goede batterijduur
+ Apps en widgets personaliseerbaar
+ veel sportprofielen

Contra

- geen always-on scherm
- rudimentaire post-sport analytics

Uitspraak

Test apparaat geleverd door realme
Test apparaat geleverd door realme

GPS en SpO2 meting zijn kenmerken van de goedkope Realme Watch 2 Pro, maar verder biedt hij niet veel.

Met ongeveer 90 sportprofielen voor sporters onderscheidt de Watch 2 Pro zich positief van de duurdere Watch S Pro. Extra instellingen, zoals doelinstellingen, alarmen tijdens de training, of personaliseerbare trainingsschermen zouden deze oriëntatie goed aanvullen, maar ze ontbreken. In deze context zijn goedkope trackers zoals de Amazfit Band 5 of de Mi Smart Band 6 van Xiaomibewijzen dat interessante functies zoals het tellen van de bewegingen of herhalingen bij roeien en touwtje springen niet voorbehouden hoeven te zijn aan dure wearables. realme maakt daar geen gebruik van. Hettrainingslogboekvan de appblijft betrekkelijk rudimentair, en het logboek op de Watch 2 Pro zelf biedt minder dan op de Watch S Pro.

We hielden van de mooie endeels geanimeerde wijzerplaten in de test, die deWatch 2 Pro in het voordeel laat zien met hoog contrast, zelfs zonder OLED.

Het goedkope horloge is heel geschikt als fitnesstracker om de hartslag in de gaten te houden en gewaarschuwd te worden als de hartslag te hoog of te laag is, vooral omdat het in de test ook de zuurstofsaturatie met een relatief hoge nauwkeurigheid registreert

Prijs en beschikbaarheid

In de online winkel van realme kost de Watch 2 Pro aan het einde van de test €74,99 (~$88,35). Bij andere retailers is hij op dit moment nauwelijks goedkoper of zelfs duurder (Amazon DE: €75,99/~$89.53). In het beste geval profiteert u van een snellere of goedkopere verzending.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > realme Smartwatch Watch 2 Pro in Review: Betaalbare smartwatch met GPS en SpO2-sensor
Inge Schwabe, 2021-08-17 (Update: 2021-08-17)