Notebookcheck Logo

Adobe Captivate 12.3 nu beschikbaar

Adobe Captivate 12.3 nu beschikbaar (Bron: Adobe)
Adobe Captivate 12.3 nu beschikbaar (Bron: Adobe)
Adobe Captivate, dat meer dan twintig jaar geleden door eHelp Corporation werd uitgebracht als RoboDemo, was tussen 2004 en 2006 ook een product van Macromedia. In 2022 schakelde Adobe Captivate over op een abonnementsmodel. Nu komt versie 12.3 met nieuwe functies op het gebied van exporteren/importeren, bewerken van afbeeldingen, verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid en nog veel meer.

Op de eerste dag van maart kondigde Adobe een nieuwe update aan voor een product dat al meer dan twintig jaar bestaat en eigendom was van twee andere merken voordat het bij Adobe terechtkwam. Adobe Captivate was eerst RoboDemo van eHelp Corporation en werd in 2004 een Macromedia-product met de naam Captivate. In februari 2022 liet Adobe Captivate de eeuwigdurende licenties vallen en schakelde over op een abonnementsmodel. De nieuwste versie, met het label 12.3, komt met heel wat veranderingen.

Volgens het blogbericht van het bedrijf over Adobe Captivate 12.3, wil het team dat erachter zit, dit stuk code hoger tillen dan voorheen. Dit zijn de hoogtepunten van de update:

  • Project delen voor beoordeling via Adobe Cloud. Beoordelaars hebben geen licentie nodig om toegang te krijgen en feedback te geven op de cursus.
  • Importeer vragen uit CSV-bestanden naast import/export mogelijkheden die van toepassing zijn op gesloten bijschriften.
  • Verbeterde gereedschappen voor het bewerken van afbeeldingen, zoals dia-achtergrond en blok voor afbeeldingsinhoud.
  • Themaverbeteringen krijgen de mogelijkheid om projecten te resetten.
  • Snelstartprojecten vanaf de startpagina van de applicatie, met sjablonen die vooraf zijn ontworpen voor verschillende behoeften.
  • De mogelijkheid om een PDF-versie van de certificaten te verkrijgen na het voltooien van de test (voor leerlingen).
  • Meer onderdelen om in simulatiedia's op te nemen, evenals titels en ondertitels voor elk inhoudsblok.

Nieuwe gebruikers kunnen genieten van een gratis proefperiode van 30 dagen, terwijl de prijzen beginnen bij $33,99 per maand voor een enkel abonnement voor individuen, met meerdere opties voor teams, bedrijven of onderwijsinstellingen. Ongeacht de toekomstplannen van een nieuwe Adobe Captivate gebruiker, kan Adobe Captivate 12: The Essentials van Kevin Siegel zeker een goede start zijn.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
Codrut Nistor, 2024-04- 3 (Update: 2024-04- 3)