Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Book5 Pro verschijnt in benchmarkdatabase met Intel Lunar Lake en Arc Battlemage iGPU

De opvolger van de Galaxy Book4 Pro zou aanzienlijk sneller zijn dankzij Intel Lunar Lake. (Afbeelding: Samsung)
De opvolger van de Galaxy Book4 Pro zou aanzienlijk sneller zijn dankzij Intel Lunar Lake. (Afbeelding: Samsung)
Samsung is blijkbaar al tests aan het uitvoeren met de Galaxy Book5 Pro op basis van Intel Lunar Lake, aangezien een variant met een Intel-processor van de volgende generatie en zijn gloednieuwe iGPU op basis van de Xe2-architectuur is gespot in een benchmarkdatabase.

Terwijl Qualcomm op het punt staat om de Snapdragon X Elitestaat de opvolger van Intel Meteor Lake ook bijna in de startblokken. De eerste laptops op basis van Intel Lunar Lake worden tegen het einde van het jaar verwacht, maar de eerste exemplaren lijken de laptopfabrikanten al te hebben bereikt: een Samsung Galaxy Book5 Pro met een processor uit de "Intel Core Ultra 200" serie is zojuist gespot in de benchmarkdatabase van SiSoftware benchmark database.

De chip heeft acht rekenkernen en volgens eerdere geruchten zal Intel vier nieuwe "Lion Cove" prestatiekernen combineren met vier "Skymont" efficiëntiekernen in plaats van slechts twee prestatiekernen en acht efficiëntiekernen, zoals het geval was bij Meteor Lake U. De benchmarkvermelding spreekt van basisklokfrequenties van 1,6 GHz, wat overeenkomt met de prestatiekernen van de Intel Core Ultra 5 135U. De boost klokfrequenties zijn met 2,8 GHz nog steeds extreem laag, wat niet verrassend is voor zeer vroege prototypes.

Intel installeert twee L3-caches van 12 MB, vermoedelijk 12 MB elk voor de P- en E-kernen, evenals een L2-cache van 2,5 MB voor elke prestatiekern en nog eens 2,5 MB voor het hele efficiëntiekerncluster. De 16 GB LPDDR5X 8533 RAM bevestigt ook eerdere geruchten. Naast de extra prestatiekernen in de zuinige U-klasse is vooral de gloednieuwe iGPU spannend, omdat Arrow Lake voor het eerst zal worden uitgerust met een Intel Arc grafische chip op basis van de nieuwe Xe2-architectuur. Deze chip maakt gebruik van een relatief kleine iGPU met 4 Xe-kernen, 64 uitvoeringseenheden en 512 shaders, die kloksnelheden tot 1,85 GHz halen en zijn uitgerust met 8 MB L2-cache. Ter vergelijking, de momenteel snelste Intel Arc iGPU 8 Xe cores en 128 uitvoeringseenheden met kloksnelheden tot 2,3 GHz.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Samsung Galaxy Book5 Pro verschijnt in benchmarkdatabase met Intel Lunar Lake en Arc Battlemage iGPU
Hannes Brecher, 2024-04- 4 (Update: 2024-06- 1)