Notebookcheck Logo

CD Projekt Red CFO geeft commentaar op microtransacties in The Witcher 4 en Cyberpunk 2

De Wichter 4 staat op zijn vroegst gepland voor een release in 2025. Het zal waarschijnlijk nog een paar jaar langer duren voordat Cyberpunk 2 op de spelers wordt losgelaten. (Bron: CD Projekt Red)
De Wichter 4 staat op zijn vroegst gepland voor een release in 2025. Het zal waarschijnlijk nog een paar jaar langer duren voordat Cyberpunk 2 op de spelers wordt losgelaten. (Bron: CD Projekt Red)
De vele microtransacties van Capcom in Dragon's Dogma 2 veroorzaakten veel ontevredenheid onder de fans. Zullen er in toekomstige spellen van CD Projekt net zoveel opties voor in-game aankopen zijn? CFO Piotr Nielubowicz beantwoordde deze vraag in een interview.

Naast veelvuldige prestatieproblemen waren het vooral de talrijke microtransacties die ervoor zorgden dat Dragon's Dogma 2, ondanks goede testscores, scherp bekritiseerd werd door de gamegemeenschap. Als spelers de bijbehorende items niet hebben, moeten ze geld uitgeven aan functies die normaal gesproken standaard zijn in een spel voor één speler - zoals het aanpassen van personages of snel reizen.

Capcom heeft al excuses aangeboden voor de vele microtransacties in Dragon's Dogma 2 en heeft in de onlangs gepubliceerde roadmap aangekondigd tenminste één verandering aangekondigd die in de toekomst in-game aankopen voor het aanpassen van personages overbodig zou moeten maken. Natuurlijk is het ook de vraag hoe andere uitgevers in de toekomst zullen omgaan met microtransacties in single-player games. Veel spelers zullen waarschijnlijk vooral naar CD Projekt Red kijken - de uitgever die met The Witcher 4 en Cyberpunk 2 twee langverwachte spellen in de pijplijn heeft zitten.

In een interview met Stockwatch op https://www.stockwatch.pl/czat-inwestorow-gieldowych/piotr-nielubowicz-chief-financial-officer-i-karolina-gnas-vp-ds-relacji-inwestorskich-cd-projekt-sa-start-29-marca-o-godz-1100,704 Werd CD Projekt CFO Piotr Nielubowicz gevraagd of er in toekomstige games microtransacties zullen zijn. Het antwoord:

"Hoewel we geen plaats zien voor microtransacties in games voor één speler, sluiten we niet uit dat we ze in de toekomst voor multiplayerprojecten zullen gebruiken."

In multiplayergames, waar in-game aankopen al lang ingeburgerd zijn, sluit CD Projekt het gebruik ervan niet uit. In singleplayer-games ziet Nielubowicz echter geen ruimte voor microtransacties, wat zou moeten betekenen dat in The Witcher 4, Cyberpunk 2 en andere toekomstige singleplayer-games van de uitgever alle basisfuncties bruikbaar zullen zijn zonder er geld aan uit te hoeven geven.

Werkt CD Projekt aan multiplayer-games?

Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat CD Projekt een multiplayerproject plant. De vraag in welke multiplayergames de uitgever microtransacties zou kunnen gebruiken, blijft dus open. Het kan echter niet worden uitgesloten dat Projekt Hadar, waar CD Projekt sinds 2021 aan werkt, een multiplayer-titel zou kunnen zijn. Het enige wat we tot nu toe weten is dat het een compleet nieuw merk wordt met fundamentele verschillen met Cyberpunk en The Witcher.

Bron(nen)

Stockwatch (in het Pools)

Afbeeldingen: CD Projekt Red

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > CD Projekt Red CFO geeft commentaar op microtransacties in The Witcher 4 en Cyberpunk 2
Marius Müller, 2024-04- 1 (Update: 2024-04- 1)