Notebookcheck Logo

Snapdragon 8 Gen 3 verslaat eindelijk Dimensity 9300 in nieuwste AnTuTu-prestatielijst; Snapdragon 7+ Gen 3 leidt in middensegmentgrafiek

Snapdragon 8 Gen 3 overtreft eindelijk Dimensity 9300 in AnTuTu maart 2024 vlaggenschip ranglijst (Afbeeldingsbron: Qualcomm)
Snapdragon 8 Gen 3 overtreft eindelijk Dimensity 9300 in AnTuTu maart 2024 vlaggenschip ranglijst (Afbeeldingsbron: Qualcomm)
AnTuTu heeft de top 10 lijsten van vlaggenschip- en midrangetelefoons voor maart 2024 onthuld. Terwijl MediaTek domineerde met zijn Dimensity 9300 in de vlaggenschip- en Dimensity 8300 ultra in de mid-range lijsten, nam Qualcomm de leiding terug in beide lijsten. Nu voeren telefoons met Snapdragon 8 Gen 3 en Snapdragon 7+ Gen 3 de lijsten aan.

MediaTek heeft het de afgelopen maanden goed gedaan in de AnTuTu-prestatieranglijsten afgelopen maanden. De Dimensity 9300 de vlaggenschipranglijst gedomineerd sinds de release van de Oppo Find X7. Maar aan zijn tijd op de eerste plaats is een einde gekomen. Zoals blijkt uit de nieuwste AnTuTu prestatiegrafiek voor maart 2024, staat de Asus ROG Phone 8 Pro(verkrijgbaar bij Amazon) met Snapdragon 8 Gen 3 nu op de eerste plaats.

Om specifiek te zijn, de ROG Phone 8 Pro een gemiddelde score van 21.441.448 punten op de nieuwste vlaggenschip-prestatiegrafiek van AnTuTu. De vorige topper, Oppo Find X7, heeft een gemiddelde score van 21.381.119 punten. Hoewel het verschil tussen de twee niet enorm is, heeft de Snapdragon 8 Gen 3 een duidelijke sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige grafieken.

Hoewel Qualcomm ook de lijst met prestaties in het middensegment van AnTuTu aanvoert, is het verhaal een beetje anders. In tegenstelling tot de vlaggenschipgrafiek, is het een onlangs gelanceerde Snapdragon SoC die de eerste plaats in de middenklasse heeft ingenomen. Meer specifiek is het de OnePlus Ace 3V met Snapdragon 7+ Gen 3 die bovenaan deze lijst staat.

In de lijst met middenklassers die vorige maand werd gedeeld, stond de Redmi K70E met de Dimensity 8300 Ultra een opmerkelijk verschil met het aanbod van Qualcomm in dit segment. Echter, met de Snapdragon 7+ Gen 3heeft Qualcomm eindelijk een prestatiegerichte smartphone SoC voor dit segment.

Wat de scores betreft, in de nieuwste AnTuTu-tabel voor het middensegment staat de OnePlus Ace 3V bovenaan met 14.66.728 punten, terwijl de Redmi K70E een gemiddelde score van 13.91.125 punten heeft. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor de scores van elke telefoon in de top 10 posities in zowel de vlaggenschip- als de mid-range lijsten.

Het is vermeldenswaard dat benchmarkscores niet genoeg zijn om de algehele prestaties van smartphones te meten. Naast goed scoren in synthetische benchmarks, moet een goede telefoon ook goed presteren in de echte wereld, dagelijks gebruik.

Vlaggenschip smartphone ranglijst (Afbeelding bron: AnTuTu)
Vlaggenschip smartphone ranglijst (Afbeelding bron: AnTuTu)
Middenklasse smartphone ranglijst (Afbeelding bron: AnTuTu)
Middenklasse smartphone ranglijst (Afbeelding bron: AnTuTu)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Snapdragon 8 Gen 3 verslaat eindelijk Dimensity 9300 in nieuwste AnTuTu-prestatielijst; Snapdragon 7+ Gen 3 leidt in middensegmentgrafiek
Abid Ahsan Shanto, 2024-04- 1 (Update: 2024-04- 1)