Notebookcheck Logo

CheckMag | De weigering van Samsung om de Galaxy Fit 3 in de VS te lanceren is een gemiste kans

De Galaxy Fit 3 is de nieuwste fitnesstracker van Samsung, en een goedkoper alternatief voor de Galaxy Watch smartwatch. (Afbeeldingsbron: Samsung)
De Galaxy Fit 3 is de nieuwste fitnesstracker van Samsung, en een goedkoper alternatief voor de Galaxy Watch smartwatch. (Afbeeldingsbron: Samsung)
De Galaxy Fit 3 zal niet officieel verkrijgbaar zijn in meerdere belangrijke markten, en Samsung laat met deze slechte beslissing mogelijk geld liggen, vooral in de VS.
Opinie door Habeeb Onawole
De meningen, gedachten en opinies in de tekst behoren uitsluitend toe aan de auteur.

Bijna vier jaar na de lancering van de Galaxy Fit 2, kondigde Samsung de Galaxy Fit 3 als de nieuwste versie van de Galaxy Fit-lijn van fitnesstrackers. De nieuwe fitnesstracker wordt geleverd met een vernieuwd design dat bekend zou moeten zijn voor iedereen die de afgelopen jaren de markt voor fitnesstrackers in de gaten heeft gehouden.

Hoe spannend de Galaxy Fit 3 ook is, Samsung heeft de verrassende beslissing genomen om deze niet te verkopen in grote markten zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en een handvol Europese landen. Er is geen reden gegeven voor deze beslissing, en terwijl de mensen in het Verenigd Koninkrijk en andere markten in Europa alternatieven hebben zoals Xiaomi's Smart Band 8, Smart Band 8 Active en Smart Band 8 Pro, evenals de Huawei Watch Fit 2, is dat niet het geval in de VS, en daarom is het uitsluiten ervan een gemiste kans.

Voor mensen in de VS die een fitnesstracker willen, zijn de beste opties modellen van Amazfit, Google's Fitbit en Garmin. U kunt natuurlijk ook een Xiaomi Smart Band 8 kopen bij een externe leverancier, want Xiaomi verkoopt zijn producten niet officieel in de VS. Met de populariteit van Samsung zou de Galaxy Fit 3 een welkome aanvulling zijn geweest. Hij is niet alleen goedkoper dan concurrerende fitnesstrackers zoals de Fitbit Charge 6(momenteel $139 op Amazon) en de Garmin Vívosmart 5(momenteel $150 op Amazon), maar het feit dat hij officieel verkrijgbaar is bij Samsung en zijn officiële partners in vergelijking met fitnesstrackers van Xiaomi en Huawei zou hem ook aantrekkelijker maken.

De Galaxy Fit 3 heeft een groter scherm en een langere batterijduur dan de Fitbit Charge 6 en Garmin Vivosmart 5. (Bron: Samsung, Fitbit, Garmin - bewerkt)
De Galaxy Fit 3 heeft een groter scherm en een langere batterijduur dan de Fitbit Charge 6 en Garmin Vivosmart 5. (Bron: Samsung, Fitbit, Garmin - bewerkt)

Bovendien zou het beschikbaar maken van de Galaxy Fit 3 in de VS Samsung-fans een betaalbaarder alternatief bieden voor de high-end Galaxy Watch-serie. Hoewel Samsung de verkoop van de Galaxy Watch-serie misschien niet wil kannibaliseren door een goedkoper alternatief te bieden, zijn degenen die de Galaxy Fit 3 kopen aan de andere kant misschien bereid om in de toekomst te upgraden naar een Galaxy Watch als ze het zich kunnen veroorloven, op voorwaarde dat ze hun gezondheidsgegevens niet kwijtraken. Samsung zou de verkoop van de nieuwe fitnesstracker ook kunnen stimuleren door deze te bundelen met zijn nieuwe smartphones uit het middensegment van de Galaxy A-serie, zoals de Galaxy A35 en Galaxy A55.

Het is nog niet te laat voor Samsung om terug te komen op zijn beslissing om de Galaxy Fit 3 niet in de VS op de markt te brengen, want er is ruimte voor een betaalbare fitnesstracker van een gerenommeerd merk. Hij kost minder dan zijn grootste rivalen, de Fitbit Charge 6 en de Garmin Vivosmart 5, en heeft zelfs een langere batterijduur.

Hoewel Samsung er misschien voor kiest om de Galaxy Fit 3 niet officieel in de VS op de markt te brengen, heeft een wederverkoper hem op Amazon genoteerd voor een gereduceerde prijs van $65.

Bron(nen)

Samsung, Fitbit, Garmin

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > De weigering van Samsung om de Galaxy Fit 3 in de VS te lanceren is een gemiste kans
Habeeb Onawole, 2024-04- 4 (Update: 2024-04- 4)