Notebookcheck

De opvallende Amazfit T-Rex Pro biedt veel instellingen en functies voor een goede prijs

Lichte bagage. De Amazfit T-Rex Pro is even robuust als licht van gewicht. Extra hardware zoals een barometer en een nieuwe biometrische sensor maken de Zepp wearable een stuk beter dan zijn voorganger, die nog onder Huami werd uitgebracht. We hielden ook van tal van instellingen in de test, waaronder de opties voor het scherm, gezondheidsbeheer en sport.
Inge Schwabe (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Huami Amazfit T-Rex Pro
Processor
n.a.
Beeldscherm
1.30 inch , 360 x 360 pixel 392 PPI, Full-Touchscreen, AMOLED, glimmend: ja
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊖, Brightness Sensor, Sensoren: BioTracker 2 PPG bio-tracking optical sensor, 3-axis acceleration sensor, 3-axis gyroscope sensor, Geomagnetic sensor, Ambient light sensor, Barometric altimeter
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0 BLE, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 13.5 x 47.7 x 47.7
Batterij
390 mAh Lithium-Ion
Besturingssysteem
RTOS
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 4 keys, Toetsenbordverlichting: ja, Amazfit T-Rex Pro, Magnetic charging cable, User manual, Zepp App, 24 Maanden Garantie, Compatibility: Android 5.0+, iOS 10.0+; Positioning: GPS+GLONASS, GPS+BeiDou, GPS+Galileo; MIL-STD-810G; 10 ATM, ruggedized, waterproof
Prijs
169 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Behuizing en uitrusting - behuizing getest volgens militaire norm

Op het eerste gezicht ziet de T-Rex Pro er omvangrijk uit, wat ook wordt gesuggereerd door de naam. Daarom ben je verbaasd over hoe licht hij is als je hem oppakt. Met 46 g (~1.6 oz, zonder band),weegt hetminder dan de Huawei Watch GT 2 Pro (52 g/~1.8 oz) metongeveer dezelfdekastdiameter. Toegegeven, Huawei gebruikte ook metaal in de laatste. Amazfit was zuinig en heeft alleen de bezel van de polycarbonaat behuizing gecoat met een vleugje metaal via een spuitproces.

De metallic look past echter goed bij de smartwatch, die 15 duurtesten volgens de militaire norm MIL-STD-810G heeft doorstaan. In detail kan het schokbestendige horlogetemperaturen tussen -40 en +70 graden Celsius (~ -40 en +158 graden Fahrenheit) weerstaan, evenals ijs en ijskoude regen. Het moet ook situaties kunnen overleven waarin het maximaal 240 uur wordt blootgesteld aan vocht of maximaal 96 uur aan zoutnevel. Bovendien is de behuizing waterbestendig tot 10 ATM.

Voor de band heeft Amazfit gekozen voor siliconen in plaats van het robuustere Flurelastomeer materiaal. Groeven aan de binnenkant en veel uitsparingen voor de ruggengraat van de gesp moeten het zweet dat zich tijdens een actieve training onder de band ontwikkelt tot een minimum beperken. In de praktijk heeft zich daar tijdens het sporten nauwelijks vocht verzameld. De aansluiting van de 22 mm (~0,87 in) brede band is echter atypisch, en er is ook geen snelsluiting, die veel horloges nu hebben.

De AMOLED regelt zijn helderheid met behulp van een sensor en was in de test buiten goed afleesbaar. Bij het navigeren maakt de T-Rex Pro verbinding met GPS en een van de drie satellietsystemen Galileo, GLONASS of Beidou.

Andere sensoren zijn een geomagnetische sensor, versnellingsmeter, gyroscoop, barometer en een PPG-sensor voor het meten van hartslag en zuurstofsaturatie. NFC, luidsprekers of een microfoon zijn niet aan boord

Instelling en bediening - Zepp app met vele opties

De T-Rex Pro maakt verbinding met zowel de iPhone als een Android smartphone. De test werd uitgevoerd met een iPhone 12 Pro. De bijbehorende app heette voorheen Amazfit app en heet nu Zepp app. Huami, het bedrijf achter het merk Amazfit, kocht ruim twee jaar geleden centrale delen van het Californische Zepp International en gebruikt steeds vaker de naam.

De app wordt gebruikt om meldingen en gezondheidsmonitoring in te stellen. Nog bestaande zwakke punten in de vertaling zijn Aziatische karakters, evenals een term die waarschijnlijk verkeerd is: Je kunt zogenaamd de hele dag door de bloeddrukmeting activeren in de app. Voor zover wij weten meet de T-Rex Pro dit echter niet. Aangezien de optie stressanalyse betreft, wordt hier waarschijnlijk de hartslagvariabiliteit geregistreerd.

De 15 voorgeïnstalleerde watch faces kunnen via de app worden aangevuld met meer. Vergeleken met wearables van Huawei of Xiaomi is het aanbod relatief dun. Sommige van de aanpasbare complicaties tonen op verzoek de luchtvochtigheid of de tijden van zonsopgang en zonsondergang. Het horloge moet verbonden zijn met de smartphone om ze te updaten

Het display wordt geactiveerd wanneer de arm wordt opgetild of een van de vier zijtoetsen wordt ingedrukt, maar niet door op het display te tikken. Sommige bedieningsstappen kunnen zowel via gebaren als via een toets worden opgeroepen. Een verticaal gebaar naar beneden opent bijvoorbeeld het toegangsmenu en ook de toets linksboven. Daarentegen opent alleen een verticale beweging naar rechts de meldingen op het scherm. De trainingsapp is standaard toegewezen aan de knop rechtsboven, maar u kunt deze personaliseren. De knop rechtsonder of een veegbeweging naar links opent het app-overzicht. De knop linksonder of een verticaal gebaar omhoog opent de widgetlijst.

Widgets vullen niet het hele scherm op de smartwatch zoals op de meeste smartwatches, maar vormen een lijst waar je doorheen kunt scrollen met de twee linkerknoppen. Door op een widget te tikken of deze met de rechterbovenknop te selecteren, wordt de bijbehorende app geopend.

Speler afstandsbediening
Speler afstandsbediening
Wekker
Wekker
Timer
Timer
Weeroverzicht
Weer details
Voorspelling
Snelle instellingen

Telefonie en meldingen

De T-Rex Pro beschikt niet over een spraakassistent. Inkomende gesprekken kunnen worden geweigerd of gedempt. Emoji's in berichten van sociale netwerken worden slechts gedeeltelijk weergegeven en verder ontbreken er geen symbolen. Het scherm rechts toont hetzelfde bericht ter vergelijking op een smartwatch met WearOS (TicWatch Pro 3)

Inkomend gesprek
Inkomend gesprek
Kennisgevingen
Kennisgevingen
Schetsmatige emoji representatie
Schetsmatige emoji representatie
Vergelijking: Emojis op een WearOS smartwatch
Vergelijking: Emojis op een WearOS smartwatch

Gezondheid en fitness - Handmatige meting van zuurstofverzadiging

De smartwatch meet de hartslag en de stressrespons van het lichaam desgewenst de klok rond. De intervallentussen de hartslagmetingen variëren van 1 tot 30 minuten, afhankelijk van de instelling. Als de eerder ingestelde hartslaglimietenworden onderschreden of overschreden , wordt een waarschuwing gegeven.

De T-Rex Pro meet alleen de zuurstofverzadiging handmatig, en niet automatisch 's nachts. Volgens de fabrikant detecteert de tracker wanneer de gebruiker wordt blootgesteld aan grote hoogteverschillen en herinnert hem er dan aan zijn zuurstofsaturatie te controleren. We hebben dit tijdens de test niet kunnen verifiëren.

Daarnaast telt de T-Rex Pro, net als andere fitnesstrackers, ook het aantal genomen stappen en bepaalt daaruit de afstand en het aantal verbrande calorieën. Hetdashboard op de smartphone brengt alle analyses samen.

Dagelijks dashboard 1/2
Dagelijks dashboard 2/2
Hartslagzones 1/2
Hartslag zones 2/2
SpO2 widget
Calorieën
Spanningsanalyse
Zuurstofverzadiging van het bloed

Slaap Log

De Amazfit smartwatch registreert zowel de nachtelijke slaap als een powernap gedurende de dag. Het slaaplogboek kan alleen in de app worden bekeken. Het evalueert de slaapkwaliteit in het algemeen en de proportionele verhouding van de slaapfasen. Amazfit vult het verloop van de hartslag aan in de registratie van de slaapfasen, maar zonder numerieke waarden.

Evaluatie van fysiologische activiteit volgens PAI

Naast de eerder genoemde activiteitentracking van stappen, afstand en verbrande calorieën, evalueert Amazfit de persoonlijke fysiologische activiteit met behulp van PAI-algoritmen. PAI staat voor Personal Activity Intelligence en houdt rekening met dagelijks verzamelde gegevens, zoals hartslag, maar ook met gegevens van de laatste trainingsopnamen.

De huidige trainingsstatus en de aanbevolen hersteltijd, die ook zijn afgeleid van eerdere trainingen, kunnen ook permanent en buiten het laatste trainingslogboek worden afgelezen via de app of de widget "Training Status".

Wie veel beweegt of actief aan sport doet, draagt zo bij tot een hogere PAI-waarde. Volgens een Noorse studie hebben mensen met een hoge PAI-waarde minder vaak last van hoge bloeddruk, hartziekten en diabetes type 2

Opname van de opleiding

Ten opzichte van zijn voorganger, de Amazfit T-Rex die op CES 2020 werd gepresenteerd, biedt de opvolger enkele toegevoegde waarde op het gebied van training en training. Daartoe behoren, zoals gezegd, een barometrische sensor voor hoogteprofielen, tracking via 4 in plaats van 2 satellietnavigatiesystemen en een verhoging van de waterbestendigheid naar 10 in plaats van 5 ATM.

De T-Rex pro maakt vooral een sprong voorwaarts in de ondersteunde workouts, die nu meer dan 100 omvatten in plaats van slechts 14 op de voorganger

U kunt de automatische herkenning individueelactiveren voorhardlopen in de buitenlucht, op de loopband, wandelen, binnenwandelen, fietsen in de buitenlucht, crosstraining, roeien op de roeimachine en zwemmen in het zwembad. Daarnaast kan de gevoeligheid worden ingesteld waarmee de smartwatch reageert op de activiteit van de drager, en of hij de gedetecteerde training automatisch registreert of pas na feedback van de gebruiker. Op die manier combineert Huami/Zepp de aanpak van Huawei, wiens wearables in eerste instantie alleen een bericht uitsturen dat moet worden bevestigd, en Fitbit, dat automatisch begint met opnemen bij herkenning.

Tijdens het hardlopen kan een "virtueel konijn" de rol overnemen van een virtuele trainingspartner wiens snelheid je wilt verslaan. Als je een streeffrequentie opgeeft, trilt de fitnesstracker in een bijpassend ritmepatroon.

Voor veel sporten kan de gegevensweergave via de app worden aangepast en voor trailrunning kan een 3D-modus worden geactiveerd, waarin de 2D-afstand wordt gecombineerd met de hoogteverschillen. De berekening van de maximale zuurstofopname VO2max (alleen bij hardlopen in de buitenlucht) en de trainingsanalyse zijn gebaseerd op de Firstbeat-algoritmen.

Niet getest, maar volgens de fabrikant aan boord zijn de detectie van de zwemstijl, de trainingslengte en -frequentie en de SWOLF-bepaling tijdens het zwemmen.

Levensduur batterij

Amazfit specificeert de runtime van de 390 mAh batterij voor typisch gebruik met maximaal 18 dagen wanneerhet always-on display is uitgeschakeld. Met het always-on display ingeschakeld, duurde de test iets minder dan 10 dagen met zeer weinig gebruik, en slechts 3,5 dagen met zwaar gebruik met GPS-ondersteunde workouts en hartslagmeting van minuut tot minuut

Als u aandringt op de permanente weergave, ten minste overdag, kunt u een schema instellen voor de altijd-aan-weergave en deze activeren via gebaren en het interval voor de hartslagmeting vergroten om debatterij te sparen

De smartwatch heeft 1 uur en 20 minuten nodig om op te laden met een resterende capaciteit van 5%.

Uitspraak

Test apparaat geleverd door Amazfit
Test apparaat geleverd door Amazfit

De robuuste T-Rex Pro liet een goede indruk achter in de test, en de jarenlange ontwikkelingservaring van Huami en vooral Zepp komt goed van pas.

Bijvoorbeeld, terwijl de eerste smartwatch van OnePlus nog wat hiaten heeft, zit Amazfit boordevol instellingen, van displaybeheer tot meetintervallen en waarschuwingslimieten voor gezondheidsmonitoring tot opties voor sport. Ook het energiebeheer is via veel van die instellingen te beïnvloeden

Atleten zullen nauwelijks een andere smartwatch vinden met een aanpasbaar trainingsdisplay voor minder dan €200 (~$239).

Het heeft met name atleten veel te bieden en voldoet veel beter aan de eisen van een touring smartwatch dan zijn voorganger.

Wie echter niet om sportieve redenen of vanwege het opvallende uiterlijk geïnteresseerd is in de T-Rex Pro, moet nagaan of hij de voorkeur geeft aan andere wearables met een groter aanbod aan wijzerplaten en een full-screen widgetpresentatie

Prijs en beschikbaarheid

Amazfit levert de T-Rex Pro in Meteorite Black, Desert Grey, en Steel Blue, en de prijs is nauwelijks gedaald onder de MSRP van 169 euro (~ $ 202) op dit moment. U kunt hem krijgen bij online retailers zoals Amazon of rechtstreeksvan de fabrikant.

Pricecompare

Ninh Duy
Editor of the original article: Ninh Duy - Editorial Assistant - 176934 articles published on Notebookcheck since 2017
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > De opvallende Amazfit T-Rex Pro biedt veel instellingen en functies voor een goede prijs
Inge Schwabe, 2021-04-15 (Update: 2021-04-15)