Notebookcheck

Huami Amazfit GTS 2 mini in review: Functionele en momenteel afgeprijsde smartwatch met Alexa

Onder broers en zussen. We hadden de Amazfit GTS 2 mini bijna gelijktijdig met de Amazfit GTS 2e onder handen, waardoor we op veel punten konden vergelijken. Naast diverse overeenkomsten zijn er ook enkele verschillen. De vraag welke van de twee de betere is, kreeg uiteindelijk echter geen duidelijk antwoord.
Inge Schwabe (vertaald door DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
zoekrelatie.
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Huami Amazfit GTS 2 mini
Processor
Dialog DA14697 0.1 GHz, Cortex M33F, Cortex M0+
Geheugen
2 MB 
Beeldscherm
1.55 inch, 306 x 354 pixel 301 PPI, full touchscreen, AMOLED, glimmend: ja
Opslag
32 MB Flash, 0.032 GB 
Verbindingen
Audio Verbindingen: ⊕, Brightness Sensor, Sensoren: Huami BioTracker 2 PPG sensor, acceleration sensor, gyroscope sensor, geomagnetic sensor
Netwerkmogelijkheden
Bluetooth 5.0 LE, GPS
Afmetingen
hoogte x breedte x diepte (in mm): 8.95 x 35.8 x 40.5
Batterij
220 mAh Lithium-Ion
Bijkomende functionaliteiten
Luidsprekers: ⊖, Toetsenbord: 1 button, Amazfit GTS 2 mini, charging base, user instruction manual, Zepp app, 24 Maanden Garantie, Compatibility: Android 5.0 , iOS 10.0 ; 5 ATM, waterproof
Prijs
99 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Zaak en connectiviteit - Huami werkt met Alexa

Huami heeft in totaal acht horloges onder de modelnaam Amazfit GT: vier ronde (GTR) en vier vierkante (GTS). De vierkantvormige GTR 2 mini is met zijn 1,55 inch display de kleinste van allemaal. Op één na hebben ze allemaal een aluminium behuizing; de Amazfit GTR 2 is als alternatief verkrijgbaar met een stalen behuizing in de Classic-editie. De AMOLED regelt automatisch zijn helderheid dankzij een omgevingslichtsensor. Huami beschermt het displayglas, dat naar de randen toe is afgerond, echter niet met een coating of met gehard glas zoals bij de meeste andere modellen.

De kleinste vierkantvormige Amazfit Watch heeft geen NFC, GPS of een barometrische sensor om zelfstandig routes te volgen. Niettemin heeft het een microfoon waarmee het kan communiceren met Amazons spraakassistent Alexa. Daarnaast meet de door Huami ontwikkelde BioTracker 2-sensor niet alleen de hartslag, maar ook de zuurstofsaturatie in het bloed

Setup en bediening - Smartwatch met Pomodoro tracker

Om de Amazfit GTS 2 mini in te stellen, moet je de Zepp-app downloaden uit de Play Store of Apple's App Store. De app vereist dat je je registreert of inlogt met een bestaand account. We waren echter niet in staat om de voorgestelde update te installeren met behulp van de iPhone, ondanks verschillende pogingen. Dit lukte echter wel op een Honor V20. Na de update hebben we de GTS 2 mini opnieuw verbonden met de iPhone om het te testen met een ander account, parallel aan de GTS 2e.

De smartwatch wordt bediend met het touchscreen en een knop aan de zijkant, die een eerder toegewezen app opent als er twee keer op wordt gedrukt. De overige instellingen hebben vooral betrekking op slaap- en stressanalyse, de configuratie van een alarm, het interval voor het meten van de hartslag, en de selectie en rangschikking van apps en widgets

Deze omvatten alarmen, taakherinneringen en een Pomodoro tracker. Het bevordert geconcentreerd werken met een timer die ervoor zorgt dat de gebruiker een korte pauze van bijvoorbeeld 5 minuten neemt nadat hij een vooraf bepaalde tijd heeft gewerkt (25 minuten is de standaardinstelling); na die pauze kan de gebruiker weer even lang aan het werk.

Bovendien toont het apparaat een weersvoorspelling voor meerdere dagen en bedient het zowel de muziekspeler als de camera van de smartphone. Volgens de fabrikant werkt deze laatste alleen met enkele compatibele smartphones - de in onze test gebruikte iPhone 12 Pro is er daar een van.

Afstandsbediening muziekspeler
Afstandsbediening muziekspeler
Pomodoro tracker
Pomodoro tracker
Barometer
Barometer
Weer
Weer
Voortgang zon
Alarm
Taak/herinnering
Wereldklok
Timer
Snelle instellingen

Spraakassistent

Als je via de app verbinding maakt met Amazon Alexa, kun je die met een widget starten. De bijbehorende widget reageerde niet altijd meteen op verzoeken zoals het aanzetten van een lamp, omdat de spraakassistent een stabiele verbinding met de smartphone nodig heeft. Omdat het Huami-horloge geen luidspreker heeft, toont het de gevraagde informatie op het display

Telefoon en meldingen

Inkomende oproepen worden door de Amazfit GTS 2 mini weergegeven samen met de beller-ID, en u kunt ze dempen of weigeren.

In tegenstelling tot de Amazfit GTS 2e konden we niet door langere meldingen scrollen, zodat alleen de eerste regel per keer werd weergegeven. Het horloge geeft slechts een paar emoji's weer, en vervangt vele door een vierkant symbool.

Alexa stem assistent
Alexa stem assistent
Opties voor inkomende gesprekken
Opties voor inkomende gesprekken
Overzicht meldingen
Overzicht meldingen
Emojis
Emojis

Gezondheid en fitness

De Zepp-app koppelt de Huami-account desgewenst met WeChat, Relive of Strava en brengt een verbinding tot stand met Apple Health of Google Fit.

De gedurende de dag verzamelde gegevens worden weergegeven in een dashboard op de smartphone. Gedetailleerde weergaven van het aantal stappen, de hartslag, het aantal verbrande calorieën en de effecten van stress maken vergelijkingen over langere perioden mogelijk.

Dat twee wearables van dezelfde fabrikant beslist tot verschillende resultaten kunnen komen, blijkt uit het dashboard dat overeenkomt met dezelfde dag in onze review van de Amazfit GTS 2e. De verschillen in de analyse van stress en calorieverbruik zijn vooral merkbaar op deze dag.

Het horloge laat altijd zien hoe dicht u bij het bereiken van uw dagelijkse standdoel bent, evenals het aantal stappen en actieve minuten dat u hebt nagestreefd. Dit geldt ook voor de hartslag en hartslagvariabiliteit, metingen die de effecten van stress op de lichamelijke conditie laten zien.

Terwijl deAmazfit GTS 2e het bereiken van doelen in drie ringen weergeeft, toont de Amazfit GTS 2 mini er slechts twee: De activiteitsminuten worden niet weergegeven, ook al waren er 50 trainingsminuten op de betreffende dag.

Op basis van de geaggregeerde gezondheidsgegevens berekent Huami ook een index volgens het PAI (Personal Activity Intelligence) gezondheidsbeoordelingssysteem.

Slaap traceren

De fitnesstracker registreert de tijdstippen waarop de gebruiker in slaap valt en wakker wordt, en registreert ook powernaps van 20 minuten of meer gedurende de dag. In de grafiek die in de Zepp app wordt getoond, combineert Huami de slaapfasen met de geregistreerde hartslag.

Opnieuw hebben we bewust dezelfde datum gekozen als in de review van de Amazfit GTS 2e om een voorbeeld van het log te tonen: Ondanks het gebruik van dezelfde algemene parameters, zoals de intensiteit voor de hartslagmeting, zijn de twee logs niet identiek. Opvallend is onder andere het verschil in de beoordeling van de ademhalingskwaliteit, want de Amazfit GTS 2 mini beoordeelt deze als zwak, terwijl deAmazfit GTS 2e deze als mild beoordeelt.

Zelfs het verwisselen van de banden van de linker- naar de rechterarm en vice versa veranderde niets aan het feit dat de door deGTS 2e vastgelegde gegevens altijd nauwkeuriger lijken dan die van de GTS 2 mini. Terwijl de laatste ook de slaapgegevens op de pols weergeeft, toont deAmazfit GTS 2e dezealleen in de app.

Hartslag en bloed zuurstof verzadiging

We vergelijken de metingen van de hartslag en de zuurstofverzadiging van het bloed verschillende keren met de resultaten van een medisch gecertificeerde pulsoximeter. De zuurstofverzadiging lag zelden binnen het gemeten bereik van de pulsoximeter, maar de gemiddelde afwijking van 2% is niet ongewoon. Wat de hartslag betreft, waren er afwijkingen tot 8 slagen per minuut

Training volgen

Meer dan 70 sporten zijn geïnstalleerd op de Amazfit GTS 2 mini. In tegenstelling tot de Amazfit GTS 2e volgt hij niet automatisch wandelen, hardlopen of fietsen, maar als je dat wilt, stopt hij automatisch met volgen wanneer hij een pauze detecteert. De totale tijd tussen het begin en einde van de hier getoonde fietstocht was 3 uur; de automatische pauze detectie verminderde de trainingsduur tot een netto tijd van 2 uur. De Amazfit GTS 2e kwam tot een nettotijd van 2 uur en 5 seconden voor deze zelfde ronde, dus het komt overeen met de Amazfit GTS 2 mini met uitzondering van een paar seconden.

In tegenstelling tot de Amazfit GTS 2e, toont de Amazfit GTS 2 mini alleen de hartslag en hartslagzone in het logboek van de app, niet op de smartwatch. Je bent echter beter af met de mini-versie tijdens workouts, omdat je daarmee de gegevensvelden die worden weergegeven kunt aanpassen. Dat is niet mogelijk met de Amazfit GTS 2e.

GPS

De Amazfit GTS 2 mini trackt routes met een hoogteprofiel, en de Zepp app exporteert ze desgewenst. In Google Maps vergelijken we de GPX track van de Amazfit GTS 2 mini met de gelijktijdige track van de Garmin Venue 2s: Bij het bekijken van de details is de rode track van de Amazfit GTS 2 mini niet helemaal zo nauwkeurig als de grijze track van het Garmin horloge. Dit is te zien in het gebied van de treinonderdoorgang en bij het oversteken van de straat. Met 4,68 kilometer is de totale afstand die door de Amazfit smartwatch is geregistreerd gelijk aan die van het Garmin horloge

Route en hoogteprofiel
Route en hoogteprofiel
Gedetailleerd overzicht, spoor
Gedetailleerd overzicht, spoor

Levensduur batterij

Huami specificeert een maximale gebruikstijd van 14 dagen voor de 220 mAh batterij. De batterij ging ruim 4 dagen mee in onze praktijktest met het always-on display, ingeschakelde slaap- en stressanalyse, en de hele dag hartslagmonitoring in intervallen van 5 minuten. De software herkent wanneer de smartwatch wordt afgezet en schakelt sommige functies uit, zoals het altijd-aan-scherm.

Het opladen van de volledig lege batterij duurde 1:45 uur.

Uitspraak

Testapparaat geleverd door Huami
Testapparaat geleverd door Huami

Voor minder dan 100 dollar - althans tijdens de testperiode, Huami en Amazon hebben de prijs verlaagd tot ongeveer 79 dollar - heeft de kleine smartwatch veel te bieden: Spraakassistent, meer dan 70 soorten oefeningen in de trainingsapp, aangepaste instellingen voor het bijhouden van de gezondheid, complicaties op de wijzerplaat en de functieknop, evenals een AMOLED-display dat automatisch zijn helderheid aanpast. En laten we de optie niet vergeten om gevolgde routes te exporteren, wat weliswaar geen functie is van de smartwatch zelf maar van de begeleidende software.

Aanpasbare datavelden zorgen er ook voor dat de Amazfit GTS 2 mini zich onderscheidt als sporthorloge.

Er komt echter maar één winnaar uit de bus na het vergelijken van de twee als je prioriteiten stelt op basis van persoonlijke criteria; als bijvoorbeeld het lezen van meldingen op het horloge belangrijk is, laat de Amazfit GTS 2 mini er minder zien dan de Amazfit GTS 2e. Atleten zullen de aanpasbare gegevensvelden waarderen, die de GTS 2e niet biedt.

Alternatieven zijn de Xiaomi Mi Watch en de realme Watch S, die met hun twee knoppen een beetje gebruiksvriendelijker zijn. Van deze twee, waarvan we al een directe vergelijking hebben gedaanSmartwatches: Xiaomi Mi Watch versus realme Watch S - Is de hogere prijs het waard?, is deXiaomi smartwatch nog steeds duurder met ongeveer $ 130 (Walmart). De Huawei Watch GT 2met zijn goede software is ook een interessante optie, ook al is hij niet meer zo recent. Het is ook beschikbaar voor net onder de $170 (Amazon).

Prijs en beschikbaarheid

De Amazfit GTS 2 mini is verkrijgbaar in Flamingo Pink, Midnight Black, en Sage Green. Het heeft een MSRP van $ 99,99, maar je kunt het al vinden tegen een gereduceerde prijs op Amazon voor $79.99 (20% korting coupon).

Pricecompare

Stephanie Chamberlain
Editor of the original article: Stephanie Chamberlain - Translator - 436 articles published on Notebookcheck since 2020
contact me via: LinkedIn
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 202786 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Huami Amazfit GTS 2 mini in review: Functionele en momenteel afgeprijsde smartwatch met Alexa
Inge Schwabe, 2021-05- 9 (Update: 2021-05- 9)