Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra opnieuw ter discussie na eerste concrete aanwijzing

Mogelijk toch geen grap van april: De Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra zou echt bestaan, althans in één regio van de wereld. (Afbeelding: SK, Youtube)
Mogelijk toch geen grap van april: De Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra zou echt bestaan, althans in één regio van de wereld. (Afbeelding: SK, Youtube)
Het is waarschijnlijk geen grap van april, want de nieuwe aanwijzingen over de Galaxy Z Fold6 Ultra werden voor het eerst gespot op 31 maart. Er is een nieuw detail opgedoken over het geruchtmakende topmodel van de aankomende Galaxy Z Fold6-serie, die mogelijk uit maximaal drie modellen kan bestaan, en dit zou wel eens het bestaan van de Galaxy Z Fold 6 Ultra kunnen bevestigen.

Na alle geruchten rond de Galaxy Z Fold6 en een mogelijk afgeslankt zustermodel genaamd Galaxy Z Fold6 FE of Galaxy A Foldlijkt één ding duidelijk: Samsung zal waarschijnlijk voor het eerst niet alleen een Galaxy Z Fold6 onthullen, maar twee opvouwbare varianten naast de Galaxy Z Flip6, vermoedelijk in Juli 2024. Of de tweede variant een Lite- of een Ultra-model wordt, of dat er zelfs een derde variant komt - dat is op dit moment nog niet zeker.

Nu is er, dankzij de Nederlandse Galaxy Club https://www.galaxyclub.nl/samsung/galaxy-z-fold-6-ultrais er nog een detail opgedoken dat past bij de theorie van een Galaxy Z Fold6 Ultra. Op dit moment kunnen we niet met zekerheid garanderen dat dit geen 1 aprilgrap is, maar het originele artikel van de Galaxy Club werd op 31 maart gepubliceerd, dus het zou veilig moeten zijn voor de stiekeme grappen die gewoonlijk op 1 april worden uitgehaald. Volgens de Nederlanders is er naast het verwachte modelnummer van de Galaxy Z Fold6 (SM-F956) ook de SM-F958. Helaas onthult de Galaxy Club niet waar deze is gespot.

Het verschil, namelijk een 8 in plaats van een 6 op het einde, spreekt voor een Ultra-variant, omdat tot nu toe alleen "Ultra-telefoons" van Samsung een 8 op het einde hebben gehad, zoals de Galaxy S24 Ultra (met modelnummer SM-S928). Wat volgens het rapport echter vreemd is, is dat dit modelnummer van de vermeende Galaxy Z Fold6 Ultra alleen bestaat als variant voor Zuid-Korea, namelijk als SM-F958N, en nog niet voor Europa of de VS. Het kan dus niet worden uitgesloten dat het high-end opvouwbare toestel exclusief in het thuisland van Samsung wordt uitgebracht.

Bron(nen)

Galaxy Club

Conceptafbeelding: SK, Youtube

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Samsung Galaxy Z Fold6 Ultra opnieuw ter discussie na eerste concrete aanwijzing
Alexander Fagot, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)