Notebookcheck Logo

De Huami Amazfit GTS 2e scoort punten in de smartwatch review met ongewone functies

Inzichtelijk. De Amazfit GTS 2e valt op met zijn temperatuursensor, roterend display en GPX export. Kijken we naar een andere smartwatch in Huami's uitgebreide portfolio, dan komen er significante verschillen aan het licht op het gebied van software.
Huami Amazfit GTS 2e
Processor
ST STM32L4R9 1 x 0.1 GHz, ARM Cortex-M4
Geheugen
16 MB 
Beeldscherm
1.65 inch , 348 x 442 pixel 341 PPI, full touchscreen, AMOLED, glimmend: ja
Opslag
256 MB Flash, 0.256 GB 
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊕, Helderheidssensor, Sensoren: Huami BioTracker 2 PPG, acceleration sensor, gyroscope sensor, geomagnetic sensor, air pressure sensor, temperature sensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0 LE, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 9.8 x 35.6 x 42.8
Batterij
246 mAh Lithium-Ion
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 1 button, Amazfit GTS 2e, charging base, instruction manual, Zepp app, 24 Maanden Garantie, Compatibility: Android 5.0 iOS 10.0 ; GPS, GLONASS; 5 ATM, waterdicht
Gewicht
25 g
Prijs
129 Euro
Opmerking: De fabrikant kan onderdelen van verschillende leveranciers gebruiken, waaronder beeldschermen, schijven of geheugensticks met vergelijkbare specificaties.

 

Behuizing en connectiviteit - Draaibare display voor de rechterhand

Huami voert momenteel acht smartwatches onder de namen Amazfit GTR en Amazfit GTS. Vier van hen eindigen met een "R" voor "rond", de andere vier met een "S" voor "vierkant". Ons testtoestel is de vierkantvormige Amazfit GTS 2e. Afgezien van het ontwerp, lijkt het erg op de ronde Amazfit GTR 2e.

Zoals onze parallelle review van deAmazfit GTS 2 mini laat zien, hebben de verschillen enerzijds betrekking op de software, en anderzijds op details waar je niet per se verschillen zou verwachten. Zo dwaalden de twee bandlussen van de Amazfit GTS 2e vaker af in de richting van de behuizing, waardoor het banduiteinde plotseling losjes in de lucht hing. DeGTS 2 mini heeft daarentegenslechts één bandlus, maar in tegenstelling tot de GTS 2e heeft deze een zachte pin die in de band haakt en zijn positie vasthoudt.

Het mat geborstelde aluminium frame van de Amazfit GTS 2e wordt aan de rechterkant dikker in de richting van de kroon om deze te omsluiten. De kroon zelf is beweegbaar, maar draaien heeft geen effect. Twee keer indrukken daarentegen wel, want je kunt er een individuele functie aan toewijzen. Als u het horloge aan uw rechterarm draagt, kunt u het display ook draaien en de kroon ook hier met uw wijsvinger gebruiken.

De sensoren van de fitnesstracker maken uitgebreide gezondheidstracking mogelijk, evenals het loggen van de route en het hoogteprofiel tijdens het sporten. De microfoon rechtsonder in de behuizing werkte niet tijdens de test. Hoewel Huami de Alexa-spraakassistent in sommige wearables integreert, zoals deAmazfit Band 5 fitnesstracker en de Amazfit GTS 2 mini, ontbrak deze optie bij de Amazfit GTS 2e tijdens de test.

Verschillen ten opzichte van de Amazfit GTS 2

Onder de modelvarianten vinden we de zeer vergelijkbare modelnaam "GTS 2" zonder de "e". Afgezien van een marginaal dunnere behuizing, heeft de Amazfit GTS 2 - net als zijn ronde tegenhanger GTR 2 - Wi-Fi en opslag voor offline muziek, terwijl de GTS 2e en GTR 2e elk met een temperatuursensor komen. Een diamantachtige oDLC carboncoating moet het displayglas van de Amazfit GTR 2 en GTS 2 harder en slijtvaster maken dan de vacuümcoating van de Amazfit GTS 2e en GTR 2e

Instelling en behandeling - Uitgebreide reeks opties

Om de Amazfit GTS 2e in te stellen, installeert u de Zepp-app op uw iPhone of Android -smartphone; vervolgens registreert u zich of meldt u zich met een bestaand account aan. Daarna moet u de gezondheidsinstellingen controleren en beslissen of en in welke intervallen de hartslag moet worden gemeten, evenals of het overschrijden van een bepaald niveau een waarschuwing moet activeren.

De app biedt in totaal 50 wijzerplaatvarianten om uit te kiezen, waarvan sommige met aanpasbare complicaties. In meer dan 40 van deze varianten past het always-on display zich visueel aan de hoofdwijzerplaat aan.

Om het display te activeren wanneer de automatische helderheidsregeling is ingeschakeld, moet je op de kroon drukken of je arm optillen; het reageert niet op een eenvoudige tik. Net als bij het altijd-aan-scherm kan de activering van gebaren worden beperkt in de tijd en kan het touchscreen tijdelijk worden beschermd tegen onbedoelde aanrakingen. Met snelkoppelingen kan de helderheid worden gedimd als je in de bioscoop zit, of kan de helderheid gedurende maximaal 20 minuten continu worden geactiveerd.

De laatste widget, of degene aan de linkerkant van de wijzerplaat, toont een lijst met kaarten met belangrijke informatie, zoals te zien is in onze eerste schermafbeelding. U kunt de volgorde van de kaarten veranderen.

Kaarten
Snelle instellingen
Barometer
Afstandsbediening muziekspeler
Timer
Alarm
Weer
Zonsopgang en zonsondergang
Voorspelling

Telefoon en meldingen

Inkomende oproepen kunnen worden gedempt of geweigerd, maar niet geaccepteerd. Je kunt niet reageren op meldingen of ze verwijderen; ze verdwijnen zodra je ze opent op de smartphone. De Amazfit GTS 2e geeft slechts in beperkte mate emoji's weer in notificaties van sociale medianetwerken en vervangt veel van deze emoji's door een vierkant symbool

Fitness tracking en GPS - Amazfit smartwatch met temperatuurmeting

U kunt uw Huami-account verbinden met WeChat, Relive en Strava via de iOS-app, evenals met Apple Health; Google Fit is beschikbaar wanneer u de tracker gebruikt met een Android -smartphone.

De gegevens die de Amazfit GTS 2e gedurende de dag verzamelt, worden weergegeven in een dagelijks dashboard. Ze verschillen niet significant van de gegevens die deAmazfit GTS 2 mini in dezelfde periode verzamelt, maar ze vallen op verschillende punten niet samen. Dit is te zien in het dashboard dat overeenkomt met dezelfde dag in de review van de Amazfit GTS 2 mini , die we in de komende dagen ook zullen publiceren

Activiteitsdoelen

De fitnesstracker berekent een index volgens het PAI (Personal Activity Intelligence) gezondheidsbeoordelingssysteem op basis van de hartslaggegevens, indien gemeten gedurende de dag, activiteitsduur, en andere gezondheidsgegevens.

Wat typische activiteitsdoelen betreft, houdt Amazfit alleen stappen, afgelegde afstand en verbrande calorieën bij. Huami toont niet de beklommen verdiepingen, ook al heeft het een barometrische sensor. Aan de andere kant, gebruikers die hun fitnessniveau beoordelen op basis van veranderingen in de huidtemperatuur zullen de Amazfit GTS 2e vinden als een van de weinige wearables met een temperatuursensor tot nu toe.

Net als bij de Amazfit T-Rex Pro, gebruikt Huami op sommige plaatsen de term "bloeddrukmeting" maar bedoelt eigenlijk "hartslagvariabiliteit", wat een maat is die wordt gebruikt om informatie te geven over stressniveaus. We hebben de vertaalfout gemeld aan de fabrikant, die van plan is om deze zowel op de smartwatch als in de app te corrigeren

Slaap traceren

De Amazfit GTS 2e logt de tijd waarop de gebruiker in slaap valt en wakker wordt en analyseert de slaapfasen. Als je het logboek van dezelfde nacht vergelijkt met dat van de Amazfit GTS 2 mini, zijn er ook hier verschillen, ondanks dat beide apparaten dezelfde instelling gebruiken voor de intensiteit van de hartslagmeting. Zelfs na het wisselen van de banden tussen de linker- en rechterpols lijkt het erop dat de Amazfit GTS 2e de slaap nauwkeuriger bijhoudt dan de Amazfit GTS 2 mini.

De Amazfit GTS 2e combineert slaapfasen en hartslaggegevens in een enkele grafiek in de app. In tegenstelling tot de GTS 2 mini, echter, toont het de slaapgegevens niet op het horloge.

Hartslag, hartritme, en bloed zuurstof verzadiging

In de instellingen kunt u kiezen uit drie profielen; deze kunnen naar keuze uw hartslag nauwkeuriger meten ten koste van de levensduur van de batterij of de batterij sparen door de meetintensiteit te verminderen. De Amazfit GTS 2e meet de zuurstofsaturatie in het bloed handmatig.

We hebben beide vitale functies meerdere malen parallel geregistreerd met een gecertificeerd meetapparaat. Op een enkele uitschieter na wijkt de gemeten hartslag slechts in geringe mate af van de met de medisch gecertificeerde pulsoximeter verkregen meting; de gemiddelde afwijking bedraagt 0,8 bpm. De geregistreerde zuurstofsaturatie ligt meestal binnen het meetbereik van de pulsoximeter. De grootste afwijking in de test bedroeg 2 procentpunten.

Training volgen

De Amazfit GTS 2e ondersteunt 90 soorten sporten, terwijl zijn Amazfit GTS 2 broer-model er slechts 12 ondersteunt. Wandelen, hardlopen buiten en op de loopband, fietsen, zwemmen in het zwembad, en trainen op de elliptische trainer worden allemaal automatisch herkend door de GTS 2e, die ook het display automatisch vergrendelt tijdens een zwemtraining.

De workout analyse, hier geïllustreerd door een 5-kilometer cross-country run, geeft veel details. In tegenstelling tot de Amazfit T-Rex Pro analyseert de Amazfit GTS 2e echter niet het trainingseffect. De grafieken kunnen worden gecombineerd in paren, zoals in ons voorbeeld voor staplengte en stapfrequentie. Het hoogteprofiel toont een uitbijter in de tweede sectie, die de barometrische sensor moet hebben veroorzaakt. Het resultaat is een vertekening van de totale hoogtewinst en het totale hoogteverlies.

GPS

De GPS van de Amazfit GTS 2e maakt verbinding met de GPS- en GLONASS-satellietsystemen. De Zepp app kan de gevolgde route exporteren naar een GPX bestand. Google Earth kan worden gebruikt om te laten zien hoe goed de fitnesstracker zich aan de route houdt. De zichtbare afwijking boven een school in de foto rechts is te wijten aan het feit dat bouwvoertuigen de weg versperden op het moment van de test. Het Amazfit-apparaat geeft een afstand van 5,03 km aan, wat ongeveer 70 meter langer is dan de door Google gemeten afstand (4,96 kilometer)

Route en hoogteprofiel
Route en hoogteprofiel
Woonwijk, opsporing
Woonwijk, opsporing

Levensduur batterij

Huami specificeert een runtime van 14 dagen in een typisch scenario en tot 24 dagen als je Bluetooth en andere functies uitschakelt.

We hebben de smartwatch wat meer onder druk gezet om te weten te komen hoe hij presteert als je de stressanalyse-functie en het always-on scherm de hele dag activeert. In dit scenario krijg je ongeveer 6 tot 8 dagen; dit wordt nog korter als je GPS-ondersteunde hardloop- of fietstrainingen toevoegt.

Voor het geval dat de batterij onverwachts leeg raakt, is er een energiebesparende modus, waarin het apparaat stappen en slaap blijft bijhouden.

Huami geeft aan dat de 246 mAh batterij 2 uur nodig heeft om op te laden. De lege batterij was in de test echter in minder dan een uur weer volledig opgeladen.

Uitspraak

Test apparaat geleverd door Amazfit
Test apparaat geleverd door Amazfit

Huami stopt veel in zijn smartwatch voor een redelijke 129 euro (~$156), inclusief dual-frequency GPS en een temperatuursensor. De software scoort punten met vele configuratie-opties, zoals een roterend display, een geplande always-on display, en een optioneel wachtwoord.

De Huami software onderscheidt zich door de toevoeging van functionele functies zoals een draaibare wijzerplaat en de mogelijkheid om GPX routes te exporteren.

De verschillen in het eigen portfolio van de fabrikant, die soms aanzienlijk zijn, zijn enigszins verwarrend. Zo heeft de Amazfit GTS 2 mini, die nog wordt gereviewd, op sommige gebieden meer te bieden met zijn spraakassistent, het bijhouden van vrouwelijke fietsen en de Pomodoro-timer. Gezien het feit dat het recensie-exemplaar ook een microfoon heeft, zou het niet vergezocht zijn om te denken dat Huami het apparaat met een update in dit opzicht zal verbeteren.

De behuizing, die een aluminium frame heeft dat de kroon op een interessante manier omsluit, ziet er hoogwaardig uit; we zouden alleen de eenvoudige band vervangen door een andere vanwege de slecht passende lussen en het basismateriaal. Alternatieve smartwatches worden aangeboden door Huawei. Het niveau van de software is vergelijkbaar, en de hoesjes zijn van hogere kwaliteit. Qua prijs zijn vooral de Watch GT 2e, die momenteel minder dan 100 euro (~$121) kost, en deWatch GT 2met Bluetooth bellen, die je rond de 129 euro (~$156) zal kosten, interessant. De meer recenteWatch GT 2 Prois ook ver onder zijn MSRP gedaald, maar het is nog steeds in een andere prijsklasse op iets minder dan 200 euro (~ $ 241).

Prijs en beschikbaarheid

Op het moment van schrijven, kan de Amazfit GTS 2e gevonden worden op Amazon voor $ 124,99.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > De Huami Amazfit GTS 2e scoort punten in de smartwatch review met ongewone functies
Inge Schwabe, 2021-05- 7 (Update: 2021-05- 7)