Notebookcheck Logo

Samsung verbetert inbrandbeveiliging voor Galaxy smartphones met One UI 6.1

Samsung heeft Pixel Shift opnieuw geïntroduceerd met de update naar One UI 6.1. (Afbeelding: Samsung)
Samsung heeft Pixel Shift opnieuw geïntroduceerd met de update naar One UI 6.1. (Afbeelding: Samsung)
Met One UI 6.0 verwijderde Samsung een belangrijke functie om het OLED-scherm van Galaxy smartphones te beschermen. Blijkbaar was dit niet opzettelijk, of veranderde Samsung snel van gedachten, want de functie maakt een comeback met One UI 6.1.

Zoals gebruikers van Reddit een paar maanden geleden opmerkten, deactiveerde de update naar One UI 6.0 de Pixel Shift in de statusbalk, maar deze functie lijkt net op tijd voor de lancering van de Galaxy S24 weer geactiveerd te zijn. Uit een test van Toranji blijkt dat Pixel Shift weer actief is in de statusbalk na One UI 6.1 is geïnstalleerd op apparaten zoals de Galaxy S23, de Galaxy Z Fold5 of de Galaxy Z Flip5.

Pixel Shift verschuift de pictogrammen in de statusbalk met regelmatige tussenpozen een paar pixels in plaats van ze altijd op precies dezelfde positie te houden. Omdat deze pictogrammen meestal in het wit worden weergegeven, belasten ze het OLED-paneel zwaar, wat kan resulteren in inbranden na langdurig gebruik, vooral wanneer de helderheid van het scherm hoog is. Als deze pictogrammen eenmaal in het paneel zijn ingebrand, blijven ze zichtbaar, zelfs als er andere inhoud wordt weergegeven, zoals foto's of games in de schermvullende modus.

Pixel Shift verandert de scherminhoud relatief langzaam, dus gebruikers zullen deze functie tijdens het gebruik waarschijnlijk niet opmerken. Samsung heeft niet bevestigd waarom deze functie in One UI 6.0 is uitgeschakeld. Er zijn momenteel veel aanwijzingen dat dit gewoon een vergissing was, aangezien Pixel Shift nog steeds actief was voor andere elementen op het scherm, zoals de optionele navigatieknoppen onderaan het scherm. Pixel Shift is slechts één van de vele functies die ontworpen zijn om het OLED-scherm van een smartphone te beschermen tegen permanente schade, hoewel de meeste functies geprogrammeerd zijn om heldere, statische inhoud na bepaalde tijd te dimmen.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Samsung verbetert inbrandbeveiliging voor Galaxy smartphones met One UI 6.1
Hannes Brecher, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)