Notebookcheck Logo

Acemagic AM18: Krachtige mini-pc met USB-C, snelle netwerkverbinding en cyberpunkontwerp

Acemagic AM18: Mini-PC met snel Ethernet.
Acemagic AM18: Mini-PC met snel Ethernet.
De Acemagic AM18 is een nieuwe mini PC met een visueel aantrekkelijk ontwerp. Het model wordt geleverd met een krachtige AMD CPU en een grote hoeveelheid RAM.

 

Acemagic biedt een reeks compacte computersystemen, waarvan we er een paar hebben kunnen testen Acemagic S1 im ausführlichen Test - Kleiner Office-PC mit schnellem Intel N97 SoC . De AM18 wil indruk maken met een bepaald visueel ontwerp, hoewel dit niet gloednieuw is. Hij is voorzien van dynamische RGB-verlichting en het ontwerp kan worden ondergebracht onder de term 'cyberpunk'.

De mini PC is uitgerust met een

AMD Ryzen 7 7840HS. Hoewel het geen hypermoderne CPU is, is het toch een krachtige CPU met acht kernen, waarbij ten minste afzonderlijke kernen tot 5,1 GHz kunnen klokken als aan de thermische vereisten wordt voldaan. Het zal u niet verbazen dat hiervoor actieve koeling wordt gebruikt, en daarom is er een ventilator geïnstalleerd. Deze heeft een diameter van 9 cm en draait tussen de 500 en 1500 omwentelingen per minuut.

 

Twee DDR5 geheugenmodules met een snelheid van 5600 MHz en een totale capaciteit van 32 GB zijn vooraf geïnstalleerd, terwijl een NVMe SSD met een capaciteit van 512 GB de interne opslag vormt. Extra opslag, zoals in de vorm van een 2,5 inch SSD of harde schijf, kan niet worden geïnstalleerd.

Een Ethernetpoort met een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 2,5 Gbit/s is beschikbaar voor aansluiting op een bekabeld netwerk, plus een Gigabitpoort. WiFi 6 en Bluetooth 5.2 worden ondersteund, en het is ook mogelijk om drie schermen met hoge resolutie aan te sluiten via HDMI, DisplayPort en USB-C.

De Acemagic AM18 is rechtstreeks bij de fabrikant verkrijgbaar voor een prijs van $599. Een mogelijk alternatief zou de Minisforum UM780 XTX kunnen zijn.

USB 4 is beschikbaar
USB 4 is beschikbaar

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Acemagic AM18: Krachtige mini-pc met USB-C, snelle netwerkverbinding en cyberpunkontwerp
Silvio Werner, 2024-04- 1 (Update: 2024-04- 1)