Notebookcheck Logo

Bestellingen Fujifilm X100VI, X-S20 in Japan opgeschort omdat productie niet kan worden bijgehouden - een teken van de toekomst

De Fujifilm X100VI en X-S20 lijken te lijden onder hun eigen succes omdat de vraag het aanbod op de thuismarkt van Fujifilm overstijgt. (Afbeeldingsbron: Fujifilm)
De Fujifilm X100VI en X-S20 lijken te lijden onder hun eigen succes omdat de vraag het aanbod op de thuismarkt van Fujifilm overstijgt. (Afbeeldingsbron: Fujifilm)
Rapporten beweren dat de Fujifilm X100VI, X-S20 en Instax Wide 300 niet te bestellen zijn in Japan, omdat het Japanse bedrijf worstelt om de grote vraag en de beperkte toeleveringsketen bij te houden.

Toen Fujifilm een paar weken geleden de X100VI lanceerde, werd het al snel duidelijk dat het moeilijk zou worden om snel een X100VI in handen te krijgen. Wat misschien wel verrassend is, is dat Fujifilm een probleem lijkt te hebben om aan de vraag te voldoen, eigenlijk voor het hele assortiment APS-C camera's.

Volgens Fuji Rumorszijn deze tekorten van toepassing op alles, van de X-S20 en X100VI tot de X-T5 en zelfs de Instax Wide 300(momenteel $189,65 op Amazon), met een sporadische beschikbaarheid in het beste geval in Japan, wat dient als een soort voorloper van wereldwijde beschikbaarheid. Wat er op de Japanse thuismarkt gebeurt, vertaalt zich over het algemeen naar wat er iets verderop op de westerse markten te gebeuren staat, als de retailers door hun voorraad heen zijn.

Een recent rapport van Asobinet wordt bevestigd dat de Fujifilm X-S20 niet meer te bestellen is bij een aantal Japanse retailers, hoewel Fujifilm geen commentaar heeft gegeven op het gebrek aan beschikbaarheid. Een soortgelijk verhaal heeft zich afgespeeld met betrekking tot de X100VI, waarbij Digital Camera Info meldt dat de bestellingen van de compacte APS-C meetzoekerachtige camera zijn opgeschort, waardoor sommigen op zoek zijn gegaan naar alternatieven voor de X100VI.

Op dit moment lijkt het erop dat de Fujifilm X-T5 nog steeds verkrijgbaar is op Amazon in de VS, maar in zeer kleine hoeveelheden of als onderdeel van een kit, terwijl de X-S20 niet verkrijgbaar lijkt te zijn op Amazon, maar wel op voorraad is bij Best Buy - opnieuw als onderdeel van een kit. We hebben al eerder bericht over de chaos die een X100VI probeert te kopenen Fujifilm heeft onlangs op de Japanse thuismarkt aangekondigd dat het de vraag naar de Instax Wide 300 niet kan bijhouden.

Geachte klanten

Hartelijk dank voor uw voortdurende steun voor Fujifilm producten.

De verkoop van de instant camera "Instax" *1 "INSTAX WIDE 300 ™ " blijft de aanvankelijke verwachtingen ver overtreffen, en de productie heeft het niet kunnen bijbenen. Als gevolg van problemen bij het leveren van voldoende voorraad, zullen we het accepteren van bestellingen vanaf vandaag tijdelijk opschorten.
We verontschuldigen ons ten zeerste voor het ongemak voor onze klanten.
We zullen u op onze website opnieuw informeren over wanneer de bestellingen zullen worden hervat.

We zullen ons best doen om het product zo snel mogelijk te leveren, dus we stellen uw begrip op prijs. (via Fuji geruchten)

Hoewel de productieproblemen van Fujifilm zeker frustrerend zijn voor de fans, heeft het bijna zeker bijgedragen aan de hype rond veel van de recente releases van het bedrijf. De camera's in kwestie zullen vrijwel zeker in de nabije toekomst weer leverbaar worden, aangezien ze, afgezien van de Instax 300 Wide, allemaal zeer recent zijn gelanceerd.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Bestellingen Fujifilm X100VI, X-S20 in Japan opgeschort omdat productie niet kan worden bijgehouden - een teken van de toekomst
Julian van der Merwe, 2024-04- 3 (Update: 2024-04- 3)