Notebookcheck Logo

Tesla emuleert FSD 12 op Hardware 4.0 voertuigen nu Elon Musk zegt dat HW3 auto's een prioriteit zijn

Tesla's topmodellen HW4 zijn uitgerust met radar (afbeelding: Green/Twitter)
Tesla's topmodellen HW4 zijn uitgerust met radar (afbeelding: Green/Twitter)
Het draaien van de nieuwste Full Self-Driving 12 softwaresuite op de nieuwste HW4-hardware lijkt inderdaad een bijzaak voor Tesla.

Als het aankomt op zijn nieuwste en grootste Beta Volledig Zelfrijden V12 software, geeft Tesla inderdaad voorrang aan auto's met de oudere Hardware 3.0lijkt het.

FSD 12 draaien op HW4 is voorlopig een no-go, bevestigt Elon Musk. In augustus, Zei Elon dat "HW4-software nog minstens zes maanden na HW3 zal komen, omdat onze focus moet liggen op het supergoed laten werken van FSD op HW3 en het internationaal beschikbaar stellen ervan."

Fast-forward naar de publieke Full Self-Driving Beta V12 release, en dat idee is werkelijkheid geworden. Het blijkt dat Tesla FSD inderdaad heeft geoptimaliseerd voor HW3-voertuigen.

De Model Y en Model 3 Highland met HW4 Samsung Vision camera's en de nieuwe computer krijgen niet de volledige FSD 12-ervaring waartoe de hardware van hun auto in staat is. In feite emuleert Tesla alleen FSD die gemaakt is voor de Hardware 3.0-kit in zijn HW4-voertuigen.

"Hardware 4 zal uiteindelijk beter zijn, maar alle training is voor Hardware 3, waarbij HW4 in emulatiemodus draait," grapte Musk.

Dat is logisch, want er is maar een beperkt aantal Tesla's met de HW4-suite van de lopende band. De meerderheid van de auto's op de weg rijdt nog op Hardware 3.0, en Tesla wil de Full Self-Driving Beta-ervaring eerst voor hen optimaliseren.

De nieuwste V12-versie heeft lovende kritieken gekregen van degenen die het getest hebben, en Elon Musk geeft nu gratis FSD gratis uitproberen, evenals verplichte training aan nieuwe kopers, om de bestuurder-assisterende functies populairder te maken.

Koop de 80A Tesla Gen 2 Muurconnector met 24' kabel op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 03 > Tesla emuleert FSD 12 op Hardware 4.0 voertuigen nu Elon Musk zegt dat HW3 auto's een prioriteit zijn
Daniel Zlatev, 2024-03-30 (Update: 2024-03-30)