Notebookcheck Logo

One UI 6.1 krijgt de schuld van 40% lagere oplaadsnelheid op sommige Samsung Galaxy -telefoons

One UI 6.1 update lijkt de laadsnelheid van oude Galaxy telefoons te smoren (Afb. bron: Samsung)
One UI 6.1 update lijkt de laadsnelheid van oude Galaxy telefoons te smoren (Afb. bron: Samsung)
Gebruikers op de communityforums van Samsung melden dat de One UI 6.1-update de laadsnelheid van hun telefoons heeft afgeremd. Twee van deze meldingen beweren een sterke vermindering van 40%. In een test laadde de Samsung Galaxy S23 van Sammobile echter prima op na de update.

Samsung heeft officieel One UI 6.1 uitgerold voor de laatste generatie Galaxy toestellen. De nieuwe update brengt een flink aantal functies met zich mee, waaronder Galaxy AI. Maar het lijkt erop dat de nieuwe aangepaste Android niet goed werkt op de vorige vlaggenschip telefoons. Veel mensen op het Community Forum van Samsung melden dat de laadsnelheid van hun toestel is afgenomen.

Bijvoorbeeld, een van de meldingen komt van een Galaxy Z Fold 5 (512 GB curr. $1,519.99 op Amazon) gebruiker die zegt dat de telefoon oplaadt met 15 watt, ook al is hij aangesloten op een Samsung-oplader van 25 watt. Dat is een sterke vermindering van 40%. Dit is echter geen op zichzelf staand geval. Een andere gebruiker die een Samsung Galaxy S23 Ultra(verkrijgbaar bij Amazon) meldde hetzelfde. In beide gevallen beweren de gebruikers dat het probleem zich voordeed nadat ze hun smartphone hadden bijgewerkt naar One UI 6.1.

Na het zien van deze meldingen nam Sammobile de verantwoordelijkheid om uit te zoeken of One UI 6.1 daadwerkelijk de laatste generatie telefoons aan het smoren was. Het verkooppunt testte hun Samsung Galaxy S23, werkte het toestel bij naar de nieuwste software en plugde het in een 120-watt PPS-lader. Na het bekijken van de spanning en stroomsterkte van een externe meter, concludeerde Sammobile dat de update niet verantwoordelijk is voor de lagere laadsnelheden.

In de test ontdekte het stopcontact dat de Galaxy S23 oplaadde met normale snelheden, wat neerkomt op 20 watt. Ja, dat is nog steeds 5 watt lager dan de geadverteerde snelle laadsnelheid van de telefoon, maar het apparaat laadt af en toe op met 25 watt. Sammobile merkt ook op dat de laadsnelheid hetzelfde bleef, zelfs voordat de smartphone werd bijgewerkt naar One UI 6.1.

Hoe zit het dan met de gebruikersrapporten? Sammobile zegt dat de gebruikers zich er waarschijnlijk niet van bewust zijn dat de laadsnelheid afneemt naarmate de batterijpercentages stijgen. Dat wil zeggen dat de gebruikers waarschijnlijk langzamere snelheden krijgen omdat ze hun apparaten opladen met een bijna volle batterij. Het is ook mogelijk dat de app die ze gebruiken, Electron, niet de juiste waarden weergeeft.

Galaxy S23 oplaadtest met de One UI 6.1 update (Afb. bron: Sammobile)
Galaxy S23 oplaadtest met de One UI 6.1 update (Afb. bron: Sammobile)

Bron(nen)

Sammobile (hierboven gelinkt) via: PhoneArena

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > One UI 6.1 krijgt de schuld van 40% lagere oplaadsnelheid op sommige Samsung Galaxy -telefoons
Abid Ahsan Shanto, 2024-04- 3 (Update: 2024-04- 3)