Notebookcheck Logo

Inklay: Draadloos slim scherm uit Zwitserland geeft apps weer op een E Ink scherm

Inklay geeft real-time informatie weer op een E Ink display. (Afbeelding: Inklay)
Inklay geeft real-time informatie weer op een E Ink display. (Afbeelding: Inklay)
Een ontwerpstudio uit Zürich biedt nu de bètaversie van een slim display dat dankzij het E Ink-paneel leesbaar blijft in direct zonlicht en zeer weinig energie verbruikt, wat betekent dat het kan worden gevoed door slechts drie AAA-batterijen.

Inklay verpakt een 9,7 inch E Ink display in een decoratief houten frame dat kan worden opgezet of aan de muur gehangen om interactieve informatie weer te geven. Het display heeft een 3:2-formaat, een resolutie van 1200 x 825 en kan 16 grijstinten weergeven.

Het apparaat werkt op drie oplaadbare AAA-batterijen, die afhankelijk van het gebruik één tot twee maanden meegaan. Als alternatief kan het scherm ook continu van stroom worden voorzien via een USB-C kabel. Om dit mogelijk te maken, wordt de scherminhoud slechts tussen elke 15 minuten en 12 uur bijgewerkt, afhankelijk van de instellingen van de gebruiker, aangezien E Ink alleen energie verbruikt wanneer de scherminhoud wordt gewijzigd.


De WiFi-verbinding met het internet wordt ook maar heel even tot stand gebracht terwijl het scherm wordt bijgewerkt. De zogenaamde "Inklay apps" kunnen via de bijbehorende smartphone app geselecteerd en op het slimme scherm geïnstalleerd worden. Om te beginnen zijn er apps voor Strava en Solar Manager beschikbaar, evenals een fotogalerij en een webbrowser. Met deze laatste kunt u uw eigen dashboard maken of inhoud van het web weergeven. De afmetingen van Inklay zijn 24,2 x 17,9 x 1,3 centimeter.

Prijs en beschikbaarheid

Inklay is momenteel direct beschikbaar via de website van de fabrikant als bètamodel, naar keuze met een walnoten of eikenhouten frame, elk voor CHF 250 (ongeveer $ 276).

Quelle(n)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > Inklay: Draadloos slim scherm uit Zwitserland geeft apps weer op een E Ink scherm
Hannes Brecher, 2024-04- 2 (Update: 2024-04- 2)