Notebookcheck

Kort testrapport Huawei Watch GT 2 Pro: Geoptimaliseerde design en verbeterde software, maar nauwelijks wijzigingen in hardware.

Hoogwaardig, handig en degelijk. Qua esthetiek legt Huawei de lat nog hoger. Met titanium en keramiek neemt de Huawei Watch GT 2 Pro ook afstand van de smartwatch van zijn dochteronderneming Honor. Beide bieden verbeterde features in vergelijking met hun voorgangers, en ze hebben allebei "Pro" aan hun naam toegevoegd. Dat gezegd zijnde, lijkt er geen nieuwe hardware te zijn. Houdt Huawei iets achter de hand voor een echte versiesprong?
Inge Schwabe, Felicitas Krohn, 🇺🇸 🇩🇪 ...
Huawei Watch GT 2 Pro
Processor
Huawei Kirin A1 1 x 0.2 GHz, ARM Cortex-M7
Geheugen
32 MB 
Beeldscherm
1.39 inch , 454 x 454 pixel 326 PPI, Full-Touchscreen, OLED
Opslag
4 GB Flash, 4 GB 
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊕, Brightness Sensor, Sensoren: Accelerometer, Gyroscoop, Barometer, Geo-Magnetometer, Optische hartslagsensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.1, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 11.4 x 46.7 x 46.7
Batterij
455 mAh, Batterijduur: 336 h
Charging
wireless charging
Besturingssysteem
RTOS
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊕, Toetsenbord: 2 knoppen, Toetsenbordverlichting: ja, Huawei Watch GT 2 Pro, oplader, oplaadkabel, quick-start-handleiding, veiligheidsinstructies, garantiekaart, Huawei Health, 24 Maanden Garantie, Connectiviteit: Android 5.0+, IOS 9.0+; waterresistent: 5 ATM; SpO2-Monitoring, waterproof
Gewicht
52 g
Prijs
299 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Huawei Watch GT 2 Pro Heart Rate
Huawei Watch GT 2 Pro Heart Rate
Huawei Watch GT 2 Pro Daily Journal
Huawei Watch GT 2 Pro Sleep Journal
Huawei Watch GT 2 Pro Heart Rate
Huawei Watch GT 2 Pro Stress Level
Huawei Watch GT 2 Pro Blood Oxygen Level
Huawei Watch GT 2 Pro Backtracking
Huawei Watch GT 2 Pro Backtracking
Huawei Watch GT 2 Pro Backtracking
Huawei Watch GT 2 Pro Backtracking
Huawei Watch GT 2 Pro Bike Tour Route
Huawei Watch GT 2 Pro Bike Tour Overview
Huawei Watch GT 2 Pro Bike Tour Speed
Huawei Watch GT 2 Pro Bike Tour Diagram
Huawei Watch GT 2 Pro Bike Tour Diagram

Conclusie

Testtoestel voorzien door Huawei Germany
Testtoestel voorzien door Huawei Germany

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

Huawei heeft het ontwerp van zijn premium smartwatch verder verfijnd. De Huawei smartwatch staat ver af van het stoere design van de Honor Watch GS Pro, maar met materialen als saffierglas, keramiek en titanium is hij best wel degelijk gebouwd.

Design, hoogwaardige materialen en een lange batterijduur maken de Huawei Watch GT 2 Pro aantrekkelijk.

Het is enigszins teleurstellend dat er bijna geen wijzigingen zijn aangebracht aan hardware ten opzichte van zijn voorganger, de Watch GT 2. De processor en functionaliteit van de sensoren zijn hetzelfde gebleven, en bezitters van de oudere smartwatch kunnen nu ook hun bloedzuurstofsaturatie meten. Draadloos opladen is een pluspunt, vooral omdat het kan worden gebruikt in combinatie met compatibele smartphones, maar dankzij de prima batterijduur van het horloge is deze feature niet zo belangrijk.

De nieuwe goodies komen voornamelijk uit de software: route terug, driving range-modus, skiën, snowboarden en langlaufen worden nu allemaal ondersteund. Met uitzondering van de driving range-modus gebruiken zowel Huawei als Honor hetzelfde programma. Het is heel goed mogelijk dat deze nieuwe features, althans gedeeltelijk, op oudere horloges zullen worden ondersteund.

Op het moment van schrijven hebben we geen antwoord op de vraag of Huawei een app store voor zijn wearables zal opzetten. Het valt nog te bezien of een nieuw concept het geheugen en de prestaties van de huidige horloges zal beïnvloeden.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Huawei Watch GT 2 Pro: Geoptimaliseerde design en verbeterde software, maar nauwelijks wijzigingen in hardware.
Inge Schwabe, 2020-10- 2 (Update: 2020-10- 2)