Notebookcheck Logo

De aërodynamische prestaties van Cybertruck voldoen niet aan de officiële claim, aangezien onafhankelijke tests een slechtere luchtweerstandscoëfficiënt aantonen

De luchtweerstandscoëfficiënt wordt enorm beïnvloed door de vorm en grootte van de voorkant van een voertuig. (Bron: i1Tesla)
De luchtweerstandscoëfficiënt wordt enorm beïnvloed door de vorm en grootte van de voorkant van een voertuig. (Bron: i1Tesla)
De luchtweerstandscoëfficiënt van de Tesla Cybertruck is onafhankelijk getest in een windtunnel en het resultaat is meetbaar hoger dan de officiële waarde. Uit de tests bleek dat de Cybertruck de minste luchtweerstand ondervindt in de lage rijmodus met zowel de tonneau cover als de kofferbak gesloten en de zijspiegels verwijderd.

De Tesla Cybertruck met zijn unieke ontwerp en scherpe hoeken zou kunnen worden beschouwd als een auto die wat aerodynamische prestaties opoffert voor esthetiek. De officiële claim van het bedrijf van een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,34 is echter lager dan vrachtwagens zoals de Ford F-150 Lightning die een gerapporteerde luchtweerstandscoëfficiënt van 0,44 heeft. Een onafhankelijke windtunneltest uitgevoerd door i1Tesla heeft een slechtere luchtweerstandcoëfficiënt aangetoond.

Voor niet-ingewijden: de luchtweerstandscoëfficiënt wordt gebruikt om te meten hoe goed een auto door de lucht snijdt. Hoe minder aerodynamisch een auto is, hoe groter de luchtweerstandscoëfficiënt en hoe meer luchtweerstand hij ondervindt en omgekeerd. Hoe meer luchtweerstand een voertuig ondervindt, hoe meer energie het nodig heeft om zich er doorheen te persen, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik.

Met andere woorden, auto's voor consumenten streven normaal gesproken naar een lagere luchtweerstandscoëfficiënt om het aantal afgelegde kilometers te verhogen, dus besteden bedrijven speciale aandacht aan de aerodynamica van een auto.

De overstap naar de Cybertruck luchtweerstandscoëfficiënt, ontdekte i1Tesla dat de truck een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,387 heeft in de rijmodus met lage hoogte. Het verhogen van de rijhoogte leidde tot meer luchtweerstand met cijfers van 0,405 en 0,442 voor respectievelijk de middelhoge en hoge rijmodi.

Met de tonneaukap open en in de rijmodus met lage hoogte bedroeg de luchtweerstandscoëfficiënt van de Cybertruck respectievelijk 0,424 en 0,413 met gesloten en geopende kofferbak.

Over het geheel genomen kwam de Tesla Cybetruck uit op een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,384, wat ongeveer 13% hoger is dan het officiële cijfer. Interessant genoeg komt dit cijfer dicht in de buurt van de 0,39 die door een gesimuleerde test van twee jaar geleden werd verkregen.

Voordat we dit afronden, is het belangrijk om te vermelden dat, zoals in de video wordt uitgelegd, de resultaten flexibel zijn omdat elke windtunnel anders is en de windtunnel die voor de test werd gebruikt blijkbaar meer gericht was op auto's dan op vrachtwagens.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > De aërodynamische prestaties van Cybertruck voldoen niet aan de officiële claim, aangezien onafhankelijke tests een slechtere luchtweerstandscoëfficiënt aantonen
Fawad Murtaza, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)